• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bir yanim dön affet diyor :'(

ardina bile bakma lütfen .ne güzel destek oluyor ailen.yalniz degilsin.güclü kal oldu mu? sahip oldugun melek icin !!

çok güzel anlatmışsıız herşeyi..,
umarım çocuğum için katlanıyorum diyen anneler bu yazınızı okurlarda o çocuklarra bu travmaları defalarca yaşatmazlar

saolun teşekkür ederim bana olan yorumunuz için
o sorunlu şiddet dolu ortamlarda büyüyerek yaşadıkları travmayı ebeveynlerin boşanma travmasından daha zor atlatırlar

Bocalayacak birşey yok ki, sizde biliyorsunuz geri dönerseniz aynı şeyleri yaşayacaksınız. Ben insanların belli bir yaştan sonra kolay kolay değişemeyeceğine inanırım.

merhabalar kizlar,
daha onceki konularimdada bahsetmistim esimle bosaniyoruz diye.
ben hala babamin evindeyim ve davam daha baslamadi ne yazikki.
ilk grldigim gunlerde okadar kararliydimki bosanmak icin okadar nefret etmistimki esimden simdiyse resmen bocalama donemine girdim.neyapacagimi bilmiyorum boslukta gibiyim.biliyorum farkindayim cok kotu seyler yasati bana ama neden boyle dusunuyorum simdi.ailem donememi kesinlikle istemiyor eger donersen bizi unut diyorlar.esimse arayip don duzeldim diyor.benim fikirlerinize ihtiyacim var ben 3 senedir cok kotu seyler yasadim iyi anlarimiz tabikide oldu ama kotuler onlari golgede birakiyor.aklima gelenleri maddeler halinde siralicam;
1-evliligimizin ikinci gecesi ortada hic bir sebep yokken icip beni olduresiye dovdu.
2-evliligimizin ilk bayraminin arefe gununde icip kardeslerimi gece yarisi evimize.cagirdi kavga etti onlarla ayrildik bir sure sonra ozur diledi geri dondum.
3-begendigim sarkicinin klibini izliyorum diye yine dovdu.
4-evlilik yildonumumuzden bi gun sonra sabaha kadar icip beni hic bilmedigim issiz biyerde sabaha krsi birakti.
5-bi sonraki bayramda ilk gun icip beni sehirden uzak bi yolda saclarimdan surukledi.
6-hamileligim boyunca ara ara 2-3 kisiyle kavga etti ben ayirmk zorunda kaldim.
7-hamileligimde karda gece yarisi yine beni sokakta birakti.
8-ailecek hep beraber oturup ictiler(kayinvalidem dahil)defalarca bense odada sessizce agladim.
9-en son zar zor babamlarin sayesinde ayri eve ciktim ondada haftanin 4-5 gunu alkol alip eve glip kavga cikardi bna vuracakken cocuguma vurdu.
yasadiklarimdan bende encok iz birakan seyler bunlar.daha cok var blki sorun belki degil.
suanda ise yasadigimiz iyi gunler kavgasiz gurultusuz gunler geliyor aklima cok sans verdim bi kere daha veriyimmi diyorum.oysa ilk geldigimde kararimi vermistim bitmisti.simdi neden boyle dusunuyorum.
yasadiklarimdan ornkler verdim lutfen sizde yorumlarinizi dusuncelerinizi yazarmisiniz.soyle donup bktigim zaman evliligimde esime buyuklerime karsi asla yanlisim olmadi hicbirzaman.tek yptigin hata yasananlari ailelere anlatmamdi hem onun ailesine hem kndi aileme bu yasadigim skntilar anlatiyrdum.normalde sesiz konusmayi sevmyen biriydim bu yasadikarim yuzunden dhada icime kpndim kimseyle sohbetedemez hale gldim.ben simdi neyapayim tesekkuler.

bu anlattıklarınız basit ve düzelebilir hatalar (!)
bence hiç bocalamayın, affedin..

Tabiki dönmeyeceksiniz, değil mi?

Son düzenleme:
dönme konusunda ne karar verdiniz? barışmayı düşünüyor musunuz?

dönme konusunda ne karar verdiniz? barışmayı düşünüyor musunuz?

sunun farkina vardim bosandigim zaman yasayacagim hayat evliyken yasadigim hayattan daha kotu olmayacak.bir anlik bir gaflete dusuyordumki zaten ben cocugum icin kacmistim ordan ondan.
son kararim donmemek

sunun farkina vardim bosandigim zaman yasayacagim hayat evliyken yasadigim hayattan daha kotu olmayacak.bir anlik bir gaflete dusuyordumki zaten ben cocugum icin kacmistim ordan ondan.
son kararim donmemek

sizin kararınız tabiki bişey diyemeyiz ancak kendimizi sizin yerinize koyarak cevap verebiliriz :) boşanmak zorlu bir süreçtir herhalde; anıların dağılması, özenle kurulan yuvanın bozulması, çocuk varsa bu süreçte onun yıpranması... ama anlattıklarınız yani yaşadıklarınız daha zorlu bir süreç olmuş. eşiniz size KIYABİLİYOR. 1- değil 2 değil çok sık karşılaşmışsınız onun şiddetiyle. ileride çocuğunuza da böyle bir ortam sunmayın. aileniz sizi destekliyorsa, yani en azından gidebilecek bir yeriniz varsa katlanmayın o adama derim. gidecek yeriniz yoksa da Allah yazmasın ama bir gün şiddet yüzünden daha kötü sonuçlarla karşılaşabilirsiniz.

çocuğunuzu sözel ve fiziksel şiddetten uzak huzurlu bir ortamda büyütebilirsiniz umarım :31:

Bak bende oyle diyordum. O kadar insan kinadi ki beni. Herkes "aptalmisin daha nereye donuyorsun, donersen bir daha yuzune bakmayiz, hakediyorsun herseyi, aptall" diyordu, ben yine donuyordum. sonrada dizime vurarak agliyordum, birisi beni kurtarsin dayanamiyorum diye. ama ayrildigim zamanda oturup kara kara dusunuyordum neden ayrildim diye. yani sacma bir dusunce. ama bak simdi, ben disimi siktim, dayandim donmedim en son, 11 ay oldu, ne guzel simdi donmek meselesi de bitti, oda kendi hayatina odaklandi, bitti gitti yani. ama onceleri "sadece mucizeyle ayrila bilirim" diye dusunuyordum. insan boyle sacmaliyor arada, duygularina yenik dusuyor. ama inan bana donmedim ve simdi acayip mutluyum. su hayatin, gerceklerin, asil hayatin farkina vardim. bende pisman olucam donmesem diye ara sira dusundugum cok oldu, emin oldum hatta, sana yemin ederim insan pisman olmuyor. yasada gor. iyiki ayrilmisim deyeceksin ya, emin ol sundan. tecrube konusuyor.

merhabalar kizlar,
daha onceki konularimdada bahsetmistim esimle bosaniyoruz diye.
ben hala babamin evindeyim ve davam daha baslamadi ne yazikki.
ilk grldigim gunlerde okadar kararliydimki bosanmak icin okadar nefret etmistimki esimden simdiyse resmen bocalama donemine girdim.neyapacagimi bilmiyorum boslukta gibiyim.biliyorum farkindayim cok kotu seyler yasati bana ama neden boyle dusunuyorum simdi.ailem donememi kesinlikle istemiyor eger donersen bizi unut diyorlar.esimse arayip don duzeldim diyor.benim fikirlerinize ihtiyacim var ben 3 senedir cok kotu seyler yasadim iyi anlarimiz tabikide oldu ama kotuler onlari golgede birakiyor.aklima gelenleri maddeler halinde siralicam;
1-evliligimizin ikinci gecesi ortada hic bir sebep yokken icip beni olduresiye dovdu.
2-evliligimizin ilk bayraminin arefe gununde icip kardeslerimi gece yarisi evimize.cagirdi kavga etti onlarla ayrildik bir sure sonra ozur diledi geri dondum.
3-begendigim sarkicinin klibini izliyorum diye yine dovdu.
4-evlilik yildonumumuzden bi gun sonra sabaha kadar icip beni hic bilmedigim issiz biyerde sabaha krsi birakti.
5-bi sonraki bayramda ilk gun icip beni sehirden uzak bi yolda saclarimdan surukledi.
6-hamileligim boyunca ara ara 2-3 kisiyle kavga etti ben ayirmk zorunda kaldim.
7-hamileligimde karda gece yarisi yine beni sokakta birakti.
8-ailecek hep beraber oturup ictiler(kayinvalidem dahil)defalarca bense odada sessizce agladim.
9-en son zar zor babamlarin sayesinde ayri eve ciktim ondada haftanin 4-5 gunu alkol alip eve glip kavga cikardi bna vuracakken cocuguma vurdu.
yasadiklarimdan bende encok iz birakan seyler bunlar.daha cok var blki sorun belki degil.
suanda ise yasadigimiz iyi gunler kavgasiz gurultusuz gunler geliyor aklima cok sans verdim bi kere daha veriyimmi diyorum.oysa ilk geldigimde kararimi vermistim bitmisti.simdi neden boyle dusunuyorum.
yasadiklarimdan ornkler verdim lutfen sizde yorumlarinizi dusuncelerinizi yazarmisiniz.soyle donup bktigim zaman evliligimde esime buyuklerime karsi asla yanlisim olmadi hicbirzaman.tek yptigin hata yasananlari ailelere anlatmamdi hem onun ailesine hem kndi aileme bu yasadigim skntilar anlatiyrdum.normalde sesiz konusmayi sevmyen biriydim bu yasadikarim yuzunden dhada icime kpndim kimseyle sohbetedemez hale gldim.ben simdi neyapayim tesekkuler.

Yani sana bunları yaşatan birine dönmeyi düşünmen Stockholm sendromu gibi geldi bana... :)
1 değil 2 değil bu yapılanlar, bence affedilir bir tarafı yok, dövmüş bide sokakta bırakmış, ıssız yerlerde terketmiş, yani Aman Allahımmmm!!! Sakın ola dönme en son seni öldürür de bu adam bu ne ya!!

Sakın sakın sakın.

Böyle bir adama dönülürmü Allahını seversen?

Adam da ne ararsan var, içki, dayak vs.

Bir insan karısını dövüp gecenin bir yarısı ıssız yerde bırakır mı ya?

Sana bunlar normal geliyor mu?

Bu kadar yol almışken noktanı koy bence, sakın dönme.

Bak bende oyle diyordum. O kadar insan kinadi ki beni. Herkes "aptalmisin daha nereye donuyorsun, donersen bir daha yuzune bakmayiz, hakediyorsun herseyi, aptall" diyordu, ben yine donuyordum. sonrada dizime vurarak agliyordum, birisi beni kurtarsin dayanamiyorum diye. ama ayrildigim zamanda oturup kara kara dusunuyordum neden ayrildim diye. yani sacma bir dusunce. ama bak simdi, ben disimi siktim, dayandim donmedim en son, 11 ay oldu, ne guzel simdi donmek meselesi de bitti, oda kendi hayatina odaklandi, bitti gitti yani. ama onceleri "sadece mucizeyle ayrila bilirim" diye dusunuyordum. insan boyle sacmaliyor arada, duygularina yenik dusuyor. ama inan bana donmedim ve simdi acayip mutluyum. su hayatin, gerceklerin, asil hayatin farkina vardim. bende pisman olucam donmesem diye ara sira dusundugum cok oldu, emin oldum hatta, sana yemin ederim insan pisman olmuyor. yasada gor. iyiki ayrilmisim deyeceksin ya, emin ol sundan. tecrube konusuyor.

evet benim zaman zaman yasadigim duygu bulanikligi bu sizin anlattiklarinizin aynisi.bunlar bnde oluyor.
ama buraya konu acip yorum istedigim gunden beri hic dusunmuyorum artik.
bitiricem sildim geri donusu yok artik diyorum.

Cocuguma vurmasini asla affetmezdim..birgum bir sinirle vurur oldururse sasirma..

Hangi erkek karısını sokakta bırakır ya, karısını geç elin adamı olsa bir bayan sokakta bırakılmaz hele ıssız bir yerde hele gece vakti düzgün olan her erkek bunu bilir :19:

canım sen ısmın gibi leyla olmussun bu adama resmen.okurken daha 1. maddede sok gecırdım sonrakılerı okuyunca artık olamaz bu kadarda dedım ıssız yerde sabaha karsı bırakmak klıp ızlıyosun dıye dövmek kıskanc bellıde ıssız yerde bırakırken nasıl kıskanmadı onu anlamadım ya bırı olsaydı orda sana zorla tecavuz etmeye kalksaydı hıcmı düşünemiyo yalnız bişeyi farkettim
hep içtikten sonra yapmıs içkiyi bırakmadıkca düzelemez.
zararın neresinden dönsen karıdr bu adama dönme canım kurtulmussun bırak pişman olsun dursun.sen yoluna bak artık aileni dinle.

Huylu huyundan vazgecmez... O dön diyen yanina aldirma..
Degisseydi simdiye kadar degisirdi..
Sen seviyorsun sana degisecek hersey güllük gülistanlik olacak gibi geliyor,
ama kanma degisen hic birsey olmayacak emin ol...

Sana acimidan yorum yapicam..buzde dayakla buyuduk abimle..ve hala bir seyler normal degil bizde annme bizi ezdirdigi ucin oisman ama biz annemizi icimizden asla affetmiyiruz..ne olursa oolsun buze sahip cikabilirdi..bu kadar mi zor ayakta durmak..osikolojin bizuk zayifsin naoicani bilmiyorsun carrsiz hissediyorsun..ailenin evinde seni rahatsiz eden birseyler var eminim..akillli ol..insan hic bir bebegi oyle yaparmi..kendinii dusunme benim annem gubu yataginu mutfagini..o cocugu dogurdugun gibi adam edeceksin dovdurmiyeceksin sizin gibi anneler yuzunden bizim gibi anormaller oluyor..kusura bakma..benim de kizim var esim onu dovsun sokakta kalirim parkta yatarim ac kalirim ama onu affetmem..delurmis dusunenemz halde olmam lagzim belki affetmek icin..dogurdugun gibi bak ocicuga annenin evinde rahat bile degilsen cicugun icin cekiceksin..daha gecen doguda bir kadin kicasinin ailesinden sijayetciymis eski karsisu hala kp kv ile yasadigi ucin kadin gitmiyor kocasinin yeni karisini gorecegi halde niye cocuklari icin..kendi hayatini artikbosver once o cocugun gayati...vicdanlu olun ya..icin sizlamiyir mu gozunun onune gekmiyor mu i cocugun halu datak yedigunde..yuhh yaziklar olsun..gakkettin bu yorumu..

Benim babam yok uvey babam annem yokken beni beni bir guxrl dovmus..cekyatin altina almis bir parca ekmek atmis onume annem gelmis beni bulamamis..sinra bakmis cekyatin altinda bayginim..kotu olanda ne biyimusun ondan ayrilmadi..2 cicuk daha yapti cakusmazdi psikopatti..ayrica bana bunu yaptiginda ben 2 yasinda bir bebektim..vuxudumdaki yara izkerinin cok azi oyundan kosamktan düsmekten..dayaktan..simdi iyi bir gayatim var ama gel girki icimde neler var..ruyalruma girer her gece uvey babam annemi yada beni diver oldurmek ister hep..heefun uvey vabam birgun kardeslerimi jaciracak anneme bisey yapcak korkusuyla yasiyirum..boyle adamlari adam etmeyin..basiniza cocuklarinizi ezdirmeyin..onun funahi suzi iflah etmez inanin..o cocuk otokadi dayagi olene kadar tasir inan bana

Back
X