bir yanim kaynanama uzuluyor bir yanim haketti diyor!!!

hepinize tek tek tesekkurler ediyorum arkadaslar.

dunaksam yasanan olayi anlatayim.

ben kaynanamlara pek cikmam.dun de gezmekten geldim oglum uyudu.ev soguk uyandirip kayinvaldeme ciktim baktim eltimle sohbet ediyorlar.az oturup dedimki cocuk burda kalsin kayinvalideme diyorum.ben sobayi yakip gelicem.indim asagi aksilik buya yanmadi soba.40 dk sonra ben hala sobayla ugrasirken kayinpeder cocugu durmadi diye getirdi.bende dedim zaten isim bitince gelip alacaktim.dedki durmuyor cocuk ben getirdim.ama kizdigimi anladi.dediki annenin kollari agriyor eltinde hasta aksam igne yapilmis acilde midesi bulaniyor basi donuyor.hey allahim sanki ben eltime biraktim.cok sinir oldum kayinvaldemlere.birde cocuk oyle durmaz etmez cocuk degil.bir yasinda kucakta duran surekli tasimak gerektiren cocuk degilki.birde duydum eltim kaynatama diyor askitom da cocugu buraya birakti gitti.kaynatamin kulaklari agir isittiginden ona her soyleneni duyuyorum.gercekten cok kizginim.surekli cocugumu oraya birakan insan degilim.hatta 2 kere anca birakmisimdir.bir ara goturmedim kayinvaldem sokaklarda bagirdi gelin bana cocugu gostermiyor diye.kayinpederin ricasiyla arada cikariyordum.biliyorum cunku oglumu hic sevmiyor kayinvaldem.ama daha cikarmayacagim kayinpederim gonul koysun isterse.ne diyeyim allah buyuk.gelsin kayinvaldeme diyecegim ama ben cocugu eltime degil sana biraktim o da kim oluyor?hayir gercekten butun iyi niyetlerimin katili oldular...

bazı ınsanlar vardır : kötüdürler.. değişemezler ..

bir söz vardır : Kötünün yüzü yine kötüye hoş görünür diye ..
eltin merhametsiz - kayınvalıden ondan merhamet dilenen merhametsiz ..
kendisine merhamet edenı goremıyor ..
son mjını okumasaydım dıyecektım kı : Allah için yapılan kotulugu gormemezlıkten gelme kayınvalıdene sahıp çık .. ama hıcbsey sebebsız deıldır . belkı bu yasadıgın sana anlatmıştır durumu ..

Senda hem bekar hem çocuğu yok damdan düşenin halini damdan düşen anlar ne demişler büyük lokma ye ama büyük konuşma torununu sevmeyen merhamet etmeyenenin kalbini sen yumuşatamazsın

Senda hem bekar hem çocuğu yok damdan düşenin halini damdan düşen anlar ne demişler büyük lokma ye ama büyük konuşma torununu sevmeyen merhamet etmeyenenin kalbini sen yumuşatamazsın

hayatta bazı şeyleri anlamak için illa yaşamak gerekmiyo.akıllı insan çevresinde gördüklerinden duyduklarından da ders çıkarabiliyo.
önemli olan iyi insanlarla geçinmek değildir.gerçekten "İYİ İNSAN" KÖTÜ İNSANLARA DA İYİ İNSANMIŞ GİBİ DAVRANABİLEN İNSANDIR.
ATALARIMIZ "İYİLİĞE İYİLİK HER KİŞİNİN KARI
KÖTÜLÜĞE İYİLİK "ER" KİŞİNİN KARI"
DEMİŞLER.
fazla söze gerek yok bu söz her şeyi anlatıyo zaten.Allah herkesin kalbine iyilik versin.
çocuk durmadı dedi getirdi diye bi insan bu kadar basit bi şey için bu kadar "KİNLENEBİLİYOSA"
BU DA İYİ Bİ İNSAN ÖZELLİĞİ DEĞİLDİR.
HAYATTA HERKES KENDİ YAPTIKLARININ KARŞILIĞINI GÖRÜR.

senda arkadasim dediklerinin hepsi dogru evet.ama sana bilmediklerini de anlatayim.

cocugumun ustunu mis gibi degistirdigimde bile bu cocuk pis.ter kokuyor aman ustume kusmasin aman bisey bulastirmasin.bez degisceksen bu odayi kokutma balkonda degis diyen de kayinvaldem.komsu sorunca kizindan mi torunlarin daha cok seviliyor oglununki mi deyince farketmiyor ikiside bir ucu el diyen yanimda soyleyen de o.bu cocugu yikadinmi diye sorup duran onune hizmette kusur etmedigim halde bu meyveleri yikadinmi diye 3 kere sorup esimin onunde beni kucuk dusuren de o.burada herseyim onundur esirgemem de...ama yukari ciktigimda herseferinde onume bir bardak cay su vs hicbirsey konulmuyor.olsun onu da gectim.

cocugu bana gostermiyor deyip sokak kapilarinda bagiran ve mahalleye beni rezil eden ve kayinpedere sikayet eden de o.

dahasi eltimin doldurusuna gelip yine sokak kapisinda cik evimden cikk evimde dusman besliyorum.hemen cikacaksin defolll diye bagiran ve her nevi hakaret eden de kayinvaldem...hastalandiginda dra gotur senden baskasi ilgilenmiyor diyen de o.neyse kisacasi sence yeterli mi iyi niyetlerimi oldurmeye.kararini siz verin arkadaslar=

Demekki eltin ona kötülük yaptıkca ondan iyisi olmuyor.Kayınvalidenin anlayacagı dili demekki eltin çözmiş Diyorum ya bunlara kötülük Hakkk!!!

meneksem ben hicbirzaman kayinvaldeme kayinpederime kotu davranmadim.icim el vermez ama bu kadin yuzunden kackere agladim ne kadar uzuldum.yani apacik biliyorum oglumu sevmiyor.sevgisine ihtiyacimiz yok.ama kaynatama kendini acindirip torununu sever numaralarina cok simirleniyorum.allah bana ve benim gibilere sabir versin...

dinsizin hakkindan imansiz gelirmis..bunu buyukannem bizzat yasadi..inan olum anlari da dahil hic sikayet etmedi yengemden.1 bardak su vermedi.yine de Allah razi olsun bana bakiyor dedi..bu sizin durumunuza uyan en iyi ornektir..daha fazlasi da var ama olenin arkasindan konusmak olur bu..hersey gecti bitti ama izleri bir sekilde kaldi.
uzun lafin kisasi sizde icinizden ne geliyorsa onu yapin ama huzurunuzu bozacak seylere de kesinlikle izin vermeyin..cunku bazi insanlar hic degismez..evinize aldiginiz da geri donusu olmayabilir herseye hazirlikli olun..sadece bugun degil,yarin ne olur?esimle aram nasil olur?diye iyice dusunun,tasinin oyle evinizi acin..esinize de danisin,hayir derse de bence cokta israr etmeyin..yarin sikayet etmeye hakkiniz olmaz..sen istedin denir..

haklisin mors arkadasim.

esimle konustum o bana birakiyor.acikcasi o da istemiyor gibi yasanan haksizliklari biliyor cunku.

en onemlisi melegimiz yavrumuz icin soyledikleri cok koydu esime.yaninda da defalarca soyledi cunku...

zaten bana minnet etmez sanmam.cunku hic sikayet etmiyor ondan.eltim bana su konuda yalan soyledi dedim gecen yalan degil benduydum diyor.baska sey desem onu bana da diyor dedi.bende artik uzulmemeye ve kendi varolan ailemi dusunmeye karar verdim...

aman aynen oyle yap askitim valla ne nazlarini kaprislerini cekeceksinki
iyi olsanda kotu
kotu olsanda kotu
kotuluge iyilikle karsilik verme zamanlari geciyor belirli bir saatten sonra
ama sen kötüde olma IYI de olma
hic takmiyormus gibi yap...
bir soba yakmani bekleyemediler sende cikartma cocugu cok istiyorlar kapidan gorsunler
bir seyi israrla soruyorsa yikadinmi diye
sizindemi kulak sorunlariniz var de gulerek

Bende sana yakın şeyler yaşadım ..benim kayınvalidem felçli evde bekar kaynım var karşı dairede eltim ..Eltim çok kıskanç ama öle böle deil..bütün gün kaynanamda oturuyor hiç bir iş yapmıyor evi dayalı döşeli kimseyi sokmuyor herkese gider oturmaya kimseyi çağırmaz biri geldi mi kayınvalidemin evine gelir herkes hizmette etmez yemekleride genelde tek elle kayınvalidem yapar ..Beni evlenirken yanına istedi kayınvalidem amaaaaa çok haksızlıklar yaptı ev dökülüyor eşyalar eski mutfak dolaplarında böcekler cirit atıyor tutturdu değiştiremezsiniz hiçbişey attırmam herşeyi sorun etti eltime ev baştan aşa dayanmış döşenmiş herşey sıfır bana gelince o yok bu yok ..Eltim evden çıkmaz dedim istemem ben çat kapı gelemez dedi ben oğluma gelme diyemem eşimde sinir oluyordu onlara en sonunda kafası attı ne bu dedi ben de köpek gibi çalıştım benim istediklerim ya olucak ya olucak dedi kaynanam ayıldı bayıldı duygu sömürüsü yaptı ikinci felç gelirse öldürürsün beni felan eşim yemedi tabi en sonunda dedi ben sana yapıcağımı bilirim ayrı ev tuttu şimdi bütün acısı benden çıktı gelin doldurdu ayrı eve çıkarttı diye eltimde şişirdi şişirdi çünkü o da sevinmişti hizmetçi geldi her dediğimizi yaptırırız diye düşünüyorlardı şimdi eşim ne beni seviyorum ne çocuğumu eltim kıskançlığından 2 ay arayla doğum yaptık 4 yıl beni beklemiş çocuk doğurmak için ben hamile kaldım ardından o da kaynanam hep onun çocuğunu seviyor insanların içinde bile o saygısız gelin bir kıymetli ki herkesin yanında rezil ediyor onu ama hala kızım diyor çay koyuver kızım diyor kadın felçli gelin hanım yüzünü çeviriyor duymuyor kalkıp çay koymuyor düşünün herkesin içinde ama öleleri yaranıyor arkadaşım ben bunu anladımmmmmmm sende anla ve boşver mesafeni koru birşeyi daha anladım eşlerimiz bizi anlayıp saydığı için kıskanıyorlar çatlıyorlar ve öyle öclerini alıyorlar bence benim kayınvalidem öle yani bence asla evine alma dertsiz başına dert alma he şu da var sen evine alınca o eltinde sürekli kayınvalideni bahane edip gelip gidecek sinirini bozacak benim eltim kayınvalidemin peşine takılıp sürekli geliyor çünkü kuruluyor baş köşeye ben gidince bir su bir çay bile vermiyorlar

sana tavsiyem hiç bir zaman hiç kimse için iyi niyetlerini öldürme.öldürürsen karşındakine bi şey olmaz.sen insanlığından kaybedersin.o insanın kendi özelliğidir ve değişmemesi gerekir.
hem ona karşı öldürsen bile ne kazanmış olacaksın ki?ciddi ciddi başını akşam yastığa koyduğunda bi düşün?ne kazanacaksın?
o sen ne yaparsan yap eşinin öz annesi.bu gerçeği hiç bir şey değiştiremez.doğal olarak senin de annen.
sen ona bir gün şöyle içinden gelerek "anneciğim canım benim seni çok seviyorum.rahatsızlığın nasıl.kendini iyi hissediyo musun.benden istediğin bi şey var mı?yardıma ihtiyacın var mı?hadi bugün senin canın ne istiyosa onu pişirelim" de.boynuna sarıl bakalım.o nasıl yumuşayacaktır.bu muhakkak kocana da yansıyacaktır.tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır.
benim bi yengem var kulakları çınlasın."kocanıza kaynananıza biraz şapşak yapın [yani güzel laflar söyleyin} biraz alttan alın,dil dökün bak nasıl sizi seviyolar" der genç gelinlere öğüt verirken.
gerçekten de çok etkilidir.

sendacım Allah kimseyi kötülerle karşılaştırmasın canım. sözlerinde güzel amma velakin, güzel söz yılanı deliğinden çıkarıyo insanın kötüsünü değil canım.
Rahmetli anneannemde bahsettiin yengen gibi biriydi. nemrut gelinine bile bir gün kötü sözü olmadı taki günün birinde en büyük teyze kızım kayınvalidesinden dayak yiyip gelene dek.hayatımda ilk ve son defa o zaman onun ağzından kötü söz duydum oda şuydu " aa yavrum ben size iyilik edin diye öğüt verdim aptallık edin diye değil" dedi.
anlatabiliyormuyum canım.ayrıca şimdi diyeceksinki bu verdiğin çok uç bir örnek hayır değil güzelim. nedenmi çünkü bazı insanlar vardır canım dedikçe çıksın canın derler ki konu sahibi arkadaşımızın kayınvalideside anladığımız kadarıyla böyle bir insan. evet Rabbimiz iyilikle yaklaşmamızı emreder. gelmiş geçmiş tüm peygamberler kötülüğe karşılık bile iyiliği gösterirler. ancak geçmişte öle şeyler yaşanmıştırki . zaman zaman onlar bile kavimlerini terk etmişler yada helaklarını istemişlerdir.
sabrın en büyük simgesi olarak gösterilen Hz. Eyüp bile hiç bir şeye of dememiş ancak zevcesine atılan iftiraya inanarak tüm rahatsızlıkları boyunca yanında olduğu halde ona 20 değneklik bir and vermiştir. hikayenin tümünü anlatmayacağım muhakkak duymuşsundur. ancak bu kıssada çok büyük bir ders vardırki oda şudur. insanlar sevdikleri kişiye emek verirler ve emek verdikleri kişilerden gelen yada gelecek olan şeyler bu insanları daha çok üzer. aynen bu arkadaşımızın yaşadığı gibi.
evet bir konuda haklısın iyi niyetlerini öldürme ancak diğer sözlerinin hiç birine katılamıyacağım. çünkü şimdi ona senin dediğince yaklaşmaya devam ederse bu kişi dahada beteri ile yaklaşacaktır. nerdenmi biliyorum yaşadıklarımdan, duyduklarımdan, gördüklerimden. insanlar arasında kalbi karanlık olanın aman dileyene nur verdiği görülmüş şey değildir. hoş olmayanıda veremez zaten.

bana kalirsa ayni hatayi ikinci kez yapma.
evine alma kayinvalideni.
3-5 ay sana hurmet eder, gelinim ne iyiymis beni evine aldi der ama sonra yine ayni teraneye baglar bence.
iyisi mi sen agrimayan basini agritma, birak kim ne yaparsa yapsin canim :82:

bir de acima, acinacak hale dusersin demisler...iyi dusun canim...

Son düzenleme:
İyiniyet iyiniyet diye bağıran arkadaşlar güzel diyor hoş diyorlar da ablamda kendisini evden kovan kaynanasına ayağı kırılınca baktı evine aldı öbür gelini bakmadı.Sonra kaynanası iyileşince koltuk değneklerini ablamın kafasında kırdı.Al sana merhamet al sana iyi niyet

aynen öyle yapıyorlar güzelim. benim kaynanada 4 sene bizi ayırmaya çalıştı gidim gelimi kestiydik düştü belini kırdı eşimle ben koşturduk tanıdık doktor vardı 5 kuruş ödemeden ameliyatını yaptırdık hastanedeyke kuzum kuzum diyordu eve çıkınca yüzümüze bakmadı kadın. eşimde kızdı gitmedik bir akşam hastalanmış hastaneye götürükende eşim kaza yaptı dünya masrafımız oldu. o sebeble birkaç ay her akşam gittik kadına fazla geldik. şimdi ayaklanınca eşime çatmış gene oda küstü garibim. herşeyine ben koşturuyorum yine kötü ben oluyorum, her temizliğini sen yaptın kıymetli diğerleri oldu dedi.
bu tür kişilerin ağzına yüzüne edecen o zaman geçersin

iyi niyet dileyenlerin kötü niyetli kaynanası olsunda anlasınlar dünyanın kaç bucak oldu başka türlü çekilenleri yaz!yaz anlamazlar ,........

iyilik yaparsa daha beteri ile karşılayacak diyosun.nerden biliyosun?bütün insanlar farklıdır.herkes senin anlattığın kişiler gibi olacak diye bi şey yok.
tamam kardeşim koyun kaynananızı kayınbabanızı kapının önüne.açlıktan bakımsızlıktan ölsünler.
siz de rahat bi ohh çekin.isterseniz yapın bunları.
amma 30 sene sonra siz de aynı duruma düşerseniz sakın ama sakın "nerden geldi bunlar başıma" demeyin.merhamet etmeyene merhamet olunmaz.
ha şunu bilin ki 30 sene sonra onların yaşadıkları sizin başınıza gelmeyebilir de.kendi düşüncenize göre rahat bir hayatta yaşayabilirsiniz.istediğiniz her şeyi yapabilirsiniz.
ama ya öte tarafa gittiğimizde orda bizi neler bekleyecek?yaptığımızın karşılığını nasıl görecez? AYRICA O SÖZ İNSANLAR İÇİN SÖYLENMİŞTİR.YILANLAR İNSANLARIN KONUŞMALARINDAN ANLAMAZLAR.

DÜNYADA HİÇ BİR İNSAN YOKTUR Kİ "CANIM ANNECİĞİM SENİ ÇOK SEVİYORUM"DENDİĞİNDE BUNA HAKARETLE KARŞILIK VERSİN.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…