Senda hem bekar hem çocuğu yok damdan düşenin halini damdan düşen anlar ne demişler büyük lokma ye ama büyük konuşma torununu sevmeyen merhamet etmeyenenin kalbini sen yumuşatamazsın
senda arkadasim dediklerinin hepsi dogru evet.ama sana bilmediklerini de anlatayim.
cocugumun ustunu mis gibi degistirdigimde bile bu cocuk pis.ter kokuyor aman ustume kusmasin aman bisey bulastirmasin.bez degisceksen bu odayi kokutma balkonda degis diyen de kayinvaldem.komsu sorunca kizindan mi torunlarin daha cok seviliyor oglununki mi deyince farketmiyor ikiside bir ucu el diyen yanimda soyleyen de o.bu cocugu yikadinmi diye sorup duran onune hizmette kusur etmedigim halde bu meyveleri yikadinmi diye 3 kere sorup esimin onunde beni kucuk dusuren de o.burada herseyim onundur esirgemem de...ama yukari ciktigimda herseferinde onume bir bardak cay su vs hicbirsey konulmuyor.olsun onu da gectim.
cocugu bana gostermiyor deyip sokak kapilarinda bagiran ve mahalleye beni rezil eden ve kayinpedere sikayet eden de o.
dahasi eltimin doldurusuna gelip yine sokak kapisinda cik evimden cikk evimde dusman besliyorum.hemen cikacaksin defolll diye bagiran ve her nevi hakaret eden de kayinvaldem...hastalandiginda dra gotur senden baskasi ilgilenmiyor diyen de o.neyse kisacasi sence yeterli mi iyi niyetlerimi oldurmeye.kararini siz verin arkadaslar=
İyiniyet iyiniyet diye bağıran arkadaşlar güzel diyor hoş diyorlar da ablamda kendisini evden kovan kaynanasına ayağı kırılınca baktı evine aldı öbür gelini bakmadı.Sonra kaynanası iyileşince koltuk değneklerini ablamın kafasında kırdı.Al sana merhamet al sana iyi niyet
iyi niyet dileyenlerin kötü niyetli kaynanası olsunda anlasınlar dünyanın kaç bucak oldu başka türlü çekilenleri yaz!yaz anlamazlar ,........İyiniyet iyiniyet diye bağıran arkadaşlar güzel diyor hoş diyorlar da ablamda kendisini evden kovan kaynanasına ayağı kırılınca baktı evine aldı öbür gelini bakmadı.Sonra kaynanası iyileşince koltuk değneklerini ablamın kafasında kırdı.Al sana merhamet al sana iyi niyet
sendacım Allah kimseyi kötülerle karşılaştırmasın canım. sözlerinde güzel amma velakin, güzel söz yılanı deliğinden çıkarıyo insanın kötüsünü değil canım.
Rahmetli anneannemde bahsettiin yengen gibi biriydi. nemrut gelinine bile bir gün kötü sözü olmadı taki günün birinde en büyük teyze kızım kayınvalidesinden dayak yiyip gelene dek.hayatımda ilk ve son defa o zaman onun ağzından kötü söz duydum oda şuydu " aa yavrum ben size iyilik edin diye öğüt verdim aptallık edin diye değil" dedi.
anlatabiliyormuyum canım.ayrıca şimdi diyeceksinki bu verdiğin çok uç bir örnek hayır değil güzelim. nedenmi çünkü bazı insanlar vardır canım dedikçe çıksın canın derler ki konu sahibi arkadaşımızın kayınvalideside anladığımız kadarıyla böyle bir insan. evet Rabbimiz iyilikle yaklaşmamızı emreder. gelmiş geçmiş tüm peygamberler kötülüğe karşılık bile iyiliği gösterirler. ancak geçmişte öle şeyler yaşanmıştırki . zaman zaman onlar bile kavimlerini terk etmişler yada helaklarını istemişlerdir.
sabrın en büyük simgesi olarak gösterilen Hz. Eyüp bile hiç bir şeye of dememiş ancak zevcesine atılan iftiraya inanarak tüm rahatsızlıkları boyunca yanında olduğu halde ona 20 değneklik bir and vermiştir. hikayenin tümünü anlatmayacağım muhakkak duymuşsundur. ancak bu kıssada çok büyük bir ders vardırki oda şudur. insanlar sevdikleri kişiye emek verirler ve emek verdikleri kişilerden gelen yada gelecek olan şeyler bu insanları daha çok üzer. aynen bu arkadaşımızın yaşadığı gibi.
evet bir konuda haklısın iyi niyetlerini öldürme ancak diğer sözlerinin hiç birine katılamıyacağım. çünkü şimdi ona senin dediğince yaklaşmaya devam ederse bu kişi dahada beteri ile yaklaşacaktır. nerdenmi biliyorum yaşadıklarımdan, duyduklarımdan, gördüklerimden. insanlar arasında kalbi karanlık olanın aman dileyene nur verdiği görülmüş şey değildir. hoş olmayanıda veremez zaten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?