Bir yardımcı meselesi!

Bence acıklama dahi yapmayin. Bakın 6 senedir kızım oldugundan beri evdeyim,sağlık problemim de yok ama bende evimi temizletiyorum. Kendime çocuklarıma vakit ayırabilmek içın. 8 senelik evliyim daha 1 kez cam silmedim.
Tabiki yapabilirim,ufak tefek yaparım ama imkan varsa neden eşyaya hizmet edeyim ki. Kimseye de açıklama yapmak zorunda degilim. Mesele tembellik değil yani.

Bu sektörde neden tam tersi oluyor hep merak etmişimdir. Talep çok olduğu için burunlar çok havada sanıyorum. Karşılıklı memnuniyet en iyisi ama ipin ucu kaçıyor bazen işte.
Çünkü bu kadınlar simartildilar.onlara hak ettiklerinden fazlasını vermek yanlıştı.bir takım kuralları baştan koymak gerekiyor.uyum saglayamiyorsa bir daha gelemeyeceğini bilmesi gerekiyor.evime gelen kadın verilen yemeğe laf ediyorsa,yapma dediğimi yapıyorsa,boynu ağrıyor diye boynuma su kremi sürer misin diyebiliyorsa bi daha onu alır miyim ben.şaka gibi ama krem sürdürdü.parayı ben de kolay kazanmiyorum .ve fırsatçılık yapanlara da sinirleniyorum.herkes gereken tepkiyi verse bu kadınları şımartmasa,hak ettiğinden fazlasını vermezse belki durum düzelir.

Mesela bakın fazla veren arkadaşlar var.belli ki zenginler.ama fazla vermek yerine ayrı bir yardım parası olarak verseler anlarım. Bu sefer ne oluyor diğer evlerden de fazlasını koparma peşindeler. Bak yine sinirim bozuldu ne diyeyim.

Benimki tek başına eve bakıp çocuk okutıyor ihtiyacı var biliyorum. Ama bir de şu var geçen sene gittiği bir ev vardı orayı beğenmedi bıraktı tak yerine başkasını aldı yani kadının boş günü de yok inanılmaz talep de var. Bütün bu talep birleşince hepsi ayrı telden çalıyor. Ben temizliğinden, yaptığı işten çok memnunum ama bu yemek beğenmeme, aldığını getirmeme ve sürekli para isteme halleri soğutmaya başladı.

Sizin ev bende olsa kadına senet falan imzalardım heralde Maşallah ne çok eşya, zor olmuyor mu?

Oluyor tabi kendi evimiz olunca,müstakil olunca başından beri bu büyüklüğe ferahlığa alışınca vazgecmek de imkansız oluyor,yuvarlanıp gidiyoruz,çılgınlar gibi titiz bi insan değilim zaten ev hayatımın odak noktasında değil :)

Fazla iyilik yaparsanız bunu sizin görevinizmiş görürmüş insanlar , onun için ne kadara anlaştıysanız sadece onu verin ama içinizden gelir fazla verirsenizde onu neden verdiğinizi belirtinki öteki gelişindede aynı parayı beklemesin .

Son düzenleme:
Annemlere gelin temizlikçi sanırım 2.evini aldı. Gublugu 150'den ayda 20 gün çalışsa 3000. Ben o kadar kazanmıyorum
Biz neden acıyoruz yardımcı kadınlara?
Her isin kendine gore zorluğu var.
Ben ders anlatırken haftada bilmem kac saat boğazım patlıyor. Ama kimse acıyıp 3 kurus fazla vermiyor.

rahatsiz olmakta haklisiniz.Para istediginde ve gelecek hafta siz dayanamayip yine verdiginizde olmaz ben zaten avans almistim demeli.Yemek begenmemek konusu da apayri.Anlasilan kadin tüm günleri dolu olunca kendinde hak görüyor bunlari.Ara ara ben de temizlikci olarak calistigimdan kadinin davranislarinin rahatsiz edici oldugunu söyleyebilirim.

Temizlik isi zordur ama bu isverenin iyi niyetini kötüye kullanma hakkini vermez.Hele o canta meselesine hic girmiycem.Isverenden mümkün oldugunca esya ödünc alinmaz.Alinsa da tertemiz ve zamaninda geri vermeliydi.Haklisiniz temizlikci bulmak kolay degil ama ya bu vicdan azaplarindan vazgecip kadinin sadece hak ettigi ücreti verin ya da baska birisini bulun.Tabi ki bayram seyran oldugunda kücük bir katkida bulunabilirsiniz.

Müstakil benim de hayalim de hayalim eşim de diyor ki sen delirirsin o evi temizlicem diye :)))

Benim de evliliğim boyunca gelen bir kadın var 20 yıl oldu dile kolay.Geldiğinde ne yapacağını bilir ben hiç karışmam bu büyük bir rahatlık.Fakat benimki de laf taşıyor.Yanında önemli ve özel şeyleri asla konuşmuyoruz yinede ordan burdan bir şeyler duyup gider sağda solda konuşur. En kötüsü kv nin yanında konuşur.yuz kere uyardım ama huy değişmiyor işte.
Verdiğiniz borç için size ücret almadan gelmesi gerekir ödeyene kadar.Para vermeden yolluyorum onu diye düsünmeyin zaten bastan ödemişsiniz.
Bidahada borç vermeyin belliki borcuna sadık biri değil.

Masallah enerjinize hayran kaldım doğumunuza 11 gün var ve evi temizliyorsnz. Lütfen dikkatli olun

Iyi niyetimi suistimal eden hic kimseyi evime almam , ne kadar iyi temizlik yaparsa yapsin hayatta sokmam evime
Benc3 baska birini bulun , ihtiyaci olan o kadar temiz insanlar var ki
Benim ablam 8 senedir geliyor bana , bir kere uzmedi beni , sizinde karsiniza cikar insallah boyle biri

Ya evi yavaş yavaş kendin temizleyeceksin ya da 300 verdiğinde diğer hafta vermeyeceksin

Ben yapamıyorum işte, çalışıcak yorulacak eli boş koyamam vicdanım el vermez. Yoksa salaklığım nı demeliyim?
Arkadaşım sen parasını önden versin mi verdin. Elini boş mu bırakıyorsun. Siz böyle düşünüyor ve yaşıyorsanız şayet suistimal edilmeye müsaitsiniz. Bu şartlar altında en düzgün insan bile sizi suistimal etmekte beis görmez. Kadın 300 lira istedi verdiniz sonraki gelişinde vermeyeceksiniz. Kaldı ki kendisi teklif etmiş zaten.

Madem parasını fazla fazla veriyorsunuz bari 2 haftada bir değil her hafta alın eviniz hep temiz olsun

Siz şu an 1 temizlik parası fazla mı vermiş oldunuz? Aynen bir dahakine vermeyin tabiiki. İsterse de böyle olmuştu ben unutup vermişim o zaman dersiniz. Gorumcenize de yapmış aynı şeyi bir de arkasından zor günümde yanımda olmadi diyormuş. Kimse kimseye bedavadan para vermek zorunda değil. Yani yaptığının yanlış olduğu gibi bir düşüncesi de yok. Siz hakkınızı arayın en iyisi bu

Şimdi başka bir arkadaşıma anlattım o da 300 TL ile mi battın kadınıb ihtiyacı olsa istemez falan dedi iyice kafam karıştı. Aslında kafam karışmadı sinir oldum bakış açısına. Ben hayrat mıyım!

Evet öyle oldu. Bana kalsa verirdim fazla fazla uyrdığınız iyi oldu iyi ki konu açmışım.

Geçmiş günü düşünmeyin.Olan olmuş.Zararın neresinden dönülse kârdır :)

20 tl fazla verseniz bence herkes o ek işlere bakar yani kediler vs

Masallah enerjinize hayran kaldım doğumunuza 11 gün var ve evi temizliyorsnz. Lütfen dikkatli olun

Yarın doğuma gidiyorum kısmetse napayım canım yerimde duramıyorum işlerim kalmasın ameliyata giricem yatarsam kalkamazsam diye yapmaya çalışıyorum elimden geldiği kadarı ile.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…