- 28 Eylül 2009
- 3.547
- 5.592
- 683
- 41
- Konu Sahibi meredithgrey
-
bence siz eşinizle halledersiniz, fazla eşya da yokmuş.Ayda 1-2 gün Ctesi de gidiyorum ama keyfi olarak gitmediğim oluyor. Beş gün diyelim üç kedi var çocuk yok 120 m2 ev, balkonlar kapalı eşya minimum.
ben cok denedim ama hic biriyle olmadı en iyisi oturdum esimle kendim yapıyorum hic izin günüm yok hatta esnafız akşamları bazen yapıyoruz nasipse
Biz de kısa dönem esnaftık ve evde durmadığımız için kirlenmiyordu ev. Aynı şekilde kedilerimizi almadan önce de sık sık süpürme silme ihtiyacı olmazdı ama şimdi ihtiyaç oluyor.
Gerçekten temizlik için yardımcı bulmak özelliklede güvenilir bulmak çok zor eger kendisine evini kedilerini emanet edip güveniyorsan bırakma derim ben başka semte taşınınca yardımcı bayan uzak diye gelmemişti başka birinede alışamadım arayışta kaldım sonunda ikna ettim fiyatıda arttırdım şimdi haftada geliyor herşeyden önce karekterini beğeniyorum aile gibi olduk güvenirim Gine’de sen iyi düşün eksileri artıları ölçersinİyi Pazarlar herkese, derdim kendimce büyük işin içinden çıkamaz hale gelince sormak farz oldu dedim. Peşinen söyleyeyim uzun olacak gözleriniz kanayabilir
Üç sene önce görüncemin onbeş senelik arkadaşı olması ve referansıyla evime bir gündelikçi almaya başladım. Kadın aynı zamanda görüncemin okul aile birliğinde olduğu okulda da çalışıyordu, kedilerimi emanet edebileceğim, o evde yalnızken aklımın kalmadığı en önemlisi de çok temiz bir kadındı. Ancak bir kaç kez geldi ve kalp krizi geçirdi, eşi onu bir akrabası ile aldatmış kadın çalışamaz hale geldi bu süreçte tedavi oldu falan ben de kâh temizlik şirketleri kâh başka kadınlarla devam ettim ama içime sinen olmadı.
Bir buçuk sene kadar sonra kadın iyileşti, eşinden ailevi nedenlerden ötürü boşanmadı ama evin tüm sorumluluğu üstünde kaldı derken bana geçen sene yeniden başladı. Bu süreçte görümcemle arası bozuldu sebebi de paraymış sonradan öğrendim. Ablamıza göre onun zor günlerinde görümcem destek olmamış, görümceme göre de sürekli para istemesi ve alıp vermemesi yüzünden uzaklaşmışlar.
Bu arada bu ablamız hiç yapmış olmak için iş yapmaz, duvarda kalkmış olan boyaları eline fırça alıp boyar, ben söylemeden herşeyi çeker, işi bitince makineyi bile boşaltır falan. Kedilere de gözü gibi bakar. Ana evet işte şimdi ama kısmı geliyor. Benden bir kaç ay evel yükkü bir para istedi, yoktu haliyle veremedim. Zaten günlüğü 150 TL ben 15 günde bir alıyorum ve genelde 200 veriyorum ödemeleri olduğu için. Ama benden iki kez 300 istedi ve diğer geldiğimde para vermezsin dedi. E ama kazın ayağı öyle olmuyor çalıştırıp para vermemek olmaz yani ben yapamam. İlk 300 verişim üstünden geçti epey, ikincisini de geçen hafta verdim. Açıkçası kendimi hafiften enayi gibi hissetmeye başladım benim de durumun belli borçlar var ama gerekise kuaför paramdan kısıp evi temizletiyorum çünkü mesela Perşembe ev temizlendi ben bugünü sadece kendime ayırıcam. Bana zaman kazandırıyor da işte..
Bir de eşimin sırt çantasıyla ona birşeyler vermiştim epey getirmedi, eşim kızınca istedim çamur içinde kullanılamaz halde getirdi ve silmedi de çanta o halde duruyor! Ben sildi sanıyordum eşim istedi az evel baktım kuşşanılacak gibi değil sanki safaride kullanmış öyle çamur!
Bunlar yavaştan bana batmaya başladı ama çalışıyorum da kaldı ki kadın bulmak zaten zor bir de kedi seven, cam pencere açık unutmayacak ben tatildeyken kedilere bakacak birini bulmak imkansız.
Ben ne yapayım ne önerirsiniz şimdi? Artılar eksiler yapıyorum işin içinden çıkamıyorum. Ayda 500 TL gibi bir rakamı temizliğe vermiş olucam mesela bu ay, bu da bu krizde bizim gibi bir aile için çok
bnce öyle yapın . hem baya da para veriyorsunuz temizliğe. bir düzen tuttursanız zor gelmez yaparsınız. bence siz o rahatlığa da alışmışsınız biraz.Kışın zaten salonumu koltuk ve halıları yıkatıp kapatıyorum, bir odam yüklük gibi boş, bana kalan mutfak, bamyo, oturma ve yatak odaları. Acaba diyorum maddi gücüm yok diyerek ara versem, eşimle 15’ de bir eve biz mi girişssek? Eşyam o kadar az ki size anlatamam yapılmayacak şey değil yani. Eşimle konuşmak istiyorum acaba yapabilir miyiz?
herkese Allak kolaylık versin
Vicdansızsınız demiyorum yaptığınız planlama öyle, siz de benim söylediğimi anlayana kadar okuyun isterseniz.Kötü ve vicdansız mı? Bence konuyu ilk sayfaya dönün bir kez daha okuyun, halen anlamıyorsanız anlayana dek döne döne okuyun. Tam olarak hamgi düşüncemde vicdansız olduğumu bana da anlatısınız.
Fazla verici olma derimBu arada yazmadım ama düşününce hiç de önemsiz bir detay değil ; benden bir kaç ay evvel yaklaşık 5-6 bin tl istedi, tabi ki yoktu vermedim. Olsaydı veriri miydim bilmiyorum, belki bir 1000 TL verir hibe sayardım.
Bir yandan kedileri emanet edeceğim, işini iyi yapan birini bulmak zor derken diğer yandan ayır uolları diyorum. Sanırım ilk olarak geldiğinde peşinen ödediğim ücreti 2. kez ödemeyerek işe başlayacak ve o gün onunla birlikte çalışmayacağım. Biraz mesafe koyduktan sonra duruma göre de son kararı vereceğim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?