Bir yardımcı meselesi!

Ayda 1-2 gün Ctesi de gidiyorum ama keyfi olarak gitmediğim oluyor. Beş gün diyelim üç kedi var çocuk yok 120 m2 ev, balkonlar kapalı eşya minimum.
bence siz eşinizle halledersiniz, fazla eşya da yokmuş.
benim küçük bebeğim var şuan doğum iznindeyim, detaylı temizlik yaptığımda her gün bir odayı detaylı temizledim, cam silme perde yıkama dolapları silme vs. dahil
siz de belki her hafta genel temizlik yaparken bir de bir odayı detaylı temizlersiniz. çok da yorulmazsiniz diye düşünüyorum
devir ekonomi devri:)
kadına yardim etmek istiyorsanız arada cüzi miktar yardımda bulunursunuz ya da belki bi miktar market ihtiyacını giderirsiniz.

ben cok denedim ama hic biriyle olmadı en iyisi oturdum esimle kendim yapıyorum hic izin günüm yok hatta esnafız akşamları bazen yapıyoruz nasipse

ben cok denedim ama hic biriyle olmadı en iyisi oturdum esimle kendim yapıyorum hic izin günüm yok hatta esnafız akşamları bazen yapıyoruz nasipse

Biz de kısa dönem esnaftık ve evde durmadığımız için kirlenmiyordu ev. Aynı şekilde kedilerimizi almadan önce de sık sık süpürme silme ihtiyacı olmazdı ama şimdi ihtiyaç oluyor.

Gerçekten temizlik için yardımcı bulmak özelliklede güvenilir bulmak çok zor eger kendisine evini kedilerini emanet edip güveniyorsan bırakma derim ben başka semte taşınınca yardımcı bayan uzak diye gelmemişti başka birinede alışamadım arayışta kaldım sonunda ikna ettim fiyatıda arttırdım şimdi haftada geliyor herşeyden önce karekterini beğeniyorum aile gibi olduk güvenirim Gine’de sen iyi düşün eksileri artıları ölçersin

bnce öyle yapın . hem baya da para veriyorsunuz temizliğe. bir düzen tuttursanız zor gelmez yaparsınız. bence siz o rahatlığa da alışmışsınız biraz.

Temizlik işini halletseniz bile kedileri ne yapacaksınız
Çanta meselesi dışında önemli bir falsosu yok kadının
Ücret meselesinde sizin de kabahatiniz var
Bence yapışın kadına
Bulamazsınız

İnsan çalıştırması zaten zor, hele hele böyle durumlarda tanıdıktı yardıma ihtiyacı vardı falan diye düşününce direkt suistimale açık hale geliniyor. Ben uzun süredir düzenli yardımcı almıyordum ama artık düşünüyorum, armuttan çağırıp fazla muhatap olmamayı planlıyorım bakalım nasıl olacak. Hala temizlik işlerini düşük profilli iş gibi düşünüp aman kırmayalım falan diyoruz ama parayla hizmet satın alıyoruz sadece. Biz de işyerinde hizmet satıp karşılığında para alıyoruz sonuçta, aynı şey.

Bu arada yazmadım ama düşününce hiç de önemsiz bir detay değil ; benden bir kaç ay evvel yaklaşık 5-6 bin tl istedi, tabi ki yoktu vermedim. Olsaydı veriri miydim bilmiyorum, belki bir 1000 TL verir hibe sayardım.

Bir yandan kedileri emanet edeceğim, işini iyi yapan birini bulmak zor derken diğer yandan ayır uolları diyorum. Sanırım ilk olarak geldiğinde peşinen ödediğim ücreti 2. kez ödemeyerek işe başlayacak ve o gün onunla birlikte çalışmayacağım. Biraz mesafe koyduktan sonra duruma göre de son kararı vereceğim.

Kötü ve vicdansız mı? Bence konuyu ilk sayfaya dönün bir kez daha okuyun, halen anlamıyorsanız anlayana dek döne döne okuyun. Tam olarak hamgi düşüncemde vicdansız olduğumu bana da anlatısınız.
Vicdansızsınız demiyorum yaptığınız planlama öyle, siz de benim söylediğimi anlayana kadar okuyun isterseniz.
Şimdi kadın parayı hizmeti karşılığında alıyor ama sanki öyle değilmiş gibi para veriyorsunuz sonra da çok para verdim benim bütçemi aşıyor diyip kadını işsiz bırakmayı planlıyorsunuz, kaldı ki ortada gerçekten bir bütçe aşımı da yok kötü bir planlama var. Bu planlamasızlık nedeniyle işe ihitiyacı olan biri de işsiz kalacak sizin yerinize başkasını bulmaya kalkacak, siz de bu kadar çok işi yapamıyorum kendime zaman ayıramıyorum diyip tekrardan yardımcı arayışına gireceksiniz. Yani neresinden tutulsa dökülüyor. Benim burada yanlış anladığım birşey varsa da siz düzeltin, yoksa da para ödeme işini eşe bırakın derim, hem kimse işsiz kalmaz, hem de para krizi çıkmaz.
Bu arada evim de dubleks ve yardımcıma 150 ödüyorum 5 yıldır da aynı kadın geliyor.

Ayni seyleri yasadim zamaninda
200 ver sonra az verirsin..
Ok
Bir dahakine sen yine 200 ver sonra az verirsin .
Yine ok

Sonra sonra..
Yok
Paralarim hep icerde kaliyor
Ben de cok zengin degilim
Baktim olmuyor en son geldi hic para vermedim
Senin bana icerde kalan borcun var kusurabakma ona say dedim
Bundan sonra da gelme ben kendim yapicam artik dedim

Tamam paraya ihtiyaci olabilir tamam da bende de yok.

Zaten isi de safsaklamaya baslamisti.

Sen de yol ver bence
Gorumcen hakli demek.

Fazla verici olma derim
Tamam ihtiyaci olabilir ama bende de yok diyorsun.

Kedi meselesini bilemicem tabi

Gorumcen hakliymis ama para konusunda .

Ama çalışanla aranızda güven duygusu zedelendi ise tabi ki işine son vermekte haklısınız o ayrı bir konu ama hatalı planlama yüzünden bunu yapmanızı doğru bulamadım.
Bir de fazladan para vermeyin siz banka değilsiniz sonuçta.

3-5 fazla verirsin. Gönlünü edersin. İyi hoş da. Yapmadığı bir işin parasını niye veriyorsunuz anlamadım. Net çizgiler çekmek gerek. Yapılacak işler ve verilecek rakamlar belli olmalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…