Bir yardımcı meselesi!

Ben yapamıyorum işte, çalışıcak yorulacak eli boş koyamam vicdanım el vermez. Yoksa salaklığım nı demeliyim?

Bazen benden de iki seferlik para alıyor gelen yardımcı ama ikinciye geldiğinde vermiyorum yani hiç de ikinci de vermeliyim gibi düşünmedim. Ben de 15 günde bir alıyorum ve aylık 300 tl veriyorum ama sizin yaptığınız çok saçma,eşinizin yerinde olsam ciddi kızardım size.

Böyle siz söylemeden yapan bur kadınınız varsa sakin bırakmayın, bi çantayı yıkamak zor iş degil bir daha vermezsiniz, para konusunda sizin de hatanız. Kadın demiş bir dahaki gelişime vermezsin diye ama siz vermezsin edemem demiş yine kalkmış 300 vermişsiniz. Bu sizin hatanız. Kadın sizin para bastiginizi düşünüp daha istemeden veren insandan dahasını ister tabiki. Bir daha isterse vermeyin ama kadını da bırakmayın bence

Bir bahane bulup yollayın, bende çok uğraştım eve gelenlerle. Çok şükür şimdi harika biri geldi, Allah ondan razı olsun, verdiğimde helal olsun. Ve yıllardır çekinip yapmadığım şekilde internetten buldum. S......h..n com dan. Yardımcı arayanlara girin, kedilerinizi, evi, beklediğiniz işleri yaxın, o kadar çokki gerçekten ihtiyacı olup o sitede iş gözleyen. Ayrıca temizlik için eve yardımcı alınca insan tembel olmaz... kişisel tercihtir

Bazen benden de iki seferlik para alıyor gelen yardımcı ama ikinciye geldiğinde vermiyorum yani hiç de ikinci de vermeliyim gibi düşünmedim. Ben de 15 günde bir alıyorum ve aylık 300 tl veriyorum ama sizin yaptığınız çok saçma,eşinizin yerinde olsam ciddi kızardım size.

Haklısınız. Ben sömürülmeye ve kullanılmaya açık bir insanım sanırım. Aslında benim canımı sıkan para mevzundan çok yani onun da yanında eşimin çantasının üstüne yatması, ben söylemeden getirmemesi ve rezil şekilde kirli halde vermesi oldu. Bir de silmedi de o çanta köşede öylece kalmış. Bence bu ayıp. Ayrıca kediler olduğundan millet evimi b*k götürüyor sanıyor ki alakası yok ve kadınlar da gelmek istemiyor yani bir nevi ona muhtaç gibiyim bence bunu da kullanıyor.

Ben yapamıyorum işte, çalışıcak yorulacak eli boş koyamam vicdanım el vermez. Yoksa salaklığım nı demeliyim?
Bir temizlemeye 300 mü veriyorsunuz, sonra da bütçeniz yok diye kadını işinden edeceksiniz yani bu kadar kötü ve vicdansız bir planlama olur!
Lütfen açıkça söyleyin 2 temizlemeye 300 diyin, ayda iki kere alın. Bunda bu kadar şaşıracak ne var anlamadım

Hasta oldugunuzu belirtmediniz k.bakmayin niyetim kotulemek degildi.sadece normal sartlarda zaman konusuni ayarlayip yapabilirsiniz dedim

Önemli değil ama sizinle anlaşamadığımız nokta şu ben o iki saatimi de kendime ve hobilerime ayırmak istiyorum işte :)))

Haklısınız. Ben sömürülmeye ve kullanılmaya açık bir insanım sanırım. Aslında benim canımı sıkan para mevzundan çok yani onun da yanında eşimin çantasının üstüne yatması, ben söylemeden getirmemesi ve rezil şekilde kirli halde vermesi oldu. Bir de silmedi de o çanta köşede öylece kalmış. Bence bu ayıp. Ayrıca kediler olduğundan millet evimi b*k götürüyor sanıyor ki alakası yok ve kadınlar da gelmek istemiyor yani bir nevi ona muhtaç gibiyim bence bunu da kullanıyor.

Benim de evim dubleks 9 tane camı bi o kadar kapısı var,iki banyo üç koltuk takımı vs vs ben de kolay bulamıyorum ama bu sömürülmeye açık olduğum anlamına gelmiyor.

Bir temizlemeye 300 mü veriyorsunuz, sonra da bütçeniz yok diye kadını işinden edeceksiniz yani bu kadar kötü ve vicdansız bir planlama olur!
Lütfen açıkça söyleyin 2 temizlemeye 300 diyin, ayda iki kere alın. Bunda bu kadar şaşıracak ne var anlamadım

Kötü ve vicdansız mı? Bence konuyu ilk sayfaya dönün bir kez daha okuyun, halen anlamıyorsanız anlayana dek döne döne okuyun. Tam olarak hamgi düşüncemde vicdansız olduğumu bana da anlatısınız.

Benim de evim dubleks 9 tane camı bi o kadar kapısı var,iki banyo üç koltuk takımı vs vs ben de kolay bulamıyorum ama bu sömürülmeye açık olduğum anlamına gelmiyor.

Sizin ev bende olsa kadına senet falan imzalardım heralde :D Maşallah ne çok eşya, zor olmuyor mu?

İyi Pazarlar herkese, derdim kendimce büyük işin içinden çıkamaz hale gelince sormak farz oldu dedim. Peşinen söyleyeyim uzun olacak gözleriniz kanayabilir:oha:

Üç sene önce görüncemin onbeş senelik arkadaşı olması ve referansıyla evime bir gündelikçi almaya başladım. Kadın aynı zamanda görüncemin okul aile birliğinde olduğu okulda da çalışıyordu, kedilerimi emanet edebileceğim, o evde yalnızken aklımın kalmadığı en önemlisi de çok temiz bir kadındı. Ancak bir kaç kez geldi ve kalp krizi geçirdi, eşi onu bir akrabası ile aldatmış kadın çalışamaz hale geldi bu süreçte tedavi oldu falan ben de kâh temizlik şirketleri kâh başka kadınlarla devam ettim ama içime sinen olmadı.

Bir buçuk sene kadar sonra kadın iyileşti, eşinden ailevi nedenlerden ötürü boşanmadı ama evin tüm sorumluluğu üstünde kaldı derken bana geçen sene yeniden başladı. Bu süreçte görümcemle arası bozuldu sebebi de paraymış sonradan öğrendim. Ablamıza göre onun zor günlerinde görümcem destek olmamış, görümceme göre de sürekli para istemesi ve alıp vermemesi yüzünden uzaklaşmışlar.

Bu arada bu ablamız hiç yapmış olmak için iş yapmaz, duvarda kalkmış olan boyaları eline fırça alıp boyar, ben söylemeden herşeyi çeker, işi bitince makineyi bile boşaltır falan. Kedilere de gözü gibi bakar. Ana evet işte şimdi ama kısmı geliyor. Benden bir kaç ay evel yükkü bir para istedi, yoktu haliyle veremedim. Zaten günlüğü 150 TL ben 15 günde bir alıyorum ve genelde 200 veriyorum ödemeleri olduğu için. Ama benden iki kez 300 istedi ve diğer geldiğimde para vermezsin dedi. E ama kazın ayağı öyle olmuyor çalıştırıp para vermemek olmaz yani ben yapamam. İlk 300 verişim üstünden geçti epey, ikincisini de geçen hafta verdim. Açıkçası kendimi hafiften enayi gibi hissetmeye başladım benim de durumun belli borçlar var ama gerekise kuaför paramdan kısıp evi temizletiyorum çünkü mesela Perşembe ev temizlendi ben bugünü sadece kendime ayırıcam. Bana zaman kazandırıyor da işte..

Bir de eşimin sırt çantasıyla ona birşeyler vermiştim epey getirmedi, eşim kızınca istedim çamur içinde kullanılamaz halde getirdi ve silmedi de çanta o halde duruyor! Ben sildi sanıyordum eşim istedi az evel baktım kuşşanılacak gibi değil sanki safaride kullanmış öyle çamur!

Bunlar yavaştan bana batmaya başladı ama çalışıyorum da kaldı ki kadın bulmak zaten zor bir de kedi seven, cam pencere açık unutmayacak ben tatildeyken kedilere bakacak birini bulmak imkansız.

Ben ne yapayım ne önerirsiniz şimdi? Artılar eksiler yapıyorum işin içinden çıkamıyorum. Ayda 500 TL gibi bir rakamı temizliğe vermiş olucam mesela bu ay, bu da bu krizde bizim gibi bir aile için çok :KK17:

bu temzilikçilerin kaprisleri de kimsede yok...hakkı neyse çalışıp onu alacak, şirketten bir eleman çağırın..

Acaba ne alakası var? Ben senelerdir düzgün kadın bulamıyorum onunda mı kabahatlisi benim yani? Annemin yirmi senelik kadını bir anda bıraktı gitti mesela. Ben de bu sektörü ve kadınları bildiğimden hoş tutma derdindeydim.
İşte onu diyorum kadınları hoş tutmak için mi alıyorsunuz. ?Onların sizi hoş tutması lazım. Sizler fazla fazla para verince bu kadınlar diğer kadın tutmak isteyen kişilerden de bunu bekliyor.yani her emeğin bir karşılığı var.fazla değer zarar getirir.gerçekten yardıma muhtaç biriyse ve bunu suistimal etmeyecekse gönlünüzden yardım etmek geçiyorsa ona birşey diyemem.gorumcenizin başına gelene bakmaksızın bu duruma mahal veren sizsiniz.yani doğruyu söyledim diye niye tepki veriyorsunuz ki.bu durumdan memnun olsaydınız buraya konu açmazdiniz öyle değil mi?

bence kadinlik birsey yok. avans istemis. siz gerek yok avansa ben fazla fazla veririm moduna girmissiniz. soylemeden herseyi yapan biri bulduysaniz cok sanslisiniz bence. tek yaomaniz gereken fazla istediginde diger sefer vermemek yada aylik anlasip aylik vermek.

tam olarak kullanma yok bence sadece bu anlattıklarınızdan. sirt cantasi konusunda karşılıklı yanlis anlaşılma olmus olabilir. esyalarinizi vermeyin..parasini da ederi ne kadarsa o kadar verin. hala bu sekilde devam ederse o zaman birakirsiniz

Aynen sizin anlattığınız tarzda bir yardımcım var temizlik konusunda çok memnunum 150 veriyorum bende ve çok iyi kalpli bir kız. Benden 1 kez bile para istemedi durumları kötü 2 çocuğu var eşi 2 işte çalışıyor ama şu teklifi yaptı ; abla çok sıkışığız bu ay sana haftada 1 gelsem olur mu ? ( normalde 15 günde 1 gelir) bende kabul ettim o ay zorlandık ama genede kızı sevdiğim ve durumunu bildiğim için tamam dedim. Ama bu sadece 1 ay İçin geçerliydi. Birikmiş fatura borçları vardı ve çocuğu okula başlıyordu . O para ile herşeyi halleti ve tekrar 15 de bir gelmeye devam etti

İşte onu diyorum kadınları hoş tutmak için mi alıyorsunuz. ?Onların sizi hoş tutması lazım. Sizler fazla fazla para verince bu kadınlar diğer kadın tutmak isteyen kişilerden de bunu bekliyor.yani her emeğin bir karşılığı var.fazla değer zarar getirir.gerçekten yardıma muhtaç biriyse ve bunu suistimal etmeyecekse gönlünüzden yardım etmek geçiyorsa ona birşey diyemem.gorumcenizin başına gelene bakmaksızın bu duruma mahal veren sizsiniz.yani doğruyu söyledim diye niye tepki veriyorsunuz ki.bu durumdan memnun olsaydınız buraya konu açmazdiniz öyle değil mi?

Bu sektörde neden tam tersi oluyor hep merak etmişimdir. Talep çok olduğu için burunlar çok havada sanıyorum. Karşılıklı memnuniyet en iyisi ama ipin ucu kaçıyor bazen işte.

Bana gelen kadının da ilk zamanlarda bu tarz talepleri oluyordu ama makul olmayanları hep geri çevirdim artık teklif etmiyor.
Bunun dışında aynı anlattığınız gibidir asla yalap şalap iş yapmaz. Evi bırak çık calmaz çırpmaz bu sebeple göz ardi ediyorum kendi adıma. Zaten 200 veriyorum helali hoş olsun çünkü cidden kendi evi gibi iş yapar, şu an ki herkes 120-150 civarı alıyor.
Başka birini alıpta rahatsız olacağıma ,güvenilir diye avunuyorum.
Çevrenize sorun güvenilir tavsiye edebilecekleri biri varsa anlaşın. Ama yoksa çizginizi net belli edin. Ekstra mı istedi,bu ay bütçem uygun değil,bir dahaki gelişinde verebilirim deyin. Ha o ay verdiyseniz bir dahakine vermeyin geçen geldiginde vermiştim diyip. Sonuçta önceden vermişsiniz parasız çalıştırmıyorsunuz ki. Avans almiş oluyor. Siz avans alinca maaşınızı eksik alıyorsunuz ya o hesap.

Back
X