• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bir yaşındaki oğlum yemek yemiyor

canım benim kızım da kusmayı adet edinmişti. bir kere öğ dediğinde bitti geçmiş olsun kusmadı diye sevinirken çıkartıverirdi. 3 yaşına kadar mama yedi sadece ki onu da günde 2-3 kere yarım kase belki. öğ demeye başladığında bırakıyordum vermeyi. ya da yemek istemediği an bırakıyordum. buna rağmen 2-3 saat sonra bile kusabiliyordu. hiçbirşey çıkmadı inan hiçbir sorunu yoktu. doktor kilosu az diyordu iştah açıcı şurup veriyordu onu da içmiyordu kusuyordu. bu sefer miğdesinde bişey kalmıyordu. saat başı 1 kaşık bir kaşık yedirdiğim olmuştur. mamayı yapıp yediremeyip çok döktüm. allah affetsin bulup da yiyemeyen çocukları çok düşünürdüm o zamanlar. az az sık sık vermeye çalışın. birde herşeyi deneyin kesin seveceği bişey vardır. tatlı seviyorsa tatlı tuzlu seviyorsa tuzlu

Haşlanarakmi veriliyor ben çiğ sanıyordum tamam onuda denerim elinde meyve yemezde çok az suyunu içer. Tek içtiği süt zaten oda gece 150 ml kadar. Uyuduğu için bilmiyor sanırım bir arkadaş burada gündüz de sürekli biberonla ver dedi öyle yapacam inşallah sonuç alırım

Benim kızımda çiğ olarak kesinlikle tüketmez bende haşlayarak veriyorum.
küçücük bir bıldırcın yumurtası ile kahvaltıyı tamamlıyor.

acaba makarna gibi kendi yiyebileceği şeyleri pişirip önüne koysan kendi yerse belki hoşuna gider benim oğlum yemeğince ben öyle yapıyorum biraz ortalık batıyor ama olsun

Onlarıda denedim ama fayda etmedi oynayıp dağıtıyor sıkıyor atıyor nerde tehlikeli birsey var hemen yutar sabah zar zor yedirdım kustu tekrar baktım kocaman sakız ben minik birsey versem yutamaz ilkez kustuguna sevindim

Benim ilk yeğenin çok istahliydi bebekken 4 buçuk yasinda simdi hala öyle.
Agzi hic bos kalmaz.
Kuş yemi yemisligi bile vardır.
Küçük yegenimde 11 aylik öyle istahsiz ki.
Ama tatliyi çok sever.
Çikolata seker bayilir.
Acliktan agliyor mama diyor ama mamayi yemiyor.
8 kilo bizimki de.
Gece yatmadan çikolata veriyoruz mecbur AC kalmasin diye :19:

Allah kolaylik versin birşeyi farkettim ceylin bazı anneler yanımda çocuğunu beslemiyor sanırım nazar olur göze gelir bende kimseyi rahatsız etmiyorum artık

Kıyamam ya bi doktora götürün bence.

Götürmediğim doktor kalmadı keşke dermani olsa nerde olsa giderim

Bebekler çok acımasız olurlarmis bir yerde okudum ama bu kadar da olamaz derdim

Son düzenleme:
Çok fazla şekerli gıdaları çocuklara vermek sakıncalı.Meyve veriniz içindeki doğal şeker ona yeter.Dışarıdan alınan aşırı şekerli şeyler kanser hücresinin beslenmesini sağlıyor bilginize.

Meyve yese :31:
Azicik muz yiyor sadece arada
AC kalmasından iyidir diyoruz bizde mecbur veriyoruz.

Allah kolaylik versin birşeyi farkettim ceylin bazı anneler yanımda çocuğunu beslemiyor sanırım nazar olur göze gelir bende kimseyi rahatsız etmiyorum artık

Götürmediğim doktor kalmadı keşke dermani olsa nerde olsa giderim

Bebekler çok acımasız olurlarmis bir yerde okudum ama bu kadar da olamaz derdim

Allah korusun olur mu öyle şey ..
Bürde bazi çocuklar anne sütüne güveniyor ondan yemiyor sizin ki de öyle mi acaba ?
Emziriyor musunuz hala ?

bende böyle bir konu açmıştım .... bende aynı dertten muzdaribim aç kalmak dünyanın en kötü olayı siz belliki elinizden ne geliyorsa yapmışsınız bence üstelemyin... çocukların inatları her zaman galip gelir ısrar emeyin üzülmeyinde doktorlar bişisi yok dediyse yoktur ... farklı hiç bişi yapmayın... 1 yaşındaki çocuk herşeyi yiyebilmeli tabi dişlerde çok önemli . muhallebi bisküvi bebek mamaları ile beslemeye çalışmayın .. yediklerinizden yedirin o gelsin sofraya benim 8 aylık kızım var yürüteçle sofraya gelip elimdeki ekmeği alırsa bişiler veriyorum ... yoksa peşinde koşmuyorum 2 yaşındaki kızım boylu kiilolu ama küçük kızım minyon tipli ...

bazı anneler çocukların istediklerini yapar .. onun emrine gider ve büyüyünce çocuklar yemek seçmeye başlarlar... sakın öyle bir hata yapma bırak aç kalsın ama kendi bildiğini yaap görümcem hep bebeğin istediğini yaptı .. şimdi onu yeemem bunu yemem anneye sadece eziyet .. benim 2 yaşındaki kızım soğan yiyo kurufasülye yiyo nohut yiiyokıvırcık salatası yiyo .... dertlenme aç kalınca yer ama sakın tatlı hiçbişi verme iştahını keser

canım benim kızım da kusmayı adet edinmişti. bir kere öğ dediğinde bitti geçmiş olsun kusmadı diye sevinirken çıkartıverirdi. 3 yaşına kadar mama yedi sadece ki onu da günde 2-3 kere yarım kase belki. öğ demeye başladığında bırakıyordum vermeyi. ya da yemek istemediği an bırakıyordum. buna rağmen 2-3 saat sonra bile kusabiliyordu. hiçbirşey çıkmadı inan hiçbir sorunu yoktu. doktor kilosu az diyordu iştah açıcı şurup veriyordu onu da içmiyordu kusuyordu. bu sefer miğdesinde bişey kalmıyordu. saat başı 1 kaşık bir kaşık yedirdiğim olmuştur. mamayı yapıp yediremeyip çok döktüm. allah affetsin bulup da yiyemeyen çocukları çok düşünürdüm o zamanlar. az az sık sık vermeye çalışın. birde herşeyi deneyin kesin seveceği bişey vardır. tatlı seviyorsa tatlı tuzlu seviyorsa tuzlu

Bilmem ona kalsa çok az mama yer sadece ama öylede içim rahat değil tabi yinede yesinde raziyim

prensesannesi ..... çok doğru söylüyorsun şeker insanın en büyük düşmanı bazılarıçocugum hiç bişi yemedi bari şu gofreti yesin diyo çok bilinçsizce bir şekilde ... karpuzun suyunu yese zaten günlük şeker ihtiyacını alıcak şekere bende karşıyım dışardan gelirken getiren olurya çocukların eline bazen ellerinden alırım çocuklaırmın bazende ikna etmeye çalışırım yemesinler diye

Haşlanarakmi veriliyor ben çiğ sanıyordum tamam onuda denerim elinde meyve yemezde çok az suyunu içer. Tek içtiği süt zaten oda gece 150 ml kadar. Uyuduğu için bilmiyor sanırım bir arkadaş burada gündüz de sürekli biberonla ver dedi öyle yapacam inşallah sonuç alırım

Çiğ verme sakın canım.Salmonella bakterisi oluyor çiğ yumurtada.Zaten çabuk haşlanıyor.

merhaba laledevri öncelikle Allah yavrunu bağışlasın sağlıkla büyüt inş..benim oğlumda o yaş döneminde dediğin gibiydi hem zayıf hemde iştahsızdı pütürlüde yemiyordu kusuyordu ama bunda biraz benimde payım var yemesi için zorlamıştım bir dönem ve çocuk kaşığı görür görmez öğürüyordu ama şükür geçti ..şimdi 6 yaşında herşeyi yiyor 1-2 yaş arası çocuklarda genel bir iştahsızlık oluyor daha sonra biraz daha rahatlıyorsun acaba sende yemediği için hiç zorladınmı sanki psikolojik gibi göründü bana kaşığı görünce kusmasından dolayı..balık yağlı şruplardan versen yada balığın kendisini yedirebilirmisin bişeyle karıştırıp mesela meyve suyu yapsan içermi çünkü meyve iştah açıyor biz hep fantolmalt katıyorduk mamasına kilo alsın diye ama nerde

bende böyle bir konu açmıştım .... bende aynı dertten muzdaribim aç kalmak dünyanın en kötü olayı siz belliki elinizden ne geliyorsa yapmışsınız bence üstelemyin... çocukların inatları her zaman galip gelir ısrar emeyin üzülmeyinde doktorlar bişisi yok dediyse yoktur ... farklı hiç bişi yapmayın... 1 yaşındaki çocuk herşeyi yiyebilmeli tabi dişlerde çok önemli . muhallebi bisküvi bebek mamaları ile beslemeye çalışmayın .. yediklerinizden yedirin o gelsin sofraya benim 8 aylık kızım var yürüteçle sofraya gelip elimdeki ekmeği alırsa bişiler veriyorum ... yoksa peşinde koşmuyorum 2 yaşındaki kızım boylu kiilolu ama küçük kızım minyon tipli ...

bazı anneler çocukların istediklerini yapar .. onun emrine gider ve büyüyünce çocuklar yemek seçmeye başlarlar... sakın öyle bir hata yapma bırak aç kalsın ama kendi bildiğini yaap görümcem hep bebeğin istediğini yaptı .. şimdi onu yeemem bunu yemem anneye sadece eziyet .. benim 2 yaşındaki kızım soğan yiyo kurufasülye yiyo nohut yiiyokıvırcık salatası yiyo .... dertlenme aç kalınca yer ama sakın tatlı hiçbişi verme iştahını keser

Hatırlıyorum seni hatta bir ümit tüm cevapları okudum hep takip ettim denemediğim birşey varmı diye ama yoktu. Tabi burda bazı denemediğim yöntemler var onlarıda denerim artık nasip bakalım sana da Allah kolaylik versin Hicran

merhaba laledevri öncelikle Allah yavrunu bağışlasın sağlıkla büyüt inş..benim oğlumda o yaş döneminde dediğin gibiydi hem zayıf hemde iştahsızdı pütürlüde yemiyordu kusuyordu ama bunda biraz benimde payım var yemesi için zorlamıştım bir dönem ve çocuk kaşığı görür görmez öğürüyordu ama şükür geçti ..şimdi 6 yaşında herşeyi yiyor 1-2 yaş arası çocuklarda genel bir iştahsızlık oluyor daha sonra biraz daha rahatlıyorsun acaba sende yemediği için hiç zorladınmı sanki psikolojik gibi göründü bana kaşığı görünce kusmasından dolayı..balık yağlı şruplardan versen yada balığın kendisini yedirebilirmisin bişeyle karıştırıp mesela meyve suyu yapsan içermi çünkü meyve iştah açıyor biz hep fantolmalt katıyorduk mamasına kilo alsın diye ama nerde

Bizede infatrini diye bir mama yazdı ama onuda içmiyor sanırım haklısın psikolojik daha kasik gelmeden kusar ama çok zorlamamki demek ki hissetmis yinede balık yağı yasi için uygunmu hiç araştırmadımda

bende hicran isimli arkadasa katılıyorum 2buçuk yaşında kızım var sofra kültürü oluşturduk onda illa şu yada bu dayatmadık hiç yemek seçmiyor yemek konusunda beni hiç üzmedi oğlumdan sonra..5 aylıktan beri bizimle sofraya oturuyor ve çok meraklı sofrada yemek yemeye ...
sanırım oğlun bir yaşını geçmiş ben oğlum bir yaşını geçtikten sonra doktorumuzun da onayıyla minadex diye bir şuruo vermiştik iştahını açmıştı ama aslında pek önermiyor doktorlar balığın kendisini yese dahi iyi ama yemiyorlar işte...şimdi biz keçiboynuzu pekmezi içiriyoıruz çikolata aromalı nival diye bir marka çok severek yiyor ve iştahını açıyor deneyebilirsin

Son düzenleme:
Herkese sonsuz Teşekkür ederim cepten girdiğim için net pek iyi değil pek zamanda bulamıyorum onun için kısa kısa yazıyorum hepiniz çok değerlisiniz benim için beni dinlediniz ya anlamaya çalıştiniz çok rahatladım artık daha farklı oldu benim için hayat. bazı doktorlar bile sizin kadar bilmiyor hepsini tek tek deneyecem güzel Allahımda sizin yavrularınızla sağlıkla bir ömür nasip eder inşallah

bende hicran isimli arkadasa katılıyorum 2buçuk yaşında kızım var sofra kültürü oluşturduk onda illa şu yada bu dayatmadık hiç yemek seçmiyor yemek konusunda beni hiç üzmedi oğlumdan sonra..5 aylıktan beri bizimle sofraya oturuyor ve çok meraklı sofrada yemek yemeye ...
sanırım oğlun bir yaşını geçmiş ben oğlum bir yaşını geçtikten sonra doktorumuzun da onayıyla minadex diye bir şuruo vermiştik iştahını açmıştı ama aslında pek önermiyor doktorlar balığın kendisini yese dahi iyi ama yemiyorlar işte...şimdi biz keçiboynuzu pekmezi içiriyoıruz çikolata aromalı nival diye bir marka çok severek yiyor ve iştahını açıyor deneyebilirsin

Terkencim
Oğlum 11 aylik bende Hicrana katılıyorum yoksa bir ömür geçmez böyle. Nival pekmez markasımi

Süt de sevmiyor günde 3 öğün yer oda zorla bir yada iki kaşık 3 kaşıkta kusar. Kaşık daha gelmeden görür görmez kusmaya başlıyor kendisini öyle şartlamis

başkası yedirsin sana tepkilidir belki. kaşık grünce kusuyorsa ekmeği çorbaya banıp elle beslemeyi denedinmi?

yere koy kuru ekmek oyuncakların arasına koy. kemirsin. hiç yoktan iyidir.

Back
X