• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir yere ait hissedememek

Neshesha

Üye
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2025
265
204
18
25
Merhaba kızlar. Çocukluğumdan beri yaşadığım bir hissi sizlerle paylaşmak istiyorum. Hiçbir yere, hiç kimseye ait hissetmiyorum. Sanki uzayda kendi kendime uçuyorum gibi hissediyorum. Dönem dönem bu hissimin yoğunluğu artarken bazen de azalıyor. Anlamsızlık hissediyorum. Dertleşmek istedim.

Merhaba kızlar. Çocukluğumdan beri yaşadığım bir hissi sizlerle paylaşmak istiyorum. Hiçbir yere, hiç kimseye ait hissetmiyorum. Sanki uzayda kendi kendime uçuyorum gibi hissediyorum. Dönem dönem bu hissimin yoğunluğu artarken bazen de azalıyor. Anlamsızlık hissediyorum. Dertleşmek istedim.
Peki sizce böyle hissetme sebebiniz nedir?

Hiç bilmiyorum bilsem bunu aşmak için çabalayacağım.
Sorunlu bir çocukluk mu geçirdiniz? Ailevi sorunlarınız mı var? Hayatınızda istediğiniz hiçbir şey yolunda gitmiyor mu? Hayal ettiğiniz şeylerle hayatınız arasında uçurum mu var? İçinizde ukde kalan şeyler mi var? Bu liste böyle uzar gider.

Sorunlu bir çocukluk mu geçirdiniz? Ailevi sorunlarınız mı var? Hayatınızda istediğiniz hiçbir şey yolunda gitmiyor mu? Hayal ettiğiniz şeylerle hayatınız arasında uçurum mu var? İçinizde ukde kalan şeyler mi var? Bu liste böyle uzar gider.
Demek istediğinizi anlıyorum açıkçası çok şükür normal bir çocukluk geçirdim ama engel olamadığım bir yersiz yurtsuzluk hissi var

Demek istediğinizi anlıyorum açıkçası çok şükür normal bir çocukluk geçirdim ama engel olamadığım bir yersiz yurtsuzluk hissi var
Hayat amacınızı buldunuz mu peki? Muhakkak bir sorun varki böyle düşünüyorsunuz. Çünkü kimse durduk yere böyle hissetmez.

bu his bence hayatta ciddi sorunlu halller yokken veya çok çok iyi giden herhangi bir şey yok ise monotonluktan ortaya çıkıyor

kendinize bir uğraş bulmayı hiç denediniz mi ?

mesela bir dil öğrenmek , bir kurs , bir hobi veya profesyonel destek ?

Bunu yaşamadım, o nedenle empati kuramadım.
Ama konu ilgimi çekti, takipteyim.
İnşallah size iyi gelecek cevaplara rastlarsınız💛

bu his bence hayatta ciddi sorunlu halller yokken veya çok çok iyi giden herhangi bir şey yok ise monotonluktan ortaya çıkıyor

kendinize bir uğraş bulmayı hiç denediniz mi ?

mesela bir dil öğrenmek , bir kurs , bir hobi veya profesyonel destek ?
Hiç bu şekilde bakmamıştım. Dönem dönem yeni uğraşlar ediniyorum. Belki buna ihtiyacım vardır.

Hiç bu şekilde bakmamıştım. Dönem dönem yeni uğraşlar ediniyorum. Belki buna ihtiyacım vardır.

Bomboş kalmak , hiçbir şey yapmamak insan olmanın doğasına aykırı.
Bir işi bitirince , ufak dinlenme ve moladan sonra hemen diğerine koyulmalıyız.

Ayrıca sosyal varlıklarız. Hepimizin toplumda bir rolü , konumu , sahipliği var.

Sosyalleşiyor musunuz mesela ?

Yeni bir ortama girmek yeni bir sosyal çevre demek. Yeni sosyal çevre yeni insanlar , yeni görüşler, yeni fikirler demek.

Kitap okuyun. Belgesel izleyin.

Birde şunu açıklar mısınız ? Sizin için ait hissetmek nedir ?

Bunu yaşamadım, o nedenle empati kuramadım.
Ama konu ilgimi çekti, takipteyim.
İnşallah size iyi gelecek cevaplara rastlarsınız💛
Herkes başka bir yönden bakmış önerileri aklımda tutacağım. Anlamlandıramadığım kısmı bunun kendimi bildim bileli bu şekilde olması.

Bomboş kalmak , hiçbir şey yapmamak insan olmanın doğasına aykırı.
Bir işi bitirince , ufak dinlenme ve moladan sonra hemen diğerine koyulmalıyız.

Ayrıca sosyal varlıklarız. Hepimizin toplumda bir rolü , konumu , sahipliği var.

Sosyalleşiyor musunuz mesela ?

Yeni bir ortama girmek yeni bir sosyal çevre demek. Yeni sosyal çevre yeni insanlar , yeni görüşler, yeni fikirler demek.

Kitap okuyun. Belgesel izleyin.

Birde şunu açıklar mısınız ? Sizin için ait hissetmek nedir ?
Çalışma hayatındayım. İş arkadaşlarımla aram iyi. Ailemle aram iyi. Çoğu zaman kendi kendime bir şeyler yapmayı severim. Mesela yoga. Dinginliğe ihtiyacım oluyor. Duygularımı yoğun yaşarım.
Benim için ait olmak kuşku bırakmayacak şekilde sarılıp sarmalanmak. Bu bir kişi, bir şehir ya da herhangi bir rol olabilir. Sanki tiyatroda oynuyorum. Ve arada bunu fark ediyorum gibi.

sende açıkla kız , ait hissetmek ne demek :D
Benim için ait hissetme kavramı, bulunduğum ortamda güvende ve huzurlu hissetmektir. O ortama girdiğimde sanki bütün kaygılarım korkularım yok olmuş da sıcak bir limana ulaşmış, sığınmış gibi bir his. Var oluş sebebimi ve hayattan zevk almamı arttıracak,anlamlı kılacak sebepler olması. Bu bir mekan ya da kişi de olabilir. Ben kendimi hiçbir evrene, kişiye ait hissedemiyorum mesela.

Benim için ait hissetme kavramı, bulunduğum ortamda güvende ve huzurlu hissetmektir. O ortama girdiğimde sanki bütün kaygılarım korkularım yok olmuş da sıcak bir limana ulaşmış, sığınmış gibi bir his. Var oluş sebebimi ve hayattan zevk almamı arttıracak,anlamlı kılacak sebepler olması. Bu bir mekan ya da kişi de olabilir. Ben kendimi hiçbir evrene, kişiye ait hissedemiyorum mesela.
Yazdıklarını okumak bana yalnız değilim hissi yaşattı. Acaba neden böyle hissediyoruz? Ne olması gerekiyor bu hissin değişmesi için? Ya da bu his normal mi? Ne olması gerekiyor?

Back
X