- 27 Kasım 2018
- 626
- 627
- 103
Çok iyi yaparsınızÇok dikkatliyim o konuda ikimizde istemiyoruz zaten
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Çok iyi yaparsınızÇok dikkatliyim o konuda ikimizde istemiyoruz zaten
Aynen öyle, karakter meselesi. O yüzden zaten "bizde" böyle oldu diyerek genellemeden kaçınmak istedim.Bence o karakterle ilgili. Eşimle 11 senenin ardından evlendik. O nikahtan sonra daha derlenip toplandı. Eşini garantili mal gibi gören zihniyetler oluyor çünkü.
Sevgi var zaten bizi barıştıran tek şey sevgi yoksa üzülmüşüz kırılmışız önemli değil.kavgalarımız bir sürü sebebi var bir laf bir iş bir bakış bile hatta tekrarlı sebaplerden çok anlık sebepler yani. ama sonunda bağlanan sebep bana emir kipli höt höt konuşup ben tepki verince kendi mazbut ben cıngar çıkaran oluyorum. Yüz defa anlatsanda o haklı o düzgünce konuşmuş ben kavga çıkarmaya meraklı oluyorum.Anlasamama sebebiniz ne tam olarak. Düzelme ihtimali yok mu hic. Sogudunuz mu sevginiz mi azaldi. Sürekli kavga ediyoruz demissiniz mesela, problem ne acaba sürekli kavga etmenizi gerektiren bir sorununuz vardir mutlaka. O sorun her neyse önce onu bulun ve ona çözüm getirin bence. Yoksa ayni sekilde tartismalariniz devam eder üzülürsünüz
10 yıl boyunca yan yana değildik başka şehirlerde okuduk çalıştık son 3 4 yılda yan yanaydık saygı konusunda hep gıpta etmişimdir. Ama dediğim gibi alışkanlıklarını bakış açılarının detaylarını uzaktan bilemezdimEşinizin on yıl boyunca farklı biri gibi davrandığını sanmıyorum. Ki istese de yapamaz.
Bence siz bazı kötü huylarını göz ardı ettiniz. Evlenince düzelir sandınız belki de, bilmiyorum.
Tek seçeneğinizin boşanmak olduğunu gayet iyi biliyorsunuz, eşiniz düzelmez çünkü. Kaybedilen saygı geri gelmez.
Şimdi sizin anlattığınızdan kendime ders çıkarmak istiyorum da.180 derece değişmedide herşey. ben bilmiyordum mesela maddi durumu biliyordum ama hep elinden geleni yapıyor diye düşünüyordum yine yapıyor ama borçdan harçtan rahatsız olmadığını bilmiyordum aile bütçesinin ne olduğundan bir haber ailesinden öyle görmüş ben bunu bilmiyordum tabi. Ama saygı değişti
Ne kadar tatlı anlamışsınız. Ben bir sorunum olunca direkt kendini korumaya geçiyor yada ofluyor ama hiç düşünmeden. sonra ben derdimi anlatıyıncaya kadar hem keyfim kaçıyor hem bıkıyorum. Sonra tamam aşkım diyor tamamı mı kaldı başta bir dinle ne diyorum.sanırım en çok para idaresinin, aile bilincinin olmaması sıkıyor beni.Evlilik gerçekten bambaşka. Sevgililik dönemine benzemiyor. Mesela kavgalarınızın temel sebebi nedir? Ben saygıya çok önem veriyorum. Saygı bitince insan sallamamaya başlayabilir. Mesela bir şeyden rahatsizsiniz olabildiğince saygı sınırını aşmadan kendinizi ifade etmeye çalışın. Zor ama zamanla oturacaktır.
Saygı aşıldığında her şey aşılabilir olabilir. Birbirinize bağırmamaaya çalışın.
Mesela ben eşimde şunu fark ettim ki sorun konuşmayı sevmiyorbasta kafama çok taktım. Sorun yaşadığımızda o espri yaparak , adim atarak çözmeyi severken ben illa konuşmayı severdim. Ama birgün düşündüm neden benim istediğim tarzda sorun çözülsün istiyorum ki sadece?belki de bazen böyle çözülebilir sorunlar. Benim öğrendiğim illa doğru olan miydi? Ben böyle düşününce eşimde , konuşmayı sevdiğini biliyorum elimden geleni yapicam dedi mesela☺
Sevgililikte paradan çok iyi anlıyorsun sen idare edersin evimizi demişti.Tüm sevgililik boyuncaŞimdi sizin anlattığınızdan kendime ders çıkarmak istiyorum da.
Yani sevgilimle 3 yıldır beraberiz. Ve borcu hiç sevmediğini ve aile bütçesini nasıl yönetebileceğini biliyorum. Bunları hep konuştuk..
Saygı konusunda ağzından küfür duymadım bu 3 yılda. Bana karşı saygısız bir davraşını olmadı ve çevresine karşıda saygısız davranışını görmedim.
Ama siz 10 yılda tanıyamamışsınız. Bunu okuyunca bende şüpheye düştüm. Yoksa değişirmi diye
Tavsiyeleriniz nelerdir dinlemek isterim..
Yok yok zaten gelecek planımda da yoktu. Çocuk bakabilecek biri değilim bence.Şimdi böyle olan evlilik çocukta dağılır zaten yazık olur sabiyeValla ben 3 sene sevgililik 6 sene evlilik sonunda hayran oldugum adamın,aslında kafamda yarattıgım biri oldugu farkettim
Taki cocuk olana kadar
Bikere hesabını bilir ,bnden daha iyi ev gecindirir dediğim adamın aslında hic öyle olmadıgı anladım
Evliliğim boyunca calıstıgım icin,adamdan hic para istememisim,dogumla isteyince neler olabileceğini gördüm
Tavsiyem cocuk yapmayın,cocuklara yazık oluyor![]()
Bneim sevgilim diyorki. Maaşımı şuan söylüyorum sana. Ama diyor evlenince söylemem diyor. (kadın erkeğin cebindeki parayı bilirse bereketi kaçarmış) öyle dedi.Sevgililikte paradan çok iyi anlıyorsun sen idare edersin evimizi demişti.Tüm sevgililik boyuncaİki ay ben idare ettim kuruş borcumuz yoktu ve para artırmıştık. Somra beyefendinin zoruna gitmiş o da öğrenmiş yapabilirmiş deyip idareyi aldı sürünüyoruz. Kabul de etmiyor sen den kısıyormuyum hiç halledicem ben diyor.
Evet değişiliyor yani ihtimal var
Böyle düşünüyorsan boşa yıpranma, arkana bakmadan kaç, pişman olacağını sanmıyorum. Düzgünce anlatınca iki çeki düzen vermiyorsa davranışlarına düzelme ihtimali sıfırMerhabalar başlıkda da dediği gibi evliliğimizde bir yıl dolmadı.Biz uzun bir beraberlik sonrası evlendik. Evliliktwn sonra rahatlanıldı mı ne oldu saygı hemen bitti. Bağırış çağırış kavga her gün. Her şey sebep.Sürekli kışkırtıp kışkırtıp bağırınca bağırma kalbini kırarım haddini bil demeler halbuki kendi demediği yok sonra ben düzgünce dedim normal konuştum. Her kavganın sonu bu. Evde huzurum yok. Maddi olarak da varlıktan yokluğa düştüm. Ben borçtan harçtan rahatsız olurum o yaptığı borcu unutur aileden aşınan paradan zerre hicap duymaz bizim paramız değil bu demez.Her ailenin kendi yağında kavrulması gerektiğini anlamıyor. Kimseye anlatmıyorum desede adım gibi eminim evin içinde olanlarıda anlatıyordur yakınları
Ne bileyim ya otuz yaşında evlendim çocuk ık isteyen biride değilim niye evlendim ki. Sadece dert tasa oldu. İki sevgi aşk öpücük tamam sonrası yine aynı.Hani bir artısı yok resmen bana boşuna huzursuzluk. Öyle dertleşmek istedim
Başkaları üzülmesin diye kendinizi üzmeyin lütfen, anne babanız bile sizin kendi canınızdan sonra gelmeli yeri geldiğindeAilem çok yaşlı kalp hastası bir kez dargınlığımız farkedildi çok üzüldüler ne sebeplerle ayrıldığımızı anlayamazlae jenerasyon farkı.Sanırım boşanırdım durum olmasa
Ben gelirimi giderimi bilmediğim bir para üzerinden olacakmı diye ayarlayacak kadar güvensem ama o parasının miktarını söylemeyecek kadar güvenmese bence sorun olur.Bereket olayı biraz uydurmaca ne alaka yani.Arada demekki parada açık oluyor yüklü miktarda o nereye gidiyor. Karıya kıza kumara borç vermeye yada tam tersi hayır yapıyor belkide bilinsin istemiyor ama her türlü gizli kapaklı.Ya bilmiyorum ben hiç böyle birşey duymadım belki ondan ters gelmiştir. Bana böyle şeyle gelse sen kimden neyi saklıyoraun derdim. Peki senin ailende de öylemidir yani kültür olarak benzermisiniz benzerse sıkıntı olmazBneim sevgilim diyorki. Maaşımı şuan söylüyorum sana. Ama diyor evlenince söylemem diyor. (kadın erkeğin cebindeki parayı bilirse bereketi kaçarmış) öyle dedi.
Bilmiyorum artık ne derece doğru.. Evi geçindirecek olan benim diyor sen çalışmasanda olur ama çalışmak istiyorsan da daha rahat bir hayatımız olur diyor.
Ben kendim de çalışacağım için illaki bütçemizi birleştiririz. İllaki paramız ortak olur diye düşünüyorum.
Ama o diyorki bazı şeyleri bil ki evlenince şaşırma diyor. Ben söylemem cebimdeki parayı diyor. İstediğini alırım diyor eğerki alamıyorsam sen neden almadın deme bilki param yok. Ben onu öyle yada böyle alırım bi zaman diyor. Sen parayı sorma etme sadcee ne alacağını söyle diyor..
Sizce bu yanlış bir düşünce mi? Fikrinizi alayım.
Benim babamda anneme hiç söylemezdi. Ama parayı değil babam borcunuda söylemezdi. Sen napcan bneim borcum derdi.Ben gelirimi giderimi bilmediğim bir para üzerinden olacakmı diye ayarlayacak kadar güvensem ama o parasının miktarını söylemeyecek kadar güvenmese bence sorun olur.Bereket olayı biraz uydurmaca ne alaka yani.Arada demekki parada açık oluyor yüklü miktarda o nereye gidiyor. Karıya kıza kumara borç vermeye yada tam tersi hayır yapıyor belkide bilinsin istemiyor ama her türlü gizli kapaklı.Ya bilmiyorum ben hiç böyle birşey duymadım belki ondan ters gelmiştir. Bana böyle şeyle gelse sen kimden neyi saklıyoraun derdim. Peki senin ailende de öylemidir yani kültür olarak benzermisiniz benzerse sıkıntı olmaz
Ben de hep böyle düşünürdüm. Bir kez üzüntüden rahataızlanınca korktum açıkcası.ama dediğim gibi çok bekleyecek değilim belki evlilik oturmamıştır bir yılı bir doldur bakalım diyorum olmazsa biter zatenBaşkaları üzülmesin diye kendinizi üzmeyin lütfen, anne babanız bile sizin kendi canınızdan sonra gelmeli yeri geldiğinde