Bir yol gösterir misiniz...

kIrmIzI_BaLIk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Mart 2010
46
0
86
Diğer
Merhaba,

Ben yeni üye oldum olur olmaz da dertlerimle sizleri boğmaya geldim işte...
5 yıllık evliyim ama... ama bitişe doğru hızlı adımlarla ilerleyeceğiz gibi duruyor. Garip geliyor ama yakında boşanacağım henüz buna alışmış değilim, idrakında da değilim. Sadece gerçeklerden yanayım. Üzülüyorum ama yapacak birşey yok dermanım kalmadı 1 senedir eşime kendimi sevdirmeye çalışıyorum olmadı pes ettim.

Aslında hiçbir problemimiz de yok sadece eşim artık beni sevgilisi olarak göremediğini ve artık bana aşık olmadığını söylüyor. Bu belki evliliği bitirmek için yeterli değildir ama buna bağlı pekçok mutsuzluk yaşıyorum örneğin ilgisizliği, vurdumduymazlığı, beni kırmak umrunda olmuyor...dün konuştuk ağladık yapacak birşey yok.

Neyse benim asıl sorum şu; çeyizlerim vardı. Yemek takımları bardak takımları çay takımları. Hepsi en iyi markalardan güral porselen paşabahçe vs. bernardo çatal bıçak takımı... çok az kullanılmış pyrex marka borcamlar, mutfak gereçleri, çeyizlik havlular var.. bunları baba evime götüremem yer yok, ne yapabilirim nasıl ve nerede satabilirim bir fikriniz ve ya daha önce boşanıp bu yollardan geçmiş arkadaşlardan yardım ve fikir istiyorum.

Nolur ikinci mesajım diye beni es geçip gitmeyin. Zaten zor durumdayım burası bir sığınak olsun bana...

Ben olsam fukuraya dağıtırdım..
Başımın gözümün sadakası olsun derdim...:1closedeyes:

Ben olsam fukuraya dağıtırdım..
Başımın gözümün sadakası olsun derdim...:1closedeyes:

fukaraya dağıtacaklarım da var, ama bazı şeyleri de vermek istemiyorum kristal çay takımı mesela paşabahçenin...takımın 1 bardağını 80 tl ye almıştım 12 parça... bunu niye fukaraya vereyim...kusura bakma sonradan görmüşler gibi yazıyorum ama örnek vermek için...

böyle durumlarda ne yapılıyor? boşaan arkadaşlardan fikir bekliyorum. siz ne yaptınız?

Ben satsan da para edeceğini sanmam. Bu tür şeyler alırken pahalı ama.

canımm yaa tek dertt paşabahçe güral porselen takımlarınmıı.. şu aşamada bunu düşünmen tuhaf doğrusu.. ben onları görmek bile istemez atardım.. sen satıp nasıl paraya çevirim diye düşünüyorsunn..

öncelikle hakkında hayırlısı olsun dilerim
canım kendisininde şimdi paraya ihtiyacı olabilir
bir bernardo yemek takımıda şu anda 500 ile 2500 tl arası kız neden versinki
ben bilmiyorum ama ikinci el satan yerler mutlaka vardır
kırığı çiziği olmadıktan sonra bir çok insanada cazip gelebilir bu durum

Satabileceğin zannetmem Her Evlenen evine yeni ister.
En iyisi Güzelce muhafaza et sakla Allah büyük yeniden evlenirsin belki.

İyi ama..
Kim satın alır ki?
Hiç duymadım ben..:uhm:
Ben evimi bozmadığım için herşeyim aynen duruyor yerli yerinde..bayanssulusmile

nasıl yaaa sorunun çeyizini ne yapacağın mı yani..

tuhaf doğrusu yerim yoksa ihtiyacım da yok demektir

ihtiyacım yoksa olana veririm gider..

ihtiyacım varsa yer yaratır koyarım bir köşeme

satmayı düşünüyorsan başka başlıkları araştırman gerek sanırım ..

ALLAH başka sıkıntı .. vermesin ne diyeyim..

haklısın canım ama 1 yıldır neler düşünmedim neler yapmadım. Hani derler ya "kurudum, içim kurudu" işte aynı o moddayım mecalim kalmadı artık üzülmeye...

sariboceq yaşım çok yaşlı değil 32 yaşındayım.. ama bir daha evlenmeyi düşünmüyorum sanırım. O kadar duyarsızlaştım ki kimsenin kahrını çekemeyeceğim...

Asıl sorun iş bulmam, yeniden bir hayat kurup herşeye sıfırdan başlamam gerekiyor biraz da bu yüzden maddiyat düşünüyorum. Aslında hiç maddiyatçı biri değilim canını ver evliliğini kurtar deseler durup düşünmem bile o kadar istemiyorum bu işin olmasını ama öte yandan hayatın gerçekleri var. Elimde hiçbirşey yok. Ne çocuk var, ne işim var, yaşadığım yere ait değilim...
Ailem başka şehirde onların yanına dönünce herşeye yeniden başlayacağım. Sanki okuldan yeni mezun olmuş gibi. Önceden yapmakta olduğum mesleğimi de yapmak istemiyorum yeni bir iş alanında çalışmak istiyorum...

Bütün bunlar varken ne yapayım tabağı çanağı da düşünüyorum işte...

yeni bir hayat kuracam diyorsunuz.. belki yeni bir evde kurarsınız ne malum
kuracağınız yeni hayatta size herşey lazım tabak çanak deyip geçmeyin

hakkında hayırlısı olsun sakla lazım olur , fazla para etmez bence de.

insan nelere sıfırdan başlamıyor ki. allah sağlık versin. sevginin aşkın bitmesi tabi ki evliliği bitirir yetmez mi bunların olmaması... 1 sene kendini paralamışsın yazık. vermemen gereken eşyaların vardır kolile ayır bi yerde dursun madem baba evine gitcen odanın bi kenarına koy. iş bulup kendi evine çıkarsan eşya lazım olmayacak mı yada evi neden dağıtıyorsun ki yapabileceksen daha ufak bir yere geç al eşyanı otur kendine bak. bunlar olmuyorsada artık internetten satışa cıkar veya bekle evlenen tanıdıkların olursa onlara teklif et

ıyi eşyaları kutulara koy, babanın evinde elbet bir yer bulunur, neden bulunmasın?
ıvır zıvırları ver gitsin..

sanirim paraya ihtiyacin var 5 senedir neden kullanmadin o ceyizleri oda garip geldi bana ama kim alirki senin ceyizini canim ya al götür yaninda yada dagit sevabina

5 yıllık tabak bardağı bence kimse almaz... bence elinizden çıkarmak istiyorsanız birilerine verin gitsin....
Pahada değer o tanesi 80 milyonluk bardakları da annenizin evinde kullanabilirsiniz....
Bugün güral porselenden bir yemek takımı alsanız 450milyondan başlıyor... Ben hiçbir yeni gelinin başkasının 5 yl boyunca kullandığı çatalbıçağı almak isteyeceğini sanmıyorum...
Belki bekar ünversite öğrencileri falan alır diycem ama onlar da zaten 82 parça yemek takımı almaz 6 çorba tabağı 6 yemek tabağı alıp günü kurtarma derdindeler pazardan 5 liraya 6 tabak alıp kullanıyorlar...
Ailenizin evindeki tabak çanak mutlaka eskidir, onların evindeki eskileri atıp sizin yenileri kullanın diycem sanırım en mantıklısı bu....

Bence satamazsınız, satsanız da ziyan olur, çok az para verirler.
Saklayabileceğiniz hiç bir yer yok mu, kardeş akraba dost fisfisfis

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…