Bir yüzük bir boşanma.

Senin yıkılışını görmek onları mutlu eder...

Dimdik dur... Yeniden başla hayata...

Hiçbir şey için geç değil...

Herşey güzel olur senin için umarım...
O kadar yoruldum ki.
Avukat peşinde koşmaktan,polis peşinde koşmaktan,adliyede sıra beklemekten.
Bunlar için para denkleştirmekten.
Tüm bu arada ders çalışmaktan ailemin lafını sözünü işitmekten.
Karşı taraf ne yapıyor biliyor musunuz ?
Yarınlar olmayacak gibi gezip eğleniyor.
Tüm yük tüm sorumluluk ben de sanki ben kendim boşanıyorum.

Daha gencecik hayalleri umutları yarınları olan bir gençsin
Hiç birşey olmadı say
İnanın yolun başında öyle diyordum. Güçlüydüm mutluydum.
Zaman ilerledikçe tüm yükler üstüme bindikçe sağdan soldan envai çeşit laf söz duydukça benim artık gücüm kalmadı

Senden çok daha büyük ablaların kocamdır diye sineye çekiyor
Aferin sana doğru kararı vermişsin
Üzülecek zamanı geçtin
Şimdi umutlu olma mutlu olma zamanı
Onlara en güzel cevap karşılarında dimdik başarılı mutlu bir kadın görmek
Umarım istediğin yeri kazanırsın
Bahtın açık olsun inşallah
Nicelerinede örnek ol

İnanın yolun başında öyle diyordum. Güçlüydüm mutluydum.
Zaman ilerledikçe tüm yükler üstüme bindikçe sağdan soldan envai çeşit laf söz duydukça benim artık gücüm kalmadı
Annemin bir sözü var gereksiz adamın lafını duyduğunda
Bir kulağın elek diğeri süzgeç olsun sağdan girip soldan çıksın

Gençlere özelliklede kadınlara evlilik ne zaman diye diye önünde kocaman bir kariyer, eğitim planı olan çocukları gencecik yaşta evlendirdiler böyle topluma böyle düzene lanet olsun. Aileler, çevre, toplum evliliğe özendirmek yerine eğitime, okumaya, kendi ayaklarının üzerinde durmaya yönlendirseler keşke. Neyse,yaşın daha çok genç hiçbir şey için geç değil. Boşanma davası, aileler vs bir süre canını sıkacak belki ama bir süre sonra eskisinden de sağlam duracaksın yeter ki güçlü ol. Güçlü ol ve asla pes etme. Yeni bir sayfa aç, farklı bir hayat kur kendine. Pozitif ol, boşanmak dünyanın sonu değil günümüzde birçok evlilik bitiyor bu gayet doğal bir şey, farklı bir tecrübe. Göreceksin bir süre sonra ne evde bulduğun hatıralar nede geçmişte ki yaşantılar senin için hiçbir şey ifade etmeyecek, üzmeyecek. İşte o zaman kendine yep yeni bir hayat kurmuş olacaksın.

daha 19unda evlenmek..
umarım bundan sonra çok çok mutlu olursun. hayat sana güzellikler getirsin dikdur.

Guclu bir kadinsiniz. Hepsi gececek, emin olun. Yolunuz acik olsun.

Geçmiş olsun. Güçlü bir kadın olduğunu bir an bile aklından çıkarma.
Toparlanacak yeni hayatına bakacaksın.
Çok mutlu ol, bugünleri bile hatırlama umarım.

Beni hatırlayanlar olur.
Hatırlamayanlar da eski konularıma bakabilir.
Burada çok kişiyle acılarımı paylaştım çünkü evliliğimde hiç mutlu değildim bile.
2 ay önce evi terk ettim 1 ay önce de boşanma davasını açtım.
O evden çıkalı 2 ay oldu koskoca 60 gün oldu.
Bir kaç kere görüştük sadece. Gördüğümde ona karşı içimde ne bir heyecan ne bir nefret ne de bir sevgi.
İnanın bu satırları ağlayarak yazıyorum.
Eşyalarımdan bir kaç parça getirmiştim evimden sadece..
Boşanma davasında para denkleştirmek için kendi alyansımı ve tek taşımı satmıştım.
Onun alyansı gümüş para etmez belki de ister diye evde duruyordu.
Odamı toplarken elime geçti az önce. Donakaldım. Duraksadım. İçinde ismim yazıyor. Kokusu bile hala duruyor belki de üstünde.
Oturup ağlamaktan başka hiçbir şey yapmıyorum uzun zamandır.
Kimseyi yanımda ya da hayatımda istemiyorum.
Tekrardan hazırlandığım bir üniversite sınavım var tek istediğim o sınavda iyi bir yerlere gelmek.
Bir an önce boşanmak istiyorum. İlk duruşma görülsün istiyorum. Gerisi çorap söküğü gibi gelir zaten.
Yüzüğü görünce bana yaşattıkları aklıma geldi. Fiziksel şiddeti,psikolojik şiddeti,hakaretleri,küfürleri,kendimi değersiz hissedişi,zorla yaptırdığı şeyler,beni değiştirmesi.. Annesi babası hepsine karşı o kadar kızgınım ki kinim yok nefretim yok ama çok kızgınım. Daha 19'um da tazecik bedenimi , ruhumu yaşlandırdılar. 5 aylık bi evlilik için hayatımı maf ettiler.
Lütfen benim için dualarınızı eksik etmeyin.
Lütfen.
Tüm kalbimle sizden rica ediyorum. Bu aşamada bana yardımcı olacak tek şey dualarınız.
İçimi dökmek istedim sadece buraya kusura bakmayın.
umarım allah sana çok güzel kapılar açar canım daha çok gençsin her şeyin başındasın

Bosandiktan sonra uzerindeki bu yukler kalkacak emin ol. Ondan sonra da sen gezip tozarsin. O da pisman olacak. Erkeklerin buyuk bir cogunlugu bosandiktan sonra pisman oluyor. Belki bu dusunce icini ferahlatir biraz.

Beni hatırlayanlar olur.
Hatırlamayanlar da eski konularıma bakabilir.
Burada çok kişiyle acılarımı paylaştım çünkü evliliğimde hiç mutlu değildim bile.
2 ay önce evi terk ettim 1 ay önce de boşanma davasını açtım.
O evden çıkalı 2 ay oldu koskoca 60 gün oldu.
Bir kaç kere görüştük sadece. Gördüğümde ona karşı içimde ne bir heyecan ne bir nefret ne de bir sevgi.
İnanın bu satırları ağlayarak yazıyorum.
Eşyalarımdan bir kaç parça getirmiştim evimden sadece..
Boşanma davasında para denkleştirmek için kendi alyansımı ve tek taşımı satmıştım.
Onun alyansı gümüş para etmez belki de ister diye evde duruyordu.
Odamı toplarken elime geçti az önce. Donakaldım. Duraksadım. İçinde ismim yazıyor. Kokusu bile hala duruyor belki de üstünde.
Oturup ağlamaktan başka hiçbir şey yapmıyorum uzun zamandır.
Kimseyi yanımda ya da hayatımda istemiyorum.
Tekrardan hazırlandığım bir üniversite sınavım var tek istediğim o sınavda iyi bir yerlere gelmek.
Bir an önce boşanmak istiyorum. İlk duruşma görülsün istiyorum. Gerisi çorap söküğü gibi gelir zaten.
Yüzüğü görünce bana yaşattıkları aklıma geldi. Fiziksel şiddeti,psikolojik şiddeti,hakaretleri,küfürleri,kendimi değersiz hissedişi,zorla yaptırdığı şeyler,beni değiştirmesi.. Annesi babası hepsine karşı o kadar kızgınım ki kinim yok nefretim yok ama çok kızgınım. Daha 19'um da tazecik bedenimi , ruhumu yaşlandırdılar. 5 aylık bi evlilik için hayatımı maf ettiler.
Lütfen benim için dualarınızı eksik etmeyin.
Lütfen.
Tüm kalbimle sizden rica ediyorum. Bu aşamada bana yardımcı olacak tek şey dualarınız.
İçimi dökmek istedim sadece buraya kusura bakmayın.
Ben en hemen hemen aynı durumdayım. Altı aylık evliliğim bitiyor. Ben de psikolojik siddete dayanamadım en son fiziksel şiddet görünce de evi terkettim. Henüz dava açılmadı o aşamaya gelmedim ama yakındır o da

Allah yardımcımız olsun

Hayal kırıklığından içim yanıyor :KK43:

Umarım bundan sonra ki hayatında çok mutlu olursun,
Allah bir kapıyı kapatır birini açar..

Boşanan bir arkadaşımdan biliyorum,
Tavsiyem destek alman.
Maddi anlamda belki kendini zorlaman gerekecek, ama destek şart.
Destek olmadan bu süreci daha uzun zamanda atlatırsın, ama bir destek alırsan önüne çıkan problemler ile daha rahat baş edebilirsin.

Allah yardımcın olsun.
Kimsenin yaptığı yanına kalmaz merak etme, sen gönlünü ferah tut.
Bugün iyi görünenlerin, yarın hallerinin ne olacağını bekle ve gör.

Bardağa boş taraf ondan değil dolu tarafından bak.ya beş ay değil de beş yılın on senen heba olsaydı.imtihan de ve Allah’a yolunbaşında iken kurtardığı için şükret.keşke demek seni daha çok üzer ve yorar ama sen iyi tarafından bak.neresi iyi taraf deme çocukla dul kalabilirdin daha uzun yıllar bu sıkkntıyı çekebilirsin.allahım yardımcın olsun

Back
X