• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik yüzüğü seçerken tartışmak

• Konu Sahibi Konu Sahibi elusns
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Sizde ona 22 ayar alin o zaman
Onun parmagi daha kalin oldugu icin de 20 30 bin fazla verirsiniz
Siz alirsaniz o da alir zaten
Tek tarafli aldirmiyorsunuz umarim😀
İki taraf da muhafazakar altın erkeğe haramdır olayını falan düşünüyorlarsa gümüşle çelikle yırtmışlardır belki🤣
Ondandır kız tarafının 22 ayar sevdası

Keşke beni de konuşsalardı 🤣 17 bohça 100 bini geçkin çeyize para harcadım yatak odasını aldım ailem kaç tane altın taktı sonuç 4 kere sebepsiz boşanmaya kalktılar
Bende baya sey yaptim
Yatak odasi beyaz esyalar halilara perdelere kadar
Onlar sadece salonu yaptilar
Mutfaktaki hersey de bana aitti
4 kere sebepsiz bosanmaya kalkan esin degil mi
Ailesi nasil bu kadar isin icinde oluyor🫢

İki taraf da muhafazakar altın erkeğe haramdır olayını falan düşünüyorlarsa gümüşle çelikle yırtmışlardır belki🤣
O zaman kiz diyecek ki beyyy bey 15 bin ben verem de sus al su alyansi dkjsjzsm

Allahallah.altin kaliteli oldukça sertleşmez mi ya?.kaç kişi yazmış doğru demek ki ama şaşırdım doğrusu.eee o kadar külçeler falan var.
Kaliteden ne anladığına bağlı. Altının ayarı yükseldikçe yumuşar ve fiyatı artar.

bunu diyecektim de hadi demiyim dedim siz dediniz 😅
Dini hassasiyetleride olduğu için muhtemelen altın erkeğe haram deyip çıkıcaklar işin içinden 😅

tamam da adamın yaklaşımı daha ucuzuna bak fazlasına yatırım yapalım ortalama 2.5 gram (15 bin )için değer mi , 2.5 gramla nasıl bir zenginlik elde edecek? erkeğin yüzüğünü de kız tarafı almıyor mu çoğu ailelerde ? bir ortamda bu şekilde diretilmesi bence saygısızlık (önceden konuşulup gidilmediyse)
ben de ona sordum ama cevap vermemis. ama bence konu sahibi kendi almayi düşünmüyor zaten calismiyormis. kendi ailesinden isteyecek olsa "aman canim 15 bincik" der miydi? sanmiyorum
ayrıca az para degil ki
bir konfeksiyoncunun, garsonun 3 haftalik parasi
"herkeste var bende de olsun, en iyisi olsun" kafasında bir kiz herseye heveslenir zaten adam cep delik cepken delik borcla harçla evlenir.
bence iki taraf da birbirini yormamali, birseye hevesi varsa da iki saniye kendisine "evet tatli ama gerçekten gerekli mi" diye sormali.

Nişanlınıza olumsuz bir şey demek için sizin maddi meseleler ve alınacaklardaki genel tutumunuz önemli bence.
Önceki konudan hatırladığım karşı tarafın daha rahat para harcasın istiyordunuz. Bu konuda umduğunuzu bulmuş değilsiniz. Etrafınızda yapılan evliliklerde kıyaslıyorsunuz birçok şeyi bu da yanlış.

Bana kalırsa imkanı varken istenen yüzük alınmalı, isterken nişanlın neyi alacak bilirsin zaten ama siz nasıl bir profil çizdiniz bilmiyoruz.

Son düzenleme:
Çalışmadan evlenen yok mu ne alaka ya
Çalışıp 2 kuruş faydası olmayan birinin de başkasının parasi üstünden bu kadar laflar edip cimrilige kadar götürmesi kadar ayıp şey görmedim ben. Eski konulara bakılırsa da maşallah pek bir hassasiyetleri olan biri olarak bu kadar gösterişte gözünüz olması çok çiğ bir hareket. Kendi paranız olursa onunla istediğiniz kadar cömertlik yaparsınız. Umarım burada yazdıklarınızı o nişanlınız bir okur da gorur nasıl biri olduğunuzu.

ben de ona sordum ama cevap vermemis. ama bence konu sahibi kendi almayi düşünmüyor zaten calismiyormis. kendi ailesinden isteyecek olsa "aman canim 15 bincik" der miydi? sanmiyorum
ayrıca az para degil ki
bir konfeksiyoncunun, garsonun 3 haftalik parasi
"herkeste var bende de olsun, en iyisi olsun" kafasında bir kiz herseye heveslenir zaten adam cep delik cepken delik borcla harçla evlenir.
bence iki taraf da birbirini yormamali, birseye hevesi varsa da iki saniye kendisine "evet tatli ama gerçekten gerekli mi" diye sormali.
bu konuda haklısın ama genel olarak orda " kalanı birikim yaparız " cümlesine takıldım , öyle bir ortamda bu şekilde konuşulması beni rahatsız ederdi. daha gitmeden kız da erkek de talebini "hayatım bütçem bu bu tarz şeylere bakalım "diye konuşmalı.

Çalışmadan evlenen yok mu ne alaka ya
Bu devirde azınlıkta
Evlenen de koca kaynana dırdırından ev işinden illallah ediyor ama boşanamıyor
Nişanlısı cimri de olsa nişan atamıyor güvencesi yok çünkü bu adam bana bakar diye düşünüyor

bu konuda haklısın ama genel olarak orda " kalanı birikim yaparız " cümlesine takıldım , öyle bir ortamda bu şekilde konuşulması beni rahatsız ederdi. daha gitmeden kız da erkek de talebini "hayatım bütçem bu bu tarz şeylere bakalım "diye konuşmalı.
kadinin tum konulari adamin ailesinin mal varligi uzerine. arabalarinin ust model olmasini, kirada evleri olmasini bile saymis her konuda. "hayatim butcem bu, bu tarz seylere bakalim" dese vergi memuru gibi döker seceresini "hayir hayir kiradan zaten 20 bin geliyor" falan diye😅
su an uzun yolda sıkılıyordum bana da meşgale oldu eski mesajlari . cok ilginc bir konu sahibesi
babasinin camiide tanistigi adamin ogluyla sirf ayni memleketten diye evleniyor. aslinda atanmak, gezmek tozmak istiyor ama "once atanip severek evlenecegim" diyip evde kalan teyzesi varmis onun gibi olmaktan korkuyor.
ailesi icin hep "okumuş insanlar" diye bahsediyor ama
koca adayi baska sehirden, adam her ay bir kere gelirmis "cok gorusme laf olur" diye sadece bir kere salarmis kizi, 200 gramdan asagi altin isteme" diye tembihliyorlar ve nisanda bile elele tutusmaları yasakmis:)

Bende baya sey yaptim
Yatak odasi beyaz esyalar halilara perdelere kadar
Onlar sadece salonu yaptilar
Mutfaktaki hersey de bana aitti
4 kere sebepsiz bosanmaya kalkan esin degil mi
Ailesi nasil bu kadar isin icinde oluyor🫢
Yok bacım ailesi yüzünden boşanmaya kalktı zaten ailes yönetiyor bizim 2 sene çocuk olmadı diye dünyayı dar ettiler şimdi 9 aylık oğlum var 3 senedir evliyim

kadinin tum konulari adamin ailesinin mal varligi uzerine. arabalarinin ust model olmasini, kirada evleri olmasini bile saymis her konuda. "hayatim butcem bu, bu tarz seylere bakalim" dese vergi memuru gibi döker seceresini "hayir hayir kiradan zaten 20 bin geliyor" falan diye😅
su an uzun yolda sıkılıyordum bana da meşgale oldu eski mesajlari . cok ilginc bir konu sahibesi
babasinin camiide tanistigi adamin ogluyla sirf ayni memleketten diye evleniyor. aslinda atanmak, gezmek tozmak istiyor ama "once atanip severek evlenecegim" diyip evde kalan teyzesi varmis onun gibi olmaktan korkuyor.
ailesi icin hep "okumuş insanlar" diye bahsediyor ama
koca adayi baska sehirden, adam her ay bir kere gelirmis "cok gorusme laf olur" diye sadece bir kere salarmis kizi, 200 gramdan asagi altin isteme" diye tembihliyorlar ve nisanda bile elele tutusmaları yasakmis:)
Teşekkürler özetlediğiniz için

Back
X