• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir yüzük bir boşanma.

Geçmiş olsun canım .
Bunlarda geride kalacak daha güzel günler göreceksin .
Allah hakkında hayırlısını versin .

Bende aynı durumdayım
Ama kendime hep bunu diyorum son gülen iyi güler
Bırak gezip dolaşsınlar
Dava sonundada öyle olabileceklermi
Önce Allah'ıma sonra hukuka bırak
Bu kadar pişkin ve pislik olan insanlar emin ol hakettiklerini alacaklar

Birde sana tavsiyem o eve birdaha girme
Ben hiç gitmedim kaç aydır
Sadece dava sonunda hakkım olanları almaya gittiğimde gülerek gidiceğim inşallah

Üzülmeyin desek de üzüleceksiniz ama geçecek zaman sadece kendinize iyi bakın. Ben hala ayni evdeyim gitmedim orası benim yuvam çünkü.
Zamanla geçecek klişe ama geçiyor sürekli bunu söyleyin ve o adam gözyaşınızı haketmiyor genceciksiniz hayat yeniden başlıyor sizin için

Canim benim rabbim yardımcın olsun.
Mevla neyler neylerse güzel eyler.
Sabırlı ol dik dur universiteye odaklan hepsi geçecek herkes ettigini misliyle yaşayacak.
Yalnız psikolojik destek almanı öneririm senin için daha iyi olur gelişmeleri yaz olur mu merak ederim seni.

Anılar bir çırpıda silinip atılamaz tabiki daha çok yeni canınızın acıması çok normal.Ama söyle düşünün biz insanoğluyuz yeri geliyor ölüme bile sevdiklerimizin yokluğuna bile alışıyoruz.Sizde alışacaksınız.Hayatınızı değiştirmek için bir adım atmışsınız dilerim bundan sonrası sizin için çok çok güzel olsun.Sevgiyle kalın

Beni hatırlayanlar olur.
Hatırlamayanlar da eski konularıma bakabilir.
Burada çok kişiyle acılarımı paylaştım çünkü evliliğimde hiç mutlu değildim bile.
2 ay önce evi terk ettim 1 ay önce de boşanma davasını açtım.
O evden çıkalı 2 ay oldu koskoca 60 gün oldu.
Bir kaç kere görüştük sadece. Gördüğümde ona karşı içimde ne bir heyecan ne bir nefret ne de bir sevgi.
İnanın bu satırları ağlayarak yazıyorum.
Eşyalarımdan bir kaç parça getirmiştim evimden sadece..
Boşanma davasında para denkleştirmek için kendi alyansımı ve tek taşımı satmıştım.
Onun alyansı gümüş para etmez belki de ister diye evde duruyordu.
Odamı toplarken elime geçti az önce. Donakaldım. Duraksadım. İçinde ismim yazıyor. Kokusu bile hala duruyor belki de üstünde.
Oturup ağlamaktan başka hiçbir şey yapmıyorum uzun zamandır.
Kimseyi yanımda ya da hayatımda istemiyorum.
Tekrardan hazırlandığım bir üniversite sınavım var tek istediğim o sınavda iyi bir yerlere gelmek.
Bir an önce boşanmak istiyorum. İlk duruşma görülsün istiyorum. Gerisi çorap söküğü gibi gelir zaten.
Yüzüğü görünce bana yaşattıkları aklıma geldi. Fiziksel şiddeti,psikolojik şiddeti,hakaretleri,küfürleri,kendimi değersiz hissedişi,zorla yaptırdığı şeyler,beni değiştirmesi.. Annesi babası hepsine karşı o kadar kızgınım ki kinim yok nefretim yok ama çok kızgınım. Daha 19'um da tazecik bedenimi , ruhumu yaşlandırdılar. 5 aylık bi evlilik için hayatımı maf ettiler.
Lütfen benim için dualarınızı eksik etmeyin.
Lütfen.
Tüm kalbimle sizden rica ediyorum. Bu aşamada bana yardımcı olacak tek şey dualarınız.
İçimi dökmek istedim sadece buraya kusura bakmayın.
Allah yardımcın olsun canım... İnşaallah çok çok iyi şeyler yasarsin... Birşey sorcam yanlış hatırlamıyorsam, kedini vermemişti sana ne yaptın alabildin mı..,? Yanlış hatırliyorsam kusura bakma..

Bunlar geride kalacak. Geri baktiginizda sadece guleceksiniz. Birazcik sabredin
ALLAH yardimciniz olsun. Kucucuk yaşta evlen, bu kadar şey yaşa ve toplamda 5 ay evli kal (((
Cok zor bir durum. Piskolojiniz de bozulmustur kesin. Boşandiktan sonra iyi bir piskologa da gidin, hayati sifirdan, boş sayfadan başlayin ...

Çok gençsin neden evlendin demek istiyorum evlenmeden önce hiç farketmedin mi şiddete eğilimini demek istiyorum ama eminim vardır haklı sebeplerin. Çok gençsin bu senin için sadece acı bi tecrübe olarak kalsın inşallah canın daha fazla acımadan son bulur bu iş ve yakandan düşer bu kişi. Sınavına odaklan bu sene olmasa bile vazgeçme bidaha hazırlan çalış uğraş kendine bi hayat kur. Sonra emin ol karşına seni pamuklara saracak biri çıkacak daha önğnde çok uzun bi hayat var

Konularınıza baktımda bence üzülüp dertleneceğinize zil takıp oynayın eski kocanız tam bir pislikmiş bunu yıllar sonrada anlayabilirdin

Rabbim feraha çıkarsın seni inşallah. Genceciksin, kocaman güzel bir hayat seni bekliyor.

O yüzüğü de sokağa fırlat gitsin.

Beni hatırlayanlar olur.
Hatırlamayanlar da eski konularıma bakabilir.
Burada çok kişiyle acılarımı paylaştım çünkü evliliğimde hiç mutlu değildim bile.
2 ay önce evi terk ettim 1 ay önce de boşanma davasını açtım.
O evden çıkalı 2 ay oldu koskoca 60 gün oldu.
Bir kaç kere görüştük sadece. Gördüğümde ona karşı içimde ne bir heyecan ne bir nefret ne de bir sevgi.
İnanın bu satırları ağlayarak yazıyorum.
Eşyalarımdan bir kaç parça getirmiştim evimden sadece..
Boşanma davasında para denkleştirmek için kendi alyansımı ve tek taşımı satmıştım.
Onun alyansı gümüş para etmez belki de ister diye evde duruyordu.
Odamı toplarken elime geçti az önce. Donakaldım. Duraksadım. İçinde ismim yazıyor. Kokusu bile hala duruyor belki de üstünde.
Oturup ağlamaktan başka hiçbir şey yapmıyorum uzun zamandır.
Kimseyi yanımda ya da hayatımda istemiyorum.
Tekrardan hazırlandığım bir üniversite sınavım var tek istediğim o sınavda iyi bir yerlere gelmek.
Bir an önce boşanmak istiyorum. İlk duruşma görülsün istiyorum. Gerisi çorap söküğü gibi gelir zaten.
Yüzüğü görünce bana yaşattıkları aklıma geldi. Fiziksel şiddeti,psikolojik şiddeti,hakaretleri,küfürleri,kendimi değersiz hissedişi,zorla yaptırdığı şeyler,beni değiştirmesi.. Annesi babası hepsine karşı o kadar kızgınım ki kinim yok nefretim yok ama çok kızgınım. Daha 19'um da tazecik bedenimi , ruhumu yaşlandırdılar. 5 aylık bi evlilik için hayatımı maf ettiler.
Lütfen benim için dualarınızı eksik etmeyin.
Lütfen.
Tüm kalbimle sizden rica ediyorum. Bu aşamada bana yardımcı olacak tek şey dualarınız.
İçimi dökmek istedim sadece buraya kusura bakmayın.
Çekişmeli boşanma davası sanırım...

Ben de çekişmeli boşanıyorum, henüz 2nci celse görüldü.

O kadar zor ki, o kadar ağır ki bu imtihan. Hiç bir yorumu okumadım, sadece hislerimi paylaşmak istedim seninle. Çok yeni görüldü davam oyüzden acım taptaze...

Boşandığım için değil ama acım, insanların ne kadar adi ne kadar şerefsiz olduğunu gördüğüm için. Benim şahidim olan arkadaşım eski eşimle anlaşıp benim aleyhimde konuştu davada... Düşünebiliyor musunuz? Güvenip, inanıp şahit olarak yazdırdığım sözde arkadaş(!)

Bir kere daha ne kadar doğru karar verdiğimi anladım ama dokundu bir kere daha sırtımdan vurulmak... Filmlerde olur dersin, şaka gibi...

Sıkma canını ne olur, bu zor bir süreç ama geçici. Bitecek bir gün, sen de mutlu günler göreceksin. Sadece biraz zamana ihtiyaç var. Rabbim senin de benim de gönlümüze ferahlık versin ne diyim, ben de içimi döktüm öyle:(

o kadar gençsiniz ki hiç takmayın önünüze bakın. üniversite de okursunuz,iş de bulursunuz evlenirsiniz de. üzülerek vakit ve enerji kaybetmeyin.

Yaşınız o kadar küçük ki , kötü bir rüya farzedin ve hayatınıza devam edin . İlk etapta zorlanacaksiniz ama zamanla herşey hafifleyecek

Hepsi geçecek.. unutulacak.. bambaşka bir hayatınız olacak sanki bunları hiç yaşamamış gibi.. kurtuldunuz artik mutlu olma zamanı.. gümüş yüzüğü de atin gitsin kendinizi üzmeyin böyle eşyalar ile..

Gençlere özelliklede kadınlara evlilik ne zaman diye diye önünde kocaman bir kariyer, eğitim planı olan çocukları gencecik yaşta evlendirdiler böyle topluma böyle düzene lanet olsun. Aileler, çevre, toplum evliliğe özendirmek yerine eğitime, okumaya, kendi ayaklarının üzerinde durmaya yönlendirseler keşke. Neyse,yaşın daha çok genç hiçbir şey için geç değil. Boşanma davası, aileler vs bir süre canını sıkacak belki ama bir süre sonra eskisinden de sağlam duracaksın yeter ki güçlü ol. Güçlü ol ve asla pes etme. Yeni bir sayfa aç, farklı bir hayat kur kendine. Pozitif ol, boşanmak dünyanın sonu değil günümüzde birçok evlilik bitiyor bu gayet doğal bir şey, farklı bir tecrübe. Göreceksin bir süre sonra ne evde bulduğun hatıralar nede geçmişte ki yaşantılar senin için hiçbir şey ifade etmeyecek, üzmeyecek. İşte o zaman kendine yep yeni bir hayat kurmuş olacaksın.
yanlıs anlamayında eskıden zorla evt evlendiriliyormus..ısın ılgınc tarafı coguda anlasmıs gitmiş...ben etrafımda goruyorum genclerı aileleri okutmak ıcın neler yapıyor...valla gencler zaten cogu anne babayı takmıyor bile...okumayı kendileri bırakıyor...bır tuturmuslar ask ask diye...gelecekelrını mahfedıyorlar...sonradan kafaya dank edıyor ama ısısten geciyıro...boyle kac genc eyalvardım ..liseyı bıle bıraktılar...ıstısnalarda vardır..ama sımdıkı gencler anne baba kaynaklıdegil dizilerdekı hayatı gercek sanıp ınternet akıllı telefon kaynaklı gelecekelrını mahfedıyorlar...

Back
X