Bir zamanlar çok yakın arkadaşımdı...

GazozGofret

Moonlight Sonata...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2008
4.164
1.938
248
İstanbul
Merhaba hanımlar, benim derdim belki dağları aşmıyor ama çok değer verdiğim bir arkadaşımı kaybettim, kaybettim derken manevi anlamda. Öteki türlü Allah korusun.

Meseleyi anlatayım, lisede yediğim içtiğim ayrı gitmeyen bir arkadaşım vardı evlerimiz çok yakındı, adeta edi ile büdü gibiydik okula beraber gider beraber döner, dershaneye de beraber giderdik. Karakter olarak çok farklıydık ama çok iyi anlaşıyorduk. Lisedeyken çok yakın 4-5 arkadaşım vardı. Hepsinin yeri ayrıdır. Ama gazoz ve x diye bilinirdik hep. Onun bizde kalmışlığı benim onlar da kalmışlığım çoktur. Annesinin üstümde çok emeği vardır. Cebinde 10 lirası olsun ben cüzdanımı unutsam yarısını verirdi. Aynı şekilde ben de. Annesi pasta yapardı evde bir kaba koyardı bana da getirirdi. Bunları samimiyetimizin derecesini anlayın diye yazdım.

Ben yapı olarak arkadaşlarımı özenle seçiyor ve çok değer veriyorum. Verdiğim değerin karşılığını hep aldım. Ta ki bu arkadaşıma kadar. Lise bitti ben başka şehre taşındım ama aramız 2 saat mesafe. Benim oturduğum şehirde de halası oturuyor sık gidip geldiği. Lise bitti üni sonuçları açıklandı o sırada arkadaşım internet olmayan bir yerdeydi hemen mesaj attı gazoz açıklanmış benimkine de bak diye. Önce kendime baktım çok sevindim sonra arkadaşıma baktım olduğum yere çöktüm yerleşememişti.

Kısa kesiyorum ben bu dönemde hep onun yanında oldum her gün aradım hatrını sordum okulumla ilgili tek kelime etmedim ki benim kazandığı okula gitmek istemişti hep. Ben hep ona gaz verdim yanında oldum. Ek yerleştirme yapmak istedi tercih zamanı onunla birlikte araştırdım ettim. Ta ki bir üniversiteye yerleşti aramıza bir şeyler girdi.

O şehre gittiği gün yurt konusunda problem çıkmış aradı ağladı yine yanında olmaya çalıştım. Sonra yurt işini haletti ne aradı ne sordu hep ben hatrını sordum, aradım. Daha sonra rahatsızlandığı bir gün mesaj attı derdini anlattı yine ses yok. Sona maddi bir konuda yardıma ihtiyacı oldu söyledi hallettim. Bundan sonra hiçbir şekilde ne aradı ne sordu. Ben mesaj atsam cevapsız kaldı. Arasam açılmadı geri de dönülmedi. Sitemkar bir mesajdan sonra hep bahaneler sıralandı. Böyle böyle 1.5 yıl geçti birkaç kez benim aramamla telde konuştuk onda da kısa kesti bahaneler buldu kapattı.

Bir kez yaşadığım şehre geldi buluştuk ilk işim var diye de iptal etmeye kalkmıştı. Neyse bu sene vatsaptan 3 kez hatrını sordum ona son kez şans vermiştim. Üçünde de görüldü ve bana dönmedi.

Bir de bu arkadaşımın bütün hayatı sevgilisi. Ondan başka dünyası yok sanki. Facebook, twitter vatsap her yer cilveleşmeleriyle dolu. Başka kimseyle muhattap değil.

En son kendisi 2-3 ay önce doğum günümü kutladı vatsaptan çok sıcak bir mesaj yazmıs cevap vermedim gazoz ?? yazdı bu sefer tşkler falanca dedim çok soğuk konuştuk. O gün bu gündür ne konuştuk ne ettik.

Biliyorum çok uzun kusura bakmayın lütfen ama çok sevdiğim bir arkadaşımdı benim arkadaşlıklarım hep sürer taa ilkokul arkadaşlarımla bile kontağım var farklı şehirde olmama rağmen. Tek istediğim arada bir hatrımı sorması vefalı olmasıydı ama hep kötü gün dostu oldum.

Bir hafta sonra doğum günü onun. Sizce kutlayan bir mesaj atmalı mıyım? Artık boşverdim onu da son kez bunu yapmalı mıyım?

Bu uzun yazıyı vakit ayırıp okuyup cevaplayacak olanlara çok teşekkürler.

Ben bu tarz durumlarda atarim icim rahat
Kisa ve oz bir mesajla kapatirim sayfayi
Bende bu sene dostum dedigim biri ile baglarimi kopardim yani o nankorluk yapti dogumgunumde ustelik saglik durumumu bilmesine ragmen mesaj atmadi ona bende mesaj atmadim artik bitti o insan benim icin
Dogumgunun kutlu olsun yazin yeterli

Değil mi ya gayet soğuk mesafeli Teşekkürler cevap için.

Aynı durumu bende yaşadım 2 arkadaşım vardı liseden herşeyimiz aynıydı hep üçümüz bilinirdik. Lise bitti nerdeyse 3 sene oldu ve 2 buçuk senedir ikisiylede iletişimim koptu. Düşünün düğünlerimizde nedimemiz olucaz diyoduk o derece yakondık. O ikisi iletişimini koparmadı zaten evleri yakın ama 2 buçuk senedirne onlar bana ne de ben onlara yazıyorum görüşmüyoruzda. Ama doğum günlerimizde whatsapptan doğum günün kutlu olsun canım diye birbirimize mesaj attık ben onlara onlarda bana. Arada o kadar hatır var siz maddi bile yardımcı olmuşsunuz ve o size bunu yapmış. Yinede dilerseniz mesafeli bir şekilde doğuö günün kutlu olsun diyebilirsiniz ama tavsiyem canım vs. dememeniz.

Merhaba :) Öncelikle arkadaşlığınıza gerçekten çok özendim.İnanın siz bu kadar yakın bir arkadaşlık yaşamışsınız.Ama ben hiç yaşamadım mesela.Çevremde de yaşayan yok.Arkadaşlar arasında sürekli bir kıskançlık,bir kopukluk var.Bunları üzülmemeniz için yazıyorum.Belki arkadaşlığınız kopar ama en azından şunu demelisiniz : Güzel günler geçirdim,hep yanında olduğum bir arkadaşım oldu.Arkadaşınız neden cevap yazmıyor gerçekten hiçbir tahmin yürütemedim.Ancak şu bir gerçek ki araya mesafe girince en iyi arkadaşlıklar bile darbe alıyor.Ben de aynı şeyi bir arkadaşımla yaşıyorum şu sıralar.Bilmiyorum doğru olan bu mu ama bence ona mesaj atın ve neden mesajlarınıza yanıt vermediğini de sorun.Ancak ondan çok bir beklentiniz olmasın.Aksi takdirde üzülebilirsiniz.Siz arkadaşlığınızı kurtarmak için elinizdem geleni yapın,yeter.

Cevap için teşekkürler zaten samimi tek cümle kurmam artık ona karşı.

Çok teşekkürler, artık arkadaşlığımız kalmadı. :) Ben kutlasam mı kutlamasam mı diyorum artık sıradan biri oldu benim için malesef.

Kutlamasan içinde kalır. Güzel günlerin hatrına mesafeli bir kutlama mesajı atabilirsin.
Bu saatten sonra eskisi gibi olmak isterse o döner, uzun uzun alır gönlünü zaten.
Yok yapmıyorsa da zorlamanın anlamı yok..
Bu mesafeyle doğum günü kutlamaları da kalmaz zaten yakındır

Yok kutlarsam belki aramızdaki buzlar erir mi diye değil. Ben onun hakkında iyi şeyler hissetmiyorum da düşünmüyorum da artık. Öyle biriyle de artık ne olsa da buzlar erimez Artık kutlarsam nezaketten olacak faat.

Bence hiç değilse geçmişinizdeki güzel günlerim hatırına bi mesaj atın. Ama samimi olmadan. Çünkü o kadar arayıp sormanıza karşılık bi yakınlık göstermemiş. Samimi bir mesaj haketmiyor kendisi. Sırf geçmişim hatırına atın. :)

Yine eski günlerin hatrına yumuşaman mümkün olur belki..
Yani vaktinde gönül almasını bilen için zor bir şey değil..
Bu arkadaşlığı gözden çıkarana kadar çok üzülmüşsündür eminim..
Bundan sonrasında sadece içinden geldiği gibi davran canım..

Tavsiyen için çok teşekkürler dikkate alacağımdan emin olabilirsin :))

Haklısınız, bu da son hatır olacak zaten. Teşekkür ederim.

Ben de daha önce buna benzer bir şey yaşadım. Sizin kadar yakın olmasa da 3-4 sene kadar çok yakın çok sevdiğim bir dostum vardı ama okullarımızın değişmesiyle yavaş yavaş koptuk. Hiç konuşmamaya başladık doğum günü vs kutlamıyorduk. Sonra çok içimden geldi doğum günün kutlu olsun her şey dilediğince olsun tarzı bir mesaj attım. Belki cevap vermez diye düşünürken bana upuzun onun için çok değerli olduğumu hissettiren bir cevap attı. O zamandan beri doğum günümde uzun anlamlı mesajlar atar. Birbirimizi en azından doğum gününde hatırlarız bir de çok nadir mesajlaşırız ama sadece bu kadar. Yani senede 4 kez ancak konuşmuş oluyoruz ama eski günlerin hatırına hoş oluyor yine de.

Benim ilk ve son kaybim ilkokuldaki 8 yillik mahalle ve sinif arkadasimi lisede kaubetmemle oldu ve daha sonra ne kimseye guvendim arkadaslikta ne inandim dostluklara simdi bakiyorumda lisede grup olarak gezen kizlarin hepsi unv de de ayri yollara dustuler herkes kendi yoluna bakti ben faceten eklesem simdi hepsini bana kirginliklari olmaz hatrimi sorarlar ederler halen muhabbet ederim ama biryerden hayatlaronin devam ettigi yerden yakalarimda boyle konularda sıkı pıkılık yikildi mi tam yikilir duzelmez ya yikilmiycak yada inceldigi yerden kopucak

Arkdaslik kavramina cok onem veriyordum....aynen sizin gibi...mesela alisverise gittm.Arkadasimada biseyler almadan donmezdim. Ama bunlari karsiliksiz yapardım . Birazda maddiyatim onlardan cok daha iyiydi. Sorun etmezdim...simdi bir tane bile arkadasim yok..hepsinden cok büyük darbeler aldim. Kimseyle sıkı arkadaslik baglari kuramiyorum artik. Yuzeysel arkadasliklar:)
Bence sizde oyle yapin. Dogum gününü de kisa siradan bir mesajla kutlayin....
valla cok isterdim benim gibi arakadaslarim olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…