Dayımın harcaması gereken bir para olmadı bizim aileye hanımefendi merak etmeyin. Ailemin maddi durumu hep iyiydi çok şükür, dayımın da öyle. Dayımda çok şükür bütün kuzenlerimin başında eşine değer veren bir insan oldu bununla hep gurur duyduk. Kimse kimsenin parasının ve zamanının peşinde olmadı. Bizim ailede bu tür kaoslar çıkmaz, hislerinizde yanıldığınız için gayet mutluyum. :) Bu hikayede verici olan benim annem olduğu için yengem dışlandı, kıymet bilmemesi insanları ondan uzaklaşırdı. Kendisi de bunun farkında olduğu için karşılaşmamaya denk gelmemeye çalışıyoruz yıllardır. Harcadığı bir vakti de olmadı çünkü yurtdışındaydı hep biz Türkiye'de yılda bir kere gelip hizmet gördükleri evde emin olun keyifleri çok yerindeydi. Biz müsaade etsek hala çok keyifle gelirler. Ama hayat insanları birbirinden uzaklaştırır. Evlerinde mutlu olduktan sonra birbirimize aşık olmamız gerekmez. Konu yengem ve kuzenime acımaya ne zaman döndü bilmiyorum, ben bu kuzen ve yenge ile ne yapacağım demedim. Dayımın teklifini reddetsem ayıp mı? Gitmeli miyim? Ya da ne götürmeliyim bilemedim diye sordum. Bütün arkadaşlarda çok üsluplu cevap vermiş. Hepsine tekrar tekrar teşekkür ederim. Size ise şunu diyebilirim, dayım benim çocukken yanımdaydı, çünkü haftada bir de olsa arardı, iyi misin kızım derdi babamı kaybettiğimizde de aynı gün uçağa atlayıp geldi. Maddi bir destek talebimiz hiç bir zaman olmazdı, çünkü ona ihtiyaç olacak bir güçsüzlükte değildik. Ayakları üstünde duran kendi şirketi olan bir annem vardı bu hayatta. Dayımın şefkati, okulumu arayıp sorması bana hep yetti. Çünkü dayım babam değildi yapabileceğinin en iyisini yaptı. hayatta böyle problemler olmadan da kavga gürültü para hırsı peşinde koşmadan da insanlar birbirinden uzaklaşır, biz yüz göz olup milletin diline düşmek yerine mesafe koyduk. Yetim bir kız çocuğu ve annesi dayısının sevgisini ve parasını sömürmüştür diye etiketlemenize cidden bu kadar kötü kalpli olmanıza gerçekten üzülüyorum, dilerim çocuğunuz bir gün yetim kalmaz siz kimseyi sömürmezsiniz. :) Dilerim okuduğunuzda bir kadın güçlüdür, kızının başında durmuştur diye düşünürsünüz günün birinde. Benim maddi manevi kimsenin sevgisine parasına muhtaç etmeyecek meslek sahibi ve aklı başında güçlü bir annem vardı arkamda, dağlar gibi durdu. Hatta dayımın, dayımın karısınında arkadasında durdu yıllarca. Dayımın iki telefondan başka, bir şeye ihtiyacınız var mı güveni vermekten başka yaptığı bir şey de yoktu. Bizim aileden sizin beklediniz bir kaos çıkmaz. Uzun uzun yazdım umarım bambaşka hayatlar, güçlü kadınlar muhtaç olmayacak 'yetimler' olduğunu öğrenirsiniz. Besle yetimi oysun gözünü olayı değil bizimkisi, sizin kötü kalbiniz ailemin naifliğini anlamaz.