bırakamadığım tikim

sshae61

Üye
Kayıtlı Üye
16 Aralık 2012
59
0
16
İstanbul
kızlar 21-22 yaşındayım ama saçımla oynama hastalığım var ama öyle böyle değil kendimi ne zaman boş bulsam elim saçımda. böyle saçımdan tek bii tel çıkarıyorum onu çekiştirmeye başlıyorum sonra başka tele. ya hayır saçım kabarıyor papaz gibi oluyorum ondan sonra. artık bu benim sinirlerimi bozmaya başladı çünkü fark etmeden arkadaş ortamımda da yapıyorum ve çok dikkat çekiyor. psikoloğa gittim ilaç veririz dedi ancak ünide okuyorum ve derslerim çok zor ilaç kullanamam bu yüzden ne yapmalıyım ya

valla arkadaşım benim 3,5 yaşında oğlum var ne zaman yanyana otursak saçımla oynar koklar...ondaki hastalık bu resmen yoluyor...öyle mutlu oluyor sanırım...bazen canım yanıyor....kızıyorum kendi saçı ile oynuyor...............hastalık gözü ile bakmadım ...şimdi kafama takıldı hee

psikolog ilaç vermez ki. hangi durumlarda saçınla oynuyorsun? küçükken saçlarını kaybetmkl ilgili sıkıntın oldu mu?

ya ben de küçükken oynarmışım kendi saçımla olmadı annemin saçıyla oynarmışım ama bırakamadım mesela gerçi orta okul dönemimde hatırlamıyorum da son 5 yıldır falan var bu durum dikkat edin bence hastalık boyutuna gelebiliyor malesef

aynı sorun bende de var ama ben saçımla değil dudağımla oynuyorum..her an her dakka elim dudağımda...
bi zaman önce dudağımda uçuk çıkmıştı, yara gibi oldu kabuk bağladı, sonra o yarayı oynaya oynaya alıştım kaldım...yaram iyileşti hala oynuyorum...eşimde çok kızıyor çek elini falan diyo ama farkında olmadan elim hep dudağımda...3 senedir böyle....tik gibi oldu heralde....

bende sadece ben yapıyorum sanıyordum :)
malesef bendede var... bende saçlarımın uçlarını kopartıyorum yada kırıklarını ayırıyorum bu yüzden saçlarımı uzatamıyorum.
psikoloğun ne tür bir ilaç vereceğini biliyor musunuz? ciddi ciddi kurtulmak istiyorum bu huyumdan

bu bir hastalık, adı trikotillomani. bu adla araştırırsanız, daha işe yarar soru/cevap bulabilirsiniz.

ya nasıl bi ilaç vereceğini bilmiyorum yazmasını istemedim ama ne ilaç olursa olsun kullanmak istemiyorum sonra ilaçlarda bağımlılık yapıyor

bende saçımdaki kepeklerle oynamayı seviyorum ...gerçi kepek mi o tam olarak bilmiyorum böye küçük küçük sert kum tanesi gibi...satlerce oynayabilirim elmi attığım gibi denk geliyorum zaten
bktım ne yapsam ne etsem geçmiyor artık oynayım ben artık onlarla dedim herhalde ...çok kötü bir durum...bazen dışardayken cafede falan elimi saçıma atıyorum bitane hissediyorum şidi onunla oynasam bi dert oynamasam ayrı dert ne güzel geçmişti kaç yıldır gene hortladı bu takıntımmmm:26:

yaaa ben de dudaklarımla oynuyorum hep
küçük bi kuruluk olsun ki hep kopardığım için hiç tam olarak iyileşmiyo
koparıp duruyorum kurtulmak istiyorum hep krem de elimdedir ama bi an dalıp bişeyler düşünürken dudağımı koparmış buluyorum kendimi hastalık boyutunda! çok kızıyorum kendime
çok kötü bu takıntılar...

konuyu ben açtım sandım
küçükken de oynardım, şimdi de oynuyorum
arkadaşlarım (erkek) bana kur mu yapıyosun niye saçlarınla oynuyorsun bile dedi
farkında olmadıgım kontrol edemediğim bir takıntı
ama napiim yani
ben de böyleyim
küçükken bile oynuyordum
şimdi sıkıntılar arttı daha fazla oynuyorum
isterlerse kur yapıyorum sansınlar, bana ne :)
ben çok umursamıyorum

ahahah o da iyiymiş :)) ya artık takıntı yapmaya başladım yani cidden komik görünüyorum

valla böyle durumlar önce kendi beynimizde biter biliyorsanız canım ne yapman lazım o zaman topuz yap saçlarını...Açma sürekli toplamaya çalışş belki faydası olur

psikiyatriye değilde psikologa git. ilaçsız tedavi iste bence daha mantıklı.

hastaneye çok gelen var böyle. hepsi mutlu olduklarını ifade ediyor. bir çeşit stres atma yöntemi gibi. hayatını çok etkilemiyorsa kötü bir şey değil aslında böylece deşarj olmuş olursun

Psikolog ilaç veremez ki? Psikiyatrist olmasın o? Ya da düpedüz sahtekarın biri? Bilemiyorum bir açıklama getirirseniz bu duruma hoş olur.

Onu geçersek saçlarınızı kopartıyor musunuz? Yoksa sadece oynuyor musunuz? Kıvırmak, bükmek gibi mi direkt koparmak, yolmak mı?

Oynamamak için saclarını cok sıkı bir topuz yapa bilirsin bir süre. Sitesini tatmin etmek icinde, eline her hangi bir eşya, sitres topları ile oynaya bilirsin.

hastaneye çok gelen var böyle. hepsi mutlu olduklarını ifade ediyor. bir çeşit stres atma yöntemi gibi. hayatını çok etkilemiyorsa kötü bir şey değil aslında böylece deşarj olmuş olursun

evet
benim stresli oldugumu saçlarımla nasıl oynadıgımdan anlayabilirsiniz mesela
çok kötüysem ellerimi indiremem saçlarımdan, hakim olamam kendime
stres atma yöntemi o bana
yumuşak yumuşak :)

psikolojik olabilir benim dilim disari firlardi kucuklukten beri abim halen dilin disari firliyormu diye dalga gecerdi:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…