bırakamadığım tikim

Bunu ben de anne babamın evine ne zaman gitsem yapmaya başlıyorum. Lise çağlarında başlamıştım ders çalışırken. Öss ye hazırlanırken yapıyordum. Sonra üniversiteye gidince bitti. Geçen farkettim annemlerin evine gittiğimde yine elim saçımda. Strese giriyorum o evde ve hoooop eski tik geri dönüyor.

arada sırada koparmada oluyor ama o saçımla çok oynamamdan kaynaklanıyor genelde bi bakıyorum elimde kalmış artık tel parçası.

saçımı topuz yapsamda faydası yok yanlardan çekip çıkarıyorum resmen

yaa aslında evet deşarj oluyorum da işte kötü görüüntüsü olmasa yoksa ben oynarken gayet mutluyum ama artık kollarımın ağrıdığını fark ettim :)

ahah aynen bendede var o kepek yoktur fazla ama bulmaya çalışırım tırnak diplerime gelince çok hoşuma gıdıyo onları bulmak .. Kötü yanı ise saçların gün aşırı yağlanması.. Bu konuyu okuyunca hasta mı olduğumu düşünmeye başladım :26:

valla canım o tik 17 yaşlarındayken bendede vardı:18:
Sonra nasıl oldu bilmiyorum kendi kendime bıraktım.Tiki bıraktıktan sonra arada annemler eskiden böyle yapardın diye taklitimi yapıyorlardı kendim bile gülüyordum gördükçe

Küçükken bir yakınını kaybeden veya terkedilenlerde görülüyor..

annen baban boşanmış mı?

Kollarınızın ağrımasını geçtim bu ilerlerse kaşlarınızı, kirpiklerinizi yolmanızdan korktum ayrıca saçlarınızı kopartırsanız azalabilir giderek :/ Bence ilaç kullanmanıza gerek yok ama bir psikologla görüşün acilen =)

ıla yakındır

Merhaba arkadaşım bende seninle aynı durumdayım şu an 24 yaşındayım ve 15 yıla yakındır saç oynama tikim var.Rahmetli annem gördüğü zaman ellerime vururdu :) Saçımla oynamak bana acayip huzur veriyordu ama artık bi çare bulmam lazımdı çünkü saçlarım çabuk yağlanıyodu oynamaktan.Psikoloğa gitmiştim psikolog bana saçlarınızı sürekli sıkı toplayın,ban takın vb. şeyler söyledi uyguladım ama tekrardan başa sardım.Bunun bi çözümü olursa lütfen benide bilgilendir.

Küçükken bir yakınını kaybeden veya terkedilenlerde görülüyor..

annen baban boşanmış mı?

yok canım ailemde herşey iyi hatta mutlu bir aileyiz çok şükür. ama şimdi aklıma geldi ben daha 11-12 yaşındayken ailem beni okumam için halamlara memlekete göndermişlerdi 1 yıl hiç ailemi görmemiştim ilk ayrılışımdı ve çok mutsuzdum 1 yıl sonra eve döndüm ve saçımdan bi tutam parçayı kısacık kestiğimi hatırlıyorum ama ne amaçla kestiğimi hatırlamıyorum acaba bu etkilimdir

tamam canım hiç merak etme inşallah bulursam sana da haber veririm

ayyy kim sevmez ki
bitli bacaksız senii :))

ßence hastalık olarak görüp daha fazla takıntı haline getirme. şuan ünw okuosun bak stresten yapıyorsundur. bi süre boş kaldıkça yada oynadığın dönemler neyse o dönemlerde saçlarını iyice topla ön kısmada bandaj tak ... yani elini atsanda saçın eline gelmesin... böyle böyleee bu alşıkanlığını kendin yok edebilirsin herşey beyinde bitiyor:)

Saçla oynamayı bilmiyorum ama saç yolmak psikolojik bir rahatsızlık ve uzun süreli tedavi gerektiriyor. Elini saçından çek, oynama, etme gibi ikazlar ters etki yapıyor ve kişi saçlarını daha fazla koparmaya başlıyor. Psikoloğun ilaç verdiyse kullanmanı tavsiye ederim. Daha fazla ilerlemeden atlatmana yardımcı olabilir...

ilaç fayda etmez bence bu tür durumlara. saçına dokunduğunu hissettiğin an elini çekeceksin bir iki zor olur sonra yavaş yavaş unutursun diye düşünüyorum.

Bende de vardı o saçımın kırıklarını ayikliyordum.seninki gecti mi canım ne alemdesin

İlaç kullanmanın derslerin üzerinde olumsuz bir etkisi olmaz. Aksine antidepresanlar odaklanmayı arttırır. O anda sadece yapmakta olduğun işi düşünebilirsin.

Bence ilaç kullanmalısın. Bu bir tür hastalık, ihmal etme.

Vallahi bende de aynisi var. Sacin bi telini ayiriyorum dipten tutuyorum sonuna gelene kadar elimden kaydiriyorum sonra bi digerine geciyorum. Ve yıllardır var bu 5 sene olmustur herhalde. Ders calisirken falan dahs fazla yapıyorum ve hırsla cekince yoluyorum da. Bilmiyorum nolcak boyle ben de rahatsizim

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bu konuda bilginiz var mi? Ayrica yazdiginiz sey bi duyum mu yoksa biryerde mi okudunuz?

Maalesef bende de var ve yeni farkettigim birsey.

Canim arkadasimin kızı için terapist söylemişti anneyle iletişim sorunu vardi bu bir belirtiymis arkadasim anlatmıştı aglayarak ordan aklimda kalmışti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…