Bıraksam kendi oglu edecek torununu?

Bebek belli ki yeni doğmuş veya yenilerde doğmuş. Siz de lohusa hormonlarını atamamis olmalisiniz. Biraz sakinleşin. Bebek yeni diye hevesleniyorlar hep böyle dibine dusmeyecekler ki. Ayrıca bebek sizin bebeğiniz kim alabilir kendi çocuğu yapabilir. İlgileniyorlar akillarinca. Onlar ilgilenirken siz de kendinize akit ayırın oturup kendinizi bilemeyin.

sizinki lohusa halleri.. geçer..
her davranışı onla filan çarpıyorsunuz siz :)
bırakın sevsinler, ilgilensinler, siz de rahat edin..

Allah aşkına bu çocuğunu kıskanmak huyu nedir anlamıyorum oğlum deyince onun oğlu mu oluyor lafın gelişi denilen birşey torununun diye üstüne basa basa düzeltmenin ne alemi var çocuk onu mu annesi bilecek yani siz emziriyorsunuz ilgileniyorsunuz ne takılıyorsunuz kelimelere yok emecekmşiş de vermiyormuş neden vermesin garezi mi var hele hele sanki kaynanalar hiç çocuk büyütmemiş kocanızı o yetiştirmemiş gibi yok efendim bakmasını bilmiyor yok ayından önce yemek veriyor sözleri yok mu ağaç kovuğundan mı çıktı kocan diyesim geliyor

Valla benim kayınvalidem kayinpederime dönüp "babası biberonu ver,bebeğim acıkmış "diyene kadar ben sakinliğimi korudum.Ondan sonra anladım ruh hastası olduklarını.400 km uzaktan arayıp "bu gün çocuğuma ne yedirdin,önce hangisini verdin,bu gün kaka yaptı mı?" diye soruyordu düşün yani.Bence siz aynı binada oturmanın sıkıntılarını yaşayacaksınız bir süre.Allah yardımcınız olsun

Annem babam hic dedigini duymadim cunku 2 kez gorduler ben gurbetteyim ismiyle hitap eder ben onlar yanlis yaptiklarinda onlarada kizarim alt1ini bezlediginde de istenedigim birsey olsugunda dedim sorun aslinda oglum demesi de degil hamileyken olsun doguna gittigimde olsun beni onemseyen adam benimle ilgilenir el gibi durmaz borde karsi tarafin isteklerini de onemser ve arkandan konustugunu duyuyorsun ister istenez soguyorsun simdi yakin davranmasi ki cok degil uapmacik geliyor. Kiskanmiyorum da demiyorum ilk zamanlar herkesden kirkanirsim babasindan bile

konu dışı ama noktalama falan kullanırsanız iyi olur.
başlık anlaşılmıyor diyen arkadaşa yeniyim falan demişsiniz ama yazmaya mı yenisiniz?
anlatmak istediğinizi anladık ama zor anladık

Benim oglan ilk torundu ailede. Insanlar maalesef yeni bebek ile yeni anne dogdugunu da unutuyorlar ve bununla sizin sinirlarinizi istemeden asabilirler. Bu normalde kötü niyetten degil. Benim oglum sükür cok sevildi (bizimkiler böyle dudaktan sapur supur öpen tipler degil sükür. Saglik konuda cok dikkat ederler) ve halen öyle. Cok mutlu bir cocuk. Ilk zamanlar daha cok bebeginizle yalniz kalmak istediginizi de anliyorum. Alisma süresi ikiniz icinde. Ama zamanla insanlar normallasir tekrar. Hayirli olsun evladiniz bu arada

Bi bana vurmamis soyle piyango. İste herkesin istekleri farkli olunca. 2,5 yasinda oglum var daha bir allahin kulu sen emzir de bana ver demedi yav. Keske deseler de ben biliyorum yapacagimi,oglani tepelerine atar ziv ziv gezerdim valla:KK53:

Bence krizi firsata cevirmeyi bilmiyor kk kadini.:rapci:

bazı yorumlar şaka gibi..bır babaanne oglum diye sevse ne olur...kızım diye sevse ne olur...aynı seyı annane yapsa hiç ses cıkaran yok...
Valla hak verdim size, benim annem de oglumu canim oglum minik oglum diye sever. Nolacak ki kendi dogurmus mu oluyor oyle deyince? Esime de oglum der. Ne desin kizim mi desin yani ;)

Hayır kaynanam rahmetli oldu ama keşke yaşasaydıda oğlum diye sevseydi.. valla bence bu kaynanaların adı çıkmış bikere ne yapsalar batıyo.. benim annemde oğlum diye seviyo oğlumu hatta bizde kalsın diyoda oğlum küçük daha kalamıyo ama yarın öbür gün ananemlerde kalcam derse kalsın ne diycem ne güzel seviyolar bunuda dert etmeyin..

ılerde kayınvalıdenıze bırakacagınız durumlar gelecek...ne guzel ıste kayınvalıdenız bakar...su devirde cocuklarımızı kıme emanet edebılırız....

Cümlenin bittiği yere nokta koyarsanız ardından gelen cümleler kuruyorsale iç içe geçmez, anlaşılır olur. Her kaynana/bebek konusuna yazdığım gibi, tavrınızı net belli etmezseniz çocuğunuzun aç kalmasını öyle uzaktan seyredersiniz. Bugünlük bu kadar sevmek yeteer hadi artık emme vakti deyipj alacaksınız kucaklarından.

Benide rahatsız eder vallahi. Verdiğim emek, yaptığım fedakarlıklardan sonra eşitmişiz gibi düşünülmesi, konu hakkında şaka yollu bizim olsun falan demesi bir süre sonra can sıkıyor.

sevme var sevme var demekki abartiyor kv
bazilaro oyle
seviyosan sev de illa torunum beni tanisin beni bilsin diye kv ler ne yapacaklarini sasiriyor
kendi istedikleri olsun isktiyor mudahale ediyor biraksin kadin bebegini istedigi gibi yetistirsin
daha yeni torun oldugu icin abartili sevgi olabiliyo
bende sahsen şapur şupur opmelerini istemem valla.. sadece kv min degil kendi ailemin de..insallah anlarlar beni..
ilerde kv ye birakinca da " gelin bana birakip disari cikiyo " diye adi oluyo konuya komsuya "ah ah hem bana birakip gidiyo hic bakmiyo "ya da " bu cocugu boyle giydirirsen hasta edersin bu cocuk senin yuzundem hasta oldu " deyiveriyolar...
sahsen bende gerek kalmadikca birakmam kv me insallah annem olsaydi anneme birakirdim..
anneme nazim gecer gidip orda burda dedikodumu yapmaz ama kv yapar...el kiziyiz neticede ;)

Sizin kıskanmanız zamanla geçer belki ama ben napıcam henüz çocuğum yok planlıyoruz inşallah yakın zamanda olur ama ben şimdiden kıskançlığa başladım ..son zamanlarda asırı kıskancım sevdiğim biri başka biriyle güzel vakit geçirse bile kıskanırım. Annemler sürekli gelmez zaten ama kaynana her fırsatta gelir artık buraya diyorum mesela evimi kıskanırım kocamı kıskanırım o gidene kadar ben tımarhanelik olurum diye korkuyorum ...ne kadar sakin ve kıskanmadan yaşamaya çalışsam da olmuyor. Hele bi olsun ne konular açarım burada biliyorum yapıcam bunu malesef. Aslında seviyorum onları ...galiba kaynanamın beni sevmediğini anladım gün başladı bu kıskançlık çünkü ilk evlendiğimde kocamı asla annesinden kıskanmadım ve asla kıskanmıcam diye söz vermiştim kendime .. Bir defa söyle demişti benim kaynanam bana ilk çocuğumu bazen emzirmek için bile vermiyordu süt içirip uyutuyordu bende sana vermicem hep ben bakıcam demişti galiba o sözü de sinir etti beni aklımdan çıkmıyor neden insan yaşadığı kötü şeyi başkasına da yaşatmak ister ki bana bunu yaparsa ben gelinime aynısını yapmam diye düşünüyorum

Back
X