• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Biraz farkli goruslere ihtiyacim var...

UcanRuh

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Eylül 2010
966
134
133
Selam hanimlar,
Bugun bir ilk yasandi ve esimle ailesi yuzunden tartisma asamasina geldik.

Ben istenmeyen gelinim bu yuzden ne beni istemeye gelen oldu ne dugune en ufak para yardimi yapan nede evime tek bir hediyelik bardak getiren.
Kimse zorla yapmak zorunda da degil zaten.
Calis calis anamiz agladi ama kendimizi kurtardik cok sukur hatta 2 senedir ortalamanin ustune ciktik.

Su anda Esimin babasi ve 30 yas uzerindeki kardesi calistiklari halde yasadiklari evin ne kirasina ne diger giderlerine karisirlar.
hepsini gorumcem deli gibi calisip karsiladi. Veee bu yaz gorumcem evlenicek.
O gittikten sonra onlarin masraflarini bizim karsilamamiz bekleniyo.
Gerektigi zaman annesine ufak tefek yardimlar yapmak veya acil durumlarda destek olmak guzelde iki erkek dururken evin icinde neden bizim yuku almamiz bekleniyo??

Benimde iki cocugum var onlardan tek bir destek gormeden geldigimiz durumda birde onlarin sorumlulugunu almaya katlanamam.
Istanbul gibi bir sehirde yasayan ailenin giderini ben kendi cocuklarmdan kisarak karsilama dusuncesi bile beni hasta eder.
Esimde arada kaldi annesine biside diyemiyor.
Esime tek secenek sundum. Ev alicaz annen ve iki kucuk kardesin orda kalicaklar ve ihtiyaclarini o sekilde gidericeksin.
Babasi veya abisi aslaaa o evde yasayamaz. Iki saglikli erkegin bogazi benden sorulmaz.
Ya bu sekilde yada hic. Benden gizli yapican hic birseyi helal etmiyorum dedim... Ve ise gitti:(

Napiyimmm ben yaa???
Haksizmiyim, gunahmi ailesini kabul etmemem? Bizimmi mi ustlenmemiz lazim?
Lutfen bisiler yazin ki aksama fikrim olsun.

Selam hanimlar,

Ben istenmeyen gelinim bu yuzden ne beni istemeye gelen oldu ne dugune en ufak para yardimi yapan nede evime tek bir hediyelik bardak getiren.
Calis calis anamiz agladi ama kendimizi kurtardik cok sukur hatta 2 senedir ortalamanin ustune ciktik.

Su anda Esimin babasi ve 30 yas uzerindeki kardesi calistiklari halde yasadiklari evin ne kirasina ne diger giderlerine karisirlar.
Gerektigi zaman annesine ufak tefek yardimlar yapmak veya acil durumlarda destek olmak guzelde iki erkek dururken evin icinde neden bizim yuku almamiz bekleniyo??

Benimde iki cocugum var onlardan tek bir destek gormeden geldigimiz durumda birde onlarin sorumlulugunu almaya katlanamam.
Istanbul gibi bir sehirde yasayan ailenin giderini ben kendi cocuklarmdan kisarak karsilama dusuncesi bile beni hasta eder.
Esime tek secenek sundum. Ev alicaz annen ve iki kucuk kardesin orda kalicaklar ve ihtiyaclarini o sekilde gidericeksin.
Babasi veya abisi aslaaa o evde yasayamaz. Iki saglikli erkegin bogazi benden sorulmaz.
Ya bu sekilde yada hic. Benden gizli yapican hic birseyi helal etmiyorum dedim... Ve ise gitti:(

Napiyimmm ben yaa???

Babası ve abisi kazandıklarını ne yapıyorlar? Annesi oğlundan nasıl yardım istemiş? Bence siz haklısınız.

Babası ve abisi kazandıklarını ne yapıyorlar? Annesi oğlundan nasıl yardım istemiş? Bence siz haklısınız.

Kendi ihtiyaclari varmis onlarin. Ne kira ne alisveris ne elektrik gaz nede iki cocugun masrafi onlari alakadar etmiyo.
Annesi tam olarak birsey demedi ama aglayarak anlatinca ustu kapali mesajlar geliyo

Kendi ihtiyaclari varmis onlarin. Ne kira ne alisveris ne elektrik gaz nede iki cocugun masrafi onlari alakadar etmiyo.
Annesi tam olarak birsey demedi ama aglayarak anlatinca ustu kapali mesajlar geliyo

ooof çok sinir bozucu. Keşke size yol gösterecek bir şeyler söyleyebilsem ama sizin bulduğunuz yol bile yeterince bonkörken aklıma bir şey gelmiyor. Allah yardımcınız olsun.

Ben olsam bende kızarım
Ben sabahın köründe çocuklarım için çalışıyoken
Kayınpederim ve kaynım yatıyosa, alın terimden zırnık vermem

Onlar vaktinde kız istemeye bile gelmemişken
Şimdi de elleri ayakları tutuyoken
Sizden yardım istemelerine bile şaşırdım
Eşinin yüzü fazla yumuşak herhalde
Bu ne cüret ?

Baştan sıkı tutmanız lazım
İhtiyaçlar bölüşülür, açık kalırsa sizde bir miktar yardım edebilirisiniz
Ama o evde çalışan iki birey varken, tüm yükü sizin almanız doğru değil, hakkaniyetli değil, sonuçta siz ayrı bir hanesiniz
Eşinize bunu kavga kıvamına gelmeden anlatmaya gayret edin
Konu aileler olduğu zaman tatsızlıklar çok uzuyor
Umarım en kısa zamanda çözersiniz

ooof çok sinir bozucu. Keşke size yol gösterecek bir şeyler söyleyebilsem ama sizin bulduğunuz yol bile yeterince bonkörken aklıma bir şey gelmiyor. Allah yardımcınız olsun.

Ev alip iki cocugun okulunu ustlenmek bile basli basina bizim sifira inmemiz demek. Ama cocuklara kiyamam daha 13 ve 14 yasindalar.

Ben olsam bende kızarım
Ben sabahın köründe çocuklarım için çalışıyoken
Kayınpederim ve kaynım yatıyosa, alın terimden zırnık vermem

Onlar vaktinde kız istemeye bile gelmemişken
Şimdi de elleri ayakları tutuyoken
Sizden yardım istemelerine bile şaşırdım
Eşinin yüzü fazla yumuşak herhalde
Bu ne cüret ?
Bu ayrica zoruma giden birsey laf arasinda soyledimde hatta:(
Baştan sıkı tutmanız lazım
İhtiyaçlar bölüşülür, açık kalırsa sizde bir miktar yardım edebilirisiniz
Ama o evde çalışan iki birey varken, tüm yükü sizin almanız doğru değil, hakkaniyetli değil, sonuçta siz ayrı bir hanesiniz
Eşinize bunu kavga kıvamına gelmeden anlatmaya gayret edin
Konu aileler olduğu zaman tatsızlıklar çok uzuyor
Umarım en kısa zamanda çözersiniz

Acik kalirsa da cok fazla degilmi? Iki erkek var orda bizde tek esim calisiyor:(

Selam hanimlar,

Napiyimmm ben yaa???
bu konuda tamamen haklısınız
bır ıkı yardım etmek hadı neyse onemlı degıl evde erkek var cocuk dıyosunuz ayıptır yani
kac yasında hem yanında kalıyor hem de aılesıne bakmıyor
kaldıkı cocugumuz var dıyorsun
bı cocugun okulu gıyımı kıyafetı kendınden kesıp ona alıyosn
dugunede yardım yok olmamıs
ben olsam yanı kıskısrtmak olmasında da ya aılen ya bız derdım
eşşek kadar herıf kac yasına gelmıs kendı oglu evlı dıl bır sey degıl baksın işi ne !!!!!
sıkı olmazsan yumusursan ıpler gıder ben dıyım sana
gerekıyosa bır sure soguk ruzgar essın konusmayın ama cocugunun rıskını siz evlenırken dahi yardım etmeyen bır aıleyede kusura bakma ben veremem

evi hemen alın bence borc neymıs gorsun

Son düzenleme:
selam hanimlar,
bugun bir ilk yasandi ve esimle ailesi yuzunden tartisma asamasina geldik.

Su anda esimin babasi ve 30 yas uzerindeki kardesi calistiklari halde yasadiklari evin ne kirasina ne diger giderlerine karisirlar.
Hepsini gorumcem deli gibi calisip karsiladi. Veee bu yaz gorumcem evlenicek.

ıstanbul gibi bir sehirde yasayan ailenin giderini ben kendi cocuklarmdan kisarak karsilama dusuncesi bile beni hasta eder.
Babasi veya abisi aslaaa o evde yasayamaz. ıki saglikli erkegin bogazi benden sorulmaz.

napiyimmm ben yaa???

bence siz haklısınız :31: Eli ayağı tutan iki üç tane adam yatsın sizde rızkınızı artırıp onlara verin hiç olacak iş mi bu yani:19: Arada yardımlar yapabilirsiniz elbette ama tüm aileyi hepten üstlenmek ne demek sizde bi ailesiniz neticede :19: Gerçekten çok sinir oldum şuan ne demek onların kendi ihtiyaçları varmış bu ailede sen ben mi var evde bulunan baba başta olmak üzere hepsi ailesine bakmak zorunda bu ne rahatlık yaa nasıl düzen anlamdım. Benim babam gelmiş 60 yaşına hala çalışıyo biz çalışma dediğimiz halde sırf bizim için yani.. Siz sonuna kadar haklısınız ve eşinizde sizin rızanız olmadan böyle bi durumu üstlenmemeli bence:47:

Bence yaptığınız teklif bile cok sacma. Siz boyle birilerinin sorumluluklarını yükünü üstünüze alırsanız o iki herifde Ohh diyip çekilirler kenara. Yetim degil cocuklar annesi de dul degil size ne? Sinirlerim
Hopladi ya yemin ederim. Faturalar kira ödenmesin elektrik dogal gaz kapandın ev sahibi kapıya dayansın pasa pasa öderler hic korkmayın. Yani sizi asla ve aslaaaaa ilgilendirmez. Kocanizlada konusun empati yapmasını sağlayın. Benim babam hayatta ve calisiyo olsa benim annemin kardeşimin sorumlulugunu üstüne alır miydin diyin. Asla kabul etmeyin ya ne demek vallaha sinir oldum. Isı bıraktım madem bana cocuğuna faydası yok niye deli gibi sabahın köründe sıcak yatağımdan cocuğumu bırakıp cikiim ki deyin

Ben olsam hiçte yardım etmem. Oğullarına azıcık saygı duyup en azından istemeye giderdi insan. Asla taviz vermeyin.

Yok artık okadar da değil yani.
Ailedir, hakkı vardır vs de sizin konu çok abartı.
Ben senin yerinde olsam çalışıyosam işten bile çıkardım kusura bakmasınlar.
Evde sağlıklı insanlar dururken ben çocuklarımın rızkını kesemem.
Aile sıkışır 3-5 neyse yardım edilir de çocuk değil ki bunlar iki koca insan nasıl işin içinden çıkamamışlar.
Bak benim dedem, dayım, teyzem bi'arada yaşıyolar hepsi çalışıyo ama gel gör ki yok yok yok. Annemler iki kişi çalışıyo 3 çocuk okuttu.
Bu insanları böyle rahata alıştırırsanız sorumluluk almazlar.
Annem de dedeme bir yardım ederse iki etmiyo.
Çünkü borcum var diye arayıp morali bozuk konuşup parayı yolladığımızda borcunu kapatma yerine keyfi harcıyolar.

bu konuda tamamen haklısınız
bır ıkı yardım etmek hadı neyse onemlı degıl evde erkek var cocuk dıyosunuz ayıptır yani
kac yasında hem yanında kalıyor hem de aılesıne bakmıyor
kaldıkı cocugumuz var dıyorsun
bı cocugun okulu gıyımı kıyafetı kendınden kesıp ona alıyosn
dugunede yardım yok olmamıs
ben olsam yanı kıskısrtmak olmasında da ya aılen ya bız derdım
eşşek kadar herıf kac yasına gelmıs kendı oglu evlı dıl bır sey degıl baksın işi ne !!!!!
sıkı olmazsan yumusursan ıpler gıder ben dıyım sana
gerekıyosa bır sure soguk ruzgar essın konusmayın ama cocugunun rıskını siz evlenırken dahi yardım etmeyen bır aıleyede kusura bakma ben veremem

evi hemen alın bence borc neymıs gorsun

Ev icin uzun zamandir planimiz vardi ama parayi denklestiremedik simdi benim arabayida satip direk alalim kira olmazsa annende bi sekilde yardim ederiz o idare eder diye secenek sundum.
Gecmis gecmiste kaldi artik iki cocugun babanesi diye susuyorum. Ama erkeklere asla bu kadar ileri gidemem.. Hele helee babam tanismak istediginde olmaz demesini hic unutamamisken...

bence siz haklısınız :31: Eli ayağı tutan iki üç tane adam yatsın sizde rızkınızı artırıp onlara verin hiç olacak iş mi bu yani:19: Arada yardımlar yapabilirsiniz elbette ama tüm aileyi hepten üstlenmek ne demek sizde bi ailesiniz neticede :19: Gerçekten çok sinir oldum şuan ne demek onların kendi ihtiyaçları varmış bu ailede sen ben mi var evde bulunan baba başta olmak üzere hepsi ailesine bakmak zorunda bu ne rahatlık yaa nasıl düzen anlamdım. Benim babam gelmiş 60 yaşına hala çalışıyo biz çalışma dediğimiz halde sırf bizim için yani.. Siz sonuna kadar haklısınız ve eşinizde sizin rızanız olmadan böyle bi durumu üstlenmemeli bence:47:

Hakli oldugumu bilmek bile bana su anda huzur verdi. Cok tesekkurler

ev icin uzun zamandir planimiz vardi ama parayi denklestiremedik simdi benim arabayida satip direk alalim kira olmazsa annende bi sekilde yardim ederiz o idare eder diye secenek sundum.
Gecmis gecmiste kaldi artik iki cocugun babanesi diye susuyorum. Ama erkeklere asla bu kadar ileri gidemem.. Hele helee babam tanismak istediginde olmaz demesini hic unutamamisken...

rica ederim canım allah yardımcın olsun :31:

Bence yaptığınız teklif bile cok sacma. Siz boyle birilerinin sorumluluklarını yükünü üstünüze alırsanız o iki herifde Ohh diyip çekilirler kenara. Yetim degil cocuklar annesi de dul degil size ne? Sinirlerim
Hopladi ya yemin ederim. Faturalar kira ödenmesin elektrik dogal gaz kapandın ev sahibi kapıya dayansın pasa pasa öderler hic korkmayın. Yani sizi asla ve aslaaaaa ilgilendirmez. Kocanizlada konusun empati yapmasını sağlayın. Benim babam hayatta ve calisiyo olsa benim annemin kardeşimin sorumlulugunu üstüne alır miydin diyin. Asla kabul etmeyin ya ne demek vallaha sinir oldum. Isı bıraktım madem bana cocuğuna faydası yok niye deli gibi sabahın köründe sıcak yatağımdan cocuğumu bırakıp cikiim ki deyin
Odemezler malesef:(

Gorumcem 2 ay odeyememis ev sahibi gelmis anahtar degismeye icerden cikmamislar bile. Kizda yazik nisanlisindan almis odemis heralde

Ben olsam hiçte yardım etmem. Oğullarına azıcık saygı duyup en azından istemeye giderdi insan. Asla taviz vermeyin.

Gecmisi basina kalkmak istemiyorum cok uzuluyo. Babamin karsisinda tek basina elinde cicek tanismaya geldim evelinicez diye yalvarmasi geliyo:)) oda istemiyo ama annesi aglayinca bi anda butun olay degiseveriyo

Yok artık okadar da değil yani.
Ailedir, hakkı vardır vs de sizin konu çok abartı.
Ben senin yerinde olsam çalışıyosam işten bile çıkardım kusura bakmasınlar.
Evde sağlıklı insanlar dururken ben çocuklarımın rızkını kesemem.
Aile sıkışır 3-5 neyse yardım edilir de çocuk değil ki bunlar iki koca insan nasıl işin içinden çıkamamışlar.
Bak benim dedem, dayım, teyzem bi'arada yaşıyolar hepsi çalışıyo ama gel gör ki yok yok yok. Annemler iki kişi çalışıyo 3 çocuk okuttu.
Bu insanları böyle rahata alıştırırsanız sorumluluk almazlar.
Annem de dedeme bir yardım ederse iki etmiyo.
Çünkü borcum var diye arayıp morali bozuk konuşup parayı yolladığımızda borcunu kapatma yerine keyfi harcıyolar.

Bende dedim esime ev alalim cocuklarimiz var diye keyfi kurus harcamiyorum. Bende bilirim catir catir yemeyi o zaman birak aileni bize bakamazsin diye:(

Ev icin uzun zamandir planimiz vardi ama parayi denklestiremedik simdi benim arabayida satip direk alalim kira olmazsa annende bi sekilde yardim ederiz o idare eder diye secenek sundum.

temkınlı ve ıyı dusunerek gıt cunku haklısın arkadasım

temkınlı ve ıyı dusunerek gıt cunku haklısın arkadasım

Esim gittikten sonra sinirden kudurdum. kendime gelmek icin dus alirken aklima geldi acaba gunahmi sonucta ailesi benmi abartiyorum diye.
Ama yapamayiz ki..
Hadi gecmisi sildim bitti gitti ama her ay ucu ucuna denk getirmem lazim. Iki cocugum var imkansizzz yani.
Bu olayin gunah boyutu beni biraz dusundurdu akil almak istedim

sizi istemeye gelmedilermi yani? ne sekilde tanistiniz peki onlarla, gorusuroyrmusnuz? bence direk sizi kabul etmemisler sizde onlari kabul etmemkte ozgursunuz. iki kucuk cocuk varmis, cokda guzel bir teklif yapmissiniz, annesi ve onlara ev alalim demissiniz. bunu kabul ederse esiniz ne ala. baska bir yardim yapmaniz cok sacma olur bence.
soylediklerinizde cok haklisiniz bence.

fabrikatör olursunuz da aileye yardım etmek istemezsiniz o ayrı konu.
ama siz kıtkanaat gecinirken birileri tembellik yapsın yangelip yatsın diye onlara para yollamanızı beklemeleri bana saçma geldi kusura bakmayın.
görümcenizi cok takdir ettim.
zorlandıkları durumda destek olmanız yardım etmeniz başka, tum gecimlerini sizden beklemeleri başka sey.
bence bu konuda haklısınız ve tavrınızda net olun,
eşinizin de gönlü olsa kızkardesine kıyamaz yardımcı olurdu demek ki o da sizin gibi dusunuyor ama su an mecburiyet hissediyor.

Son düzenleme:
Back
X