• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Biraz farkli goruslere ihtiyacim var...

Selam hanimlar,
Bugun bir ilk yasandi ve esimle ailesi yuzunden tartisma asamasina geldik.

Ben istenmeyen gelinim bu yuzden ne beni istemeye gelen oldu ne dugune en ufak para yardimi yapan nede evime tek bir hediyelik bardak getiren.
Kimse zorla yapmak zorunda da degil zaten.
Calis calis anamiz agladi ama kendimizi kurtardik cok sukur hatta 2 senedir ortalamanin ustune ciktik.

Su anda Esimin babasi ve 30 yas uzerindeki kardesi calistiklari halde yasadiklari evin ne kirasina ne diger giderlerine karisirlar.
hepsini gorumcem deli gibi calisip karsiladi. Veee bu yaz gorumcem evlenicek.
O gittikten sonra onlarin masraflarini bizim karsilamamiz bekleniyo.
Gerektigi zaman annesine ufak tefek yardimlar yapmak veya acil durumlarda destek olmak guzelde iki erkek dururken evin icinde neden bizim yuku almamiz bekleniyo??

Benimde iki cocugum var onlardan tek bir destek gormeden geldigimiz durumda birde onlarin sorumlulugunu almaya katlanamam.
Istanbul gibi bir sehirde yasayan ailenin giderini ben kendi cocuklarmdan kisarak karsilama dusuncesi bile beni hasta eder.
Esimde arada kaldi annesine biside diyemiyor.
Esime tek secenek sundum. Ev alicaz annen ve iki kucuk kardesin orda kalicaklar ve ihtiyaclarini o sekilde gidericeksin.
Babasi veya abisi aslaaa o evde yasayamaz. Iki saglikli erkegin bogazi benden sorulmaz.
Ya bu sekilde yada hic. Benden gizli yapican hic birseyi helal etmiyorum dedim... Ve ise gitti:(

Napiyimmm ben yaa???
Haksizmiyim, gunahmi ailesini kabul etmemem? Bizimmi mi ustlenmemiz lazim?
Lutfen bisiler yazin ki aksama fikrim olsun.

Sundugun secenek bile cokkkk fazla.kimse kusura bakmasin ben onu bile kabul etmezdim cunku evdeki koca koca adamlar bakiversin kardeslerine bi zahmet.yapmayi bilmisler ya sen mi dusunuceksin.sanami kalmis onlari dusunmek bosver kardesim ev alicaz deyipte kendinide borca sokma.annesine ayda belirli bi miktar para gonderin olsun bitsin.sakin ev alma isinide esinin aklina sokma.siz evi alinca hoop peslerine onlarda gelirler .

kesinlikle çok haklısınız...

eşin isterse annesine aylık cüzi bir miktar verebilir çok isterse...ki o evde bunca çalışan kişi varken

eşine bile düşmemeli bu olay...bazı insanları gerçekten anlayamıyorum

akıl var maantık var...

Esim gittikten sonra sinirden kudurdum. kendime gelmek icin dus alirken aklima geldi acaba gunahmi sonucta ailesi benmi abartiyorum diye.
Ama yapamayiz ki..
Hadi gecmisi sildim bitti gitti ama her ay ucu ucuna denk getirmem lazim. Iki cocugum var imkansizzz yani.
Bu olayin gunah boyutu beni biraz dusundurdu akil almak istedim

k:31:

kocaman adam evlı dıl aılesıyle dıl bence o yardım etsın
senın cocugun var
gunah aldıgını dusunmuyorm ben
cocuk okutmak buyutmek kolay degıl
ev dıyosun bak bıde

sizi istemeye gelmedilermi yani? ne sekilde tanistiniz peki onlarla, gorusuroyrmusnuz? bence direk sizi kabul etmemisler sizde onlari kabul etmemkte ozgursunuz. iki kucuk cocuk varmis, cokda guzel bir teklif yapmissiniz, annesi ve onlara ev alalim demissiniz. bunu kabul ederse esiniz ne ala. baska bir yardim yapmaniz cok sacma olur bence.
soylediklerinizde cok haklisiniz bence.

Ailemle tanismaya gelmediler malesef. Evlenmeden taniyordum ama Turk-Kurt davasi girdi araya evlilik soz konusu olunca. Istemediler.
Dogum yaptigimda aradi annesi bende oyle gittim yanlarina. Ama onlar bana ben onlara en ufak bi sorun yasamadik.
Su andada ben girmiyorum araya esimle konusuyolar bunlari.

fabrikatör olursunuz da aileye yardım etmek istemezsiniz o ayrı konu.
ama siz kıtkanaat gecinirken birileri tembellik yapsın yangelip yatsın diye onlara para yollamanızı beklemeleri bana saçma geldi kusura bakmayın.
görümcenizi cok takdir ettim.
zorlandıkları durumda destek olmanız yardım etmeniz başka, tum gecimlerini sizden beklemeleri başka sey.
bence bu konuda haklısınız ve tavrınızda net olun,
eşinizin de gönlü olsa kızkardesine kıyamaz yardımcı olurdu demek ki o da sizin gibi dusunuyor ama su an mecburiyet hissediyor.

Esim benden cok strese giriyo nasil halledicem diye. Annesi agladiginda hic bisi dusunemiyor malesef. Ama kabul ederse zaten secenegim iki olucak ya onlar ya biz diye.

Ailemle tanismaya gelmediler malesef. Evlenmeden taniyordum ama Turk-Kurt davasi girdi araya evlilik soz konusu olunca. Istemediler.
Dogum yaptigimda aradi annesi bende oyle gittim yanlarina. Ama onlar bana ben onlara en ufak bi sorun yasamadik.
Su andada ben girmiyorum araya esimle konusuyolar bunlari.

Esim benden cok strese giriyo nasil halledicem diye. Annesi agladiginda hic bisi dusunemiyor malesef. Ama kabul ederse zaten secenegim iki olucak ya onlar ya biz diye.

hic alıştırmayın, geçici bir süre yardım edelim deme ihtimali var tümden reddedin BENCE.
annesinin yerinde olsam ben de inirimden aglardım herhalde evde iki tane kocaman adam tembellikten eziyet etme dertlerindeler...
siz gerekirse annesine destek olur gibi para yollarsınız o parayla kadın ister kendine birseyler alır ister evin marketini gorur ama kira vs gelir işlerine hicbir sekilde karısmayacagınızı belirtin ki beklentileri olmasın.
zor bir karar... umarım eşinizle konusmanız olumlu geçer...

Sundugun secenek bile cokkkk fazla.kimse kusura bakmasin ben onu bile kabul etmezdim cunku evdeki koca koca adamlar bakiversin kardeslerine bi zahmet.yapmayi bilmisler ya sen mi dusunuceksin.sanami kalmis onlari dusunmek bosver kardesim ev alicaz deyipte kendinide borca sokma.annesine ayda belirli bi miktar para gonderin olsun bitsin.sakin ev alma isinide esinin aklina sokma.siz evi alinca hoop peslerine onlarda gelirler .

Annesi icin biraz son care olarak ev isini sundum. Annesi sonucta elimden bisi gelmez. Ama eve sonra onlarinda girme ihtimali icin kesin bir uyari yaparak. Ne kadar ise yarar bilmiyorum.

kesinlikle çok haklısınız...

eşin isterse annesine aylık cüzi bir miktar verebilir çok isterse...ki o evde bunca çalışan kişi varken

eşine bile düşmemeli bu olay...bazı insanları gerçekten anlayamıyorum

akıl var maantık var...

Kabus gibi inanin ki. Iki erkek duruyo ben burda streslerden stres begeniyorum

k:31:

kocaman adam evlı dıl aılesıyle dıl bence o yardım etsın
senın cocugun var
gunah aldıgını dusunmuyorm ben
cocuk okutmak buyutmek kolay degıl
ev dıyosun bak bıde

Birakin eve bakmayi daha heber gondermis dugun yapicakmis. Dugun masrafi bizdenmis:(

Annesi masum olsaydi size degil evdeki iki haramzadeye aglardi. Nazini onlara gecirsin neden gecirmiyor?

hic alıştırmayın, geçici bir süre yardım edelim deme ihtimali var tümden reddedin BENCE.
annesinin yerinde olsam ben de inirimden aglardım herhalde evde iki tane kocaman adam tembellikten eziyet etme dertlerindeler...
siz gerekirse annesine destek olur gibi para yollarsınız o parayla kadın ister kendine birseyler alır ister evin marketini gorur ama kira vs gelir işlerine hicbir sekilde karısmayacagınızı belirtin ki beklentileri olmasın.
zor bir karar... umarım eşinizle konusmanız olumlu geçer...

Su anda hakli oldugumu biliyorum sayenizde. Zaten inatlasiyordum ama bunda son kararim ya biz ya onlar olucak.

Annesi masum olsaydi size degil evdeki iki haramzadeye aglardi. Nazini onlara gecirsin neden gecirmiyor?

Bende sahit oldum kac kere ayaklandiysa sonu siddetle bitti.
Tek esime sozu geciyor malesef.
Bende diyorum madem bu erkekler ona sahip cikmiyo oda bize ekstra yuk etmesin onlari.

Annesi icin biraz son care olarak ev isini sundum. Annesi sonucta elimden bisi gelmez. Ama eve sonra onlarinda girme ihtimali icin kesin bir uyari yaparak. Ne kadar ise yarar bilmiyorum.

Kabus gibi inanin ki. Iki erkek duruyo ben burda streslerden stres begeniyorum

Birakin eve bakmayi daha heber gondermis dugun yapicakmis. Dugun masrafi bizdenmis:(

bişi derdim de neyse anladın sen onu dıyım

Hayatımda böyle saçma şey duymadım:53:

Onlar nasıl erkekmiş ki hem çalışıyorlar eve yardım etmiyorlar hem evlenmemiş kızlarının parasıyla kendilerini geçindiriyorlar hem de istemeye bile gitmedikleri gelinlerinden ve oğullarından kızlarını hem evlendirmesini hem de evlerini geçindirmesini bekliyorlar.

Ya noluyo bu erkeklere hepsinde ayrı bi sapkınlık:53::53:

Valla arkadaşım ben olsam dünyayı yıkar canımı dişime takar zırnık vermezdim. Ne günahı Allah aşkına senin çoluğunun çocuğunun rızkına göz dikenler günaha giriyo asıl

Terbiyesizler çok sinirlendim kusura bakmayın:47:

Hayatımda böyle saçma şey duymadım:53:

Onlar nasıl erkekmiş ki hem çalışıyorlar eve yardım etmiyorlar hem evlenmemiş kızlarının parasıyla kendilerini geçindiriyorlar hem de istemeye bile gitmedikleri gelinlerinden ve oğullarından kızlarını hem evlendirmesini hem de evlerini geçindirmesini bekliyorlar.

Ya noluyo bu erkeklere hepsinde ayrı bi sapkınlık:53::53:

Valla arkadaşım ben olsam dünyayı yıkar canımı dişime takar zırnık vermezdim. Ne günahı Allah aşkına senin çoluğunun çocuğunun rızkına göz dikenler günaha giriyo asıl

Terbiyesizler çok sinirlendim kusura bakmayın:47:

Bilmiyorum gercekten nasil yapabiliyor bu insanlar. Adam disarda adana kebap yer elinde son cikan telefon ustu basi gicir gicir. Cocuklar evde gorumceye muhtac. O zavalli 40 kiloluk bi kiz.
Kac kere tartisti esim annesiyle neden yapiyosun bu kiza bunu diye.
Birde kocasinin sabah kahvesinden tutunki kizin borcla eve getirdigi yemegin en guzel tarafina kadar o adama saklar..

Selam hanimlar,
Bugun bir ilk yasandi ve esimle ailesi yuzunden tartisma asamasina geldik.

Ben istenmeyen gelinim bu yuzden ne beni istemeye gelen oldu ne dugune en ufak para yardimi yapan nede evime tek bir hediyelik bardak getiren.
Kimse zorla yapmak zorunda da degil zaten.
Calis calis anamiz agladi ama kendimizi kurtardik cok sukur hatta 2 senedir ortalamanin ustune ciktik.

Su anda Esimin babasi ve 30 yas uzerindeki kardesi calistiklari halde yasadiklari evin ne kirasina ne diger giderlerine karisirlar.
hepsini gorumcem deli gibi calisip karsiladi. Veee bu yaz gorumcem evlenicek.
O gittikten sonra onlarin masraflarini bizim karsilamamiz bekleniyo.
Gerektigi zaman annesine ufak tefek yardimlar yapmak veya acil durumlarda destek olmak guzelde iki erkek dururken evin icinde neden bizim yuku almamiz bekleniyo??

Benimde iki cocugum var onlardan tek bir destek gormeden geldigimiz durumda birde onlarin sorumlulugunu almaya katlanamam.
Istanbul gibi bir sehirde yasayan ailenin giderini ben kendi cocuklarmdan kisarak karsilama dusuncesi bile beni hasta eder.
Esimde arada kaldi annesine biside diyemiyor.
Esime tek secenek sundum. Ev alicaz annen ve iki kucuk kardesin orda kalicaklar ve ihtiyaclarini o sekilde gidericeksin.
Babasi veya abisi aslaaa o evde yasayamaz. Iki saglikli erkegin bogazi benden sorulmaz.
Ya bu sekilde yada hic. Benden gizli yapican hic birseyi helal etmiyorum dedim... Ve ise gitti:(

Napiyimmm ben yaa???
Haksizmiyim, gunahmi ailesini kabul etmemem? Bizimmi mi ustlenmemiz lazim?
Lutfen bisiler yazin ki aksama fikrim olsun.

Kazık kadar adamlar evin gecimini sağlamıyorken sen ne demeye milletin gecindirecekmişsin ki? Mantıksızlığa gel.

Bir de cocuklarının boğazından gezmelerinden kısacaksın. Oldu canım.

Çok saçma anneye ev alacaksınız ama kocasını, oğlunu içeri almayacak bu mümkün mü sizce
Zaten durum toptan saçma , ne münasebet kazık kadar adamlara siz bakacaksınız ,
Onlarda yayıp yatacaklar
Bu kadar yumuşak yüzlü olursanız asla belinizi doğrultamıyacağınız gibi, bindikçe binerler sırtınıza
Ne halleri varsa görsünler, gerekirse üç beş yardımcı olursunuz yeter

Çok saçma anneye ev alacaksınız ama kocasını, oğlunu içeri almayacak bu mümkün mü sizce
Zaten durum toptan saçma , ne münasebet kazık kadar adamlara siz bakacaksınız ,
Onlarda yayıp yatacaklar
Bu kadar yumuşak yüzlü olursanız asla belinizi doğrultamıyacağınız gibi, bindikçe binerler sırtınıza
Ne halleri varsa görsünler, gerekirse üç beş yardımcı olursunuz yeter

Benimde korktugum konu zaten. Once evet deyip sonra onlarida almasi.
Ilk once sessiz kaldim esim nasilsa kabul etmiyo diye ama bugun evden cikin demis ev sahibi aradilar kira diye....
Annesi aglayinca esimde dayanamadi. Aksam aricam dedi kapadi teli. Bu bir baslangic diye bende artik sessizligi bozmaya karar verdim.

Yerden göğe kadar haklısın hem de..
İnsanları anlamak zor. Böyle bir şey nasıl istenilir anlamıyorum..
Çocuklarınızın ihtiyaçlarından, hayallerinizden kısıp onlara bakmanız isteniliyor sanırım.
Ayıp valla ya!

Benimde korktugum konu zaten. Once evet deyip sonra onlarida almasi.
Ilk once sessiz kaldim esim nasilsa kabul etmiyo diye ama bugun evden cikin demis ev sahibi aradilar kira diye....
Annesi aglayinca esimde dayanamadi. Aksam aricam dedi kapadi teli. Bu bir baslangic diye bende artik sessizligi bozmaya karar verdim.

Şu anda bu duruma dur dedin dedin,
Yok boyun eğersen sonu yok bunun emin ol arkadaşım.
Zorda olana yardım edilir elbet ama besleme gibi koca adamların yükünü üstünüze almak
Başka bir durum
Asla ve asla kabul etmeyin, çalışıp kazansınlar , yesinler
Bize bak, ev al, düğün yap, bizde adam diye gezelim yok böyle bir dünya
Onlar semer vuracak enayi arıyorlar belli
Allah sonunuzu hayır etsin amabu işin sonu pek hayır değil
Evliliğiniz bile sallanabilir inan

Son düzenleme:
Şu anda bu duruma dur dedin dedin,
Yok boyun eğersen sonu yok bunun emin ol arkadaşım.
Zorda olana yardım edilir elbet ama besleme gibi koca adamların yükünü üstünüze almak
Başka bir durum
Asla ve asla kabul etmeyin, çalışıp kazansınlar , yesinler
Bize bak, ev al, düğün yap, bizde adam diye gezelim yok böyle bir dünya
Onlar semer vuracak enayi arıyorlar belli
Allah sonunuzu hayır etsin amabu işin sonu pek hayır değil
Evliliğiniz bile sallanabilir inan

Bugun bende farkettim cok ileri gidicez bu konuda. Ama esim ailesini aramadan once kesin olarak soylucem ya ben ya onlar ona gore konus diye. Hatta gerekirse beni sadce Turk oldugum gerekcesiyle kabul etmeyip ben yinede saygisizlik etmedigime kadar inicem

Yerden göğe kadar haklısın hem de..
İnsanları anlamak zor. Böyle bir şey nasıl istenilir anlamıyorum..
Çocuklarınızın ihtiyaçlarından, hayallerinizden kısıp onlara bakmanız isteniliyor sanırım.
Ayıp valla ya!

Yurt disindayiz ya burda nasilsa supuruyoruz saniyorlar galiba:(

Günaha girmiyorsunuz ve bence kayınvalidede yalan söylüyo. Kapıya ev sahibi dayanırsa er adam verir parayı. Yada vermesin atsın ev sahibi bunları kapıya Napicak kp ve kaynın olucak herifler olsun sokakta yasayalım mı diycekler. Ya elbette sonunda vericekler kira parasını. Nolur vicdan yapmayın düşünmeyin. Vallaha billaha boşarım seni de tehdit et. Sinirimden kudurdum yeminle

Back
X