Biraz hassas konu EVLİLİKTE MEZHEP AYRILIĞI

ohc

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2012
20
0
36
İstanbul
ben alevi bir ailenin kızıyım eşim yani eşim olucak kişi hanefi sizce uyuşabilir miyiz evliliğimiz yolunda gider mi örnekler var mı yardımcı olun

mesela ilerde doğacak çocuklarınızın hanefi olmasını istermisiniz? ya da eşiniz alevi olmasını? senin eşinle problem yaşayacağını düşünmüyorum. çocuk olana kadar ve aileler bu işin içine girene kadar.

bence problem yaşayıp yaşamayacağınız size bağlı
bu konu ile ilgili bir kitap vardı araştırıp okuyyun bence
ismini hatırlayamadım
mezhep farkı olan evliliklerde evlenme süreci zor olabiliyor
genellikle
umarım sizinki öyle olmaz.

zorlukları fazla oluyor
tabi önemli olan bu zorlukları beraber aşmanız
buna inanıyorsanız
birbirinize bu konuda saygı duyuyorsanız olabilir neden olmasın
iş sizde ve karşı tarafta karşılıklı anlayışta biter

Burda önemli olan eşinin tutumu. bizde de öyle bir durum var. her ne kadar somut şeyler olmasada bazen uyuşmadığın, sana tuhaf gelen ne biliyim içini acıtan şeyler olabiliyor. Yetişme tarzını bilmiyorum ama eğer eşin kendini muhafazakar olarak tanımlıyorsa biraz sorun yaşayabilirsiniz gibi geliyor. Bide hep derler ya erkek alevi kız sunni olnca çok sorun olmuyor ama kız alevi erkek sunni olunca ve erkekde biraz muhafazakar olunca sorun oluyor. Birde aileside önmeli.Umarım çok çok mutlu olursunuz...

hepinize cevaplarınız için teşekkür ederim ama fazla tutucu değil yani ailesi belki ama kendisinde yok yani namaz kılmaz mesela babası derse oruç tutmaz ama yaşam tarzlarımız farklılık gösterebiliyor o kadarına zaten bişey demem ama evlendikten sonra umarım birden değişmez

Bence çok zor olur canım örneklerini yakinen gördüm bi arkadaşın dediği gibi sen sunni olup o alevi olsaydı hiç bi sorununuz olmazdı ama sen alevi oldğun için çok zorlanırsın kusura bakmasın kimse ama her zaman ezilirsin açıkça söylim benden sana tavsiye sakın yol yakınken ayrıl çocuklarına lütfen benim mesajımı dikkate al lütfen canım özel mesajda atamak isterdim ama 100 mesajıjm yok

Bizdeki olay tam tersi. Ben sunniyim eşim alevi. Ama bugüne kadar bizi birbirimizden farklı kılan tek bir noktamızı bile görmedim. 2011den beri beraberim. 6 aydır da evliyiz.
Bence alevi erkekler eşlerine daha sadık oluyor. Daha ilgili ve daha anlayışlı oluyorlar. Bunu eşimde görüyorum :)
Ondan önceki sunni sevgililerimi toplasan bir tane eşim gibi olamazlar :)
Kesinlikle çok şanslıyım..

Bizdeki olay tam tersi. Ben sunniyim eşim alevi. Ama bugüne kadar bizi birbirimizden farklı kılan tek bir noktamızı bile görmedim. 2011den beri beraberim. 6 aydır da evliyiz.
Bence alevi erkekler eşlerine daha sadık oluyor. Daha ilgili ve daha anlayışlı oluyorlar. Bunu eşimde görüyorum :)
Ondan önceki sunni sevgililerimi toplasan bir tane eşim gibi olamazlar :)
Kesinlikle çok şanslıyım..

Bu yazını okuyunca o kadar mutlu oldum ki :) seninle tek farkımız benim henüz evli olmamam.Dediğin gibi bundan önceki sünni sevgililerimi toplasan şu anki sevgilim etmez yani.İnşallah biz de ciddi bir adım atacağız ve umarım çok fazla zorluklarla karşılaşmam,annem biraz sorun çıkaracağa benziyor :5:

Başta benimkiler de istemedi. Ama ben vazgeçmedim. Ve şuanda onlar da seviyorlar. Bi insanı sadece mezhebinden dolayı hor görmek hiç doğru gelmedi bana hiçbir zaman. Ki bazı insanlar saklarlar. Benim eşim bana mezhebinin alevi olduğunu en başında söyledi. Hiçkimse böyle bir eşi reddedemez..

Ben sia ( caferi ) esim de sunni ydi. Baslarda fark yok bibiydi taki ayni evde yasamaya baslayana kadar. Normal konusuyorduk biz de böyle sizde söyle diye sonra bi bakiyorduk tartisiyoruz.
Birbirimizin inanclarini degistirmeye calisiyorduk. Tartismayi falan birakip gercekden arastirmaya basladik neden nicin bu farklilik diye sonuc itibariyle esim sia ligi secti bunu ona zorla kabullendirmedim kendisi isteyerek arastirarak kabullendi.
Acikcasi ben bunun icin cok sevindim yoksa cocugum oldugunda onu nasil yetistirmeliyim diye düsünüyordum ben farkli babasi farkli olucakdi.
Bu en cok da cocuklar icin zor.

Back
X