şiddet derken ""çocuğa şiddet uyguluyormusunuz" diye mi sordunuz tam anlıyamadım eğer öyleyse sorunuz o konuda çok sabırlıyım şiddete başvurmam.Peki sizce bu başkalarıyla gitmek meselesine nasıl çözüm bulucam.Gerçekten çok zor ya
Hamileliğim çok kötü geçti.Bebek hisseder denir ya gerçekten çok doğru.
bence şuan yaptığınız çok yanlış evden dışarı çıkmak istememeniz onu daha da hırçınlaştırabilir. bence bebeğinizin ve sizin sakinliğe ve biraz birlikte aktiviteye ihtiyacınız var ayrıca ne olursa olsun asla çocuğunuzun yanında tartışmayın. herzaman bu mümkün olamayabiliyor ama ne kadar dikkat etsek buna o kadar kar bizim için..kızınızı alın parkta diğer çocuklarla güzel güzel oynaması gerektiğini anlatın ve bol bol onunla evde de siz oyun oynayın .oyun bebeklerin çocukların gelişiminde çok etkili ona paylaşmayı ancak oyun oynayarak öğretebilirsiniz. az oyuncak olursa paylaşması gerektiğinide anlayacaktır oyun oynayabilmesi için bu gerekli. bunlar biraz zaman alacak yavaş yavaş hırçınlığı geçecektir burda iş sizin sabrınıza dayanıyo.r ev işi şu bu bırakın ve bol bol oyun oynayıp gezdirin ve farklı ortamlara girin hırçın ve herkes rahatsız oluyor diye eve kapatmayın bu daha da hırçınlaştıracaktır onu .her çocuk anne benim baba benim dendiği zaman kızar onu sürekli bu şekilde kızdıran birileri var ki o da diğer çocukları bu şekilde kızdırmaya çalışıyor bunu yapanlara engel olun başta bunu unutmasını sağlayın .ayrıca anne pis demesi babasını sahiplenmesinden kaynaklanabilir siz kıskanıyordur bütün kız çocuklarda olduğu gibi bence bi süre bunları deneyin yol alamazsanız bir psikolog veya pedagogdan yardım alın mutlaka çocuklarımız bizim herşeyimiz...
yazdıklarını okuduum ve çok üzüldüm arkadaşım,kimbilir sen nasıl üzülüp kahroluyorsun,
anne olup çocuğunu sevmeyen,iyi olsun istemeyen insan olamaz,eminim ki sen de çocuğunun en iyi şekilde yetişmesi için elinden geleni yapıyorsundur,
ancak senin de yazında belirttiğin gibi bir çocuğun,iyi olabilmesi annenin iyiliğine bağlıdır,
ben hep söylerim "nasıl anne-öyle çocuk"
sakin anne-sakin çocuk-gergin anne,gergin çocuk,
titiz anne-titiz çocuk-takıntılı anne-takıntılı çocuk,
mutlu anne,mutlu çocuk,daha çoğaltılabilir tabi.....
Olanların müsebbbibi sensin demiyorum tabi ki,ancak çocuğun başkasına anne-baba diyorsa bir sıkıntı var demektir,
Şimdi çocuğumuz gergin yada başkalarını dövüyor vuruyor ise bu bişeylerin yansımasıdır,
çocuk kendini doğru ifade etmeyi öğrenememiş yada acısını başkalarından çıkaıyor demektir,
yada bi başkasının elinden tutup giidyorsa mesela kendisine ilgi gösteren birilerinin ardından gidiyor demektir ki bu da yeterince sevgiye doyamadığını gösterir,
yani bu çocuk herşeye şiddet göstermiyor,birilerini benimsiyor,birilerinin elinden tutuyor,
işte o ne bunu doğru düşünmek yakalamak lazım,,
daha sistemli ilerlemek ve düzelme sağlamak makstalı bir çocuk psikiyatristi isabetli olur..
Ama doğru davranışlarla geçicektir,inanıyorum..
kızınızın sizi rakip görmesi çok doğal,bu yaşlarda çocuklar ödip-elektra kompleksleri yaşar karşıcins ebeveyne aşırı bir ilgi ve hemcins ebeveyn ile yarış halinde olmayı içerir bu kompleksler.ama kızınızın durumu daha farklı gibi,bu tarz zor çocukların yetiştirilmesi de haliyle zor oluyor ve bu hususta birçok noktaya dikkat etmek gerekiyor.anlattıklarınız bana bir filmi hatırlattı, 'we need to talk about kevin' adında.sonu pek iyi bitmiyor ama en azından hissettiklerinizi içeriyor çoğunlukla.bence kesinlikle bir pedagoga gitmelisiniz,sizi nasıl davranmanız gerektiği konusunda en iyi şekilde yönlendirir,zira çok hassas bir konu bu..
Merhabalar,benim 4,5 yaşında kızım var.Artık tahammül sınırlarımı zorladığı için geçen ay çocuk psikiyatristine götürdüm.davranış bozukluğu olduğunu ve sınırsız çocuk tabir edilen grupta olduğunu söyledi.bir tane şurup verdi ve bir kitap tavsiye etti.Çocuğumuza sınır koyma-robert... yazarı tam hatırlayamadım şu an ama bu kitabı her anne-baba okumalıymış(google de aratınca çıkıyor).bunun haricinde çocuğun kesinlikle anne ve baba ile yatmamasını,olumsuz bir hareketinde odasına gönderilerek bir süre orada bırakılarak cezalandırılmasını,cezadan çok olumlu davranışların ödüllendirilmesini ve tam gün kreşe gitmesini tavsiye etti.birde ne kadar erken götürürseniz psikiyatriste işiniz daha kolay,ben biraz geç kalmışım
pedagoga gidince burada da paylaşırmısın aynı tarz sorunlarla karşılaşan ben ve benim gibi annelere ışık olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?