Biraz konuşmak istedim

Karışık mı oldu bilmiyorum ama anladım ben :) Gerçekten benim de öyle sürekli ark planda düşünen bir zihnim var. Hani bu düşünceler bana fayda sağlasa tamama diyeceğim fakat zarar veriyor. Bazen başımın ağrıdığı oluyor bundan dolayı. İç huzursuzluğumu arttırıyor bu durum.
Bilirim o hali bir zaman sonra rüyalara da yansıyor sanırım 1 seneye yakın depresyon diye tanımladığım bu haldeydim beynim susmuyor ve gece kabuslar insanlara kendimi kapattım aşırı yalnızlık hissi vardı.
Sonra beynimde dönen ne varsa anlattım rahatladım doldukca anlattım yeri geldi yoruldum yeri geldi ağladım o susmayan düşünceler yüzünden ama atlattım o süreci
Bir süre sonra içimde konuşan sesi umursamadim düşünmeye başladığım an düşünme düşünme diye telkin verdim
En büyük faydayı da uygulamalı meditasyondan aldım lütfen bu gece bir uygulamali meditasyon dene öyle uyuakalinca beynin rahatlayacak
Youtube de var video istersen atarım sana link.

Bilirim o hali bir zaman sonra rüyalara da yansıyor sanırım 1 seneye yakın depresyon diye tanımladığım bu haldeydim beynim susmuyor ve gece kabuslar insanlara kendimi kapattım aşırı yalnızlık hissi vardı.
Sonra beynimde dönen ne varsa anlattım rahatladım doldukca anlattım yeri geldi yoruldum yeri geldi ağladım o susmayan düşünceler yüzünden ama atlattım o süreci
Bir süre sonra içimde konuşan sesi umursamadim düşünmeye başladığım an düşünme düşünme diye telkin verdim
En büyük faydayı da uygulamalı meditasyondan aldım lütfen bu gece bir uygulamali meditasyon dene öyle uyuakalinca beynin rahatlayacak
Youtube de var video istersen atarım sana link.
O rüyalar kısmı zaten ayrı bir olay. Rüyada da haliyle etkisi sürüyor. O yalnızlık hissi ara ara çok oluyor. Ben atlatamadım, o iç sesin sesini kısmaya çalışmak oldukça yorucu. Ben de umursamamaya çalışıyorum, o anlarda yüksek sesli müzik açmaya çalışıyor ya da iç sesimi engelleyecek şekilde bir işle meşgul olmaya çalışıyorum ama bir yere kadar.
Evet atmanı isterim.

O rüyalar kısmı zaten ayrı bir olay. Rüyada da haliyle etkisi sürüyor. O yalnızlık hissi ara ara çok oluyor. Ben atlatamadım, o iç sesin sesini kısmaya çalışmak oldukça yorucu. Ben de umursamamaya çalışıyorum, o anlarda yüksek sesli müzik açmaya çalışıyor ya da iç sesimi engelleyecek şekilde bir işle meşgul olmaya çalışıyorum ama bir yere kadar.
Evet atmanı isterim.

Ben çok faydasını gördüm beynimi susturmamda en büyük sebep bu olumlamalar ve nefes egzersizleri
Umarim sana da iyi gelir ❤

İyi geceler hanımlar. Konuyu açıp açmamak konusunda kararsız kaldım. Kafam şuan çok karışık, cümlelerim de bir o kadar karışık olabilir.
Aslında neyi nereden başlayıp yazacağımı da bilmiyorum, konu uzun olabilir, anlamsız da olabilir. Biraz konuşmaya ihtiyacım var, bodoslama dalacağım.

Bağımlı kişilikten nasıl kurtulabiliriz? Hani bir şeylerin neden olduğu kaynağı bulursak çözüme daha kolay ulaşırız ya işte ben o kaynağı da bulamadım. Daha çocuk yaşımda mesela hatırlıyorum bir dönem halamla yaşamıştık, çok uzun bir dönem değildi ama o çocuk halimle çok alışmıştım kendisine. Evden gittikten sonra oturup ağlamıştım. Bu bir süre devam etti, nereye baksam onu görüyorum, çok özledim diyordum, beni çok etkilemişti. Ailem bile endişe etmişti bu kadar etkilenmemden. Çok sevdiğim kişilere çok bağlanıyorum. Bu aşık olunca da böyle oluyor. Özellikle ayrılık esnasında çok zorlanıyorum -evet çoğu kişi zorlanır- ama ben daha çok zorlanıyorum gibi. Bu bağımlı insan özelliği midir? Böyle olupta kendi çabasıyla sorunun kaynağını bulan ve çözümü bulan var mı?

Bu konudan bağımsız başka bir şey daha var (konumun karışık olacağını belirtmiştim) Hani hayatınızın dönüm noktaları olur ya, üst üste birikmiş sorunları çözmeniz gerekir, kendinizi güçsüz, yalnız hissedersiniz. Huzursuzluğunuzun günden güne arttığı ve hayatınızla alakalı bazı endişelerinizin (sağlık, iş hayatı gibi konularda) olduğu durumları nasıl atlattınız?

Uzman desteği almam yönünde öneriler gelmeden belirteyim, daha önceden bazı konularda almıştım fakat şuan böyle bir imkanım yok bir süreliğine. Bu yüzden hem biraz konuşmak hem de ben de böyle durumdaydım ama değiştim dediğiniz hikayelerinizi okumak istedim.
Anneyle güvenli bağlanma diye birşey var. Bebekliğinde güvenli bağlanamayanlar bu tip sıkıntılar çekiyor diye biliyorum. Sadece anneyim, okuduğum kitaplardan öğrendiğim kadarıyla böyle diye biliyorum

Anneyle güvenli bağlanma diye birşey var. Bebekliğinde güvenli bağlanamayanlar bu tip sıkıntılar çekiyor diye biliyorum. Sadece anneyim, okuduğum kitaplardan öğrendiğim kadarıyla böyle diye biliyorum
Evet bazı sorunlarımın temeli çocukluk döneminden kaynaklı.
Bu konu içinde buradaki gelen yorumlarla bu konudaki yazılara da bakındım. Kendi başıma, çocukluktan gelen durumların bende bıraktığı etkiyi nasıl gidereceğimi bilmiyorum maalesef.

Küçükken annenize karşı güvenli bağlanma olmamış. Güvenli bağlamadığınız için güvenli bir şekilde de ayrılamıyorsunuz. Size biraz ilgi gösteren kişilere bağımlı oluyorsunuz. Bu konuda deneyimli çocukluğunuza inecek bir psikiyatristten destek öneririm ama şu an durumunuz yoksa güvenli bağlanmayla ilgili bebek gelişim kitapları var onları akıp okumanızı öneririm size de faydası olacaktır

Bende sizin gibiyim .. Mesela çok sevmediğim rahat etmediğim bi ortam bile olsa 1-2 gün kalmışsam Orada ,giderken bi boşluk oluyor burukluk hissediyorum .. Anneyle aram hep kötüydü ,hep otoriter asker gibi yetiştirdi bizi ,asla sevgi görmedik şimdi iyi ama önemli olan çocukluğumda yaşadıklarım tabi .. konuyu takipteyim ,umarım değişiriz 🌸

Küçükken annenize karşı güvenli bağlanma olmamış. Güvenli bağlamadığınız için güvenli bir şekilde de ayrılamıyorsunuz. Size biraz ilgi gösteren kişilere bağımlı oluyorsunuz. Bu konuda deneyimli çocukluğunuza inecek bir psikiyatristten destek öneririm ama şu an durumunuz yoksa güvenli bağlanmayla ilgili bebek gelişim kitapları var onları akıp okumanızı öneririm size de faydası olacaktır
Evet güvenli bağlanma olmamış gibi. Bu konuyla ilgili içerikteki videolara ve kitaplara bakmaya başladım. Umarım faydası olur bana da.

Bende sizin gibiyim .. Mesela çok sevmediğim rahat etmediğim bi ortam bile olsa 1-2 gün kalmışsam Orada ,giderken bi boşluk oluyor burukluk hissediyorum .. Anneyle aram hep kötüydü ,hep otoriter asker gibi yetiştirdi bizi ,asla sevgi görmedik şimdi iyi ama önemli olan çocukluğumda yaşadıklarım tabi .. konuyu takipteyim ,umarım değişiriz 🌸
Tek başıma değiştirmek zor olacak gibi. Umarım değişiriz 🌸

Back
X