Biraz motive edici hikaye duymak istiyorum(bebeğimi kaybettim)

Zezee1111

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2016
356
134
103
27
Kizlar merhaba birkac defa baslik açtım bu süreçte merak ettiklerim için ama bu sefer pozitif hikaye duymak için acıyorum.
3 hafta önce 19 haftalık bebeğimi kaybettim. 3 gün öncesinde kontrolüm vardı ve hiçbir sorun yoktu gebelik boyunca ufak bir kanamam dahi olmadı o kadar yolundaydı hersey... Ama o gece hersey degisti. Biraz ağrım vardı ama arada oluyordu rahim genişliği için normal demişti doktorum. O gün aynı şekilde ufak ağrım vardı ama uyudum sonra daha şiddetli ağrıyla uyanıp tuvalete gittim ve kanamam olduğunu öğrendim ve hemen hastaneye gittik hersey 1 saat içinde oldu hemen muayene edildim bebeğin ayakları vajendeydi ve tam acikligim vardı doğum başlamıştı.
O saatten sonra doğumdan başka şansımız yoktu. Olay bu şekilde gelişti ve ben kendime gelemiyorum hala...
Tekrar bebek istiyorum inşallah tez zamanda olur hala kanamam bitmedi 2 defa metiler kullandım daha ne kadar kanama sürer bilmiyorum gebelik içinde 3 ay koruma verdiler aynı durumları yaşayan var mı biraz fikir cerecek hikayesini anlatacak inanın en ufak bisey duymak bile rahatlatıyor beni uzundan olsa yazın lutfen

Ben değil ama ablamın 6 aylık bebeği ölü doğdu 6 ay beklerseniz iyi olur dedi doktoru ablam yanlış korunmayla 3 ay sonra yeğenime hamile kaldı şu an çok şükür 8 yaşında bi kızı var doktorunuz ne diyorsa onu dinleyin Allah en doğru zamanda nasip edecektir inanınAblam aylarca psikiyatri kliniğinde tedavi gördü o acı asla geçmeyecek diyodu şu anda dün akşam yediği yemek gibi anlatıyor olayı o psikolojiden çıkamayacak gibi düşünüyoduk hatta kendine çocuğun olunca unutacaksın diyoduk beş çocuğum olsa bunun acısı azalmaz aynı olur diyodu şimdi o dönemde öyle geliyo ama şu an aklıma bile gelmiyo muhtemelen sağlıksızdı böylesi belki daha iyi oldu diyo kendinize çok dikkat edin önemli olan sizsiniz inanın tez zamanda Allah kucağınızı doldursun

Amin inşallah tesekkur ederim
Bilmiyorum bende hemen olursa daha iyi olacakmışım gibi geliyor ama kaybetme korkum daha tazeyken nasıl dayanırım onu da bilmiyorum en hayırlı zamanda olsun insallah

Amin inşallah tesekkur ederim
Bilmiyorum bende hemen olursa daha iyi olacakmışım gibi geliyor ama kaybetme korkum daha tazeyken nasıl dayanırım onu da bilmiyorum en hayırlı zamanda olsun insallah
Korkularınızda o kadar haklısınız ki ablamın ilki 6 aylık en ufak bir problem yokken düştü yeğenimde 8 aya kadar gebe gibi bile davranamadı her an bişey olacak korkusuyla şimdi diyo ki keşke keyifle geçirseydim o günleri diyo kendinizi hazır hissediyosanız doktorun söylediği sürwden sonra tekrar deneyin bence bu risk 3 ay sonrada aynı 1 yıl sonrada geleceği varsa ne yaparsanız yapın geliyor emin olun inşallah sağlıkla kucağınıza aldığınız günleri paylaşırsınız dualarım sizinle

Allahim sana sabırlar versin, ben de bebeğimi 38 haftalık doğum esnasında oksijensiz kaldığı için kaybettim tam 6 ay oldu, ilk hamileligim için 7 yıl beklemiştim yine geç olur diye korkuyordum doktorum 1 gün bile korunma dedi ben de korunmadim 40ım çıktıktan kisa bir süre sonra hamile kaldım ve şuan 4 aylık hamileyim Rabbim size de en hayırlı ve en kısa zamanda nasip etsin

Benimde benzer bi sürecim oldu 21 haftalıkken doğdu oğlum baştan beri kanamalı bi gebelikti 21 haftalıkken gece bi anda suyum geldi ve doğdu o kadar korkuyodum ki bi daha hamile kalmaya 2 yıl sonra hamile kaldım tabi kendi isteğimle 2 yıl sonra psikolojik olarak toparlanmam çok uzun sürdü çok şükür sağlıklı bi kızım var ve tekrar hamile olduğumu öğrendim inşAllah sizde en kısa sürede sağlıklı bi şekilde hamile kalır ve kucağınıza alırsınız

Amin inşallah çok teşekkür ederim sağlıkla buyutmenizi dilerim
Rahim agzi ile ilgili bir sorundan mi yoksa suyu bittiği için doğmak zorunda mı kaldı

Amin inşallah size de sağlıkla kucağınıza alıp büyütmeyi nasip etsin
En az 3 ay korunma veriyorlar sizin doktorunuz nasıl hemen izin verdi bende çok istiyorum ama korkuyorum

Amin inşallah size de sağlıkla kucağınıza alıp büyütmeyi nasip etsin
En az 3 ay korunma veriyorlar sizin doktorunuz nasıl hemen izin verdi bende çok istiyorum ama korkuyorum
Canım merhaba sanırım senin durumun rahim ağzı kısalığıyla ilgili. Eğer öyleyse diğer gebeliğinde mutlaka serklaj yaptır. Benimde kısalığım var bu sebeple kaybım yok ( 2 kaybım var biri 9 haftalık diğeri 7 yıl sonra tüp bebek 17 haftalık kalp durması) gebeliğimin başından beri yatıyorum. Çok şükür serklaj atılcak duruma gelmedim bu şekilde ilerliyorum. 34. Haftadayım artık. Bu arada bende haziran ayında kaybettim 17 haftalık bebeğimi normal doğumla doğurdum. 3 ay korun dedi doktor. 40 güne yakın adet gördüm. Sonrasında da korunmadım nasılsa hamile kalamıyorum tüp bebek deneriz yeniden diye 2. Ay hamile kaldım. İnşallah rabbim sana da en kısa zamanda sağlıkla nasip etsin

Amin inşallah çok teşekkür ederim sağlıkla buyutmenizi dilerim
Rahim agzi ile ilgili bir sorundan mi yoksa suyu bittiği için doğmak zorunda mı kaldı
Suyum tamamen gelmişti ben aldırmak istemedim 2 gün sonra kendi doğdu ama suyumun neden geldiği hakkında hiç bir fikrim yok genetik test yaptırdım plasenta incelendi ama hiç bir sebep yok rahim ağzı kısalığından süpheleniyoduk o da kızımda ölçüldü normaldi doktor o olsa kızında da olurdu dedi

Öncelikle geçmiş olsun , sabırlar diliyorum. Bundan 4 yıl önce bende sizin haftanızda , rutin kontrolde öğrendim açılma başladığını. Acil seklaja alındım ama bebek kanaldan geri içeri itilip öyle dikiş atılmıştı. Tutma şansı pek yoktu enfeksiyon riski oluştuğu için ama denedik yine de. 1 hafta anca tuttu dikiş, ani su gelişiyle doğum başladı. Ve bebeğimi kaybettim. Sonrasında tüp bebek yöntemiyle, kendimi hazır hissettiğimde yeniden bebek istedik. 10 gün önce doğum yaptım çok şükür. Zamanı geldiğinde , siz hazır olduğunuzda Allah bebeğinizi tekrar nasip etsin. Çok zor , anlıyorum , geçmiyor ve hiç bir zaman da geçer demek mümkün olmayacak. Ama alışıyorsunuz , bir gün kavuşacağınızı biliyorsunuz. Bir de sonraki hamileliklerinizde daha etken haftalarda servikal serklaj yapılır size de geçmiş öykünüzden dolayı. Bir sonraki hamileliğiniz daha bilinçli ve tedbirli geçecek hiç merak etmeyin.

Çok teşekkür ederim
Sizede çok geçmiş olsun ve hayırlı olsun rabbim sağlıkla büyütmeyi nasip etsin
İkinci gebeliginizde serklaj yapıldı mı yoksa sadece kontrol olarak mı ilerlediniz

Evet rahim agzi kısalığı dedi doktor çünkü hiçbir sorunu yoktur bebeğin daha önce kanamam bile olmamış. Size de rabbim sağlıkla kucağınıza alıp büyütmeyi nasip etsin inşallah

Çok teşekkür ederim
Sizede çok geçmiş olsun ve hayırlı olsun rabbim sağlıkla büyütmeyi nasip etsin
İkinci gebeliginizde serklaj yapıldı mı yoksa sadece kontrol olarak mı ilerlediniz
Ben de teşekkür ediyorum Hep sıkı takipteydim. Serklaj mutlaka yapılacaktı ihtiyaç görülmese de. Çünkü tedbir amaçlı serklaj , acil serklajdan daha koruyucu oluyor. 16. Haftamda serklaj yapıldı. 28 den sonra rahım ağzında incelme başladı , serklaj tuttu bebeği. Önleyici ilaçlar verildi tabi. 34 haftalık doğum yaptım.

Serklaj nasıl oluyor alındığı zaman hemen doğum mu başlıyor size zahmet bana biraz sürecinden bahseder misiniz bugün tam 1 ay oldu ben sürekli araştırma yapıyorum tekrar gebelik çok istiyorum ama korkuyorum da doktor 3 ay korunma dedi ama ben daha kısa sürede denemek istiyorum o boşluğu sanki yeni bebek dolduracak gibi

Sizi çok iyi anlıyorum , haklısınız. Ama hem vücudunuza hem de ruhunuza biraz zaman vermek iyi gelebilir. Siz nasıl iyi hissedeceksiniz , kalbiniz onu size söyler zaten. Ama tıbbı olarak doktorunuzun önerisi de önemli.
Serklaj narkoz altında , rahim ağzının dikilmesi ile oluyor. Sonrası çok dikkat etmek gerekiyor, özellikle temizliğe. Enfeksiyon keseyi delerse o zaman serklaj olsa da doğum başlayabilir.
Normalde doktorum serklajı 35. Haftalarda alıp bebeğin gelişini bekleyecekti. Ama rahim ağzı incelmesi daha erken başladığı için 33. Haftada doğum yaptım ve serklaj doğumda alındı. Gebelik şekeri de çıkmıştı bende , o da süreci hızlandırdı sanırım biraz. Suyum geldiği ve sancım başladığı için doğuma alındım.

Peki bu durum normal doğuma avantaj sağlıyor mu sezaryen olanda duydum anlamıyorum küçücük bebeği tutamayan rahim dikiş alındıktan sonra kocaman bebeği nasıl taşıyor . Birde 33 hafta doğması herhangi bir sorun yarattı mi

O kişiden kişiye değişir , benim çok erken doğum olduğu için bebeğe travma yaşatmak istemiyorm dedi doktorum. O yüzden sezeryan oldum. Ama normal yapan da vardır elbet. Doktorunuz en doğru kararı verir. Dikişin taşıma olayı da fark ediyor herkeste. Rahim ağzı hemen incelmeyebilir. Dikiş alındıktan sonra 38-40 haftaları görenler de var hemen doğuranlar da, benim gibi dikiş alınmadan doğumu başlayan da. Mesela bende şeker olduğu için ekstra risk vardı , ama şeker olmasa belki daha ileri haftaları görebilirdi. Çok şükür bebeğimde sorun yok , erken farkedilip durdurulduğu için ciğer geliştirici dozları tamamlanmıştı. Onun haricinde zaten tüp bebek olduğu için gelişimi hesaplanan haftadan 1,5 hafta daha ileriydi.

Kızlar daha önce de serklajlı doğum öyküm var ama bişey soracağım serklaj alındıktan sonra lekelenmesi olan var mı kaç gün sürdü benim diğerinde olmadı sanki hatırlamıyorum bunda da 3 gün oldu kahverengi akıntı oluyor ama ara sıra

Hazır bu sayfayı bulmuşken bende yazayım ilk bebeğimi 2020 de 23+6 haftalıkken erken doğum sebebiyle kaybettim sancı falan çektim ama ilk çocuk diye doğum olacağı aklıma gelmemişti rahim erken açılmış 2. De serklaj olacaksın dediler 2021 de hamile kaldım kaç doktor gezdim kısalma yok diye dikiş atmak istemediler 18. Haftada diğer hamileliğimde yaşadığım sancıyı anlatınca doktor acil serklaj attı ki sonradan iyiki atmışız dedi atmaya niyeti yoktu aynı 23. Haftada hunileşme başladı serklaj sonrası sürekli yattım doktor hasta gibi davranma dedi ama bişey olur korkusuyla yatıyordum evde Bi yemek yapıp bulaşıklarını hallediyordum öyle Bi süreç geçirdim 37. Haftada dikişi aldılar 39+6 doğum oldu 2024 de yine hamile kaldım şuan hala hamileyim önceki gebeliğim serklajlı diye 14. Haftada serklaj yapıldı 28. Haftaya kadar kısalma olmadı 28. Haftada 28 mm ölçtü rahim ağzını 30 da 20 mm e düştü yine hunileşme var dikişe dayanmış dediler ciğer geliştirici yapmak için yatışım yapıldı 12 gün hastanede gözlem altında kaldım doktorlar 34. Haftayı görürse şanslı dediler 37+1 de dikişim alındı bugün 37+4 olduk doğum ne zaman olursa diye bekliyoruz şuan Allah hepimizin yardımcısı olsun bizim hikayemizde böyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…