Türkiye de çok zor oluyormus yapan yer bulmak zor bir de yaşadığım sehir pek müsait değil maalesef sezeryan daha yaygın burda ki hastanedeSsvd yi arastirsaniz sezeryan sonrasi vajinal dogum.
Ben çok istiyorum ama pek örnegini görmedimBen değil ama bir tanıdığım 3 çocuğunu da sezeryan doğurdu.
Söylediği şey, ilkine göre hepsi daha kolay oluyor çünkü ne yaşayacağını biliyorsun diyor.
Ama artık sezeryan sonrası normal doğum da yapılabiliyor, vücudunuz el veriyorsa.
Ben sezeryanin o kadar kolay olduğunu düşünmüyorum canim ya hele ilk gece kabus gibiydiBende böyle düşünüyordum bir arkadaşımın ablası 2. ye hamileydi .
Sezeryan doğum olacaktı . Dedim işte 2. sezeryan şöyle böyle oluyor , Allah yardımcınız olsun filan .
Arkadaşım ;
Yok be saçmalama sen kaç yılında kaldın 3 sezeryandan sonra normal yapan bile var .
Tıp artık çok gelişti dedi bana . Tab, mor oldum cahilliğime , büyüklerin abarttığı gibi değil .
Hatta doğumun akşamı anneyle konuştum doğumdan 1 saat sonra müsaittim neden aramadın dedi .
Bebekte çok iyiydi korkma yani :)
Ben sezeryanin o kadar kolay olduğunu düşünmüyorum canim ya hele ilk gece kabus gibiydi
İkinci daha kötü olursa diye istemiyorum sırf
Sezeryan doktorların işine geldiği için, hamileyi bu konuda bilgilendirmiyorlar.Ben çok istiyorum ama pek örnegini görmedim
Türkiye malesef bu konu da çok kötü hep sezeryan son zamanlardabenim çevremde 4 sezeryan , iki normal iki sezeryan bile var :) pardon once sezercik sonra normal yurt disindayim burda anne yazda bebek sagligi tehlikede deilse sezeryan asla yapmazlar , bide çati darsa yapiyolar oda nadir olur oyle tr deki gibi uç kisiden ikisinin çatisi dar olmuyor
Tamamen kişinin bünyesi senin de dediğim gibi sanırım bi de doktor çok önemli sezeryan da benim doktorum iyiydi ona rağmen ilk gece agri kesicilerin etkisi gidince çok acı cekiyorsunKişinin bünyesiyle doktorun vücuduna enjekte ettiği maddeye kadar değişkenlik gösteriyor .
Ama benim başımdan geçen olay tam böyleydi . Ben baya baya senin dediklerini söyledim hatta daha fazlasını .
Ama aldığım cevap buydu :)
Var cnm ben tabiki 2 kez sezeryan oldum birincinin bir mlm aşağısında kesildi iyileşme surecim hemen hemen aynıydı fakat bana anestezi Yan etki yapti kusma başladı doğumdan sonra birincisi nde yoktu böyle birşey bir hafta kadar kustum ve müthiş bir baş ağrısı çektim serumlarla kendime geldim bebeğimi gözüm görmedi birinciye göre biraz daha göbeğim kaldı ne kadar toparlansada ikinci sezeryanda kaliyor çevremde gördüğüm kadarıyla böyle ama kişiden kişiye değişiyor korkma bence gelip geçici bunlar bir mucizeyi kucağına alıyorsun ikinci kez anne olmak çok güzel bir duygu bence ama tabiki 3 u sezeryani asla göze alamamİyi geceler arkadaşlar
Başlıktan da anlaşılacağı gibi sezeryan Doğumla en fazla üç Doğum diyorlar
Ben ilk bebeğimi sezeryanla doğurdum
Bir yasını geçti ilerde tekrar evlat sahibi olmak istiyorum insallah ama korkularım var
Sezeryanla ikinci üçüncü doğumunu yapanlar var mi araniz da
Zor oluyor mu birinciye göre ?
İyileşme süresi uzuyor mu ?
İlk doğumunuza göre sıkıntıları oldu mu ?
Bunları merak ediyorum ve kendim icin korkuyorum açıkcası cunku çevremde hep olumsuz seyler duydum
Aynen bende çalışan anne olmasam daha çok çocuk isterdim ama şimdi pek göze alamıyorumBende normal isterken kordon dolanmasi sonucu mecburi sezeryan oldum 2 3 cocuk istiyorum nasip olursa vakti zamani geldiginde nasil olacak diye korkuyordum.seseryan sonrasi nirmal dogummu yapiliyormus hic bilmiyordum bunu arastirayim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?