Birden fazla sezeryan Doğum ?

İnstagramda fenomen bi anne var bikaç ay önce sezeryanla 4. Çocuğunu dünyaya getirdi hemde birer yıl arayla o kadar cesaretli olur muyum bilmem ama idolüm kendisi çok çocuk konusunda
bende onu söyleyecektim kadın 1 er yıl arayla 4 çocuk doğurdu 4üde sezeryan

35 gün önce 2. Sezeryanımı oldum. İlkinden çok daha kolaydı. Bence doktora da bağlı. Sezeryandan 3 gün sonra iki çocuğunla da ilgilenebilecek kadar toparlamıştım

benim 2. sezeryanım ilkine göre biraz daha iyileşme uzun oldu yani ilkinde kesi yeri daha küçüktü ama bebekte çok küçüktü..ikincide bebekte iri olduğu içinmi yoksa 2. sezeryan olduğu içinmi bilmiyorum birazcık daha kesi yeri uzun..ama kesinlikle daha tecrübeli oluyosun ben ilkinde ağlayarak girip ağlayarak çıkmıştım doğumdan..2.de saçlarımı yaptırdım makyaj vs prenses gibi girdim doğuma ..bebek bakım vs çok tecrübeli oluyorsun ama dediğim gibi bende biraz iyileşme süreci ilkine göre biraz daha uzun sürdü ama yatmadım 2 günün sonunda eve geldikten sonra sadece otururken ameliyat yerim acımıştı ..ilk hafta misafirlerimi vs ağırlayabildim çok şükür ..ilkine göre kıyasladığım için yu şekilde yorumum

Tamamen kişinin bünyesi senin de dediğim gibi sanırım bi de doktor çok önemli sezeryan da benim doktorum iyiydi ona rağmen ilk gece agri kesicilerin etkisi gidince çok acı cekiyorsun
Tamamen doktora ve hastaya bagli bir durum iste.

Ben mesela sezeryan sonrasi hic aci cekmedim. Spinal oldum 7 saat sonra ayaga kaldirdilar. Sadece kalkarken bi anlik aci hissettim okadar. Sonrasinda sadece dikislerin kapanmasinda hissedilen yanma vardi. Ama aci yoktu.

Bir akrabamizin da 4 sezeryani var tas gibi kadindir. Gobegi yok resmen.

Ben de ikinciyi isteyenlerdenim. İlki sezaryen oldu. Ablam ve bir arkadaşım da ikincileri sezaryen oldu. İkisinin de ikinciler daha acılı geçti ve uzun sürdü. Onlar benim önümdeki örnekler. Biraz korkutuyor açıkçası beni. Ama hiç sorun yaşamayanlar da vardır mutlaka. İnşallah o günler gelsin de yaşayıp göreceğiz.

İkinci sezeryanım daha kolay geçti ilkine göre, ertesi gün rahat hareket edebiliyordum. Şimdi 3. ye hamileyim bu da sezeryan olacak mecbur. Kesi yerlerinde hissizlik var birde göbek kaldı tabi baya :-( Bakalım 3. den sonra nasıl olacak?

Ben sezeryanin o kadar kolay olduğunu düşünmüyorum canim ya hele ilk gece kabus gibiydi
İkinci daha kötü olursa diye istemiyorum sırf
ben canım.
1,5 yıl arayla 3 sezaryen doğum yaptım. benim için ilki de zordu, hepsi zordu.
bünyeyle alakalı. kardeşim 3 günde her işini yapar hale gelirken, ben 10 günde ancak toparlanabildim üçünde de.
yaşım o zamanlar 35, 36 ve 37 idi.

Benim 2. Doğumum daha kolay oldu açıkçası, arasında 3 yıl var, ancak hamileliğim fiziksel olarak çok zordu, sezeryanın etkisi mi bilemem.

Yanlış bilmiyorsam her sezeryan doğum bir sonraki hamileliği zorlaştırıyor, sizin ilk hamileliğiniz zorduysa 2. Daha zor 3. Daha zor olur diye anladım ben okuduklarımdan. Ama arkadaşların dediği gibi ben de 4 çocuk doğuran duydum, kendi çevremde 3 çocuk doğuran var ve sorun yaşamıyor görünüyor.

2 sezeryan oldum
ilk çok ağır geçti bence ne olacağını bilmediğim içindi

ama maşallah 2. den neredeyse hiçbişey anlamadım
etraftaki bilinçli insanlar bana önceki kesilen yerin 1 milim alt yada üstünden kesilecek
sinirler ölü olduğu için fazla anlamayacaksın demişlerdi doğru da çıktı

birde doktor eline de inanıyorum ben
2. doktorum eli çok hafif bir doktordu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…