- 23 Ocak 2020
- 1.858
- 762
- 73
- Konu Sahibi Hayatyolculugu
-
Bence direk işim var dese daha makbule geçerdi bu şekilde saygisizca hareketleri sevmiyorum.Ben rahatsız olurum siz olmayabilirsiniz sırf bu nedenle yargilamaniz yanlış.sürekli eee demesini bu derece titiz yorumlayıp sonra o insana samimiyetsiz demek çok fazla değil mi yahu ?
ben de biri bana birşeyi yavaş yavaş anlatıyorsa hep ee derim çünkü yavaş konuşulmasını kaldıramıyorum, beynim zonkluyor. belki hızlanın diye dedi ?
belki o an daha öncelikli bir işi vardı, kapatalım demek ayıp olur diye bu şekilde belli etti ?
siz kapatalım deseniz "yarın ararım daha rahat konuşuruz" derdi belki de.
yani her hareketi bu kadar incelerseniz herhangi bir insanla arkadaş olmanız gerçekten çok zor.
Ben bile yazarken ürperdim. benim yazdığımdan bile niyet okuyor. Kendi yazdığını ben yazmışım gibi söylüyor. arkadaşlık yapabileceğim biri değil malesef.evet. yani aklı sürekli bu düşüncelerle meşgul olan biri haliyle "ben senin her hareketini irdeliyorum" enerjisi veriyor insanlara.
elbette art niyetil kişilerle de karşılaşmıştır ama "eee" dedi diye samimi bulmamak büyük sorun.
Bence direk işim var dese daha makbule geçerdi bu şekilde saygisizca hareketleri sevmiyorum.Ben rahatsız olurum siz olmayabilirsiniz sırf bu nedenle yargilamaniz yanlış.
Ben bile yazarken ürperdim. benim yazdığımdan bile niyet okuyor. Kendi yazdığını ben yazmışım gibi söylüyor. arkadaşlık yapabileceğim biri değil malesef.
Herkesin kendi düşüncesi ben demekki yapamıyorum yalnız kalmayı tercih ediyorumgene başa döndük :)
demek istediğim şu, 1-2 kere görüşüp "ama konuşurken eee" dedi diye samimiyetsiz buldum diyip o moda girerseniz o zaman kimse ile anlaşıp arkadaş olamazsınız.
insanın her gün modu aynı olmaz, o gün belki keyfi yerinde değildir, etrafındakiler samimi bulsun diye "bugün keyfim yok" açıklamasını da kimse yapmak zorunda değil.
buradan şöyle bir profilsiniz: herkesin kendi istediği gibi davranmasını bekleyen, en ufak istemediği davranış gördüğünde samimiyetsizlikle yaftalayan, insanları hep sahtekar oldukları düşüncesi ile değerlendiren biri.
eski konunuzdaki yazılarınız da hep böyle. eminim bu düşüncelerinizi siz farkında olmasanız bile satır aralarında o insanlara söylüyorsunuz.
herkesin her şeyini sevmeyebiliriz tabi ki. ama her hareketi incik cincik incelemek ve 2 görüşmede karar verip mesafe koymak da yalnızlıktan başka sonuç doğurmaz.
etrafımızdaki her arkadaşımızın her hareketini beğenmemiz mümkün değil ki.
25 senelik can dostumun bile bana ters hareketleri vardır.
ama arkadaşlık kurmak istiyorsak bazı şeyleri tolere etmek, görmezden gelmek gerekir.
hani çok büyük hakaretler, iftiralar olur ayrı.
ama her görüşülen insana bir hareketinden samimiyetsiz demek de yalnızlığa mahkum olmaktır
Bilerek isteyerek yapılan şeyler de var işin içinde o anı ben yaşadım size göre normal değil diye yargılayamazsinizetrafımızdaki her arkadaşımızın her hareketini beğenmemiz mümkün değil ki.
25 senelik can dostumun bile bana ters hareketleri vardır.
ama arkadaşlık kurmak istiyorsak bazı şeyleri tolere etmek, görmezden gelmek gerekir.
hani çok büyük hakaretler, iftiralar olur ayrı.
ama her görüşülen insana bir hareketinden samimiyetsiz demek de yalnızlığa mahkum olmaktır.
Zaten sizinle arkadaş olmak istediğimi nerden çıkardınız bide ürpermis asıl ben sizden ürperdimBen bile yazarken ürperdim. benim yazdığımdan bile niyet okuyor. Kendi yazdığını ben yazmışım gibi söylüyor. arkadaşlık yapabileceğim biri değil malesef.
Bilerek isteyerek yapılan şeyler de var işin içinde o anı ben yaşadım size göre normal değil diye yargılayamazsiniz
Yalnızlığınızla mutluluklar size. Neden arkadaşsız kaldığınızı şimdi anlayabildim herkes gibi. Problem sizdeZaten sizinle arkadaş olmak istediğimi nerden çıkardınız bide ürpermis asıl ben sizden ürperdim
Evet biraz hassasiyet de var yaş ilerledi ondan eskiden bu kadar takilmazdim ya o dediğim kişi genelde erkeklerle muhabbet etmeyi seviyor.Mesela yeni bir yönetici işe başladı herkesle tek tek tanıştı ama o aldı adamı çaya götürdü bahceye uzun uzun konuştular.Takilacak biri değilmiş sonradan anlıyorum.Ama genel olarak insanları fazla ciddiye alıyorum galiba.Durup dururken bir insan bana sırtını dönüyor sa da zorla konuşamam.Kompleksli biri olabilir ,beklentiyle gelmistir karsilamamissinizdir, kiskanmis olabilir muhabbet sarmamis havada kalmistir vs vs secenekler cok fakat cozulmesi zor problem degil insanlar sonraki tavirlarindan anlayabilirsiniz.... de bence acik acik sorun "gecen kahve ictik simdi mecburi sebeplerden konusuyoruz yani yanlis anlama arkadaslik teklif etmiyorum ama dunya bile bu kadar hizli donmuyor gülüüüm nedir olayin"(tabi kelimeleri degistirerek sorun )ayrica kimseninde gozunun icine bakmayin yipratici oluyor zira belliki hassas birisiniz
Rol yapamıyorum olamaz mıYalnızlığınızla mutluluklar size. Neden arkadaşsız kaldığınızı şimdi anlayabildim herkes gibi. Problem sizde
Aslında özeleştiri de yaparım benim söylemek istediğim karşı tarafın hiç mi suçu yokSizin özeleştiri yapma sorununuz var. Burdaki hic kimse kötü birsey soylemedi hemen savunmaya gectiniz. Cok alingansın. Hayat böyle geçmez valla o ne dedi bu niye bana oyle baktı.
Mesela bir kız var işyerinde o kiminle samimi olursa o kişi bana sırtını dönüyor.Yani problemleri ne benimle anlamıyorum.Muhtemelen benim hakkımda bişeyler anlatıp etkiliyor milleti.Bisey de yapamıyorum.Kimseyle huzursuz olmak ta istemiyorumSizin özeleştiri yapma sorununuz var. Burdaki hic kimse kötü birsey soylemedi hemen savunmaya gectiniz. Cok alingansın. Hayat böyle geçmez valla o ne dedi bu niye bana oyle baktı.
Peki bir örnek veriyim uzun yıllar görüştüğüm üniversite arkadaşım vardı evlendi.Yine görüşmeye devam ettik.Cocugu yok sadece çalışan birisi eşi de işinden dolayı geç saatlerde eve gelir.Farkli sehirlerdeyiz.Ben genelde onu müsait zamanimda ararım özel zaman ayirirdim.Ama o ya bulaşık makinesini bosaltirken(o sırada sesini pek duyamiyordum ) ya da yemek yaparken arardi.o da ayda yılda bir özel zaman ayirmazdi.Bende bu rahatsızlığimi dile getirdim.Simdi küstü benimle.Gercekten herkesi kendi haline bıraktım.Kusersen kus dedim böyle arkadaslik olmaz yani.sürekli başkaları samimiyetsiz, kötü niyetli olamaz.
bence niyet okumada eksik kaldığınız noktalar var.
biraz kendinize dönüp kendi hatalarınızı tespit ederseniz çevrenizde arkadaşlar olabilir.
O kızla konusmayı denedin mi? Belkide ic dunyanı disarı yansitmadigin icin insanlar sana onyargili davraniyor olabilir. Ama kiskanclik falan bunlar bana sacma geliyor. Bu kiz ne soyluyor olabilir ki senle aralarini acabilecek kadar ?. Herkesin kendi akli var.Mesela bir kız var işyerinde o kiminle samimi olursa o kişi bana sırtını dönüyor.Yani problemleri ne benimle anlamıyorum.Muhtemelen benim hakkımda bişeyler anlatıp etkiliyor milleti.Bisey de yapamıyorum.Kimseyle huzursuz olmak ta istemiyorum
Evli ve çalışan insanların sizin kadar boş zamanı olmuyor malesef. Ben de arkadaşlarımı iş çıkışı durağa gidene kadar arardım. Bence bunda bir şey yok.Peki bir örnek veriyim uzun yıllar görüştüğüm üniversite arkadaşım vardı evlendi.Yine görüşmeye devam ettik.Cocugu yok sadece çalışan birisi eşi de işinden dolayı geç saatlerde eve gelir.Farkli sehirlerdeyiz.Ben genelde onu müsait zamanimda ararım özel zaman ayirirdim.Ama o ya bulaşık makinesini bosaltirken(o sırada sesini pek duyamiyordum ) ya da yemek yaparken arardi.o da ayda yılda bir özel zaman ayirmazdi.Bende bu rahatsızlığimi dile getirdim.Simdi küstü benimle.Gercekten herkesi kendi haline bıraktım.Kusersen kus dedim böyle arkadaslik olmaz yani.
Bizim burda çalışanlar maalesef cabuk etkilenen tipler benim okuduğum bölüme ozeniyordu kız bana söylemişti.Gidip açıköğretim e kayıt yaptirdi benim bölümüme mesela.Ama yani benimle sorunu var ne konuşabilirim kiO kızla konusmayı denedin mi? Belkide ic dunyanı disarı yansitmadigin icin insanlar sana onyargili davraniyor olabilir. Ama kiskanclik falan bunlar bana sacma geliyor. Bu kiz ne soyluyor olabilir ki senle aralarini acabilecek kadar ?. Herkesin kendi akli var.
Ama çocuğu yok ve eşi de çok fazla evde değil iki dakika oturup arayamaz mi ki bilemedimEvli ve çalışan insanların sizin kadar boş zamanı olmuyor malesef. Ben de arkadaşlarımı iş çıkışı durağa gidene kadar arardım. Bence bunda bir şey yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?