• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bireysel Emeklilikle İlgili

çok özendim ya,hiç aklımda yoktu böyle birşey ama düşününce çok karlı geldi.Okul bitince yapılacaklar listeme ekliyorum hemen :))

Benim babam serbest meslekle uğraşıyo,eve çok para gelmişse çok para harcanıyo daha az gelmişse daha az harcanıyo,böyle böyle iki kuruş birikmeden günler geçiyo...
Aksine bende küçüklükten beri para biriktiren,1. sınıfta bile oyuncaklarını arkadaşlarına satıp ticaret yapan bi insanım ,çekmemişim neyseki onlara :))

Bizde yatırıyoruz kesinlikle dokunmıyacağız ancak evlilik ve üni için harcanak o para kızımın

bireysel emekliliği sorsan bankalar süper der ama benim çevremde de öyle aman aman memnun olan yok... fon hesabı dediğiniz nedir bilmiyorum banka terimleriyle aram hiç iyi değildir :ssz::ssz: benim de 2 yaşında bi oğlum var aynı dediğiniz gibi biz de hiç biriktiremiyoruz zaten şimdi yüklü miktarda borç ödediğimiz için bu mümkün değil. ama bazı bankaların junior hesapları var en yakın zamanda ordan oğlum adına hesap açtırıp maaşıma otamatik ödeme talimatı koydurmayaı düşünüyorum.. maaş yatar yatmaz istediğim bi tutar otamatik gidecek.. böyle elime geçmediği için o tutarı biriktirememe gibi sıkıntımda olmayacak

canım bes muhtemel birikim analizi diye bir şey var oradan hesaplayabilirsin ne kadar getiri sağlayacağını, bende kendim için bes ödüyorum, altın alsak mutlaka bozulur diyen arkadaşa katılıyorum, biz de geldiği kadar gidiyor para, birikim yapmam şimdilik imkansız gibi ama bes karttan kesildiği için alışveriş yapmış gibi hissediyorum kendimi :34: ama ben altın alırım bozmam diyorsan uzun vadede en karlı yatırım her zaman altındır.

çok özendim ya,hiç aklımda yoktu böyle birşey ama düşününce çok karlı geldi.Okul bitince yapılacaklar listeme ekliyorum hemen :))

Benim babam serbest meslekle uğraşıyo,eve çok para gelmişse çok para harcanıyo daha az gelmişse daha az harcanıyo,böyle böyle iki kuruş birikmeden günler geçiyo...
Aksine bende küçüklükten beri para biriktiren,1. sınıfta bile oyuncaklarını arkadaşlarına satıp ticaret yapan bi insanım ,çekmemişim neyseki onlara :))

mesajını okuyunca geleceğin başarılı bir iş kadını olacağın izlenimini aldım :9::9::9:

ben de bireysel emekliliğe üyeyim 3 yıldır;her ay hesabımdan çok cuzi bir miktar kesiliyor anlamıyorum bile geçenlerde bir hesap özeti geldi 3500 lira birikimim olmuş. Ben unutup gitmiştim :52::52:

şu an yüklü bir ev kredisi ödediğimiz için yaptıramıyorum ama 3 yıl sonra kredinin bir kısmı bittiğinde Allahın izniyle ilk yapacacağım iş bese geçmek.benim amacım çalışmadığım için emekli olmak ve yaşlandığımda ufak da olsa bir miiktar elime geçsin.daha rahat para harcayım ve torunlarıma çocuklarıma istediğimi alabileyim.tabi diğer bir boyutu da çok ihtiyaç olursa çekme durumu ve başına bir şey gelirse evladına kalma durumu.
altın yada para biriktiremem biriktirsem de harcarım illa bir şekilde diye düşünüyorum.

Bir altın hesabı açtırıp, talimat verip her ay 1 gram altın alışı yapmak çok ama çok daha karşı. Hiç bir kesintisi yok üstelik...

Bir altın hesabı açtırıp, talimat verip her ay 1 gram altın alışı yapmak çok ama çok daha karşı. Hiç bir kesintisi yok üstelik...

bunu yapmanız kısa vadede bes'ten daha çok getiri verir, bes in avantajı vergi kesintisi yoluyla yatırdığınız bir miktarı geri almanız 100 tl öderken 20 tlsinin iadesi gibi, ama ben bunu 10 sene ödeyeceğim 10 seneden sonra hemen toplu olarak çekmeyeceğim beklesin diyorsanız bes de mantıklı, en azından benim fikrim bu yönde

yıllar önce yaptırmıştım bi kaç yıl sonra çıkmak zorunda kaldım ödediğim miktarın %60 ını verdiler geçen ay tekrar başlattım bu sefer bi bankanın(daha cazipdi şartları) bireysel emekliliği biriktiremiyorum emekliliğimde maaşım yarıya düşecek onu tamamlasın diye düşünerek yaptırdım .

kızlar bende bu konuda çok kararsızım altın hesabımı bes mi?günlerdir bankalar ve şirketlerle görüşüyorum burda daha önce yazılanlarıda okudum evt altın daha karlı ama bes.te şöyle şeyler söylediler eğer size yada eşinize bişey olursa allah korusun tabi ama sizin yerinize ödemeye devam ediyolarmış?? ama işte hersene bu miktarı ödeyebilcekmiyim bununda garantisi yok.:50:

kızlar bence bes en iyisi kar ettirmeyebilir belki ama kenara altın alıp koysanız veya bankada fon hesabınız olsa sıkıştığınız anda direk onlara el atıyorsunuz.ben bes 'de 3.yılım ilk yıl 80 lirayla başlamıştım üniversite kampanyasıyla şuanda 100 lira ve kesinlikle benim kararımla artırım yapıyorlar.ben o parayı unutuyorum yoksa ayda kenara 100 lira atamıyorum kendim için ama o bi birikim ve çekme bozma gibi bi düşüncem olmadığı için orda birikmeye devam ediyor.ben tavsiye ederim:40:

Back
X