- 21 Şubat 2013
- 2.858
- 1.228
- 148
- Konu Sahibi icimdekibosluk
-
anladım canım sağolasın. Erkeklerin bütünü odun zatenYalnız canım şöyle birşey varki her insan bir olmuyor.
Senin eşin sen onun için birşeyler çabaladığını gördüğünde ödünler veriyor ama benim ki yada konu sahibinin eşi yada buradaki birçok arkadaşın eşleri öyle olmayabilir.
Ben çevremde çok görüyorum kendini yırtıyor eşi mutlu olsun diye ama herif odun(!)
Yani insanlar bir olmayabiliyor genelleme yapmak yanlış bu gibi durumlarda.
canım eşin tam bir tutucuymuş. yorumları okumadan yorum yaptım kusura bakma. Evlenmeden öncede mi böyleydi peki.Diyelim ki bir haber izliyoruz di mi, yorum yapıyorum ,ona zıt bir yorumda hemen söyleniyor. Her gün izliyoruz tecavüz olaylarını, ona göre kadınlar bu kadar rahat,modern,feminist oldukça daha bunlar çok yaşanır. Asla kabul edemeyeceğim bir zihniyet. Boşanmaların bu kadar çoğalmasının da sebebi kadınların ekonomik olarak bağımsızlıklarını kazanarak buna güvenmeleri imiş.
Evlenmeden önce hayır bu kadar değildi, nişana kadar kıyafetime hiç karışmaz aksine benim çok uygun giyindiğimi oturaklı olduğumu düşünürdü. Sadece tayt giyme demişti tmm demiştim. Ve üslubu hiç şimdiki kadar kötü değildicanım eşin tam bir tutucuymuş. yorumları okumadan yorum yaptım kusura bakma. Evlenmeden öncede mi böyleydi peki.
anladım canım senin evin içinde yaşadığın psikolojik baskıyı biz anlayamayız tabiki en iyisini sen düşünürsünEvlenmeden önce hayır bu kadar değildi, nişana kadar kıyafetime hiç karışmaz aksine benim çok uygun giyindiğimi oturaklı olduğumu düşünürdü. Sadece tayt giyme demişti tmm demiştim. Ve üslubu hiç şimdiki kadar kötü değildi
Ailem üzülür diye böyle devam edersen ilerde karşılarına çıkacak sen onları daha çok üzer. Gönüllerince özgür yetiştirdikleri kızları ezilmiş, baskı altına alınmış, kocalık hakkı diye yırtınan bir geri kafalının elinde heba olmuş olarak çıkarsın karşılarına. Ailen de alışır, sen de kurtulur bir rahat nefes alırsın. Ne olacak peki, sen boşanmayacaksın nasıl devam edecek bu hayat? Görünmeyen zincirlerle bağlı yaşamaya kaç sene devam edebileceksin? Yaşamak sadece yemek, uyumak, nefes almaktan ibaret mi olacak senin için? Erkek diye o adamın hükmünü sürmesine seyirci kalabilecek misin? Bunu kabul etmeyen bir kadın için bu resmen açık hava cezaevinde yaşamak gibi bir şey olmalı. Çocuk yapayım deme sakın bundan kız olursa kapatır hemen düşünceni bile sormadan.Anlattıkça daha bir daralıyorum , nasıl böyle biriyle evlendim diyorum. Eşim çok eski kafa gerçekten. Tutturmuş bir toplum ahlakı, dinin emirleri,kocalık hakkı... Boğuluyorum. Ben sözde çevremde entelektüel biriyim. Okuyan eden, sinema tiyatroya giden vs vs. Şimdiki beni hiç sevmiyorum. Ayağıma pranga geçirilmiş gibi hissediyorum. Yahu koca ünv mezunu,dil bilen bir adamsın. Kuaförüme,giydiğime, facebooktaki paylaşımlarıma niye takılıyorsun? Çok sığ davranışlar, bunlarla mı uğraşacaktım ben
Çocuk zaten şu şartlarda en son isteyeceğim şey. Dediğiniz gibi kızımız olursa onun nelerle savaşacağımı eşimin kızlardeşinden biliyorum. Kızkardeşleri yirmili yaşlarda ve düğün gibi özel günlerde giyeceği bir kıtafet için evin tüm bireylerinden izin alıyor ne yazık kiAilem üzülür diye böyle devam edersen ilerde karşılarına çıkacak sen onları daha çok üzer. Gönüllerince özgür yetiştirdikleri kızları ezilmiş, baskı altına alınmış, kocalık hakkı diye yırtınan bir geri kafalının elinde heba olmuş olarak çıkarsın karşılarına. Ailen de alışır, sen de kurtulur bir rahat nefes alırsın. Ne olacak peki, sen boşanmayacaksın nasıl devam edecek bu hayat? Görünmeyen zincirlerle bağlı yaşamaya kaç sene devam edebileceksin? Yaşamak sadece yemek, uyumak, nefes almaktan ibaret mi olacak senin için? Erkek diye o adamın hükmünü sürmesine seyirci kalabilecek misin? Bunu kabul etmeyen bir kadın için bu resmen açık hava cezaevinde yaşamak gibi bir şey olmalı. Çocuk yapayım deme sakın bundan kız olursa kapatır hemen düşünceni bile sormadan.
Çocuk zaten şu şartlarda en son isteyeceğim şey. Dediğiniz gibi kızımız olursa onun nelerle savaşacağımı eşimin kızlardeşinden biliyorum. Kızkardeşleri yirmili yaşlarda ve düğün gibi özel günlerde giyeceği bir kıtafet için evin tüm bireylerinden izin alıyor ne yazık ki
Sallamayınca tartışmıyor musunuz peki? Gerçekten merak edip soruyorum. Eşime göre de benim gibi bir kadın olamazmış,türümün tek örneğiymişim. Ben sallamadığımda tartışıyoruz yani eşim,beni kendi halime bırakmıyor. Üstümde istemediği bir kıtafet varsa dışarı çıkmıyor benle veya burnumdan getiriyorFarklı olmak aslında zor değil, ama benim eşim gibi kabullenmeyip kendi farklılığını kabul ettirmeye çalışıyor ise işin zor.
Ben onun farklılıklarını kabul ederken beyefendinin ise hiç tahammülü yok.
Ona göre ben bu dünyadan değilim.
Tek çözüm: Sallamamak, çünkü bunlar dışında mutluyum.
Eşimle karşılıklı çok konuştuk bunları. En son dün konuştuk uzun uzun. İyi ve sakin başlayan konuşma tartışmaya döndü. Yine de hafif bir tartışma oldu denilebilir eskilere kıyasla. İkimiz de yorulduk sanırım ateşli tartışmalardan. Onun tek derdi benim giyim kuşamım olmuş. Diyor ki bu elbiseleri veya bluzları giyindiğin müddetçe seni yanıma alıp çıkmam dışarı ve giyinirsen de bir uyarı iki uyarı üçüncü de dinimizin de kocaya verdiği hakla kötek. Açık açık bunu dedi. Bir de dini katmıyor mu deli oluyorum.
Diyelim ki bir haber izliyoruz di mi, yorum yapıyorum ,ona zıt bir yorumda hemen söyleniyor. Her gün izliyoruz tecavüz olaylarını, ona göre kadınlar bu kadar rahat,modern,feminist oldukça daha bunlar çok yaşanır. Asla kabul edemeyeceğim bir zihniyet. Boşanmaların bu kadar çoğalmasının da sebebi kadınların ekonomik olarak bağımsızlıklarını kazanarak buna güvenmeleri imiş.
Benim için son noktayı da ekleyeyim. Erkeklerle ne diye tokalaşıyor muşum, arkadaşlarının hiçbirinin eşi ellerini erkeklere uzatmazken ben niye uzatıyor muşum? Zaten eşimin arkadaşlarını yanaktan öpmem, öpülmeyi sevdn biri de değilimdir ama tokalaşmak kadar doğal bir şey yok ki. Dedim ki noluyoruz, haddini bil, kendine gel, git gide kantarın topuzunu kaçırıyorsun. Tokalaşmışım alt tarafı, üstelik senin arkadaşların, değer veriyorum ki adam sayıyorum ki tokalaşıyorum
Kıyafet olayı apayrı bir konu, yani daha tutucu bir adamla ya evlenmez ya da evlendiysem ona uygun giyinirdim ben.Sallamayınca tartışmıyor musunuz peki? Gerçekten merak edip soruyorum. Eşime göre de benim gibi bir kadın olamazmış,türümün tek örneğiymişim. Ben sallamadığımda tartışıyoruz yani eşim,beni kendi halime bırakmıyor. Üstümde istemediği bir kıtafet varsa dışarı çıkmıyor benle veya burnumdan getiriyor
Anlattıkça nice örnek olay geliyor, tek tek anlatıldığında bu kadar basit şeyden evlilik bitirilir mi canım, denilebilir. Ama nice olay var, hepsi birikiyor birikır dağ oluyorayy yemin ederim içim şişti, sen keşke en baştaki mesaja bunları yazsaydın arkadaşım gerçekten sinir bozucu bir ilişki içindesin. bu adama hiçbir şey yapılamaz sanırım.
ilk yorumumu geri aldım, bu adamı olduğu gibi kabul etme.
Anlattıkça nice örnek olay geliyor, tek tek anlatıldığında bu kadar basit şeyden evlilik bitirilir mi canım, denilebilir. Ama nice olay var, hepsi birikiyor birikır dağ oluyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?