Bireysel Sağlık Sigortası

LivreAmour

C'est la vie
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2008
18.351
3.215
423
Merhaba kızlar; yaklaşık 2.5 yıldır freelance çalışıyorum, proje bazlı. Eşimde şuan evden çalışıyor ve maalesef evlenmeden önce babamdan olan ssk şuan işlemiyor. Herhangi bir şirkete bağlı da olmadığımdan sağlık konusunda tedirgin olup bireysel sağlık sigortası yaptırmıştım. Poliçe yenileme zamanım geliyor, kafamda bir dünya deli soru. Aldığım poliçenin belli bir limiti var ve o limitle , yılda ödediğim prim aynı sayılır. Tek avantajı allah korusun kötü bir hastalık olursa yatarak tedaviyi limitsiz karşılıyor. Sizce yaptırmak mantıklı mı ?

Teşekkür ederim, coronayı kapsamıyor hiçbir poliçe sanırım ama
Yanlış bilgilendirmeyin lütfen,gayette kapsıyor salgın hastalıkları özel sağlık sigortaları

Özel sağlık sigortası olmadan tedavi olmak için milyarder olmak falan lazım,bu yapılmalı yapılmamalı mı diye düşünülecek bir konu değil bizim için her yıl düzenli yenilenir.

Dışarıdan istege baglı sigortada yapabilirsiniz evden çalışıyorsanız ileride iyi olur sizin için.

Kesinlikle yaptırmalısınız .
eşimin SSK sından yararlanıyoruz aynı zamanda 3ümüzünde bireysel sağlık sigortası var . Ve iyi araştırın birçok sigorta salgın hastalıkları karşılıyor

Bence yaptirmalisiniz. Ozel saglik sigortasi olmadan ozel hastanelerde tedavi olmak icin baya zengin olmak gerekiyo cunku. Buyuk rahatlik, ozellikle buyuk sehirlerde.

Sanırım demişim değil mi ? Zaten soruyu soran benim, yönlendirme isteyen oluyorum. Nasıl yönlendirmiş oluyorum ? Yorum yapmak için yorum yapanlardansınız galiba.

Dışarıdan istege baglı sigortada yapabilirsiniz evden çalışıyorsanız ileride iyi olur sizin için.
Geçici bir süre için böyle aslında. Aktif iş hayatına çok alışkınım. Çok sıkılıyorum ve geliri de çok iyi değil. O yüzden kapsam açısından geniş ama çok maliyetli olmayan poliçe arayışındayım ama bu zamanda en az olan poliçe yıllık 4 bin den başlıyor

Yenilenme süreme 20 gün var, geçen seneki karşılamıyordu, işte şimdi yeni teklifi bekliyorum.

Bence yaptirmalisiniz. Ozel saglik sigortasi olmadan ozel hastanelerde tedavi olmak icin baya zengin olmak gerekiyo cunku. Buyuk rahatlik, ozellikle buyuk sehirlerde.
Gerçekten öyle, yatarak tedaviler limitsiz oluyor da; ayakta tedaviler muayeneler falan ödediğin pirim kadar oluyor yıllık, yani benimki şuan öyle. 3.500 ödemiştim limiti o. 1 yılda sadece idrar yolu enfeksiyonu oldum onun için gittim hastaneye. Maalesef özel hastaneler özel sağlık sigortasını görünce coşuyorlar. Üroloji kan tahlili+idrar tahlili+tüm batın usg+böbrek tomografisine 1.350 lira fatura kesmişler. Olacak iş mi ? Tabi limiti kullanınca bir sonraki sene yenilemede fiyat düşmesi yapmıyorlar, aksine poliçe bedeli yükseliyor aslında sigortacı bir arkadaşımız olsa bizi yönlendirse avantajları bakımından ne güzel olur. Konumu görür insallah sigortacılar

Cok sık mi ozel hastaneye gidiyorsunuz?
GSS yapamaz misiniz?
Sadece 1 kere idrar yollari enf gecirdim yazmissiniz diye sordum.
Ocak basi esimim cikisi verilecek 3 ayin sonunda gss yapmayi dusunuyoruz biz.

Yazdiklarinizin hepsi dogru. Ozel hastaneler bunu yapiyor, o yuzden yapilacak islemlerin gerekliligi konusunda sıkı bir takipcilik gerekli, tabi insan hastayken onumu takip edecek o da var ama sistem bu sekilde. Aracta da ayni iste kaza yaparsan police bedeli yukseliyor mesela.
Benim sigortam sirketten, sahsi yapmadigim icin pek bu durumla karsilasmadim ama bikac sefer gereksiz yazilan tahlil ve tetkikleri iptal ettirdim, doktorla kavga etmisligim bile var, sacmalik yani. Gereksiz yere policem doluyor o da olmasa lüzumsuz yani yazik degilmi

GSS yapamaz misiniz?
Çok sık gitmiyorum aslında ama evham yapıyorum bu dönemde, allah korusun amansız bir hastalığa yakalanıp tedavi olamayacağım düşünceleri sardı dört bir yanımı genel sağlık sigortasını araştırdım ayda 95 tl ödüyormuşsunuz sağlık hizmetlerinden yararlanabiliyormuşsunuz ama şöyle yararlanabiliyormuşsunuz. Sadece devlet hastanelerinde ve üniversite hastahanelerinde geçiyormuş. Ve sadece muayene ücretsiz. İlaçları kapsamıyormuş mesela. En basitinden eşim diyabet hastası mesela. Reçeteyi ödemiyor gss. Normal ssk lı olsak 35 lira civarı ödeyeceğimiz ilaca 180 lira istediler mesela. Hiçbir artısı yok yani. Devlet hastanelerine de normalde de gitmezdim ben, şimdi bu dönemde hiç gidemem

GSS yapamaz misiniz?
İnşallah gönlüne göre bir iş bulur eşiniz. Gss maalesef bence işlevsiz. Yaklaşık 1 ay önce eşim gidip öğrendi sigorta kurumundan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…