- 16 Ekim 2012
- 32.409
- 95.793
- 598
- Konu Sahibi azimli anne
-
Dr um agladigi zaman odasina kapat demişti artik bende şaşırdım
Evet cok stresliydi kv sağolsun 9 ayimi zehretti. Bide sağlık sorunlarim vs ekleninceFstresost: 48004765 .!.:Hamileliginiz stresli mi geçti?
Bence psikologa gidin birlikte. Belki başka derdi var çocuğun.
İstanbulda yaşıyorsanız Montessori okullarına götürebilirsiniz. Daha iyi olacağına inanıyorum. Gerçi başka şehirlerde de var. Araştırın isterseniz.
Montessari okullari ozel okul muHamileliginiz stresli mi geçti?
Bence psikologa gidin birlikte. Belki başka derdi var çocuğun.
İstanbulda yaşıyorsanız Montessori okullarına götürebilirsiniz. Daha iyi olacağına inanıyorum. Gerçi başka şehirlerde de var. Araştırın isterseniz.
Hamileligim boyunca oglumla hep konuştum muzik dinlettim vs zaten dediklerinin hepsini yapmıyorum o konuda katiyim ama tek bende bitmiyir eşim sussun aglamsin diye yapıyor malesfHer ne kadar dogrudur bilemiyorum ama duydugum kadari ile anne karninda cocuga muzik ve kalp sesi dinletmek onun asabi birmalesy olmasini azaltiyormus .
ne kadar dogrudur bilemrm tabiki tekrar ediyorum .
ama ablamda hep cocuklarina bunlari dinletir bunlarla uyuturdu .
kac cocugu var ve ikisi bebek cokta sakindirler
ve aglayarak dedigini yaptirmaya calisiyorsa biraz onu kendinle basbasa birakin aglayarak birsey olmayacagini ogrenmesi lazim .
agac yasken egilir .
iste alistirilmamasi gerek .Hamileligim boyunca oglumla hep konuştum muzik dinlettim vs zaten dediklerinin hepsini yapmıyorum o konuda katiyim ama tek bende bitmiyir eşim sussun aglamsin diye yapıyor malesf
AraştıracağımPedagogla görüşmeniz lazım sanırım cocuk dokturu bu durumdan anlamıyor odaya kapat demeside ayrı bir olay, dışarı ciktiniz gerçekten rahatsız eden davranışlarda bulunursa bişey icin tutturmak, gitmemesi gereken yere gitmek gibi ya da elinizden tutmamasi bu tür seylerde ( bunu şunun icin yazdim bazen cocuk olduklarıni unutup herseylerine engel. Olmamak adina) uc defa uyarın eve döneriz diye ve üçüncüde yapın kesinlikle kararlı tavrınızı görsün ve eve kapanmayin disaridaki dünyayla tanıssin kres tam zamanli olmadıysa oyun gruba götürün anne- cocuklu ya da yarim gun haftada 1-2 günlük olanlara...ama basta bence anne cocuk oyun grubunu deneyin etkinlikler filan degisik olur sonra sizsiz yarım güne gönderebilirsiniz... gerçekten zor allah yardımcınız olsun
Cocuk dr. Cok yoruldum canim evladimi cok seviyorum
Montessari okullari ozel okul mu
Oglumla oyun evcilik vs onuyorum inanin sadece 2 saatim onunla vakit gecirmeden geciyor ondada ev isiyle ugrasiyorum sadece 1 kere odaya kapattim bir daha olmadi zaten ogluma gun icinde belki 50 kere sariliyorum ve surekli sevdiğimi söylüyorum haftada yada 2 haftada bir disarda yemege götürüyorum markete gidiyorum haftada 1 saat disari çıkıyorum elimden geleni yapıyorum. Ama ilk gunden beri oglumda bunlar var aglama uykusuzluk vsBir pedagog çok daha profesyonel yardım sağlar tabi ama şahsi fikrim çocuk topluma uyum sağlamakta zorlanıyor diye onu toplumdan soyutlamanız büyük hata olmuş. Nasıl öğrenecek bu çocuk peki insanlarla iletişim kurmayı? Sizin anneliğinizin sorgulanmasından çok daha önemli bu durum bana göre. Kreşteki öğretmen de resmen uğraşmak istemediğinden çocuğu başından savmış.
En öncelikli olarak toplum yaşantısına ufak ufak adapte etmelisiniz oğlunuzu. Kendi yaşıtlarıyla bol bol zaman geçirsin. Sorun çıkarırsa çok gerekli olmadıkça müdahale etmeyin ki tavırlarının sonuçlarında nelerle karşılaşacağını yaşayıp öğrensin. İyi yaptığı şeyleri takdir edin, oyunlarda teşvik edici olun. Zamanını ve enerjisini ona faydalı olabilecek şeylerle doldurun. Sıkıldığı zaman nereye saracağını şaşırıyor çocuklar. Sevginizi ve ilginizi hep hissettirin. Bazı çocuklar anne- baba ilgisini çekmek için de agresifleşebiliyor bazen
Birşeyi daha söylemeden geçemiycem. Odaya kapattım dediniz, eminim herkes hemfikir olacaktır ki bu inanılmaz yanlış bir yaklaşım. Çocuğun ebeveynine olan güvenini yerle yeksan etmişsiniz. Bir daha asla ne olursa olsun bunu yapmayın. Sussun diye ona sarılın, öpün, ilgisini başka yöne çekmeye çalışın ama asla odaya tek başına kapatmayın. Karakterinde inanılmaz büyük yaralar açarsınız, yazık olur
Kardeş mi 2. Bir cocuga gucum yok şuanBence 5 kardeş istiyorşaka bi yana işiniz zor gerçekten sürekli aglayan bağıran çocuk düşünemedim şimdi
Olabilir bu aklima gelmedi degil cok cabuk öğreniyor ve unutmuyorMerhaba çocuğunuz üstün zekalı olabilir ya da küçük bir ihtimal dahi. O nedenle bunun peşine düşün bence.
Sagolun yorumunuz içinEvet özel okul.
Hamileligin stresli geçmesi bebekleri çok etkiliyor. Olduğundan fazla.
Cocugunuzun böyle aksi olmasının en temel sebebi budur. Tabi 2 yaş sendromu da yeni yeni bitiyor. Onun etkiside var. Bilmediğiniz başka bir derdi de olabilir.
İyi bir pedagogla görüşmenizde fayda var.
Olmadı bir psikolog.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?