Biri bana su uyku duzenini ogretsinn..

pamukkiz

gun dogmadan neler dogar
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2013
1.224
656
323
Slm guzel anneler;
Bana bi yardimci olun lutfen,Internetten baktim ana net cvp bulamadim.
Siz nasil yapiyorsunuz bu isi
Ilk bebeğim 5,5 aylik gunduz uykusuna 4 kere yatiriyordum 2saatte bir bazen daha erken mizmizligina göre..
Aksamda 7 de olsa 8 de olsa aradan 2 saat gecti diye yatiriyordum yarim saatde olsa kestiriyordu boyle olunca 10 bucuk gibi saalamaya basliyom 11 bucuk 12 yi buluyor dalmasi,
2 gundur aksam uykuna yatirmiyorum 6 dada kalksa yatirmadim belki erken yatiririm diye 10 da başladım uyutmaya 11 buldu bu sefer..
Bu arada gunduz 3 kez uyumus oldu
Siz nasil yapiyorsunuz?
Ben bu cocugu cok mu uyanik tuttum 6 dan 10 a kadar
Beni bi aydinlatin kizlarrrr:anne::işsiz:

Ah ah ahhhh kocaman bir ah çekeyim bir yaşında gece beş kez uyanirsa eğer ( ki beş kez uyanma bizim icin az artik sen düşün gerisini )bu gece uyuduk şükür diye kocamla birbirimize sarılıp ağladığımız bir bebegimiz var bilen varsa bana da anlatsın bak nickime benden medet umma :)) geçecek az daha sabır

Benim ilk oğlumdaki düzenimiZ:

Gündüz düzeni 2 saat uyku 2 saat uyanık,
Gece de akşam en geç 8 yatış sabahın körü kalkış.

İkinci daha kısa süreli uykular uyuyor gündüz, ama gece erken yatırmaya devam. Lamba ışığına çok maruz bırakmıyorum ikisini de, zaten çok yorulmuş oluyorlar, 3 yaşındaki oğlumu yazın 10a kadar uyanık durmasına izin verdiğim oldu, bence bir yaş öncesi için çok geç bir saat.

Benimde 6 aylik bi oglum var kırkı cikana kadar gece hi uyumadi gunduz uyurdu daa sonra gece 1 den sonra uyumaya basladi. Suan da 2 bucuk saatte bir yarim saat uyuyor aksam uzeri 2 saat uyuyor aksam d 10 11 gibi emip uyuyor sabah 9 dan sonra kalkiyor. Ben iyi geceler cayi kullandim uykusunu duzene girdi ondan sonra

Gündüz uyku aralarını açın gece erken uyusun

Yani gündüz iki saatte bir uyuyup gece geç uyumak olmaz

Uykusu kaçtığı için de uyuyamaz

Madem iki saatte bir yatıyor akşam da işte 8 de dokuzda yatsın o iki saat düzenine uyun

O arada ne değişiyor babası geliyor onunla mı oynuyor

Benim ilk oğlumdaki düzenimiZ:

Gündüz düzeni 2 saat uyku 2 saat uyanık,
Gece de akşam en geç 8 yatış sabahın körü kalkış.

İkinci daha kısa süreli uykular uyuyor gündüz, ama gece erken yatırmaya devam. Lamba ışığına çok maruz bırakmıyorum ikisini de, zaten çok yorulmuş oluyorlar, 3 yaşındaki oğlumu yazın 10a kadar uyanık durmasına izin verdiğim oldu, bence bir yaş öncesi için çok geç bir saat.

Gündüz 2 saat uyku muuu :KK57: Öyle çocuk var mıymış maşallah:skandal:
Bizimki gündüz 2 saat uyanık 5 dakika uyku :KK53: bazen yastığa yatırırken uyanıp uyuma rekorlarını kırıyor oğlum :KK53:

Gündüz 2 saat uyku muuu :KK57: Öyle çocuk var mıymış maşallah:skandal:
Bizimki gündüz 2 saat uyanık 5 dakika uyku :KK53: bazen yastığa yatırırken uyanıp uyuma rekorlarını kırıyor oğlum :KK53:

Ay çok zormuş.
İlk oğlum uykuyu sever, gündüz uykusunu 3 yaşını geçince bıraktı.
Ama düzenli uyuması için ben baya çaba verdim, tracy hogg un önerdiği yöntemleri denedim.

Cnm benim oğlum 4.5 aylık ben sana geceden baslayım su an emzirdim yattı uyumaya calısıo sabah 6 da kalkar yine emziririm direkt uyur sonra 10 da kalkar emziririm oynarız kisisel ihtiyaclarını karsılarm 12-1 gibi yatırırım 15-16.00 a kadar yine uyanır babası gelir oynarlar 18.00 gbi yatar sonra 19.00 da uyanır bu saate kadar uyumaz :halay:

Cnm benim oğlum 4.5 aylık ben sana geceden baslayım su an emzirdim yattı uyumaya calısıo sabah 6 da kalkar yine emziririm direkt uyur sonra 10 da kalkar emziririm oynarız kisisel ihtiyaclarını karsılarm 12-1 gibi yatırırım 15-16.00 a kadar yine uyanır babası gelir oynarlar 18.00 gbi yatar sonra 19.00 da uyanır bu saate kadar uyumaz :halay:
Aa masallah kiz ne cok uyuyor senin oglan.

O zamanlar gündüz 3 kez uyurdu..
Gece 21de gece uykusuna yatardi..
Bana sıklığı ve sayısı fazla geldi gündüz uykusunun.. tabi her bebek farklı bilemiyorum.. ayakta sallamayin derim hiç sallamadim ben.. size de yazık.. başta zor olur ama illaki farklı bi yöntem bulursunuz ona da alısır.. bebek arabasına oturtup evin içinde gezdirirdim alır yatağına koyardim ama en güzel çözüm yanına uzanıp uyuyor taklidi yapmakti..

Ben oğlumun 14 saat göz kırpmadığını bilirim, siz 4 saat çok mu uyanık tuttum demişsiniz.
4 saate canım feda çünkü günde toplamda 9 saatten fazla uyutamıyorum.
Yenidoğan bebek maksimum 15 dk uyanık kalır dediler, benimki 3-4 saatten önce uyumazdı.
Bu arada sadece 6 aylık oğlum...
Diyeceğim o ki; şükredin!
Ama şunu da bilin, yaptığınız şey uyku eğitimi değil.
Bebeğinize uygun bir metodu seçerek, adım adım başlayın bu sürece.

Nazarım değecek diye korktum, kocaman bir MAŞALLAH.:nazar:
Her yerde söylemeyin nolur, benim gibi içi giden olur...

Gunduz 4 defa uyumasi fazla degil mi?bizimki hic oyle uyumazdi:)Ayaginizda sallamayin kesinlikle oyle uyudugunda uykusu oldugundan degil basi sallandigindan dolayi sersemlestigindan uyuyor.uzmanlar uyariyor ozellikle.tum vucudunu yavas yavas sallayabilirsiniz .Ana kucaginda uyutabilirsiniz .Gece kalktiginda pis pis yapsaniz uyuyor mu?
Ben ozellikle uyusun diye ugrasmazdim. her bebegin kendi biyolojik saati var ona muhahele etmeyin bence.uykusu geldiginde anlarsiniz o zaman uytursunuz.
Gunde iki kere 1-1,5 saat, aksam dokuz dokuz bucukta uyurdu.Ayni zamanlarinda.
Daha 5,5 aylik duzeni oturtursunuz insaalah.Yavas yavas ogreniyoruz.Kolay gelsin:)

Gunduz cok uyutuyorsun canim mumkun oldugunca gunduz az uyutmaya calis. Benim kizim 1 yasinda suanda 9 da yatiyor 12 11 o civarda kalkiyor aralarda uyanip emip geri uyuyor tabi maşallah. 7 aylik olana kadar gece hic uyumazdi benim kizim sallardim ayagimda indirir indirmez hemen uyanir daha da uyumazdi sabaha kadar salladigimi biliyorum. Aglama flnda yok hee keyfe uyumuyolar:)

Back
X