Biri bana su uyku duzenini ogretsinn..

Slm guzel anneler;
Bana bi yardimci olun lutfen,Internetten baktim ana net cvp bulamadim.
Siz nasil yapiyorsunuz bu isi
Ilk bebeğim 5,5 aylik gunduz uykusuna 4 kere yatiriyordum 2saatte bir bazen daha erken mizmizligina göre..
Aksamda 7 de olsa 8 de olsa aradan 2 saat gecti diye yatiriyordum yarim saatde olsa kestiriyordu boyle olunca 10 bucuk gibi saalamaya basliyom 11 bucuk 12 yi buluyor dalmasi,
2 gundur aksam uykuna yatirmiyorum 6 dada kalksa yatirmadim belki erken yatiririm diye 10 da başladım uyutmaya 11 buldu bu sefer..
Bu arada gunduz 3 kez uyumus oldu
Siz nasil yapiyorsunuz?
Ben bu cocugu cok mu uyanik tuttum 6 dan 10 a kadar
Beni bi aydinlatin kizlarrrr:anne::işsiz:
Size halinize sükreycek bisey söylıyim.Bnm cocugum 2 yasinda dogdugundan beri günde 2 saatten fazla uyusa mutluyum.Hatta konum var su anda uyumuyo diye actim.Keske 3 saat sallasamda ayagimda uyusa.Ama uyusa

5.5 aylık sabah 7.30 da esneyerek uyanıyor bizifr uyandırıyor karanlıkta. sonra 10 gibi bazen 1 bazen daha fazla yada az uykusu gelir uyururum . normalde uyku egitimi verdim ancak dişleri yüzünden rahatsız yatagında sallarım
sonra uyanır 2 gibi tekrar uykusu gelir yatarrrm . sonra 5 6 gibi bazen sarkar o sure mesela saat 7 cok uykusu var yatırırım ama yoksa yatrmam . 8,9 ,10 gibi 5 veya 6 lık dilimde uyumadıysa ve mızmızlanma durumuna göre gece uykusuna gecer.

biraz kendiylede alakalı budurm . artık gözlerini ovusturuyo uykuyu istiyor

Gunduz 4 defa uyumasi fazla degil mi?bizimki hic oyle uyumazdi:)Ayaginizda sallamayin kesinlikle oyle uyudugunda uykusu oldugundan degil basi sallandigindan dolayi sersemlestigindan uyuyor.uzmanlar uyariyor ozellikle.tum vucudunu yavas yavas sallayabilirsiniz .Ana kucaginda uyutabilirsiniz .Gece kalktiginda pis pis yapsaniz uyuyor mu?
Ben ozellikle uyusun diye ugrasmazdim. her bebegin kendi biyolojik saati var ona muhahele etmeyin bence.uykusu geldiginde anlarsiniz o zaman uytursunuz.
Gunde iki kere 1-1,5 saat, aksam dokuz dokuz bucukta uyurdu.Ayni zamanlarinda.
Daha 5,5 aylik duzeni oturtursunuz insaalah.Yavas yavas ogreniyoruz.Kolay gelsin:)
Arastrdim hep 2 saate bi uyutun yaziyo nette bende oyle yapiyordum evt yorumlatdanda okudum ve 4 fazla imis bende 3 kere uyutucam artk 3 gundur oyle yapiyorum cnm

O zamanlar gündüz 3 kez uyurdu..
Gece 21de gece uykusuna yatardi..
Bana sıklığı ve sayısı fazla geldi gündüz uykusunun.. tabi her bebek farklı bilemiyorum.. ayakta sallamayin derim hiç sallamadim ben.. size de yazık.. başta zor olur ama illaki farklı bi yöntem bulursunuz ona da alısır.. bebek arabasına oturtup evin içinde gezdirirdim alır yatağına koyardim ama en güzel çözüm yanına uzanıp uyuyor taklidi yapmakti..
Hemde cok zor gecede salliyorum sallamasam besikdeki yastiklarla oynuyor uyumuyo bekledim yarim saati gecti aglamaya basladi mecbur salliyom

Gündüz uyku aralarını açın gece erken uyusun

Yani gündüz iki saatte bir uyuyup gece geç uyumak olmaz

Uykusu kaçtığı için de uyuyamaz

Madem iki saatte bir yatıyor akşam da işte 8 de dokuzda yatsın o iki saat düzenine uyun

O arada ne değişiyor babası geliyor onunla mı oynuyor
8 bucuk baba geliyor evt en erken 9 bucuk 10 da uyutuyorum

Ay çok zormuş.
İlk oğlum uykuyu sever, gündüz uykusunu 3 yaşını geçince bıraktı.
Ama düzenli uyuması için ben baya çaba verdim, tracy hogg un önerdiği yöntemleri denedim.
Ah cnmm onu yapamiyorum besige koyunca agliyor bizimki

Ben kızımı hıc zorla uyutmaya calısmadım
1 yasında dogdugundan berı bır kere bıle sallamadım alıstırmadım
Beslenme ve oyun saatı konusunda ınanılmaz kuralcı davrandım uykuyu kendısı ayarladı
Sabah 7 de uyanır oglen 12 de 1 saat uyur aksam 4 de 1 saat uyur aksam 8 de uyur sabah 7 de uyanır

Yemekten sonra oglene kadar tek basına oyun oynar oglen uykusjndan sonra uyuyana kadar da benle oyun oynar cok yorarım saklambac oynarım dısarı cıkarırım yıkarım baya yorulur ayakta duracak halı kalmaz

Benım yontemım buydu bıraz bebegınızr zaman tanıyın bakın saatlerıne hangı saat cok aktıf hangı saatlerde durgun

Benimde 6 aylik bi oglum var kırkı cikana kadar gece hi uyumadi gunduz uyurdu daa sonra gece 1 den sonra uyumaya basladi. Suan da 2 bucuk saatte bir yarim saat uyuyor aksam uzeri 2 saat uyuyor aksam d 10 11 gibi emip uyuyor sabah 9 dan sonra kalkiyor. Ben iyi geceler cayi kullandim uykusunu duzene girdi ondan sonra
Bu çayı ilk defa duydum işe yararsa size ömür boyu dua ederim :)

Bizimki gunduz sekerleme yapar en fazla yarim saat 3 kere falan. geceleri de iyi uyur. Uyku duzenini o belirledi ben sadece yataginda uyutmaya alistirdim. Bu aralar dis cikariyor uykulari sapitti ama idare eder yine de..

Back
X