Doğuma Hazırlık biri bana yardım etsin lütfen....

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
ameliyat çok mu zor olacak yani kendime gelince kendi işlerimi yapmayı beceremez miyim?ya çok korkuyorum zaten o hazırlık aşamasından ne yapıcam ben..

canım benimde henüz tecrübem yok ben de sezeryan olucam
ama rahat ol doğuma rahat girmek önemliymiş
burda okuduğum yazılardan sadece ayağa kalkarken sancın oluyormuş yürüyüş iyi geliyormuş

gecmis olsun guzelim oncelikle sakin olmaya calis .. bak hepimiz ayni durumdayiz ..
bir suru saglik problemin varmis bebegin iki hafta arkadan gelse bile 36. haftasinda yani dogsada insallah hic bi problemi olmaz
cunku benimkide cigerime batiyo cok iyi biliyorum o aciyi her gece bugun dogsun diye aglayarak dua ediyorum .. ama doktorum illaki normal olacak dedigi icin bende normal istedigim icin dayanmaya calisiyorum ..
sen zaten sezeryan olacakmissin o yuzden fazla geciktirme .. al sezeryan gununu ..
esin sezeryana girdiginde ve ayildigin saatlerde mutlaka yaninda olsun ..
ben apandist ameliyati oldum
ansizin gittim ameliyati aksam yapicaz dediler bende esimi bi yere gonderdim esim gider gitmez fenalastim beni ameliyata aldilar yalniz girdim igrenc bi duygu ayilirkende cok zor ayilmisim esimi almamislar evine git biz aradigimizda gelirsin demisler esim hastanenin bahcesinde oturmus 5 saat boyunca uyandigimda odaya cikarrttilar esim assagida ben odada yalnizdim inan oyle bi dokundiki yalniz olmak
hemsireler herseyimle ilgilendiler ama illaki insan sevdiginin yaninda olmasini istiyor ..
sayiklayarak migde bulantisiyla uyaniyorsun gozunu acsan bile bulanik goruyorsun ne dedigini bilmiyorsun o yuzden esin mutlaka yaninda olsun ..
daha sonraki gun isine gitse bile zaten hemsireler herseyinle ilgilenmek zorunda ama ilk gun esin mutlaka yaninda olsun ...

şu anda 2 hafta geriden gelen halimle 38+1 günlük hamileyim dr pazartesi yani yarın almasının uygun olacağını söyledi 2 gün üst üste hastane de olacak ve benimle ilgilenebilecek sabah fizik tedavi dr umdan tekrar rapor alıcam normal doğum yapamaz diye...büyük ihtimalle akşama sarkar ameliyat diye düşünüyorum...SAT a göre tahmini doğum tarihim 2 ağustos usg ye göre ise 8 9 ağustos acaba bir hafta daha mı beklesem diyorum belki eşim izin alabilir sabredebilir miyim?ya da ya beklerken sansım falan tutarsa_Ya deliricem akıl danışacak kimse de yokki utanmasam çalıcam herhangi bir kapıyı ona anlatıcam derdimi o derece bunaldım

ya canını sıkıcak bir durum yokki burda doktor sana hangi tarih diyorsa o tarihte yapıcaksın bi hafta beklesemmi falan die bişey yok bence..dediin gibi sancın tutabilir allah korusun..en ii cevabı yine doktorun vericek bence..

Canım sezeryan için 38 hafta normal
çünkü 40 haftada normal doğum oluyor.doktor gerek duymasa yapmaz zaten.ben kadın doğum sekreteriyim.rahat ol canım

Şimdi dr dan geliyorum doğumum yarın olacak çok şükür 2 gün de olsa eşim izin alabildi çok heycanlıyım

banni yazdıklarını okuyunca cok uzuldum benımyanına gelesım geldı sanırım bugun dogumun hayırlısıyla dogur ıns saglıkla al bebısını keske daha önce dıkkat etseydım yazına cok uzuldum böyle bı an yalnız gecmez gecemez neyse esın ızın alabılmıs...

banni, şişirdin beni. kahroldum burda
neyseki mutlu son olmuş :)
muhtemelen sezeryanın oldu, bebeğin kollarında ve kocan yanıbaşında...
yalnız değilsin...
Allah mutluluğunuzu daim etsin.

allah hayırlı doğumlar nasip etsin.Bende 5 ağustosta sezeryan olcam allahın izniyle gerçekten kimsesizlik çok zor benim annem gelcek yanıma ama ille eşiminde yanımda iki gün kalmasını istiyorum bakalım nasıl olacak allah hepimizin yardımcısı olsun

eşinin izin alabilmesine çok sevindim
şimdi bebeğin seninledir ne güzel

arkadaşlar hepinize çokk teşekkür ederim güzel dilekleriniz için...dün doğum yaptım sabah 9.30 da çok güzel bir kızım oldu..eşim yanımdaydı sezeryandan çıtığım anda kendimdeydim çok şükür ameliyat kolaydı ama sonra bayağı zorlandım bebeğimin hemen emmesi gerekiyordu ama kıprdayacak halim yoktu hemşirelerle birlikte eşimde yardımcı oldu emzirdik hemen iyileşmek için çok çaba sarf ettim aynı gün ayağa kalktım bugün çıkmaktı niyetim başardım da dr birgün daha kalmamın uygun olacağını söyledi ama ben kabul etmedim nihayet evimdeyim kızım yanımda inanın dünyanın en büyük mutluluğu şimdi sıkıntılarımın ne kadar yersiz olduğunu anlıyorum çünkü o kadar sorun etmeme değmedi hemşireler çok anlayışlıydı çok yardımcı oldular ve en büyük şansım 2 kişilik odamın tek misafiri bendim böylelikle eşiminde yanımda kalmasına kimse bişey demedi Allah yardımını esirgemedi yani...umarım aynı güzel duyguları yaşamak isteyen herkese de bir an önce yaşamayı nasip eder.......çok mutluyum:))))

gozun aydin canim .. her zorlukla bir kolaylik vardir ya seninkide ole olmus hayatim, bosuna kendini strese soktun
bak ne guzel allah yardimcin olmus ..
ama simdi esin ise baslayacak sen evde yalniz kalacaksin
yinede kendine cok dikkat et ozellikle ilk hafta
ameliyat yerine cok dikkat et
bebegin aglasa bagirsa bile aninda kalkma .. yavas yavas dikkat ederek hareket et ..
bebegini emzirirken ameliyat yerini koruyarak emzir yani kendine uygun bi pozisyon sec (sezeryanla dogum yapanlar icin yan yatarak emzirmek en guzeli )
kardesimden biliyorum dikislerin iltihap alirsa cok cok zor iyilesiyor .. gelmis gecmis olsun insallah bebegin kucaginda ya herseye deger )

senin adına çok sevindim...gözün aydın...Allah analı babalı büyütsün...ben dedim sana hemşireler yardımcı olur diye....hemen ayağa da kalkmışsın ne güzel....darısı başımıza artık....

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…