biricik kızım bugün beni çok üzdü :( daha doğrusu çaresizliğime üzüldüm...

Doğru okumuşsunuz, ben de babasız büyümüş bir kız olarak yorum yapayım istedim.
25 yaşıma geldim ama sokakta ne zaman babasının elinden tutmuş küçük bir çocuk görsem içim burkulur...içim acır, keşke benimki de adam olsaydı diye.
İnsanlar babalarından bahsederken ben susarım , gülümseyip dinlerim. Babası olan arkadaşlarımın evlerine gittiğimde içim buruklaşır. Ben kimsenin prensesi olmadım, hiçbir zaman nazımın geçtiği bir babam olmadı.
Bu yaşa gelsem de içimdeki o sahipsizlikten hala kurtulamadım. En çok beni üzen şey de bir gün evlenmek istediğimde düğünüme gelen insanların gelinin babası nerde diye soracak olmaları..ben de yok ki diyeceğim ama içim acıyacak.

Başka babasız kız arkadaşlarım da var, inanın bana babalarının prensesi olarak yetişen diğer kadınlardan çok daha güçlü olsak da , bir yanımız hep eksik ve buruk. Sosyal hayatta falso vermezken , içdünyamıza ve romantizme bunun yansıması kaçınılmaz. Bahsettiğiniz büyük erkeklere ilginin adı Elektra kompleksi ve baskın erkek figüründen yoksun büyüyen kadınlarda olur, bende de var. Ben hep kendimden en az 10 yaş büyük olgun adamları beğenmişimdir, kenddi yaşıtlarımı sığ ve sıkıcı bulmuşumdur, çoluk cocuk olarak görmüşümdür. Hiç kendimle yaşıt birine ilgi duymadım, hep olgun yaşta, düzgün işi olan , güven veren , aklı başında görünen adamlara ilgi duydum. Altta yatan mantığı siz de anlamışssınızdır, içten içe babalık yapacak, koruyup kollayacak, şefkat gösterecek, aklı başında ve olgun , terk edip gitmeyeceği güveninin veren bir figüre ihtiyacımız var. Ben yüksek lisans mezunuyum, çok iyi bir üniversitenin çok iyi bir bölümünden mezunum. Okulda asistanken, bana abi gibi ilgi gösteren 10 yaş büyük bir hocaya aşık oldum, çünkü bana abice, babaca ve şefkatle yaklaşmıştı, benim kariyerime ve bana gerçekten değer veriyordu. Bilmiyorum anlatabildim mi? Geçende bir yerde Elektra kompleksiyle iligili bir şeyler okuyordum , biri de şöyle yorum yapmıştı : babasız büyüyen kadınlar asla bütün olamaz, romantik hayatlarında mutluluğu yakalamaları zor, ne istediklerini bilmezler...durup düşündüm acaba böyle mi diye, zira şimdi de 11 yaş büyük birinden hoşlanıyorum.

Bence de bir pedagog/psikaytra danışın, lakin bence çözüm şöyle olabilir : Dedesiyle veya dayısıyla her hafta sonu görüşsün, mümkünse onlara yakın oturun, kendini sahipsiz hissetmesin. Umarım kızınız büyüyünce ruhsal olarak bütün ve mutlu bir birey olur.
canım benim kısaca bahsettiğim durumu senin üşenmeden uzun uzun anlatman tamda isabet olmuş.. bende bunlardan bahsetmek istemiştim...ve korkum hp bu yönde kızımla ilgili...yanlış seçimler yapmasından korkuyorum açıkçası...mümkün olduğu kadar dedesiyle vakit geçirmesine uğraşıyorum... ayrıca ab lamın eşide özel olarak ilgilenir kızımla... kuzenlerim var onlarda arada ilgilenirler.. ama malum herkesin bir hayatı var...
seninde zor daha doğrusu eksik kalmış bir çocukluğun olmuş. :( umarım hayatında doğru kararları verebilirsin...ayrıca seni kutluyorum..okumuşsun güçlü aklı başında genç bir bayan olmuşsun.. ve en azından yaptıklarının ve sonuçlarının bilincindesin...hayatın işl hep mutu geçer bundan sonra...

arkadaşım yaa ne kadar zor ne kadar zorrr bi durum ....öncelikle rabbim yardımcın olsun

ve karşınada kızına öz babanın verebileceği tüm sevgiyi sabrı ona gösterecek biri çıksın ve çokk mutlu olun cnm....

ben bu durumu bilemem o yüzden sana ne desem boş ama iki erkek evladım var...eşim iş dolayısı ile 1 ayın 15 günü yok...ve o yokken çocuklara babasını iş için olmadığını anlatmaktan helak oluyorum ....daha 3,5 yaşındalar ikizler...eğer babanız bu gece gelecek diyorsam,,,gece 11 de olsa uyumaz camda otururlar........

bu durumda yaşadğım çağresizlik içimi yakarken...seni düşünemiyorum:...

allah kahretsin eşin gibi babaları...siz anlaşamamış olabilirsiniz........ama kızınız ikinizin yaa canı yaaa , allah böyle insanlara babalık duygusunu tatdıryor..ama onlar kıymet bilmiyor...dışarıdada milyonlarca erkek var baba olmak için milyarlar harcayan..........................

rabbim yüzünüüzü güldürsün...:7:

arkadaşım yaa ne kadar zor ne kadar zorrr bi durum ....öncelikle rabbim yardımcın olsun

ve karşınada kızına öz babanın verebileceği tüm sevgiyi sabrı ona gösterecek biri çıksın ve çokk mutlu olun cnm....

ben bu durumu bilemem o yüzden sana ne desem boş ama iki erkek evladım var...eşim iş dolayısı ile 1 ayın 15 günü yok...ve o yokken çocuklara babasını iş için olmadığını anlatmaktan helak oluyorum ....daha 3,5 yaşındalar ikizler...eğer babanız bu gece gelecek diyorsam,,,gece 11 de olsa uyumaz camda otururlar........

bu durumda yaşadğım çağresizlik içimi yakarken...seni düşünemiyorum:...

allah kahretsin eşin gibi babaları...siz anlaşamamış olabilirsiniz........ama kızınız ikinizin yaa canı yaaa , allah böyle insanlara babalık duygusunu tatdıryor..ama onlar kıymet bilmiyor...dışarıdada milyonlarca erkek var baba olmak için milyarlar harcayan..........................

rabbim yüzünüüzü güldürsün...:7:

teşekkürler güzel dileklerin için arkadaşım..

oyy kıyamam yaa çocuk napsın eksikliğini mutlaka çok hissediyodur... neden babasının yanında olmadığını anlamasını da bekleyemeyiz, bunun üzüntüsünü eksikliğini eminim hep yaşayacaktır... bilmiyorum herşeyi düşünmek lazım,onun psikolojisini bozmadan çözmek zorundasınız..allah kolaylık versin...

Yaşın genç ve yalnızlık Allah'ü Tealaya mahsustur. Karşına dürüst ve iyi bir çıkınca tabiki evleneceksin. Bir ömür kızınla geçmez. Hasta olsan yardım isteyemez. Sana çorba yapamaz. Seni kucaklayıp hastaneye götüremez. Hayırlısı olsun. İlkinde mutlu olmadın diye ikincide de mutlu olamayacağım sanma.

Kızın yarın gelir benim niye kardeşim yok diye üzülür bu sefer de

Aslında kızınla da iyi ilgilenecek biriyle evlensen

Bir çocuğun daha olur

Kızına hem kardeş gelir hem de baba

oğlum 5,5 yaşında henüz 1 yaşında değildi ayrıldığımızda ve en son 1,5 yaşında gördüler birbirlerini. hatırlamıyor. kreşe ilk başladığında sordu siz neden ayrıldınız, seni çok mu üzdü diye sonra biz okulda hatamızı düşünüyoruz ve hatamızı anlayınca öğretmenimiz bize kızmıyor belki babamda hatasını düşünmüştür anne affet onu dedi yutkundum :2:. benim neden büyük babam yok dedi var ama burda değil dedim hayır yok olsa akşam gelirdi demi zaten benim babamda yok dedi. şimdilerde benim nedenkardeşim yok diyor. çünkü ben evli değilim kardeşin olması için evlenmem gerekiyor diyorum biraz düşünüp hayır annecim evlenme oda seni çok üzer ben seni çok seviyorum diyor. atlatıcaz bunlarıda arkadaşım. benim oğlum erkek figüründen uzak değil dede ve dayıları yakın sürekli ilgileniyorlar. haaa benim için eski eşim mi Allah rahmet eylesin.

Uzulme.
Kizin daha cok kucuk, akli ermez boyle seylere.
Buyunce inanki bir cok seyi anliyacak.
Insallah sende sana layik olan birisini bulur, mutlu mesut gecinirsiniz. :34:
Allah'im sizlere yardimci olsun.

bende eşimden ayrıyım kızım 5 aylık 2 aydır falan görüşmüyoruz. daha boşanmadık ama biraraya gelmemiz zor artık. benide çok düşündürüyor kızımın sonraki zamanları, onun hiç babasız büyümesini istemezdim, babasıda başka şehirde ve de çok ilgili değildir. gördüğünde çok sever ama uzaktayken sanki yokmuş gibi ilgisizdir. çok üzülüyorum ama yapacak birşey yok.

Benim bir akrabam 7 yaşında kızı olan bir bayanla evlendi, kendi çocuklarından ayırmadı, kız da öyle bir açmış ki baba ilgisine evlendiği günden beri babacım diyip kucağından inmiyordu. Kız şimdi 11 yaşında hala çok mutlu. Ancak kadın aynı özveriyi akrabamın kızlarına göstermiyor malesef :50: onlar 2-3 yaşından beri hala ana yokluğu çekiyor.Öz anneleri de çok ilgisiz. Sanırım bu babasızlıktan da beter.

Eğer düzgün bir adam bulursanız bence evlenmelisiniz ama çocuk ergenliğe girmeden, hatta çocuğu olan biriyse lütfen siz de onu kızınızın yerine koyun. Çocuklar eksik olmasın :5:

oyy kıyamam yaa çocuk napsın eksikliğini mutlaka çok hissediyodur... neden babasının yanında olmadığını anlamasını da bekleyemeyiz, bunun üzüntüsünü eksikliğini eminim hep yaşayacaktır... bilmiyorum herşeyi düşünmek lazım,onun psikolojisini bozmadan çözmek zorundasınız..allah kolaylık versin...
teşekkürler arkdaşım
Yaşın genç ve yalnızlık Allah'ü Tealaya mahsustur. Karşına dürüst ve iyi bir çıkınca tabiki evleneceksin. Bir ömür kızınla geçmez. Hasta olsan yardım isteyemez. Sana çorba yapamaz. Seni kucaklayıp hastaneye götüremez. Hayırlısı olsun. İlkinde mutlu olmadın diye ikincide de mutlu olamayacağım sanma.
haklısın arkadaşım ama evilik düşüncesi şu an için benim için uzakta...uygun birini bulmak çok zor gibi geliyor bana şimdiik

Kızın yarın gelir benim niye kardeşim yok diye üzülür bu sefer de

Aslında kızınla da iyi ilgilenecek biriyle evlensen

Bir çocuğun daha olur

Kızına hem kardeş gelir hem de baba

oğlum 5,5 yaşında henüz 1 yaşında değildi ayrıldığımızda ve en son 1,5 yaşında gördüler birbirlerini. hatırlamıyor. kreşe ilk başladığında sordu siz neden ayrıldınız, seni çok mu üzdü diye sonra biz okulda hatamızı düşünüyoruz ve hatamızı anlayınca öğretmenimiz bize kızmıyor belki babamda hatasını düşünmüştür anne affet onu dedi yutkundum :2:. benim neden büyük babam yok dedi var ama burda değil dedim hayır yok olsa akşam gelirdi demi zaten benim babamda yok dedi. şimdilerde benim nedenkardeşim yok diyor. çünkü ben evli değilim kardeşin olması için evlenmem gerekiyor diyorum biraz düşünüp hayır annecim evlenme oda seni çok üzer ben seni çok seviyorum diyor. atlatıcaz bunlarıda arkadaşım. benim oğlum erkek figüründen uzak değil dede ve dayıları yakın sürekli ilgileniyorlar. haaa benim için eski eşim mi Allah rahmet eylesin.
evet arkadaşım o yutkunmalar o kadar çok ki... boğazım düğümleniyor bazen

Uzulme.
Kizin daha cok kucuk, akli ermez boyle seylere.
Buyunce inanki bir cok seyi anliyacak.
Insallah sende sana layik olan birisini bulur, mutlu mesut gecinirsiniz. :34:
Allah'im sizlere yardimci olsun.

sağol arkadaşım umarım dediğin gibi olur herşey..

etrafta herkesin evinde bir baba varken, onun da istemesi çok normal.

Bu duyguları elbette yaşayacak. Yaşamaması, hisssetmemesi anormal olurdu...

üzmeyin kendinizi. Benim de gözlerim doldu :(

ama unutmayın ki büyüdüğünde annesine hak verecek.

Olaya yaşanması gerekenler yaşanıyor diye yaklaşırsanız üzüntünüz biraz olsun hafifler...

cudana benim kızım da asla evlenme sevgin bana kalsın diyor
bebekleri çok sevdiği için kardeş istiyordu ama
o zaman da bebek yapıp kocayı atacakmışım
bebeği alıp kocayı bırakıp kaçacak mışım öyle istiyordu
bu durum normal mi

elektra dıye bır sey demısler ama ben pek katılmadım cunku bırbırıne öf bıle demeyen bır ailede buyudum babamla arkads gıbıyız hala 30 yasında olsamda ama ben kendımden 10 yas buyuk bırıne aşık olup evlendımm:17: koruyuculugu babam gıbı olması etkıledı sanırsam sımdı mutluyuz her evlı gıbı. kızınız ılerde anlayacaktır bıraz sabır sabır

bende eşimden ayrıyım kızım 5 aylık 2 aydır falan görüşmüyoruz. daha boşanmadık ama biraraya gelmemiz zor artık. benide çok düşündürüyor kızımın sonraki zamanları, onun hiç babasız büyümesini istemezdim, babasıda başka şehirde ve de çok ilgili değildir. gördüğünde çok sever ama uzaktayken sanki yokmuş gibi ilgisizdir. çok üzülüyorum ama yapacak birşey yok.

şimdiden ilgisiz bir babaysa üzgünüm ama ilerisi için bir ümit göremiyorum... benim rahmetli kocamda herzaman ilgisizdi hala öyle....umarım sizde bu zor zamanları kolayca atlatırsınız...

Allah yardımcınız olsun, inşallah büyüdükçe olayları anlar ve kendini çok üzmez kızınız.

Boşandıktan sonra çocuğu ile hiç ilgilenmiyen babaları anlamak mümkün değil, kardeşim o çocuk senin çocuğun değil mi?

bilenler bilir ben kızım 1 yaşına bile gelmeden aldatma yüzünden boşandım... bu zamana kadar kızım babasızlığını dert etmiyordu.. beraber çok mutluyduk... son zamanlarda okuldan arkadaşlarımla akşamlarıda görüşmeye başladık.. doğal olarak arkadaşlarımın eşleride oluyor ortamda .. onların çocuklarıyla ilgilenmelerini, babalarıyla beraber olmalarını gördükçe kızımda babaya karşı bir özlem oluşmaya başladı... hatta daha önce bana evlenme diyen kızım ''anne sende evlen ne olur, herkesin babası var benim yok'' demeye başladı.. birkaç kez bu sözlerini onla konuşarak atlatmaya çalıştım ama en son bu akşam babasızlıkla ilgili bir konuşma sonrasında ağlamaya başladı ve ben kendimi o kadar çaresiz hissetmeye başladım ki...onu nasıl teselli edeceğimi bilemiyorum...
normalde çok mutlu hayatla barışık ve her zaman iyilik dolu bir kuzudur kızım ama yaşı büyüdükçe bu baba olayının onu dahada yıpratacağını düşünüyorum ve elim kolum bu konuda bağlı olduğu için ne yapacağımı bu eksikliği nasıl kapatacağımı bilemiyorum... düşünün kızım bana anne yeniden evlen ona baba demem amca derim ama hep bizle olur bile dedi... resmen bunu söylerken yüreğim dağlandı.... nekadar çaresiz hissediyor ki kendini bunu teklif ediyor bana küçücük aklıyla....:43::43::43:

Özür dileyerek sormak istiyorum daha önce soruldu mu bilmiyorum ama eşin sorması ayıp vefat mı etti?

bilenler bilir ben kızım 1 yaşına bile gelmeden aldatma yüzünden boşandım... bu zamana kadar kızım babasızlığını dert etmiyordu.. beraber çok mutluyduk... son zamanlarda okuldan arkadaşlarımla akşamlarıda görüşmeye başladık.. doğal olarak arkadaşlarımın eşleride oluyor ortamda .. onların çocuklarıyla ilgilenmelerini, babalarıyla beraber olmalarını gördükçe kızımda babaya karşı bir özlem oluşmaya başladı... hatta daha önce bana evlenme diyen kızım ''anne sende evlen ne olur, herkesin babası var benim yok'' demeye başladı.. birkaç kez bu sözlerini onla konuşarak atlatmaya çalıştım ama en son bu akşam babasızlıkla ilgili bir konuşma sonrasında ağlamaya başladı ve ben kendimi o kadar çaresiz hissetmeye başladım ki...onu nasıl teselli edeceğimi bilemiyorum...
normalde çok mutlu hayatla barışık ve her zaman iyilik dolu bir kuzudur kızım ama yaşı büyüdükçe bu baba olayının onu dahada yıpratacağını düşünüyorum ve elim kolum bu konuda bağlı olduğu için ne yapacağımı bu eksikliği nasıl kapatacağımı bilemiyorum... düşünün kızım bana anne yeniden evlen ona baba demem amca derim ama hep bizle olur bile dedi... resmen bunu söylerken yüreğim dağlandı.... nekadar çaresiz hissediyor ki kendini bunu teklif ediyor bana küçücük aklıyla....:43::43::43:

kızını çok iyi anlıyorum ablacım 18 yaşındayım annem ve babam 1 yıl önce ayrıldı ikise farklı insanlarla evli babam makina opertrü hep yurt dışndaydı annemle babam 3 aylık evlyken babam yurt dışına çalşmya gitmye başlamış ve halada çalışıyor yılda bir defa geliyor ve 10 15 gün kalıp gdiyordu 10 günü sıkıntılı geçiyordu zaten evde msafir var gbi babam yatana kadar pantolonla oturrduk evde son 4 5 günde baba evlat olurduk ve babam gderdi bende herzamanki gbi el sallardım arkasından srekli dışarda olması aldatmalara sebep oldu ve ayrıldılar şahsn ben pek hssetmedm ayrılmalarnı farketmedm yani babam hep yoktu ztn hiç olmamıştı ama babasızlık zor oklda babamn vefat ettğni sannıyordu arkadşlrm hepde izin gnü yaza denk geliyordu okla elnden tutup hiç götremedm gösteremedm arkadşlrma benm babam bu işte babam var dyemedm ..
eski eşinzle konşn 3.nz braz vakt geçrn kızınz içn szi aldatmş bliyorm çok zor br drum ama kzınzn psikolojsi için kendni yanlz hssetmesn benmde arkmda babam var desn bnu bilsn kuzum..

canım keske kendı yuvanı kurup duzenını kursaydın zamanında...
hem bu tarz seyler duymamıs olurdun hemde omrunun gerı kalanını tek basına gecırmezdın..
Allah hayırlı kısmetler nasıp etsın ınsallah

zor bir durum .. ama canım şu var dünyanın en iyi erkeğini bul yine kendi babası gibi olmayacaktır .. bir insan kendi çocuğu dışındaki bir çocuğa babalık yapması çok zor .. .
bende senin yerinde olsam birdaha evlenmezdim sanırım ... çünkü baksana kendi babası bile babalık yapmıyorken yani başka bir adamın yapmasına inanmam ben .. bide kız çocuğu sonuçta ..şimdi küçük aklı ermediği için sana öyle konuşuyordur ama ilerde anne iyi yapmışsın annemle gurur duyuyorum diyecektir .. şahsen annemin boşansa bile başka bir erkekle evlenmesini ve onlarla yaşamayı asla istemem oada istemez ama yaşı küçük yani herkesin babası var benimde olsun diyordur tabi ..

Back
X