- 31 Ağustos 2017
- 2.458
- 11.194
- 208
- 35
Rumuzunu su an hatirlayamadigim bir uyeye daha demistim...CanTorun Merhabalar sirkeyi bende yapıyorum yaklaşık dört yıldır. Sizinde yaptıgınızı görünce çok sevindim yalnız değilmişim dedim. Küçük kızımda alerjiler oluştu tanımsız bir alerji burun kanaması, burun tıkanıklığı, sürekli bitmeyen bir hapşırık belirtileri ile başladı doktorumuz evde kullanılmaması gerekenleri bize söyledi ve uyararak bir daha söylemem dedi yaşı tutmuyor ameliyat yapmak için dedi. İşin ciddiyetinin de farkındaydık evde asla çamaşır suyu, giysilerde yumuşatıcı, parfüm, deodrant hiç bir kokulu mamuller yasaktı. Bende internetten araştırmıştım doğal yaşamla ilgiliydi zannedersem orda okudum şimdi o sirkeleri ben beş kiloluk pet şişelere yapıyorum tüm genel temizlikte ve makinada da yumuşatıcı olarak kullanıyorum. Ben tasarruf yapanı da çok severim sizi de çok sevdim. İnsan bazen birini sevmek için neden buluyor ama ben sizi görmeden sevdim.
Harika, Allah arttirsin...
Maşallah..çok güzel bir birikim. Allah arttırsın
Amin çok teşekkür ederim.Harika, Allah arttirsin...
Merhaba hosgeldiniz...merhaba bende yeni mutfak masrafımı en en minimuma cekmek için bir konu acmısken sizin konunuza rastladım , gercekten çok tatlısınız .sizede ailenizede saglıklı bir hayat diliyorum
bana da önerileriniz olursa alabilirim her zaman
teşekkür ederim bütün tavsiyeleriniz içinMerhaba hosgeldiniz...
Mumkunse bogazdan kisma taraftari degilim.
Ancak israfa kesinlikle karsiyim.
Gencsiniz, etinizi, baliginizi, sutunuzu, yogurdunuzu, kuruyemisinizi, meyvenizi ve sebzenizi dolabinizdan eksik etmemeye calisin.
Ama liste yaparak alisverise cikin. Listenin disina da cikmayin. Aldiklarinizi da ziyan etmeyin.
Biz uc kisilik bir aileyiz, yasli annem de yanimizda yasiyor.
Bakliyat pisirdiysem iki gunluk, sebze genelde bir gunluk, et de bir gunluk.
Hangi gun ne pisecek hepsi bellidir, ona gore de alisveris yapariz.
Gunluk temizlikte sirke kullanirim. Beyaz sirke veya ev yapimi. Camasir ve bulasik deterjani haricinde pek deterjan tuketimimiz yoktur. Onlari da indirim takip eder, oyle aliriz...
Disarida yemek yeriz, ancak evde yapamadiklarimizi. Izgara gibi. Onu da temiz, guvenilir ve uygun bir yerde yeriz. Esim gurme gibidir, lezzetten ve kaliteden iyi anlar.
Yogurdumu kendim mayalamaya calisirim.
Cope ne ekmek, ne yemek dokmem. Hatta kizimda tek porsiyonluk yemekler kaldiysa, alir getiririm. Tupper kaplara koyar, dondurucuya atarim. Cozdurur, isitir yeriz.
Yazdan hazirlik yapar, dondurucuyu doldururum.
Meyveler, sebzeler...
Mesrubat almayiz, sevmeyiz. Bunun yerine ayran, ev yapimi meyve sulari yapip iceriz.
Diger basliklarda da cok guzel oneriler oluyor, bos kaldikca okuyun.
Ayrica guzel dilekleriniz icin cok tesekkur ederim. Bilmukabele...
teşekkür ederim bütün tavsiyeleriniz için
Hayırlı akşamlarHayirli aksamlar hanimlar...
"Bir ulus ne kadar dusmusse, suslu ve gosterisli seylerle o kadar savurgandir." ( Adolf Loon
Zugurt tesellisi mi, kompleks mi?
Zaten kibir de asagilik duygusunun eseri degil mi?Hayırlı akşamlar
Züğürt tesellisi ya da kompleks değil bence ama süs ve gösteriş sonu olmayan bir şey diye düşününce hiç bulaşmamaya karar veriyorum. Süslü olalım biraz ziyanı yok ama gösteriş, içinde kibir barındıran bişey değil mi. Kibirden de Allaha sığınırız.
Maalesef, instagram korkunç bir ortam zaten. Çevremde iyi okullardan mezun eğitimli arkadaşlar instagram doğru düzgün kullanmazken okula gitmemiş bir hobi beceri edinmemiş kişiler instagramda avize bilezik showu peşinde.Abarttikca abartiyoruz.
Tevazu sahibi, akilli bir genc hanim oldugunu dusunuyordum. Hayal kirikligi yasadim...Maalesef, instagram korkunç bir ortam zaten. Çevremde iyi okullardan mezun eğitimli arkadaşlar instagram doğru düzgün kullanmazken okula gitmemiş bir hobi beceri edinmemiş kişiler instagramda avize bilezik showu peşinde.
Doğrudur, benim tespitim bu yönde olunca paylaşmak istedim. Yoksa ben de iyi bir okulu mezunu değilim.Tevazu sahibi, akilli bir genc hanim oldugunu dusunuyordum. Hayal kirikligi yasadim...
Sevdigim, katildigim bir sözdür.Hayirli aksamlar hanimlar...
"Bir ulus ne kadar dusmusse, suslu ve gosterisli seylerle o kadar savurgandir." ( Adolf Loon
Zugurt tesellisi mi, kompleks mi?
Ne güzel simdiden yapmissiniz listeyi.Birikimde 2020 hedefim:
100 gr altin (toruna)
2000 tl kiz ceyizine destek parasi
250 $ yardim parasi
2000-2500 kurban parasi
Yaz icin ev giyimi disinda hic bir ihtiyacim yok, olanlari giyerim.
Bakalim Ya Nasip!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?