• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Birikim yapabiliyor musunuz?

aa çok teşekkür ederim
aksine genelde fazla sert bulunurdum onere ettiniz.

olsun. 30 yaş artık neredeyse insanların yetişkin hayata atılma yaşı gibi bir şey oldu. geç kalmış değilsiniz.

sadece biriktirmeyi değil yatırımı da öğrenirseniz mükemmel olur hatta.
Ben 30 u geçeli çok oldu 🙈bence ne kadar genç yaşta paranın kontrolünü ele alırsan o kadar iyi.

Bende sizin gibi düşünüp öyle yaşayan bir insandım geçen yıla kadar. Hatta dışardan o zengin bile diyorlar arkamdan :) oysaki sadece onlar gibi para biriktirme mal mülk yapma derdim yoktu(15 yıllık çalışanım) maaşı sonuna kadar harcar; herşeyin kalitelisini alır..sanki para bana batıyor gibiydi:) kendime harcadıklarım yetmez bide etrafa yedirirdim:) ama artık garip bi piyasa var; mesela sallıyorum bi rakı masasına otursan 35 lik aldığın bi rakıya en fazla çarpı 5 ödersin(35*5=175 tl) ama şimdi adisyonlara bakıyorum çarpı 10-15 geliyor. Yani kazıklada okadar kazıklama be kardeşim.. yada tatile çıkıcan beğenmediğin o oteller , 5 yıldızlı otel fiyatı çekiyolar artık.. zaradan 300 e aldığım elbise 600 olmuş, ADL den aldığın 500 tl lik elbise olmuş 1500 tl. Yani bu örnekleri arttırabilirim.. trafiğe bakıyorum sabah işe giderken, o kalabalık kalmamış insanlar toplu taşıma geçmiş.yollar boş... garip bi dönemden geçiyoruz. Benim gibi rahat harcayan biri bile bunu diyorsa 😂 neyse özetle kötü gün parası biriktirmeli..yada yaşlılık için yatırım yapmalı biraz..
Kötü gün parasi elbette.kenarda bir miktar olmali.ben hic harcamayip surekli ev alma altin alma cıks

Ben birikim yapamıyorum . Aslında dikkatli harcıyorum ama hem hayat pahalı hem de benim sağlık giderlerim çok fazla . Eli de açık insanlarız . Biriktiremiyorsak birşey alalım dedik eşimle . Risk alıp ev aldık . Değişik bir bakış açısı kabul ediyorum . Hem de almadan tam önce döviz düştü. Odemelerimiz de artmış oldu kendi hesabimiza göre . Bir de zaten çabuk bitsin die tüketici kredisi çekmiştik . Hepsi üst üste yani . Ben gecinebiliyor olmama şaşırıyorum artık birikimi geçtim 🤷

Yememis,içmemiş,gezmemiş ya da loto cikmis.memur maaşı 7 bin olsun hadi.iki memur 14 bin.
Nereden biliyorsunuz yemeyip icmedigini.Sadece biri miras yolu ile kaldı.Akilli yatırımlar yaptı eşi.Garip gelmesini anlıyorum fakat cimri değiller öyle olsalar oylelerdir de derdim

Nereden biliyorsunuz yemeyip icmedigini.Sadece biri miras yolu ile kaldı.Akilli yatırımlar yaptı eşi.Garip gelmesini anlıyorum fakat cimri değiller öyle olsalar oylelerdir de derdim
O zaman nasil yatirim yaptilar anlatin biz de yapalim:) mesela arsa mi aldilar muteahhit aldi 5 daire mi verdi🤣noldu yani

O zaman nasil yatirim yaptilar anlatin biz de yapalim:) mesela arsa mi aldilar muteahhit aldi 5 daire mi verdi🤣noldu yani
Vallahi adam neredeyse 60 yaşında şuan.Kari koca memurlardi Doğu'da görevli iken maaşlar yüksekti kaba daire aldılar içini yaptırdılar.Tabii tanıdık vs vasıtasıyla bunları bulup dusurmek kovalamak lazım.Sir bu yani.

aa çok teşekkür ederim
aksine genelde fazla sert bulunurdum onere ettiniz.
Sertlik yaşanılmışlıklardandır :) burslu okul, 5 nisan kararları.. büyük ihtimal şu bizim devlet parasız okulları, anadolu okullarının parlak olduğu dönemlerin 80 li kuşağın çocuklarındansınız :) cümlelerinize bakıncada backgraund geniş duruyor; hani şöyle kahveleri alıp sohbet etsek sıkmadan baya anlatırsınız; malzeme bol duruyor :) anılar, anılar 😁

Ben birikim yapamıyorum . Aslında dikkatli harcıyorum ama hem hayat pahalı hem de benim sağlık giderlerim çok fazla . Eli de açık insanlarız . Biriktiremiyorsak birşey alalım dedik eşimle . Risk alıp ev aldık . Değişik bir bakış açısı kabul ediyorum . Hem de almadan tam önce döviz düştü. Odemelerimiz de artmış oldu kendi hesabimiza göre . Bir de zaten çabuk bitsin die tüketici kredisi çekmiştik . Hepsi üst üste yani . Ben gecinebiliyor olmama şaşırıyorum artık birikimi geçtim 🤷
Aslında bizim gibi para biriktiremeyenler için yanlış bi bakış açısı değil😂 borç yaparsam ödemek zorunda kalırım diye krediye yöneldim bende ama tek fark sizin gibi büyük sıçrama yapmadım 😂 çektiğim krediyide borsada değerlendirip faiz açığını kapadım😁

Aslında bizim gibi para biriktiremeyenler için yanlış bi bakış açısı değil😂 borç yaparsam ödemek zorunda kalırım diye krediye yöneldim bende ama tek fark sizin gibi büyük sıçrama yapmadım 😂 çektiğim krediyide borsada değerlendirip faiz açığını kapadım😁
AA bu fikri sevdim,tebrikler 😀 Ama biz hep kaybediyoruz ya borsa işlerini biraktirdim eşime 😂

Ödemek zorunda olunca ödeniyor gerçekten ama normalde bu bakış açısı bana çok garip geliyordu . Bir anda karar verdik :) Hakkımızda hayırlısı artık ,size de :))

AA bu fikri sevdim,tebrikler 😀 Ama biz hep kaybediyoruz ya borsa işlerini biraktirdim eşime 😂

Ödemek zorunda olunca ödeniyor gerçekten ama normalde bu bakış açısı bana çok garip geliyordu . Bir anda karar verdik :) Hakkımızda hayırlısı artık ,size de :))
Yooo garip gelmesin bence yanlız değiliz😂 bak bi arkadaş daha yazmış yukarıda böyle😂 borsada takiplicen, panik yapıp satmıcan. İllaki çıkar. Bak mesela hiç bişi yapamadın, yukardaki arkadaş gibi dolar falan al mesela, ordan bile kar ediosun gibi gibi işte 😁

Bizim henüz çocuğumuz yok o yuzden kısabiliyoruz. Her ay cok değişiyor. Bu aralar sağlık giderlerim fazla. Eşime hediye aldim ve biraz düşünmeden harcadım. Her ay değişiyor ama mutlaka atıyoruz kenara. Faturalar da epey fazla tutuyor artik.
Bazi aylar 3 bin bazı aylar 5 bin biriktirmeye çalışıyoruz. Her ay değişse de. Ileride özellikle çocuklu olduğumuzda para biriktiremeyiz diye su anda yapmaya calisiyoruz.
Size de kolay gelsin elbette herkesin gelirine göre birikim meselesi değişir.

Vallahi adam neredeyse 60 yaşında şuan.Kari koca memurlardi Doğu'da görevli iken maaşlar yüksekti kaba daire aldılar içini yaptırdılar.Tabii tanıdık vs vasıtasıyla bunları bulup dusurmek kovalamak lazım.Sir bu yani.
Bakin 60 yasindalar benim anne ve babamlarin yasinda.babam da memurdu 90 larda villa satin alip yaptirip satmislardi.ev ve arabada vardi.o zamanlarla su zamanlar ayni degil.gunumuzde memur maasiyla imkansiza yakın.ancak arsa alacaklar sansli olacaklar da oraya site falan yapilacak.memur zengin olmaz.aileden bi sey yoksa,ekstra bir is yoksa

konu sahibi herşeyin fiyatı aşırı pahalılaştı giderler katlandı eskisi kadar biriktirilemez ama gene de köşeye bir şeyler mutlaka atmalısınız.sepet yapın bence altın döviz anlıyorsanız borsa coin .kumbara da harika fikir arkadaşlar yazmış.o 1 2 5 tl ler birike birike epey para yapıyorlar.
Kesinlikle giderler kat kat arttı.
Ben gelirimden artırdığıma altın alıp koyuyorum.
Coin pek benlik değil. Ama borsaya ufak yatırımlarım oluyor. Borsayı seviyorum. Ama iyi öğrenmeden girmemek lazım. Bir de büyük paralarla girmemek gerekiyor. Borsadan kar elde edince kazancı da altın yapıp koyuyorum kenara.

Bizim henüz çocuğumuz yok o yuzden kısabiliyoruz. Her ay cok değişiyor. Bu aralar sağlık giderlerim fazla. Eşime hediye aldim ve biraz düşünmeden harcadım. Her ay değişiyor ama mutlaka atıyoruz kenara. Faturalar da epey fazla tutuyor artik.
Bazi aylar 3 bin bazı aylar 5 bin biriktirmeye çalışıyoruz. Her ay değişse de. Ileride özellikle çocuklu olduğumuzda para biriktiremeyiz diye su anda yapmaya calisiyoruz.
Size de kolay gelsin elbette herkesin gelirine göre birikim meselesi değişir.
Sağolun . Size de kolay gelsin. Çocuk olunca masraflarınız artacak. Şimdiden hazırlanmaya başladığınız iyi olmuş.

Yooo garip gelmesin bence yanlız değiliz😂 bak bi arkadaş daha yazmış yukarıda böyle😂 borsada takiplicen, panik yapıp satmıcan. İllaki çıkar. Bak mesela hiç bişi yapamadın, yukardaki arkadaş gibi dolar falan al mesela, ordan bile kar ediosun gibi gibi işte 😁
o bir günlük 2 günlük düşüşlerde olur paniklememek.endesk devamı düşerse hadi bir 10 gün.paranın yarısını hatta fazlasını kaybedersinn.lütfen borsadan anlamayanlara yanlış bilgi vermeyelim.ellerinde olan paralarından da olmasınlar

Kesinlikle giderler kat kat arttı.
Ben gelirimden artırdığıma altın alıp koyuyorum.
Coin pek benlik değil. Ama borsaya ufak yatırımlarım oluyor. Borsayı seviyorum. Ama iyi öğrenmeden girmemek lazım. Bir de büyük paralarla girmemek gerekiyor. Borsadan kar elde edince kazancı da altın yapıp koyuyorum kenara.
çok akıllıca yatırım şekli.coine ben de bulaşmadım.borsaya da 50 bin üstü para koymuyorum durumlar vahim çünkü son 1 yılda.altın en iyisi aslında güvenli liman .kumbaramı unutmuştum burada hatırlatılınca para eklemeye başladım orayada

o bir günlük 2 günlük düşüşlerde olur paniklememek.endesk devamı düşerse hadi bir 10 gün.paranın yarısını hatta fazlasını kaybedersinn.lütfen borsadan anlamayanlara yanlış bilgi vermeyelim.ellerinde olan paralarından da olmasınlar
Bilmeyen ve bilenler içinde riskli bir piyasadır diye düzeltme yapayım. Ağlamıcaklar girsin diyeyim. Unutulcak paralarla girilsin. Aylarca hatta uzun vade yıllarca içinde kalınabilir terse düşüp. Örnek; bir önceki düşüşte 8 ay içerde kaldım. Paramın %70 i gitti. Ama satmadığın sürece zarar yok gözümde. İndiği gibi çıkıyorda..girdiğim gibi çıktımda..panik satışı yapanlar zararına sattı.. piyasası böyle riskli… ballandırma olmasın yani..girenler kazanıyor diye.. borsa bilgisi olmayanlar için uyarı notu olarak bırakıyorum sevgili ceycey0406 ☺️

Back
X