Birikim yapabiliyor musunuz?

Orman perisi olsam

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2019
1.574
2.890
133
38
Uzun yıllardır ağır hastalıklarla mücadele veriyorum. ( 10 yaşımdan beri hastayım şimdi 34 yaşındayım. ) O yüzden hep elime geçen paraları biriktirmekten yana oldum. Biraz da paraya bakış açım öyle. Hem harcayacaksın hem gelecek güvenceni yapacaksın
Sadece harcayım ya da sadece biriktireyim diye bir düşüncem olmadı. Dengeli devam ettim ama özel durumumdan dolayı ( hastalıklar ) birikimi ön planda tuttum.
Ekonominin durumu malum bu konuyu açıklamama gerek yok. Birikim için artık tüm ekstra harcamaları kestim ama ona rağmen az az koyabiliyorum.
Gerçekten içime çok dert oluyor bu durum.
Sizleri sormak istedim. Birikim yapabiliyor musunuz ? Yapabiliyorsanız ne kadar ?

Son düzenleme:
Uzun yıllardır ağır hastalıklarla mücadele veriyorum. ( 10 yaşımdan beri hastayım şimdi 34 yaşındayım. ) O yüzden hep elime geçen paraları biriktirmekten yana oldum. Biraz da paraya bakış açım öyle. Hem harcayacaksın hem gelecek güvenceni yapacaksın
Sadece harcayım ya da sadece biriktireyim diye bir düşüncem olmadı. Dengeli devam ettim ama özel durumumdan dolayı ( hastalıklar ) birikimi ön planda tuttum.
Ekonomimin durumu malum bu konuyu açıklamama gerek yok. Birikim için artık tüm ekstra harcamaları kestim ama ona rağmen az az koyabiliyorum.
Sizleri sormak istedim. Birikim yapabiliyor musunuz ? Yapabiliyorsanız ne kadar ?
Yapiyoum ama kendimce..
Calistigin yerin servisi yoksa oraya para..
Evin kiraysa oraya para.
Zamli elektrik ve suyu hic saymiyorum zaten.
Adi birim kendisi ise kuş kadar..

Ekonomimin durumu malum bu konuyu açıklamama gerek yok. Birikim için artık tüm ekstra harcamaları kestim ama ona rağmen az az koyabiliyorum.
Öncelikle çok geçmiş olsun
Hayat boyu sizinle devam edecek bir hastalığa mi sahipsiniz ?

Ben evet birikim yapıyorum
Aylık 2000 TL bireysel emekliliğe altın fonundan yatırım yapiyorum
Gerçi Bir kismida doviz fonuydu ama kaçta kaciydi bilemedim şimdi.
Neyse aylık iki bin bireysel emekliligime yatırım yapiyorum ben

Yapiyorum.Maas günü bütün ödemeleri yapıyorum,toplu alışverişi yapıyorum,miktar harçlık ayırıp kalanı ile altın alıyorum, bir bazen de döviz.Birikim yapmak kendimi çocuğumu güvende hissetmemi sağlıyor..ama bazı dönemler koyamiyorum kenara bişey,yolculuk yapacağım zamanlar mesela paralar biletlere ve hediyelere gidiyor.

Şu hayatta kısamadığım tek olay yemek yiyecek ama mesela 2 seneye yakındır alışverişe çıkmadım giyim vs ayakkabı almıyorum zamanında almıştım onları kullanıyorum normalde alışverişi de cok severdim pandemi ile beraber gelir aynı kalsa da gider arttı yüzde ikiyüz nerdeyse şu an alım olayımız..
Özellikle son elektrik doğalgaz faturaları İle kenarda birikimden yiyor olduk :/ cok birikim olmuyor malesef artık

Geliriniz ne kadar? Ev kira mı? Yapamıyorum dediğiniz birikim ne kadar? Beklentiniz ne? Hepsi çok öznel. İnstada birikim sayfaları var 1 TL bile biriktirip iyi hissediyorlar. Olduğu kadar. Yoksa da hiç yaşamamanız lazım birikim için.
Hangi sayfalar onlar çok merak ettim benim karşıma da şu kutu kumbaralar çıktı icine attığın miktar kadar kalemle üstüne çiziyorsun ama onda da nakit kullanmadığımız için işe yaramaz dedim

Birikim nedir mesela kastınız ne?

Ben önceki sene 1 liraları biriktirdim. 700 lira yaptım. Bence bu bir birikim.

Kumbaram var. Az az birikiyor orda.

Eşim maaşından bana veriyor her ay. Onu da saklıyorum.

Kendi gelirimi kişisel harcamalarım için kullanıyorum. Artanıni gene saklıyorum.

Ev kredimiz var artık. Onu ödüyoruz bir yandan da.

Her ay 1 çeyrek alma durumumuz yok.

Olabileceği kadar biriktiriyorum.

Para kucumsemeyi sevmem. 1 liralarla yapamayacak oldugum is yoktur benim. 1 çanta 1 lira toplayip kiz arkadaşımla tatile gittim bi keresinde.

Bana zaman verilsin. Piyasadaki bütün 1 liralari toplar fabrika kurarım.

Kumbaram var😊

Böyle böyle biriktim yapabiliyorum. Kiraciyiz daha yeni kredi cekip ev aldık zaten. Allah sonumuzu hayır etsin. Onu ödeyelim de Insallah

Yapıyoruz çünkü yapmamız gerekiyor 2 çocuk ve ekstra masraf çok var.Ama korkunç bir hayat pahalılığı var.

Birikim nedir mesela kastınız ne?

Ben önceki sene 1 liraları biriktirdim. 700 lira yaptım. Bence bu bir birikim.

Kumbaram var. Az az birikiyor orda.

Eşim maaşından bana veriyor her ay. Onu da saklıyorum.

Kendi gelirimi kişisel harcamalarım için kullanıyorum. Artanıni gene saklıyorum.

Ev kredimiz var artık. Onu ödüyoruz bir yandan da.

Her ay 1 çeyrek alma durumumuz yok.

Olabileceği kadar biriktiriyorum.

Para kucumsemeyi sevmem. 1 liralarla yapamayacak oldugum is yoktur benim. 1 çanta 1 lira toplayip kiz arkadaşımla tatile gittim bi keresinde.

Bana zaman verilsin. Piyasadaki bütün 1 liralari toplar fabrika kurarım.

Kumbaram var😊

Böyle böyle biriktim yapabiliyorum. Kiraciyiz daha yeni kredi cekip ev aldık zaten. Allah sonumuzu hayır etsin. Onu ödeyelim de Insallah
Anlayamadım 1 çanta 1 lira nedir

Back
X