• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

birikmişi olmayan evlenmesin mi yaa :(

ssirun

BOY:1.75 BAŞLANGIÇ:74,5 GÜNCEL:72,1 HEDEF:65
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2014
319
593
33
kızlar merhaba.

erkek arkadaşımla gündemimiz evlilik. ikimizde maddi olarak ailelerimize destek oluyoruz hatta o bütün parasını veriyor. demem o ki kıyıda köşede allah rıza için 150-200 lira bile para yok. herşey ateş pahası orta hallice hesaplıyorum herşeyi sadece ev düzmek nereden baksanız 30-35 bin lirayı buluyor. istanbulda ev almak zaten artık bir rüya kiraya çıkacağız ona değinmiyorum bile. benim ailemin durumu iyi çok şükür kendi yağımızda kavruluyoruz ama onun ailesi nedenini çözemediğim şekilde hep sıkıntıda. bir evin bi oğlu bende tek kızım. babam ben annenle evlenirken hem işsizdim hem kaçırdım 3 gün 3 gece kına yaptım üstüne de düğün yaptım düğün bile yapamayacaksa istemesin boşuna 3 kardeşler tek erkek el ele verip bi düğün yapamayacaklar mı diyorlar. yani nereden baksanız takısı düğünü gelinliğini damatlığı evi bilmem nesi 100bini bulacak gibi. e daha askerliği var.
vaz mı geçsem evlilikten şimdilik ne yapsam kızlar siz nasıl evlendiniz yaa :KK43:

Son düzenleme:
Niye herkes düğünle evlenmek zorunda mı? Nikah var, kaldı ki yok canında 100bin lira borca girecek çocuk. Kim ödeyecek onları, ben mi? Siz ödeyeceksiniz tabi karı koca.

Babanın mantıklı biri olduğunu düşünmüyorum. Paranızı biriktireceksiniz. Orta halli bir ev düzeceksiniz.
Kimse birileri gerdeğe girecek diye ekstra para vermek zorunda değil. 3 kardeş el ele veremiyor belki?

Bence zengin bir erkek kapaklamak gerek

hahaha vallahi hayalimdi hele düğün şöyle olsun böyle olsun ev almasın istemem düğün yapsın yeter derdim. ama allah karşıma beş parasız bir adam çıkartmakla kalmadı bir de bayağı bir aşk sevgi verdi içime.

mantık evliliği candır be.

Eğer düğünden sonra ailesi kendi geçinecekse sorun değil bence

Asgari ücretten hallice maaşlarımız ile ev kurduk düğün yaptık bana set bile aldık ailelerden de iğne almadık

Imkansız değil

Ama eviniz X markadan döşenmez belki beyaz eşyaların düşük model olur vs vs ama olur

Dün vardı 3500 liralık misafir yemek takımı örneğin gereksiz 60 tl ye 30 parça Kütahya porselen en az 3-5 yıl yeter

Hesabı bir de böyle yap

Yuva Kurana rabbim yardım ediyor birşey den başla devamı gelir ..

kızlar merhaba.

erkek arkadaşımla gündemimiz evlilik. ikimizde maddi olarak ailelerimize destek oluyoruz hatta o bütün parasını veriyor. demem o ki kıyıda köşede allah rıza için 150-200 lira bile para yok. herşey ateş pahası orta hallice hesaplıyorum herşeyi sadece ev düzmek nereden baksanız 30-35 bin lirayı buluyor. istanbulda ev almak zaten artık bir rüya kiraya çıkacağız ona değinmiyorum bile. benim ailemin durumu iyi çok şükür kendi yağımızda kavruluyoruz ama onun ailesi nedenini çözemediğim şekilde hep sıkıntıda. bir evin bi oğlu bende tek kızım. babam ben annenle evlenirken hem işsizdim hem kaçırdım 3 gün 3 gece kına yaptım üstüne de düğün yaptım düğün bile yapamayacaksa istemesin boşuna 3 kardeşler tek erkek el ele verip bi düğün yapamayacaklar mı diyorlar. yani nereden baksanız takısı düğünü gelinliğini damatlığı evi bilmem nesi 100bini bulacak gibi. e daha askerliği var.
vaz mı geçsem ne yapsam kızlar siz nasıl evlendiniz yaa :KK43:

yaşlar kaç onu göre cevaplicam sorularını

kızlar merhaba.

vaz mı geçsem ne yapsam kızlar siz nasıl evlendiniz yaa :KK43:[/QUOTE

hiç çaba göstermiyecek gibiyse yol yakınken bazı önlemleri almak önemli .ilerde maddi sıkıntı yaşamak kötü olabilir dahası çoluk çocugunuzu da buna ortak edeceksiniz .

Bazı insanlar tüm hayatlarını kel ve fodul olarak geçirir.

Ailesinin sabit bi geliri var mı ? Yoksa bu iş olmaz çünkü evlendikten sonra sen eve o ailesine bakar. Bu borçlarıda bavulla koyarsın onuzlarına .

Ev düzmek için 30-40a gerek yok üreticiden mobilyayı kampanyadan beyazeşyayı alırsan 10bine fıstık gibi olur herşey.

Düğün takı içinde 60bine gerek yok.
Eğer takı borcunuda sen ödiyceksen takıyada gerek yok.

Düğünü haftaiçi yapabilirsin yada nikaha herkesi çağırırsın akşam yemek verilir sayı yakınlar olarak tutulur.

Yada düğün salonu gibi bi seçenekte var.

Hepsini geçiyorum bugüne kadar 1 kuruş kenarda olmayan adam sen destek olduğunda dahi 10 bin borcun altından kalkamaz

yaşlar kaç onu göre cevaplicam sorularını

ben 22 sevdiceğim 24 :sus: ikimizde uzaktan eğitimle ünv bitiyor o yüzden askerliği kaldı. bir süredir birlikte olduğumuz için artık aileler ya ayrılın ya evlenin işiniz var okulunuz bitiyor adı konsun artık diyorlar.
yoksa bizim 2 seneden önce niyetimiz yoktu ama inanın artık baskılar dayanılacak gibi değil.:110:

Evlendikten sonra da ailesine para verecekse sen burada daha çok konu açarsın... Bir de askerliğini yapmamış. Askerliği bitene kadar birlikte oturun bir de tam olsun!

Evlendikten sonra da ailesine para verecekse sen burada daha çok konu açarsın... Bir de askerliğini yapmamış. Askerliği bitene kadar birlikte oturun bir de tam olsun!

yok askerliğini yapmadan babam vermez zaten bende gitmem. kv ve kp çok iyi ve çok sevecen olsalar da bencillikleri ve çok bilmişlikleri (yaşları var çünkü biraz) yüzünden birkaç saatten fazla tahammül edemiyorum malesef.

Birikmişi olmayan evlensin evlensin de ne yiyip içecekler,çok merak ettim.

Back
X