• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

birikmişi olmayan evlenmesin mi yaa :(

Valla az parayla gayet güzel evleniliyor evlenmesinede böyle aileler bazen zorlastiriyor.Atıyorum bütün evin mobilya paketini 6000 e de alabiliyorsunuz ama 60.000 e ne alabiliyorsunuz. Birde nikah yaparsiniz olur biter. Ama vaz mi geçsem demeniz beni düşündurdu.Eger az butceyle de olsa yeterki sevdiğim insanla evleneyim dersen mümkün ama sonrasında alamadiklarin içinde dert olacaksa hiç girme o topa. Zaten daha askerliği de varmış.

Valla az parayla gayet güzel evleniliyor evlenmesinede böyle aileler bazen zorlastiriyor.Atıyorum bütün evin mobilya paketini 6000 e de alabiliyorsunuz ama 60.000 e ne alabiliyorsunuz. Birde nikah yaparsiniz olur biter. Ama vaz mi geçsem demeniz beni düşündurdu.Eger az butceyle de olsa yeterki sevdiğim insanla evleneyim dersen mümkün ama sonrasında alamadiklarin içinde dert olacaksa hiç girme o topa. Zaten daha askerliği de varmış.

vaz mı geçsem derken evliliği ertelemekten bahsetmiştim. yoksa sevgilimle ilgili ailemle bayağı sıkıntı yaşamama rağmen direndim ve sanırım maddiyat olarak daha rahat olsak meyveleri çok iyi toplayacağım ama para önemli malesef ki böyle zamanlarda:(

Hemen evlenmek zorunda mısınız?
Askere gitsin gelsin para biriktirin bakarsınız duruma göre.
3 kardeş ele ele verip düğün yapsa bile ilerde o kardeşler evlenirken sizde yardım etmek zorundasınız.
O yüzden ev kuracak kıvama gelmeden bu işe kalkışmayın.
Ayrıca maddiyattan dolayı vazgeçsem mi yaa demeniz de sevginizin yeterli olmadığını gösteriyor.

neden bu kdr meraklısın evlenmeye akıllısında maşallah masraf olacağını biliyosun ama bazı erkekler erkek arkadasın gibi ileriyi geriyi göremez kördür düşünemez evinde bişey olmaz olmasın der kıyafet istersin alamam borcum var sen bilmiyomuydun böyle olacağını der çıkar işin içinden sende mal gibi evlendiğinle kalırsın sonra cicim ayları biter s....m ayları başlar üstüne birde çocuk yapar perperişan ağlarsın haline şu erkeklere inanmayın ya heleki ailesine bakanlara hiç inanmayın evde hikaye bu arada sen evlen kaynananın yanındanda ayrılamazsın demedi deme

ya evlilikten bu kadar cok korkmayın.
bizim de birikmişimiz yoktu. ama bir şekilde evlendik. herkes bu zamanda kredi çekiyor.aileler destek olmazsa eger iki genc bulup bulusturup yapıyor. cok büyütme bence bunu bu kadar.
bende evliyim

Hemen evlenmek zorunda mısınız?
Askere gitsin gelsin para biriktirin bakarsınız duruma göre.
3 kardeş ele ele verip düğün yapsa bile ilerde o kardeşler evlenirken sizde yardım etmek zorundasınız.
O yüzden ev kuracak kıvama gelmeden bu işe kalkışmayın.
Ayrıca maddiyattan dolayı vazgeçsem mi yaa demeniz de sevginizin yeterli olmadığını gösteriyor.

malesef ki kendi anne babamda sevginin en büyüğünü görmeme rağmen yine onlardan öğrendim ki para olmayınca birbirini yiyorsun. şu yaşıma kadar annem ve babamın maddiyat dışında tek bir kavgalarını görmüş değilim. babanem burada dertlenilen kv lere bin basardı babamı bile nefret ettirdi ama babam annemi bir gün olsun ezdirmedi varın siz düşünün.
hayatta sevgi saygı çok önemli bunlar olmadan bir evlilik yürümüyor ama evde ekmek yerine birbirini yediğinde ne sevgi ne saygı ne huzur kalmıyor. kendi çocuklarım benim gibi çocukluk geçirsin istemem.
ayrıca adamdan vazgeçeyim demedim ayol evlilikten mi vazgeçsem dedim. belirli bir süre :(

kızlar merhaba.

erkek arkadaşımla gündemimiz evlilik. ikimizde maddi olarak ailelerimize destek oluyoruz hatta o bütün parasını veriyor. demem o ki kıyıda köşede allah rıza için 150-200 lira bile para yok. herşey ateş pahası orta hallice hesaplıyorum herşeyi sadece ev düzmek nereden baksanız 30-35 bin lirayı buluyor. istanbulda ev almak zaten artık bir rüya kiraya çıkacağız ona değinmiyorum bile. benim ailemin durumu iyi çok şükür kendi yağımızda kavruluyoruz ama onun ailesi nedenini çözemediğim şekilde hep sıkıntıda. bir evin bi oğlu bende tek kızım. babam ben annenle evlenirken hem işsizdim hem kaçırdım 3 gün 3 gece kına yaptım üstüne de düğün yaptım düğün bile yapamayacaksa istemesin boşuna 3 kardeşler tek erkek el ele verip bi düğün yapamayacaklar mı diyorlar. yani nereden baksanız takısı düğünü gelinliğini damatlığı evi bilmem nesi 100bini bulacak gibi. e daha askerliği var.
vaz mı geçsem ne yapsam kızlar siz nasıl evlendiniz yaa :KK43:
Bıraz bekleyın elınız bollaşınca evlenırsınız.

vaz mı geçsem derken evliliği ertelemekten bahsetmiştim. yoksa sevgilimle ilgili ailemle bayağı sıkıntı yaşamama rağmen direndim ve sanırım maddiyat olarak daha rahat olsak meyveleri çok iyi toplayacağım ama para önemli malesef ki böyle zamanlarda:KK43:
İkinizde calisiyorsaniz para biriktirmeye baslamalisiniz.Oda eğer seninle evlenmek istiyorsa artık ailesine çok fazla para vermeyecek tabi.. Ailesinin maddi geliri nasıl bilemiyorum ama. Bu şekilde para biriktirirseniz az parayla evlenmek mümkün. Evlendikten sonrada ikiniz çalışıp borçları hemen ödemeyi başlarsınız. Bu şekilde mümkün.

baban yanlış düşünüyor. önemli olan düğün dğeil sonrası. yoksa kredi çekip yine yaparsın düğünü.

ben 22 sevdiceğim 24 :sus: ikimizde uzaktan eğitimle ünv bitiyor o yüzden askerliği kaldı. bir süredir birlikte olduğumuz için artık aileler ya ayrılın ya evlenin işiniz var okulunuz bitiyor adı konsun artık diyorlar.
yoksa bizim 2 seneden önce niyetimiz yoktu ama inanın artık baskılar dayanılacak gibi değil.:110:

yaş erken. sevdiceğinde de daha askerlik varsa askere gitsin gelsin bence baskılar çok önemli değil birikmiş olmadan evet evlenmeyin. en azından bi 10-15 bin kenara koyabilin derim.
kredi çekersiniz orda sorun olmaz ama onu da öderken ne yiyip ne içeceğinizi hesaplamanız lazım.
düğün dediğin para yoksa gereksiz masraf. babana de ki herkesin şartları farklı ben düğün yapıp borcunu senelerce ödeyip evliliğimde huzurum kaçsın istemiyorum bana nikah yeterli.
ama yaş gereği babana da bu kadar net bi çıkış yapabilmen de zor görünüyor açıkçası.
ben her halükarda bi 2 sene beklemeniz taraftarıyım.
o sürede hem para biriktirirsiniz hem ufaktan çeyizlerini alır taksit taksit ödersiniz.
tek masraf kalemi mobilya, düğün, beyaz eşya, gelinlik damatlık değil çünkü. diğerlerini almaya başla bence..
borcun olduğunu bilen senden para da beklemez hem.

Bazi konu sahipleri herkesin sordugu soruyu nasil gormezden gelebiliyor anlamiyorum.
Kac kişi sormus evlenince de mi yardim edecek ailesine diye, niye cevap yok :)
Ayrica 100bine dugun nedir ya cok ucmussunuz, neyi nasil hesapladiniz ki?
Oyle olsa bircogumuz evlenemezdik herhalde.
Esyalari krediyle alabilirsiniz.
Dugun masraflarini da bir zahmet aileler karsilasin.
Bu olaya biraz takılıyorum ben, esyalarimin cogunlugunu esimle ben aldik evlenirken, ama dugunu ailelerimiz yapti. Kimse kusura bakmasin da babamin 25 senedir görmediği asker arkadasi bile vardi dugunde, masrafini ben yuklenemem.
Benim keyfime kalsa zaten cok daha mütevazı bir sey olur ama aileler hem cafcafli olsun dort dortluk olsun hem de düğünü gencler yapsin diyemez.

kızlar merhaba.

erkek arkadaşımla gündemimiz evlilik. ikimizde maddi olarak ailelerimize destek oluyoruz hatta o bütün parasını veriyor. demem o ki kıyıda köşede allah rıza için 150-200 lira bile para yok. herşey ateş pahası orta hallice hesaplıyorum herşeyi sadece ev düzmek nereden baksanız 30-35 bin lirayı buluyor. istanbulda ev almak zaten artık bir rüya kiraya çıkacağız ona değinmiyorum bile. benim ailemin durumu iyi çok şükür kendi yağımızda kavruluyoruz ama onun ailesi nedenini çözemediğim şekilde hep sıkıntıda. bir evin bi oğlu bende tek kızım. babam ben annenle evlenirken hem işsizdim hem kaçırdım 3 gün 3 gece kına yaptım üstüne de düğün yaptım düğün bile yapamayacaksa istemesin boşuna 3 kardeşler tek erkek el ele verip bi düğün yapamayacaklar mı diyorlar. yani nereden baksanız takısı düğünü gelinliğini damatlığı evi bilmem nesi 100bini bulacak gibi. e daha askerliği var.
vaz mı geçsem ne yapsam kızlar siz nasıl evlendiniz yaa :KK43:
Evet birikmişi olmayan evlenmesin.Ve seninkinin askerliğide yok.
Babanın zamanıyla şimdiki zaman bir mi.Kına var kına var.Düğün var düğün var.Ne istediğine bağlı biraz da.Kardeşleri hakkında fikir sahibi olmamalısın.Kimse kimsenin kardeşine güvenmesin.Her kardeşin kendine göre hayali hedefi beklentileri para durumu var.

daha askerliği var adamın askere gitsin gelsin sonra da aldığı parayı ailesine vermek yerine biriktirsin ancak öyle olur. nişanlılık süresini uzatırsınız o sırada evinizi dizersiniz. sen de çalış destek ver.

Herkes kendine göre düğün yapıyor sizde öyle yapın .

Kac kişi sormus evlenince de mi yardim edecek ailesine diye, niye cevap yok :)

bu soruyu bende soruyorum aldığım cevap:saçmalama emekli maaşları var ablamlar var geçinsinler 3 kardeş her ay 100 er lira yollasak yaşadıkları ilde onlara yeter de artar bile diyor. evleri kendi evleri çünkü.
gördüğüm cevapsa şu: ablalarının umurunda bile değil. ailesi cebinin hesabını kesinlikle bilmiyor ve kendi rahatlarından asla vazgeçmiyor. o yüzden sürekli oğlum sıkıştık diyecekler.

yani lafta hayır evlenince parayı kesecek ama görünen o ki öyle bir dünya olmayacak ve bu konu benimde canımı çok sıkıyor.

ailesi şimdiden bu kızı alıcaz ama tek başınıza yapacaksınız durumumuz malum diyor her fırsatta. bende evlenince kendimden kısıp bir iğne bile destek olamayacaklarını söyleyen ailesine vermek istemiyorum.

daha askerliği var adamın askere gitsin gelsin sonra da aldığı parayı ailesine vermek yerine biriktirsin ancak öyle olur. nişanlılık süresini uzatırsınız o sırada evinizi dizersiniz. sen de çalış destek ver.

ben zaten çalışıyorum. bende aileme destek oluyorum ama onun kadar değil ben vermesem evdekiler sıkıntı çekmez yani ama verdiğim zaman ben mutlu oluyorum.

Back
X