kızlar merhaba.
erkek arkadaşımla gündemimiz evlilik. ikimizde maddi olarak ailelerimize destek oluyoruz hatta o bütün parasını veriyor. demem o ki kıyıda köşede allah rıza için 150-200 lira bile para yok. herşey ateş pahası orta hallice hesaplıyorum herşeyi sadece ev düzmek nereden baksanız 30-35 bin lirayı buluyor. istanbulda ev almak zaten artık bir rüya kiraya çıkacağız ona değinmiyorum bile. benim ailemin durumu iyi çok şükür kendi yağımızda kavruluyoruz ama onun ailesi nedenini çözemediğim şekilde hep sıkıntıda. bir evin bi oğlu bende tek kızım. babam ben annenle evlenirken hem işsizdim hem kaçırdım 3 gün 3 gece kına yaptım üstüne de düğün yaptım düğün bile yapamayacaksa istemesin boşuna 3 kardeşler tek erkek el ele verip bi düğün yapamayacaklar mı diyorlar. yani nereden baksanız takısı düğünü gelinliğini damatlığı evi bilmem nesi 100bini bulacak gibi. e daha askerliği var.
vaz mı geçsem evlilikten şimdilik ne yapsam kızlar siz nasıl evlendiniz yaa
Ne yazik ki bir cok insan bu nedenlerden dolayi evliligi erteliyorda erteliyor hatta dugun fotograflarina baktigimizda bir cok erkegin basinda sac kalmamis bile oluyor
Evet babaninizin evlilik caginda evlilige niyetlenmis bi insanin belli bir birikimi olmasini beklemesi gayet dogal bu hem damat adayinin savurgan olmadiginin hem gelecegini dudundugunun hemde evlilige gercekten niywti oldugunun gostergesidir
Ama gel gelelim 100000 ne demek ya kardesim Allah askina illa evlendiginiz zaman herseyin dort dortluk olmasi gerekmiyor yani ankastre yerine set ustu ocaginiz olsa hem misafir odaniz hem oturma odaniz olacagina bi odaniz olsa 3+1 ev ywrine 2+1 ev olsa bunlar mutlulugun garantisi mi
O belli basli sayfalardaki yeni pembik gelin sayfalarindaki gibi salon takiminizdan kurdanliginiza kadar hersey tas tamam olmasada olur
Varsin 1 yil yemeginizi yer sofrasinda yeyin varsin millete kina gecesinde hatira diye millete dagitacaginiz o susler olmasin cafcafli dugun davetiyeleriniz olmasin (ki cogu ertesi gune copte) dugununuz yemeksiz olsun
Lutfen hersey dort dortluk olacak diye hayati kendinize cehenneme cevirmeyin
O dugun yapilip herkes eglendikten sonra en az 3 yil o borclari odeyip kemer sikacak olanlar sizlersiniz
Bence ev esyalarininda elzem olanlari plduktan sonra yavas yavas halledilir hatta sikbogazla alinmayacagi icin en guzeli olur
Babaniz kendince hakli ama bi vicdaninizla muhasebe edin bu insandan koca olur mu evine damina sahip cikar mi geridi hersey dunya mali
Bu arada bi tanidigimiz vardi dugunu krediyle yapmislardi 6 yil kadar kredi odedilerde odediler cevre bu orneklerden gecilmiyor siz dugun yuzunden gecim sikintisi cekerken kimse Allah razi olsun dugun cok guzel olmustu cok eglendik yemegi pastasi ikramliklari cok guzeldi demeyecek