• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

birikmişi olmayan evlenmesin mi yaa :(

hayat arkadaşı olacagınızı söylememe gerek varmı bilmiyorum ama bunu farketmenizi umuyorum.

başlık ise içler acısı bir başlık, biride gelir ''para ile sadet olur diyenlerin allah cezasını versin'' diye başlık açar falan alınırsınız.

böyle maddi konular yüzünden darlanıyorsanız boşverin evlenmeyin kimseye yazık olmasın, ne siz mutlu olursunuz nede erkek arkadaşınız.

Son düzenleme:
Çok abartılı bir meblağ yalnız 100.000
Geçen sene en fazla 50.bin harcamisizdir.
Ki kır düğünü evlendik buna rağmen o miktarı gecmedik.
Çünkü ekstra oturma odamız yok. Tek bir L koltuk aldık mesela, su gumusluk vitrin falan olaylarına gitmedim. Altın varaklı pembikli yeni gelin evi de yapmadık ağır avangart mobilyalara da para sacmadik. Daha mütevazi daha sıcak bir yuva kurduk.
Gelinligimi direkt gidip markasi para eden yerden almadim uc gun gezsem de uygun bir fiyata komple dantel bir gelinliği buldum ve aldık çok gezdim ama en uygununu buldum.
Kayinvalidemi bilezik altın diye darlamadim gönlünden geçeni takti ama az ama cok. O sari setlere para dokturmedim en minik taslisindan ufacık bir elmas kolye küpeyle onların yari fiyatına kapadım.
İsterseniz gerçekten gosterise düşmeden halledersiniz. Gerçekten istemek lazım.

100 bini nerde bulacak düğün allah aşkına . Nasıl düğün istiyorsun bilemiyorum ama ?
Bizde düğün yapacağız yaza . Oturma odası , misafir koltukları , televizyonu biz aldık . Nişanlım da beyaz eşyaları aldı ödüyor suan . Para biriktiriyor onunla da ünite , yatak odası yemek odasi alacak .
Tahminen kız tarafı olarak bizim 15 bin falan tutacak en fazla . Nişanlımin da 25 bin falan tutar . Altın olarak fazla beklentim yok zaten benim .
Borcumuz kalırsa da takilanlarla kapatiriz . 100 bin bana cok uçuk bi rakam gibi geldi .

Düğünü bu kadar abartmanın manası yok. İnsanın hayatında bir defa olacağını düşünerek yaptığı bir şey. Hoşlanmayan yapmasın ama ısrarla yapmak isteyene de düğün şart mı demek çok manasız. İki aylık maaşını ayırarak yapılabilecek bir etkinlik. Lükse kaçmadan yapıldıktan Sonra kimseye külfet olmaz, yeter ki bütçeye uygun hareket edilsin.
Düğün isteğini makul bulmakla birlikte henüz askerliğini dahi yapmamış biriyle evlilik planları yapmak çok erken. Birikimi yok, askerliği yok, hala tüm maaşı ailesine giderken tabii ki evlenmeyin. Önce kazancını ailesinden bi ayırsın. Her ay yardım etmek zorundaysa yaptığı yardımı minimuma düşürdükten Sonra biriktirmeye başlasın. Artırmıyorsa evlenmesin zaten. Ya da ayrı ev masrafını karşılayamayacaksa annesi babasıyla yaşamaya kabul edecek bir gelin adayı bulsun.
Henüz hiç birikim yapamayan bir gencin evlilik konuşmasını çok cüretkar buldum.

Ne 100bini ?
Nasıl bir düğün nasıl bir ev düşünüyorsunuz siz?
Bizde henüz evlilik yoluna resmi olarak girmedik ama düşünüp hesaplıyoruz, hadi en fazla 60bin tl olsun iki tarafın masrafı, ki bu çok bile.

Herşeyin en mükemmeline en kusursuzuna gerek yok, yok pembiş pembiş çatallar tabaklar yok bilmem kaç parçalı misafir takımları işte yemek odasıymış vitriniymiş, inan bunlar fuzuli masraf.
Aman aman bir birikime gerek yok bence, bu işler nasıldır çok bilgim yok ama bence ortalama sabit geliri olan insanların halledemiceği altından kalkamıcağı bir durum hiç yok.
Ha eş adayınız ailesini doyuruyor onları geçindiriyor ise bilemem, hadi evlendiniz herşey ok borç harç derken oldu bitti, ee evde birbirinizi mi yiyeceksiniz?

100 bine ev döşemek mi? :deli: 50 bin salon, 20 bin yatak odası, 10 bin oturma odası, 15 bin beyaz eşya alsa bile 100 bin olmuyor. :deli:

hahaha vallahi hayalimdi hele düğün şöyle olsun böyle olsun ev almasın istemem düğün yapsın yeter derdim. ama allah karşıma beş parasız bir adam çıkartmakla kalmadı bir de bayağı bir aşk sevgi verdi içime.

mantık evliliği candır be.
kizmayin ama sizin gozunuz yukseklerde..
bnm ailem esimin ailesine ne yaparsanız yapin biz karismiyoruz pazarligi olmaz bu isin dedi,ailem mutfak esyasi ivir zivir verdi,esim en uygunundan koltuk takimi ile yatak odasi aldi,yani illa salon takimlari yemek takimlari vs olmak zorunda mi ??
dugunum oldu kinam oldu gelinlik kuafor vs yine oldu ama ucmadik,kesemize gore..
cunku ben ogrenciydim o tek halledecekti,ailesinin tek kurus katkisi olmadi..
eee bu durumda esim olacak insani omur boyu borca suruklemenin manasi ne??
gecen yildan beri bn de calisiyorum,simdi istedigimi aliyorum evime..

Ne 100bini ?
Nasıl bir düğün nasıl bir ev düşünüyorsunuz siz?
Bizde henüz evlilik yoluna resmi olarak girmedik ama düşünüp hesaplıyoruz, hadi en fazla 60bin tl olsun iki tarafın masrafı, ki bu çok bile.

Herşeyin en mükemmeline en kusursuzuna gerek yok, yok pembiş pembiş çatallar tabaklar yok bilmem kaç parçalı misafir takımları işte yemek odasıymış vitriniymiş, inan bunlar fuzuli masraf.
Aman aman bir birikime gerek yok bence, bu işler nasıldır çok bilgim yok ama bence ortalama sabit geliri olan insanların halledemiceği altından kalkamıcağı bir durum hiç yok.
Ha eş adayınız ailesini doyuruyor onları geçindiriyor ise bilemem, hadi evlendiniz herşey ok borç harç derken oldu bitti, ee evde birbirinizi mi yiyeceksiniz?

100 bin mi :KK57:
Naptiniz ya
Moda life gibi uygun mobilya satan magazalardan takim halinde alinir.
Beyaz esya desen toplu alisveris yapinca ketildir mikserdir hediye veriyorlar.
Mutfak icinde 2 kisisiniz.yemek takimi haric oyle aman aman kalabaliga gerek yok.
Biz esimin geliri iyi olmasina ragmen tayinciyiz diye esyalari orta halli aldik hatta bazi esyalar esimin bekar evinden kalma.
Düğün desen nikah bile degil 3 4 bine dugun salonlari var.
Yani biraz ekonomik davranirsaniz yapilir herşey.
Kimse 4 4 lük evlenmiyor.
Gencsiniz calisir odersiniz.
AMA
kisisel görüşüm evliligi erteleyin.basligi okuyunca 30 lu yaslarda hemen evlenilmedi gereken bir cift canlandi gözümde .
Daha cok gencsiniz birikim yapin daha cok taniyin birbirinizi.
Ki sevgilinizin ailesi problemliymis..ne evlilikler var ki kor kütük aşık olup ailesi yüzünden biten,biterken de gözü birsey görmeyen.
Ben burda maddiyattan ziyade esinizin ailesine takıldım.yerinizde olsam uzunca bir süre gozlemlerim.baskı falan da umrumda olmaz zira bosanmaya kalkinca da bosanmayin diye baski yapan da yine aynı aileler oluyor...

"gelin evi" düzmekten vazgeçerek yapabilirsiniz. Düğünü kim istiyorsa en çok katkıyı o yapmalı. Eğer siz istiyorsanız siz finanse edin. Anneniz istiyorsa o etsin sevgiliniz istiyorsa o vs vs. Veya siz minimum düğün planı çıkartın sevgilinizle onun parasını ayarlayın gerisi de oo bu böyle olmaz söyle yapın diyenlerin cebinden çıksın.
Ev konusunda da ev almak herkes için en öncelikli durum gibi ama ben buna katılmıyorum. Yine de kendi görüşünüz. Ev alamadık kiradayız diye üzülmeyin boşuna. Kirada oturmak çok korkunç bir durum değil. Ev düzmek için de 30-35 bin ne tuttu o kadar bilmiyorum ama 65 kişilik çatal bıçak porselen seti almayın mesela. İki kişi yaşayacaksınız arada da misafiriniz gelecek. Durumunuz çok iyi değilse zaten işlerinize yakın olması için küçük bir eve çıkarsınız. En gösterişlisinden koltuk takımı alıp sıkış tıkış oturmanın mantığı yok bence.
Ben evlenmeyi düşünüyorum. Düğün konusunda bir hevesim veya isteğim yok annem babam istiyor. Sevgilimin de öyle. Bir kaç kere konusu geçti ve kendileri karşılayacaklarını söylediler. Yeterli parayı biriktirene kadar herşeyi minimum alma görüşündeyim. Çok gerekli olmayan eşyalar eksik kalsın. Çünkü ilk seferde yeni eve çıkmak her türlü çok masraflı oluyor. Beyaz eşyaları ikinci el almayı düşünüyorum. Sonrasında yeterli paramız olduğunda onu satar yenisinden alırız. İki kişi olacağız evde e evimiz de küçük olur. 12 kişi misafir ağırlayamayız zaten. Yemek takımına ne gerek var. Veya oturma takımına.

100 bini herhalde lafin gelisi soylediniz :işsiz:

Biz 10 bin civari herseyi ailelerden bagimsiz kendimiz yaptik. Ama nedir, beyaz esyayi en ucuzunu aldik (6 senedir tik demediler pahali alsaydikta bir sey farketmeyecekmis) kose koltuk aldik cekyatsizlar baya uygun. Yemek masasi sandalye vs. Halilari tek renk duz bisey aldik hem uyguna geldi hem orijinal durdu. Yatak odasi da orta karar bisey aldik. Altinlarda da acilmadik (zaten sonra sattik araba aldik). Gereksiz bir sey almadik. O dediginiz miktarla evlilik dusunuyorsaniz es adayinizi degistirin bence.

Baskalarina guvenip 100 binlik masrafla evlilik olmaz. Olsa da temeli saglam degildir. Kavgalar , huzursuzluk , maddi sorunlarla devam eder. Dugunu gereksiz bulanlardanim ama her kadinin dusuncesi farklidir. Ya dugun dusuncesini degistirin ya da damat adayini.

Ben ve sevgilim iki yerden para biriktiriyoruz bir senedir, evlilik masrafli icin kimseye yuk olmak istemiyoruz.. sen ve sevgilin koseye ayda 200 tl atsaniz, sene sonunda birikmisiniz olur en azindan.. gerci sevgilin hic para biriktirmiyormus.. artik ciddi bir sekilde uyarin.. mesela ben dugunum 100% luks olsun, onu isterim bunu isterim demeyecegim.. aslinda sade bir nikah ve aile arasi eglence yeterli bir dugun icin..

Esimin de bi kurusu yoktu. Bilezik almadk. Ailesinin dugundeki taki gel git esim karsiladi. Kredi cektik. İki yildir oduyrz iki uc aya bitecek insallah. Dugun takisiyla beyaz esyayi odedik. Mobilyada bes yuz tl kaldi. Evimiz de kira. Esim askerlik de yapmadi daha. Kisa donem yapacak ama kilo durmundan askere almayadabilirler. Kina dugun bir oldu brnm memlekette. Nişan da aile arasi. Cok severek evlemdm esim uzulmesn diye ses cikarmadm ama insnin hevesi gozu kaliyor biseylerde yine de. Sonucta omur de bi kere olan seyler. İyi dusunmek lazim.

evlilik hazırlık aşamasında o kadar gereksiz harcama yapılıyor insanlar gereksiz sıkıntı yaşıyor ki ne uğruna kim uğruna hep gösteriş
özel bir gün deyip maliyeti 300lira olan gelinliği 1500 liraya almak kuaföre normalde 50 lira anca tutabilecek başı 300 liraya yapmak akıl karı değil zaten toplumda akıllı değil haaa diyoruz ki amaç eğlence eğlencelide değil hatta bana kalırsa işkence
işte buda benim evlilik yorumum ama sen bana bakma çoğunluğa uymak iyidir enazından yanlız hissetmiyorsunuz

Luks isterim derseb e tabi 100u de 200u de gozden cikarirsin. Inanmazsin belki ama biz evi mobilyalar tul perde hali cardi curdu 20 bine halletmistik 2bine de mobilya var 10 binede tercihler sizi bi o kadar sıkıntıya sokabilir ya da fazla borc yapmak istemiyorsaniz her begendiginizi almayacaksiniz. Bizim de zevkimiz var ama insanin her istedigi o zaman gelince maalesef olmuyor.

Back
X