• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

birikmişi olmayan evlenmesin mi yaa :(

Maddi hesaplamanızı hayat standartınıza göre yapmışsınızdır.
Burada bu rakamı çok yüksek bulan olacağı gibi, sadece o paraya düğün finanse eden de vardır.
Ama tek bildiğim, hiçbir aile kızlarının kendilerinde gördüğünden daha aşağısında yaşamasını, buna mecbur bırakılmasını istemezler.
Bu sebepşe, eğer sevgilinizin maddi imkanı yoksa çok zor görünüyor.
Ya kredi çekip borca gireceksiniz çift olarak ya da ayrılacaksınız.
Ne aileniz ikna olur bir şeyleriniz eksik, düğün derneksiz evlenmenize ne de sevgilinizin ailesi olmayan imkanı sizin ayağınıza serebilir.

ya bir yandan milleti eglendirmek icin yuzbinlerce bin lira harcayıp senelerce onu odemek sacma geliyor.
diger yandan da dugun degil de sadece nikah yapanlar bana komik geliyor. sırf masraftan kacmak icin. bilemiyorum...

Valla bende aynı konudan müzdaribim. Bugüne kadar nasılsa evlenmiycem diye annemin her çeyiz için aldığı eşyaları bile açtım,kullandım. Sonra mı? Bak şimdi 1,5 yıldır nişanlıyım asker yolu bekliyorum. Kendi maaşım ile az buçuk yaptım çeyizimi. Her ay ufak ufak aldım. Kullanmayacağım şeylere sırf millet ne der diye almadım. Nişanlım gelincede her ay maaşlarımızı birleştirip artık büyük ev eşyaları almayı düşünüyoruz..
60-100 bin gibide büyük bir şölen hazırlamıycam açıkçası düğünüm ve diğer şeylere.. Bunları niye anlattım belki yardımcı olur ev harcamalarınızı minumuma indirin biriktirin. Hallolmayacak bir şey yok. Bazen bende düşünüp bunalıyorum daha sonra geçiyor. Sıkmayın canınızı.:KK22:

Evlenirken esimin 1000 benim 1500 maasimiz vardi, 1300 lira ev kredisi oduyordum, sadece 15 binlira kdar nakit gecti elimize, 3 ay gibi bir surede bu parayla baska kimseden kurus destek almadan:

Evimizin icindeki dekorasyon islerini yaptik(tamamiyle lux seyler, asma tavan somine tugla duvar vs) esyalarimizi aldik, nisan bohcasi duzduk,perde hali boya badana nakliye kurulum hallettik, gelinlik damatlik, nikah sekeri, fotograf, gelin arabasi kiralama, bekarliga veda eglencesi hepsini yapabildik. Dugunden sonraya cok az bir borcumuz kalmisti bir kac ay taksitle halloldu onlar da.

Evimi merak edersen http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/bodrum-kattaki-gelin-evim-resimli.736309/ linkte gorebilirsin.

Ha bu arada, gelin arabamiz mini cooper olarak kiralamistik, ve esim bana surpriz evden cikarken fatih belediyesinin mehteran takimini cagirmisti kucuk bir gosteri yapmistilar:)

Demem o ki, buyukler herseye karismaz sizin gonlunuze gore yapmaniza izin verirse, sizde makul olani bulur azicik emek verirseniz evlenmek icin cok paraya ihtiyaciniz yok. Keyfiniz yerinde olsun yeter

kızlar herkese çok teşekkür ederim. düğün istiyorum evet hevesim olan birşey. ama 100.000 buluyor derken a dan z ye sıfırdan olması diye dedim. ha keza o kadar olmaz bile zaten ben de ıvır zıvır çeyizlerimi yapıyorum. burada tabi çok örnek var allah razı olsun hepinizden ama ailesi beni sıkıntıya sokan. ışık görsem benim annem babam zaten karşı çıkmazlar ve onlardan da maddi destek almam. almayı da düşünmüyorum. çok zorlu bir süreç inanın herkesin sıkıntısı kendine en büyük içinde olduğum ruh halini anlayamazsınız. erkek arkadaşım bugün kazanayım bugün yiyeyim kafasında. bu yaşta insanların hedefleri idealleri olur. ben okul bitsin de zaten muhasebeciyim kaç zamandır smmm sınavlarına girerim şöyle olur böyle olur kariyerim olur paramız olur hayat kalitemiz yükselir geleceğimiz garanti olur vs diyorum. onun da bilgisayar programlama üzerine mesleği olacak az buçuk para atsak kenara çevre yapsa küçükten bi iş kursak falan kafalarındayım. adamın yarını yok. inanın ki çok yoruldum ama birçok kişiden örnek aldım burada çok sağolun.
ama önce erkek arkadaşımla bir konuşma yapmam lazım sanırım. ona kalsa evleniriz ne olacak ki zorda kalırsak tekirdağa anne babasının yanına gideriz :sinirli:
askere gitmeden büyümüyorlar galiba :(

Ailesi sizi niye sıkıntıya sokuyor? Ne yapıyorlar?

Ailesi sizi niye sıkıntıya sokuyor? Ne yapıyorlar?

kaç zamandır içlerindeyim sebebini çözemediğim bir şekilde hiç paraları yok. yani ailesi tekirdağda yaşıyor kendi evleri. emekli maaşları var 2 kişiler. erkek arkadaşım istanbulda kirada ablaları evli ve durumları gayet iyi. yağdırıyolar anne babalarına. erkek arkadaşım burada kira faturalar mutfak masrafı dışında kalan ne varsa yolluyor inanın dışarı bile çıksak ki ayda yılda bir ben veriyorum çoğu zaman. ama ailesinde hep yok. hep yok. beni çok sevdiklerini söylüyorlar. ama erkek arkadaşım evlilikle ilgili birşey söylediği zaman kıza şunu yapmak lazım vs. hemen cevap belli oğlum o kızın burnu biraz yukarıda galiba malum bizim durumumuz belli. trabzon set istemedim ev istemedim. ki istesem de çok anormal olacağını düşünmüyorum anne baba dediğin destek olur. 20bine trabzon almasınlar ama 2bin liraya bir seti bile çok gören insanlar. onlara hep para gelsin hiç para gitmesin. erkek arkadaşımın bekar evindeki eşyaları kullanmamı söylüyorlar. sağlam kullanılacak şeyler olsalar başım gözüm üstüne anneme babama rağmen ona da varım. ama küçük ablasının ilk evliliğinden kalan eşyalar.
ben mi çok abartıyorum allah aşkına ben onlardan istemiyorum ki tek başımıza yapıcaz ama nasıl olacak diye dertleniyorum sadece. :(

ben de bir anne olarak yazıyorum, baban haklı. bir tek kızı var. onu da düğünle dernekle evlendirmek istiyor.
ciddi söylüyorum bir düğün yapamayan adam evlenmesin mümkünse.
ben de eşimle birlikte çalışarak evlendik. yani iğneden ipliğe herşey bize ait. üstelik ikimiz de ailelerimize destek oluyorduk. 2 memur maaşıyla evlendik. evimizi de aldık o sıralar. tabi sonra satıp borç kapadık, arabamızı da aldık. ee biz memur maaşlarımızla bunu yaptıysak o da yapmalı.
hele bir de askerlik sorunu varmış. onu da yapmalı. bence askıya alın bir süre. ve ailenizi dinleyin siz.

100 bin abartılı bir rakam olabilir ama ben sizi haklı buldum şu zamana kadar ne askerliği var ne kenarda köşe de parası sevgilinizin
üstelik ailesine yardım ediyormuş
ailesi oğullarının kenara her ay 100 lira bile atmasını sağlamadılarsa
en ufak bir şeyi oğulları için almadılarsa o bencil aile bütün hayatınız boyunca sırtınıza yük olarak kalacak
ben kızım ailem kızım paranı harcama ben verdiğim zaman bize verme kendine ev al falan diyor
o yüzden sizin işiniz yaş sorun maddiyat değil sorun ailesinin bencilce tutumu olacak

vazgeçme ama askerden gelsin öyle niyetine gir. ben nişanlıyken asker yolu bekledim. annemden emmdiğim süt burnumdan geldi. ben gideydim dağda nöbet tutsaydım daha az stres olurdum.
Yaaaaaaaaa o kadar zor mu bende şubatta gönderiyorum askere :kızgın:

ayrıca bu tip ailelere hiç güvenilmez
ne hikmetse evlenip düğün yaparken çok modern olan gelenek görenek bilmeyen aileler kızın ailesini çok gidip gelmesi iyi değil toruna babaannesi bakar bizlere kızlarımız değil oğlumuz bakar falan der yaşlanınca

üstelik har vurup harman savurmaya alıştılarsa illa bir yerden kredi kartı borcu falan patlak verecek yine sevgiliniz ödeyecek napalım annem babam evsiz mi kalsın diyecek
sen söylenince gizli yapacak
bir tane kayınvalide tanıyorum kadın o kadar harcamaya alışmıştı ki en son evini satıp parasını da harcamıştı
en son ne yapalım kirada mı oturucam oğlumun yanına taşınırım demesine geldi şimdi onlar boşanıyorlar
evet her şey maddiyat değildir ama bu zamana kadar eline ne geçerse harcayan insanlar bilmem kaç yaşından sonra değişecek midir

Sıkıntının insani pisirdigine kesinlikle katiliyorum. Ama bence bu pisme evlenmeden olmali. Olgun olmayan insanlar evlenmemeli. Simdi birikim yapip gerekirse borca girip o sıkıntıyı simdi cekmesinden en azindan cekmeye baslamasindan yanayim.

Gercekten su ana kadar kenara 100 tl bile koyamamis iki kisinin istediklerini almadan istedikleri gibi gezmeden mutlu olabileceklerine inanmiyorum. Biraz olsun isteklerine karsi koyabilselerdi, dayanabilselerdi az da olsa birikimleri olurdu.

Tam tersini düşünüyorum. Evliliğin ilk yıllarında borç ödemek çiftleri birbirine daha çok bağlayıp evliliğe adapte ediyor bence. Herşeyi dört dörtlük borcu harcı olmayanlar genelde birbirlerini yemeye başlıyor bir müddet sonra. Biraz sıkıntı pişiriyor insanı.

Ev eşyaları için 30-35 bin demişsiniz. Valla bizim ev tadilatı, mobilyalar, halısı perdesi şusu busu yaklaşık 25bin liraya mal oldu, onda da en ucuzuna kaçmadık, ortalamanın biraz üstünü yaptık hatta. Eşimin ailesinden hiç bir destek görmedik, benim ailem yatak odasını ve alması gereken beyaz eşyaları aldı. 6-7bin liralık yardımları oldu diyebilirim.
Takı ve düğünle birlikte masrafı 100bine çıkartmışsınız. demek ki düğün+takı 65-70bin tutacak sizin hesabınıza göre. İyi de neden? düğün dediğin hadi maksimum 10bin lira olsa (istanbuldasınız galiba, pastalı oynamalı istediğiniz gibi bir düğün ortalama bir salonda o fiyata çıkar diye düşünüyorum. ben Sakarya'nın en iyi salonlarından birinde 7bin liraya yaptım düğünümü. Aklınızda olsun sezon sonlarında fiyatlar cidden düşüyor) 50bin liralık takı takılmasın madem.
Zaten şu mantığı anlamıyorum, takı gençlere yardım olsun ya da hatıra kalsın diye takılır, eğer siz kendi kendinizi borca sokup takı yapıp takacaksanız ne anlamı var ki? İnsanlara göstermekse maksat sahte bişeyler takın da ekstra masrafa girmeyin, bide satarken zarar yapmayın bari.
He birikimi olmayan evlensin evlenmesin ona bişey diyemem. Herkesin hayat şartları farklı. Ben geç mezun oldum, üstüne de uzun zaman iş bulamadım birikim yapamadım. Eşimin ailesinin durumu zaten iyi değil, çalıştığını ya kendine ya ailesine harcamış bugüne kadar, sıfır birikimle çıktık yola. Kredi çektik, ailem yardımcı oldu derken yaptık herşeyi. Mobilyalar, beyaz eşyalar ortalama oldu, diğer herşeyi minimumda tuttuk. Tüm evimin halıları bin lira tuttu mesela. Storlar dahil tüm perdeler de 1500 tl. yapılabilir yani, taksitle şunla bunla. Ama biz 30lu yaşlardaydık, beklemek istemedik, sizin henüz beklemeniz lazım. ve mümkünse isteklerinizi minimuma indirmeniz.

Daha öncede forumda dile getirdim önceden aileler,oğlan evlendireceğiz der hiç bir şey yapmazsa takısını kenara koyardı.Şimdiki ailelerdeki mantık nede olsa ikisi çalışır halleder, biz elimize geçeni har vurup harman savuralım.Yaşlarınız daha çok genç 3 -4 sene daha bekleyip maddi durum biraz toparlanınca düşünün evliliği.

öncelikle askerliğini yapmamış adamla evlenmeyin herhangi bir zorunuz yoksa. ne gerek var. ananızın babanızın evinde beklersiniz sevgilinizi. evlilikte askerlik zor.

birikmiş şart, bir ev alacak kadar olmasa da eşyalarınızı düzecek bir birikmişiniz olsun bence.
anlattığınız durumlara göre yaşlarınız da genç gayet. zorlamayın kendinizi.

yalnız babanıza şu konuda katılmıyorum. şimdi öyle parklarda, bahçelerde 3 gün 3 gece düğünler yapılamıyor. eskiden belki kuru pasta kuruyemiş ile geçiriliyordu ama şimdi düğünü yemeksiz, kokteyl ile bile yapsanız bir dünya masraf. çok sıkışıksa durumlar nikah ile evlenirsiniz.

Bence ailenin parasi yok degil, gozu doymuyor.

Benim kayinvalidemlerde aynen boyledir, esim hep onlar icin "nefes almak parayla satilan bisey olsa gercekten para verip almaz idareli kullanirlar" der, cebinde 100 lira olsa, 50 liraya ihtiyaci olsa konu komsuya aglanir param yok sunu yapicam diye borc alir kendi cebindekini harcamaz. Biz evlenirken de hicbirseyi parasini vermedikleri gibi herseyi sordular bunu kaca aldiniz bunu kac aldiniz diye. Onlara gore cok harciyoruz filan falan. Eminim iki ev alacak birikimleri vardir, ama sorson parasizliktan nefesleri kokar....

Bence ailenin parasi yok degil, gozu doymuyor.

Benim kayinvalidemlerde aynen boyledir, esim hep onlar icin "nefes almak parayla satilan bisey olsa gercekten para verip almaz idareli kullanirlar" der, cebinde 100 lira olsa, 50 liraya ihtiyaci olsa konu komsuya aglanir param yok sunu yapicam diye borc alir kendi cebindekini harcamaz. Biz evlenirken de hicbirseyi parasini vermedikleri gibi herseyi sordular bunu kaca aldiniz bunu kac aldiniz diye. Onlara gore cok harciyoruz filan falan. Eminim iki ev alacak birikimleri vardir, ama sorson parasizliktan nefesleri kokar....

aynısı yemin ediyorum aynısı. miras kaldı 15bin lira. erkek arkadaşım okulu için istedi kredi çek araba için o para dedi. o parayı yediler üstüne küçük damadın şehir dışına çıkarken emanet verdiği parayı bile yediler inanılmazlar.

Yaaaaaaaaa o kadar zor mu bende şubatta gönderiyorum askere :kızgın:

Benim ki çok eziyet etmişti. kafayı benle bozmuştu. kıskançlığı tripliği çok fazlaydı ki kendisi normalde kıskanç bir insan değil ama ruh hali değişmişti. Bayramlar çok zor geçiyor ailesine el öpmeye gidiyosun o yok. Ev yada düğün ile ilgili bisey olcak kaynatayla konuşmak zorunda kalıyorsun. rabbım tez zaman kavustursun sızı

Benim ki çok eziyet etmişti. kafayı benle bozmuştu. kıskançlığı tripliği çok fazlaydı ki kendisi normalde kıskanç bir insan değil ama ruh hali değişmişti. Bayramlar çok zor geçiyor ailesine el öpmeye gidiyosun o yok. Ev yada düğün ile ilgili bisey olcak kaynatayla konuşmak zorunda kalıyorsun. rabbım tez zaman kavustursun sızı
Canım çok sağol. Benimki zaten çok kıskanç bi de daha fazla olursa ben ne yaparım bilmiyorum. O yokken ev alınacak eşya alınacak her seyi tek başıma yapıcam inan şimdiden yorgun düştüm :KK17:

Esim ogrenciydi, fakulte birincisiydi ve okul bunu yurtdisindaki bir kursa ucretsiz gondermek istedi 3 aylik odul olarak, esim bir heves beni aradi dusunsene alacagim egitimi diye cok mutlu, o arada annesi isyerime gelmisti, aaaa bak dedim annen geldi, bir yandna telefondayim birbyandan kaynanamla konusuyorum dedim okul yurtdisina gonderiyormus, sordugu tek sey su oldu, kac para?

Esim bunu duydu, okula kursa katilmak istemedigini soyledi. dini imani para olmus yani

Back
X