birilerine anlatmazsam çatlıyacağım artık:(

• Konu Sahibi Konu Sahibi notr
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

notr

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2010
151
0
66
İstanbul
eşimin 2 iş arkadaşıyla ailecek görüşüyoruz çokta iyi anlaşıyoruz.hepimizin birer çocuğu vardı kararlaştırıp ikincileri de yaptık peşpeşe.en son ben doğurdum.aramızda karar almıştık.bebeklere altın büyük çocuklara da giysi türünden bişey alıcaktık.onların ikisininde ilk çocukları erkekti.biz her ikisinede mont aldık.ama onlar bize geldiğinde sadece bebeğimize altın getirdiler kızıma hiç bişey almamışlardı.bir umut belki sonra alırlar derken 3 ay bitti ne lafı var ne kendisi((bu duruma çoooook üzüldüm benim çocuğumun hiç mi değeri yok onların çocukları yanında.altın almasalardı yavrumu sevindirselerdi. çokk kırıldım unutmuş olmalarına imkan yok en azından montu gördüklerinde hatırlarlar değil mi?şimdi görüşüyoruz ama benim içim çok kırgın.mesele hediye değil değer meselesi.siz benim yerimde olsanız ne yapardınız bu durumda??

kıskanmasın mutlu olsunlar abla-abi oldukları için öyle düşünmüştük samimiyetimizden dolayı.ama biz aldık bize alan olmadı maalesef(

evli değilim çocuğum yok ama ben olsam bende kırılırdım. siz almışsınız sonuçta, ha böyle bi muhabbet geçmeseydi aranızda siz almışsınız tamam da karşılığını niye bekliyosunuz derdim belki ama bu durumda kırılmak hakkınız. ama gerçekten unutmuş olabilirler, şaka yoluyla bi çıtlatsanız ..

Aman bosverin bence siz sözünüzù tutmussunuz
gerisi onlara kalmis bir gün muhabbeti acildimida direk söyleyin
caninizi sykmaya degmez

Sizde bundan sonrasında tedbirinizi alırsınız bundan kolay bişey yokki doğum gunlerinde bütçenizi zorlamayacak bir hediye alıp gidin vallahi ben bebişlerinizein ikisinede hesiyesini yollarım söz veriyorum.Ama iyiniyet suistimal oldugunda biraz bencilleşebiliyorum birilerine vaktinde bişeyleri belli etmezseniz tepenize çıkabiliyorlar çünki.

İkisinin aynı anda unutması garip.Bence muhakkak bir yanlış anlaşılma olmuştur.Diğer ikisi birbirlerinin çocuklarına mont aldılar mı?
Ya bide o an durumları olmamışta olabilir.Altın almışlar birde o masraf sanmıyorum ki olsa esirgesinler .Şahsen benim çok param olsa dağıtırdım bool bol hediye sakın ola bunun için üzülmeyin ve arkadaşlığınızı asla bozmayın .Bu devirde arkadaş edinmek zorrr

aynen bende aramızda anlaştığımız için bu kadar kırgınım zaten.hastaneye çiçek ve kapı süsü götürdük bize birinden onlara gelen çiçeklerden biri geldi,diğerinden son anda uydurulmuş dandik bi kapı süsü geldi hiç önemsemedim kırılmadım.ama bu duruma çok üzülüyorum kafama takıyorum.geçen azcık çıtlattım.konuşurken kızımın kardeşini kıskanıp kıskanmadığından bahsediyorduk bende hiç kıskanmadığını sadece kardeşine hediye geldiğinde niye kime bana bişey almıyo dediğini söyledim eee daha ne diyim ama karşı taraftan yine ses çıkmadı(((

evet onlarda birbirinin çocuklarına hediye aldılar.maddi durumlarıda kötü değil değerlendirme yaparsak b,zden daha iyi durumda her iki tarafta

boşuna dememişler dost ile ye,iç, alışveriş etme diye.. bundan sonra böyle bi şeye kalkışmazsınız ne siz üzülürsünüz ne dostluğunuz zedelenir..

evet onlarda birbirinin çocuklarına hediye aldılar.maddi durumlarıda kötü değil değerlendirme yaparsak b,zden daha iyi durumda her iki tarafta

Hiç şaşırmadım nedense yada neden hep böyle oluyor bence birbirlerini gaza getirmiş olma ihtimalleri var kusura bakmayın ama biri unutur bırı musayıt olmaz neden ıkısı bırden sadece size karşı aynı tutumu sergılesınkı yoksa benmi çok fesatım

Canım almasınlar onların montuna ihtiyacın yok derdin montda değil zaten . Onlar da o şekilde düşünmüş olabilir .
Canım yanlış bir şey söyleyip seni üzmek istemem ama anlaşmalı hediye güzel gelmedi bana açıkçası ,insanın kalbini bozuyor.Seni de beklenti içine sokmuş.
Bugün montu getirmediler ama belki yarın kızına değer verdiklerini gösterecek çok daha iyi bir şey yapacaklardır.
Kısaca bunun için üzülme bunu babannesi veya halası falan yapsa bi yerde anlarım ama el işte değer verse ne olur vermese ne olur.Yerinde olsam zerre umursamazdım neden düşünerek kendine eziyet ediyorsun .Bunu düşündükçe gerilip etrafındaki insanlara yansıtman güzel olmaz. Unutmadan diyeyim bazı hanımlar böyle durumlarda eşlerine yükleniyor bir kabahati olmadığı halde lütfen böyle bir şey yapma.

Son düzenleme:
Bence arkadaşın düşündüğü alınmayan mont degıl zaten adı konmamış anladığım kadarı ile buyuk kardeşleride unutmadıgımızı bellı edecek harekette bulunalım istemişler o sadece çocuğunun önemsenmemiş olmasına takıldı gibi geldi bana ama bencede el taksa ne olur takmasa ne olur rabbim ona guzelllikler nasip etsin uzun ömurlu olsun yeter.

evet kızlar ya mesele hediye değil aslında illa mont alıcaz demedik gönlümüzden ne koparsa işte biz mont aldık içimizden geldi.hep bizden çok gelir zaten karşılığı gelmez(unutmuş olmalarına ihtimal vermiyorum imkansız hatta bence neden almadılar ona takığım zaten ne düşünmeliyim kasıt mı arasam aramasam mı bilemiyorum

bir konuda konuşulup anlaşılıyorsa,taraflardan biri yerine getirip diğerleri getirmiyorsa,ben artniyet ararım,kimsenin gözünün yaşına bakmam.sözünü tutmayanın yanımda,yöremde işi olmaz..
bunlar benim görüşlerim,siz de ilişkilerinizi bir gözden geçirin derim..

Oldum olası şu anlaşmalı hediye işini hiç sevmem. O toplara da girmem. Çünkü muhakkak sorun çıkar. Hatta böyle bir şey sunulduğunda hep muhalefet olurum; bana kızarlar. Sonrasında ben onlara kızacağıma onlar bana kızsın. Zaten bu hediye işini organize edenler uymaz sonrasında da. Canınızın neye sıkldığını anlıyorum ama boşverin. Bir daha da ''böyle anlaşmalı hediye olmaz, herkes gönlünden koptuğunca'' deyin geçin gitsin...

slm bişey dicem sizi haklı buldum fakat inanın ki canınızı sıkmaya değecek kadar önemli olmamamalı bu konu.tamam içinzde kalmış olabilr ama yine de değmez diyorum biliyosunuz ki çocuğu olmayan bir çok insanlar var...yani kalkıpta bunu soron etmeyin derim kendinize.gidin kendiniz alın onlar da görüp utanır belki.

Hic kimseyle aile planlamanizi beraber yapicak kadar samimi olmayin bence bu benim nacizane fikrim bi de bu tur durumlarad arada ne kadar samimiyet olsada ben dogum yapicam sen bana altin ben sana sunu getireyim diye zaten konusulmaz o zaman hediyenin bi anlami kalmaz herkez gucu yettigince insanligi elverdigince biseyler hediye eder zaten bence bu tur seyleri en basta konusmakla hata yapmissiniz.Kiziniza istedigi kucuk biseyi alip hediye edin oda sevinsin sizde onun mutluluguyla mutlu olun sevinclerinizide disardaki insanlara bu kadar baglamayin yoksa daha coook uzulursunuz

Bana da biraz komik geldi konu aslında… kişisel fikrim tabi ki…yani insanlarda ne sorunlar var..Allah daha büyüğünü vermesin diyelim. Anlaşıp peş peşe çocuk yapmışsınız iyi ki hepinizinki tutmuş yoksa borçlu kalacakmışsınız birbirinize.. Sonra herkes birbirine göstermelik yapıyor herhalde birşeyleri ya da nasıl olsa karşılığı gelecek diye..yoksa böyle ciddi beklenti olmazdı. İkisinin birden getirmemesi tuhaf ama ben olsam derdim şakayla karışık doğum gününde siz duble hediye alacaksınız çocuğuma (büyük için), iki kere borçlusunuz gibi..

anlaştık peşpeşe çocuk yaptık derken zaten hepimiz istiyorduk ve çok şükür oldu.ayrıca biz zaten kızımıza hediyeler aldık istediği çok sevdiği şeyleri alıp onu mutlu ettik.evet böyle bir anlaşma yapmakla hata etmişiz zararlı çıkan ben oldum.tekrar söylüyorum işin maddi boyutunda değilim ben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…