birilerine anlatmazsam çatlıyacağım artık:(

• Konu Sahibi Konu Sahibi notr
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Anlaşmalı bir şekilde 2. çocukları yapmak, anlaşmalı hediyeler almak, konuyu neresinden tutsam bilemedim. Fazla samimiyet tez ayrılık getirir diye bir laf var. Sizin arkadaşlık ilişkilerinizde samimiyet sınırlarını biraz aşmış geldi bana...

Son düzenleme:

koloni halinde mi yasiyorsunuz? kararlastirip ikinci cocuklari yaptik bana biraz abest geldi...

ben buraya takildim

nerden biliyorsunuz onlara gelen hediyenin size geldiğini kapıda nöbetmi tutunuz ne geldi ne gelmedi diye
hediyenin güzeli çirkini olmaz
sizin çirkin dandik dediğiniz şeyi belki o arkadaşınız beyenerek aldı
sizin aldığınızada o dandik dedi
zevkler ve renkler tartışılmaz
bukadar
hediye peşinde koşmayın bence
çocuklarınızla birlikte olmanın zevkini çıkarın

biliyorum çünkü onlarda gördüm hediye değil çiçekten bahsettim ben.siz neyin peşinde olduğumu anlamamışsınız hiç tekrar açıklamakla uğraşmıyacağım.

seni çok iyi anlıyorum tatlım bu konudan okadar muzdaribimki banada aile yapıyor bunu görümcelerim ev yapar yada çocukları evlenirken dayısı ne alacak diye hatırı sayılır hediyeler bekler ama bana gelince teşrif edip gelmeleri bile büyük nezakettir. eltilerim sünnet yapar altın bekler bana bir hiç gelir ev yapar hediye bekler ben kahvaltı takımı uyku seti gibi hediyeler alırım onlar bana tahtakaleden 5 tl lik vazo yada uyduruk çerçeve alırlar ya kardeşim bile benden doğum hediyesi altın sipariş ederler ama bana gelince durumları müsait olmaz ne deyim allah bana versin bende onlara vereyim ama kendimi çok enayi hissediyorum

ben olsam söylerdim canım...

hediyesinde değilim ama.. diyerek de aynen senin yazdığın gibi açıklardım..

tabii bilemezsin ki belki sıkışıklıkları vardır, belki onlar da bu durumdan rahatsızdır. konuş rahatla...

maalesef bu konularda konuşulup rahatlama olayı pek olmuyor..eğer araya bir kez kırıldım gibi bir lafa giriyorsa,hele hele maddi şeyler için,bir daha asla düzelmez...bir de onlar kırılır emin ol..beni yanlış anladın falan olursun..bence asla konuşma..olurda laf açılırsa,ya da yine anlaşmalı bişey yapılcaksa katılamazsın olur biter..bir kez yüz göz olursan sen pişman olursun..

keşke maddiyatı arkadaşlığınıza hiç sokmasaydınız
böyle şeyler sorun olur bence hiç lafını etmeyin
kendinizi para göz hediye peşinde koşan durumda bulursunuz
kimseye asıl derdinizin hediye olmadığını anlatamazsınız

evet söylersem kesinlikle araya soğukluk giricek bunun bende farkındayım o yüzden hiç açmadım bu konuyu zaten nasıl anlatılırki karşı taraf hemen unuttuk falan gibi gerçek olmayan açıklamalara sığınıcak kesin ben daha da kırılıcam herşey daha kötü olucak.bundan sonra sadece benim tutumum değişicek bazı konularda hep verici olan taraf bizdik artık öyle olmıcak.

Sizi çok iyi anlıyorum.Ben olsam asla söyleyemezdim belki ama size söyleyin demek istiyorum.
Bu kadar samimiyetten sonra bu ayrımcılık hoş olmamış.İnsanın zoruna gidiyor ama bundan
sonrası için samimiyetinizi ayarlayabilirsiniz.(bakın bunu çok güzel yapabilmiştim.)
Beni üzen zoruma giden hareketleri söyleyememiştim ama onlarla samimiyetimi beni
üzmeyecek duruma getirmeyi başarabilmiştim.

Bizde de bebeğe hediye giderken,ablası abisi varsa,ona ufak bir oyuncak bile olsa,hediye alınır.
Hatta kardeşlerden birinin doğumgünü ise,diğer kardeş de sevindirilir.

Senin durumun tabiri caizse sona kalan donakalır gibi olmuş :)
Bence de dert etme.İleriki zamanlarda,belki doğumgünü,belki taşınma gibi vesilelerle yine ortak hediye mevzusu açılacaktır.
Böyle bir durumda,daha öncesinden ders aldığını ve ortaklaşa hediye olayını kapattığını söylersin.

bende belki doğum günün de alırlar dedim ama oda geçeli 2 ay oldu.artık ne onlar alır nede alsalar bir değeri.aynen sona kalan dona kaldı.evet çok kırılmıştım hala da öyleyim ama içim soğumaya başladı.

Başka derdiniz mi yok allah aşkına? Almazlarsa almasınlar. Bunu dert edinip buralara konu açacak kadar önemli mi hediye mevzusu? Kırmızıyla işaretlediğim yerde hakikaten abarttığınızı düşünüyorum. Eşinizle oturup "bir umut" kızınıza hediye getirmesini mi beklediniz yani arkadaşlarınızın?

Kızınıza sebepsiz yere en güzelinden bir hediye alıp sevindirirsiniz. Onların çocuklarının doğum günü olduğunda da hediye götürmezsiniz, anlarlar. Yoksa ne sizin onların çocuklarına aldığınız hediye onları değerli ; ne de onların sizin kızınıza almadığı hediye kızınızı değersiz kılar.

ben ne anlatmaya çalışmışım siz neee anlamışsınız bakış açıları çok farklı.

Uygun olan bütçeye uygun iki çocuğa da bir şey almaktır.Sonuçta büyük çocuğunuz olaya ''ben doğduğumda bana da hediye gelmişti,şimdi kardeşim doğdu ona da geldi.'' diye bakmaz.Kendini ikinci plana atılmış,önemsiz hisseder.Siz bence çocuğunuza bir hediye alın,sanki onlardan gelmiş gibi verin.Olur da çocuğunuz bir şey derse ''Bana senin neyden hoşlandığını sormuşlardı ama sen beğenmeyebilirsin belki diye beraber çıkıp alalım'' demiştim.Senin seveceğin bir şey olsun istedim diyin.Böylece çocuk kendini kötü hissetmesin

biz zaten kızımıza hediyeler aldık o zaten aradan zaman geçtiği için hatırlamıyor bile diğerlerine hediye aldığımızı.arkadaşlar mesele hediye değil zaten bunu daha nasıl anlatabilirim anlamayanlara bilmiyorum.

valla ben de kırılırdım

unutmuş olamazlar bence

sözleşmişsiniz ama gereksiz bulmuşlar herhalde daha sonra

haklısınız ne diyim...

Son düzenleme:
valla ben olsam bende kırılır gücenirdim.. sonuçta anlaşılmış ve kararlaşmış bişey...ikisi birbirine alıyor size almıyr...bence bunlar anlaşmış olabilrler...belki sırf gıcıklığına bilemeyiz...ama kırılmanız normal...siz bi şekilde ima edin... gerekirse açıkça sorun... espriye vurarak...dahada anlamazsa artık buna ne denir ki...bence anlarlar kesin de anlamazlıktan gelirler...resmen uyanıklık bu..

Bir kere konuşma şekline dikkat edersen sevinirim.Ne demek ''BUNU NASIL ANLATABİLİRİM ANLAMAYANA''!Biz mi anlamıyoruz sen mi ifade edemiyorsun acaba?Fikir sordun herkes bir şekilde zaman ayırıp yorum yazmak zorunda olmadığı halde yorum yaptı.''Teşekkür etmek'' yerine ya da ''ben yanlış ifade ettim'' demek yerine bu hitap şekline hiç bir anlam getiremiyorum.Sakin şekilde açıklama yapmak yerine başkalarını suçlama mantığı da işin ayrı boyutu...

kırılmakta bozulmakta haklısın ama canını sıktığına değmez
kızına sen git güzel bir hediye al herşeyi kafaya takmak ancak bizi yıpratıyor boşver canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…