Birinci Sınıf Kabusu

• Konu Sahibi Konu Sahibi CeYz
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
hiç alakası yok, zaten bayan konunun kitapta geçtiğinden bile bihaber.Metnin ana fikri birlik, beraberlik, doğa sevgisi, huzur vs. idi.Baba sevgisiyle alakası yok sadece bu kelime içinde geçmiş diye arandım.Anlamadan, dinlemeden ve en önemlisi okumadan, araştırmadan suçlandım.Kırgınlığım da bu yüzden yoksa duygusal bir yazı değildi. Meselemiz o değil, her konuda öğretmeni suçlamaya alışmış bir grup insan, sitemim de buna
Ben zaten ilk yorumumda "sizinle alakasi yok" diye ozellikle belirtmistim , cocuk etkilendigi icin siirin gereksiz duygusallik icerdigini dusunmustum
Bu konu uzar gider , neticede tartismamiz insan temali , iyi ogretmen de var kotu ogretmen de , iyi veli de var kotu veli de , allah hepimizi iyilerle karsilastirsin , her iki taraf icin de zor isler bunlar

O kadin bizim cocuklugumuzdan kalmis ogretmendir bizim zamanimizda oyleydi ya rezil ederlerdi bizi hos bizim nesilde dunyaya pek faydali olamadi zaten

Öncelikle öğretmenle sakince görüşün.
Kızım boyle boyle bir şeyler anlattı diye.
Eğer öğretmen kendini agresifce savunur ise sakin kalın. Öğretmen derse girince müdüre çıkın. Müdüre anlatın durumu. Ogretmeni korumaya çalışır ise "cimer" üzerinden şikayet dilekçesi yazacağınızı belirtin.
Sakin kalin.diyorum çünkü sakin kalmaz ıseniz çocuklar çok olumsuz etkileniyor. Bırakın bağıracak ise o bağırsın...
Bir öğretmen olarak bunları önerebilirim
Gelen yorumlari geriye dönük tekrar okudum da sizi alıntılamak istedim. Öğretmenle konuştuğum mesajımı okudunuz mu bilmiyorum, gayet suçsuz ve sakin bir tavırla konuştu asla yapmam vs.dedi.Kizimla yüzleşmek istedi ben 'tamam hocam kızım size geldiğimizi gormedi ona bisey söylemeyin' dememe rağmen gider ayak kizkardesime siginan kızımın üstüne doğru abanip 'kızım ben saçını mi çektim seni ben mi ittim söylesene niye susuyorsun soylesene'diye korkuttu.
Benim gozlemledigim,öğretmen şikayet almaktan korktu ve masum ayağına yattı. Ben kızımı o okuldan alana kadar mecburen eski düzen devam edecek,korktuğu için de öğretmen aynı girişimde bulunamaz diye rahattım.Gidince de şikayet ederek gidecektim,velilere de soracaktım. Ama kızım uyumadan önce dedi ki 'Anne ben hiç yarın olsun istemiyorum. Ya öğretmen bana annene niye beni şikayet ediyorsun diye kızarsa azarlarsa,bir daha kimseye sakin bisey anlatma derse' filan dedi. Sizce bunu yapar mı? Yapsa bile tehditine boyun eğeceğini sanmıyorum ama bir öğretmen kızımı korkutup susturabilir mi? Güzelce olması gerekenleri konuştum rahat uyudu ama şuan ben rahat değilim...

Gelen yorumlari geriye dönük tekrar okudum da sizi alıntılamak istedim. Öğretmenle konuştuğum mesajımı okudunuz mu bilmiyorum, gayet suçsuz ve sakin bir tavırla konuştu asla yapmam vs.dedi.Kizimla yüzleşmek istedi ben 'tamam hocam kızım size geldiğimizi gormedi ona bisey söylemeyin' dememe rağmen gider ayak kizkardesime siginan kızımın üstüne doğru abanip 'kızım ben saçını mi çektim seni ben mi ittim söylesene niye susuyorsun soylesene'diye korkuttu.
Benim gozlemledigim,öğretmen şikayet almaktan korktu ve masum ayağına yattı. Ben kızımı o okuldan alana kadar mecburen eski düzen devam edecek,korktuğu için de öğretmen aynı girişimde bulunamaz diye rahattım.Gidince de şikayet ederek gidecektim,velilere de soracaktım. Ama kızım uyumadan önce dedi ki 'Anne ben hiç yarın olsun istemiyorum. Ya öğretmen bana annene niye beni şikayet ediyorsun diye kızarsa azarlarsa,bir daha kimseye sakin bisey anlatma derse' filan dedi. Sizce bunu yapar mı? Yapsa bile tehditine boyun eğeceğini sanmıyorum ama bir öğretmen kızımı korkutup susturabilir mi?

kızınızla olan iletişiminize bağlı
gün içinde yaşadıklarını anlatmasını sağlayın bir sure ama belli etmeden dolaylı sorun.
özellikler gece yatmadan önce biraz konuşup dertlesin anne kiz.
yanina usanın bugün çok yoruldum söyle yaptim boyle ettim doye başlayın sonra ona sorun e sen ne yaptim arkadaşlarınla aran nasıl vs diye konuşun.
Bir de halini tavırlarını gözlemleyin.
tedirginlik hali bir şeyleri şoklama.cabasi varsa şüphe edebilirsiniz
ama.ogretmeni yapmayacaktır oyle bir sey...

Ufacık yüreklerin bu korkuları duyması çok üzücü. Bu dönemde çok iyi gözlemlemelisiniz kızınızı.mesela, oğlum anaokulunda öğretmeni tarafından ağır şekilde suçlandığı için ve tuvalete gitmesine izin verilmediği için okulda su içmiyordu.Bunu öğrendiğimde dünyam başıma yıkıldı.Ayrıca, tik yapmaya başlamış, okula gitmemek için kendini parçalıyordu.Lütfen, çok iyi gözlemleyin.hareketlerinde farklılık var mı diye ve asla onun yanında kimseyi suçlamayın ki sizden gizlemesin. Belki de anne olduğum için bilemem ama çocukların üzerinde çok titrerim, onları koklamaya bile kıyamam, kaldı ki korkutup sindirmek...Allah herkesi iyi insanlarla karşılaştırsın, iyi veli-iyi öğretmen-iyi insanlarla

Bu konum mu beni dayakçı anne yaptı çok ilginç yaa..
2017 konusu bu,kızım kardeş kiskancligiyla boğuşuyor ve çok farklilasmisti aşırı hareketleri vardı bak mesela bu mesajım da aynı konudan.Hatta sonraki konulatima da bak biz pedagogla kardes kiskancligini en aza indirdik.Madem mükemmel hafızayla başkalarını yargılamayı seviyorsun,keşke konuları sonuna kadar takip etsen.
Konuyu o üye bulamadı ama ben buldum sanırım. Konu başlığı ben senin prensesinim dimi. Mesaj da bu: Dino1isi Dino1isi

Selam kizlar.Yeni konu acmayip buradan devam edeyim dedim.Kizim okula da gitmek istememeye basladi:KK43:
Pazartesi gunu pedagoga gittik esimle,buraya yazdiklarimi ve daha bir suru detayi anlattik.Her konu icin cok guzel cozumler sundu aciklamalar yapti,cok onemli iki sorun var.Birincisi uyku saatleri. Kresin ilk aylari 8de uyurdu simdiyse zorla 10da uyutuyoruz,uykusunu almadigi icin hircinmis.Ve kizim 14aylikken ise basladigim icin bana guvenli baglanmadigini soyledi.Basta yapilan hatalarin sonradan duzeltmeye calismnin Cok zor oldugunu,kizimi ilgiye bogmami,4te okuldan alinca yatana kadar is yapmadan onunla ilgilenmemi hatta evin icinde bir yere giderken bile elini birakmamami soyledi.Bunlari yapinca kizimdaki degisime inanamadim,her cumlemde peki guzel annecim canim annecim dedi.
Ama dun yine basa sardik..Onu alirken niye salatalik getirmemisim elma getirmisim..Niye yolumuzu degistirip baska yoldan gitmisim..Arabayi durduracakmisim inecekmis..Kizlar size yemin ederim sinirlenmeden her itirazina aciklama yapmama ragmen oyle bir tepindi ki oto koltuktn cikti tavana bile tekme atti.Koluna vurdum kendimi tutamadim. Kaza ypacaktim sinirden..
Yarin okuldan bagimsiz bir pedagoga gidecegim.Okulda mi problem yasiyor ya kafayi yemek uzereyim:KK43:

Bu da çocuğa şiddet maalesef. Bir de selfi çubuğuyla vurma olayı bana çok mantıklı gelmedi ama İnşallah çocuk bi daha ne senin ne öğretmeni tarafından böyle şeyler yaşamaz

Son düzenleme:
Konuyu o üye bulamadı ama ben buldum sanırım. Konu başlığı ben senin prensesinim dimi. Mesaj da bu: Dino1isi Dino1isi

Selam kizlar.Yeni konu acmayip buradan devam edeyim dedim.Kizim okula da gitmek istememeye basladi:KK43:
Pazartesi gunu pedagoga gittik esimle,buraya yazdiklarimi ve daha bir suru detayi anlattik.Her konu icin cok guzel cozumler sundu aciklamalar yapti,cok onemli iki sorun var.Birincisi uyku saatleri. Kresin ilk aylari 8de uyurdu simdiyse zorla 10da uyutuyoruz,uykusunu almadigi icin hircinmis.Ve kizim 14aylikken ise basladigim icin bana guvenli baglanmadigini soyledi.Basta yapilan hatalarin sonradan duzeltmeye calismnin Cok zor oldugunu,kizimi ilgiye bogmami,4te okuldan alinca yatana kadar is yapmadan onunla ilgilenmemi hatta evin icinde bir yere giderken bile elini birakmamami soyledi.Bunlari yapinca kizimdaki degisime inanamadim,her cumlemde peki guzel annecim canim annecim dedi.
Ama dun yine basa sardik..Onu alirken niye salatalik getirmemisim elma getirmisim..Niye yolumuzu degistirip baska yoldan gitmisim..Arabayi durduracakmisim inecekmis..Kizlar size yemin ederim sinirlenmeden her itirazina aciklama yapmama ragmen oyle bir tepindi ki oto koltuktn cikti tavana bile tekme atti.Koluna vurdum kendimi tutamadim. Kaza ypacaktim sinirden..
Yarin okuldan bagimsiz bir pedagoga gidecegim.Okulda mi problem yasiyor ya kafayi yemek uzereyim:KK43:

Bu da çocuğa şiddet maalesef. Bir de selfi çubuğuyla vurma olayı bana çok mantıklı gelmedi ama İnşallah çocuk bi daha ne senin ne öğretmeni tarafından böyle şeyler yaşamaz
Bosuna vakit harcamissiniz.Önceki sayfaya bakarsanız sizin yazdiginiz bu mesajı ben kendim bulup yazdım zaten. Evet malesef o an böyle bir şey olmuştu normalde olan bisey değil tipki kaza yapacak sekle gelmemizin de normal zamanlarda olan bisey olmadigi gibi...Ben bir kere böyle bir şey yaşadım diye öğretmen hakli mi oldu yani? Bilmiyorum anne misiniz, beni anlayabiliyor musunuz ama şuan bu umrumda değil gerçekten.

Bosuna vakit harcamissiniz.Önceki sayfaya bakarsanız sizin yazdiginiz bu mesajı ben kendim bulup yazdım zaten. Evet malesef o an böyle bir şey olmuştu normalde olan bisey değil tipki kaza yapacak sekle gelmemizin de normal zamanlarda olan bisey olmadigi gibi...Ben bir kere böyle bir şey yaşadım diye öğretmen hakli mi oldu yani? Bilmiyorum anne misiniz, beni anlayabiliyor musunuz ama şuan bu umrumda değil gerçekten.
Gerçekten umurunda olmasa cevap yazmakla vakit harcamazdın. Ben seni öğretmene tavrın konusunda suçlu görüyorum demedim insan kendi çocuğuna kızsa da başkasının kızmasına katlanamayabilir bunda eleştirecek bişey yok. Bu konuda göz önüne alınması gereken 2 durum var. 1- bir çocuğa dünyada en büyük şefkati verecek kişi anneyken o bile bazen zıvanadan çıkıyorsa öğretmenleri de çok acımasızca eleştirmek doğru değil. 2- çocuk eski konularda bahsettiğin şekilde bazen anlamsız davranıyorsa herhangi bir sebeple ilgi çekmeye çalışıyor olabilir veya söylemleri olayın aslını biraz çarpıtıyor olabilir bunu da göz önünde tutmak lazım. Bir de bazen olayı duygusal değil de mantıklı değerlendirip öğretmenin mi davranışı mı yoksa devamındaki bizim tedbirlerimiz mi çocuğa daha çok zarar veriyor tekrar düşünmek iyi olabilir

Gerçekten umurunda olmasa cevap yazmakla vakit harcamazdın. Ben seni öğretmene tavrın konusunda suçlu görüyorum demedim insan kendi çocuğuna kızsa da başkasının kızmasına katlanamayabilir bunda eleştirecek bişey yok. Bu konuda göz önüne alınması gereken 2 durum var. 1- bir çocuğa dünyada en büyük şefkati verecek kişi anneyken o bile bazen zıvanadan çıkıyorsa öğretmenleri de çok acımasızca eleştirmek doğru değil. 2- çocuk eski konularda bahsettiğin şekilde bazen anlamsız davranıyorsa herhangi bir sebeple ilgi çekmeye çalışıyor olabilir veya söylemleri olayın aslını biraz çarpıtıyor olabilir bunu da göz önünde tutmak lazım. Bir de bazen olayı duygusal değil de mantıklı değerlendirip öğretmenin mi davranışı mı yoksa devamındaki bizim tedbirlerimiz mi çocuğa daha çok zarar veriyor tekrar düşünmek iyi olabilir
Peki.
Güle güle.

Veli grubuna yazabilirsin. Arkadaşlar bazı üzücü durumlar duydum kızımdan. Sizde çocuklarınızdan duydunuz mu böyle şeyler sorar mısınız yoksa benim kızım mı çok hassas? falan diye bi nabız yokla. Bakalım ne diyecekler? Bu konu ciddi bi konu. İyi olmuş öğretmenle konuşman. Velilerle de konuş ama öğretmeni yerle bir etme ki, eti senin kemiği benim.. modunda, bir iki duyar kasan çıkar karşına sinir eder falan. Bu konunun peşini bırakma. Öğretmenle sürekli iletişim halinde ol. Bana kalsa sınıfı değiştirin.Çocuklara bence fiziksel hiçbir şekilde şiddet gösteremez. Aşağılayamaz. Buna hakkı yok.

Son düzenleme:
Kızınıza da hep sorun. bugün okulda seni mutlu eden şey neydi?Üzen bir şey oldu mu diye.

Bence ani bir sinirle karar vermeyin,yaptıkları yanlıs ama önce sorun soruşturun.Diğer velilerle iletisime geçebilirsiniz.Daha sonrasında müdüre bildirebilirsiniz.Ani bir hareketle üst düzey mercilere intikal ettirmeyin derim.

Ben olsam bende bi arastirirdim once.
Cunku mudure gidip haksiz cikarsaniz iddialarinizda manasiz yere gerilim yasarsiniz.
Care olarak okulu degistirirseniz yine sizin cocgunuz zorluk ceker adaptasyonda.
Diger ailelerle konusup sabitlerseniz sorunu ve ardindan giderseniz mudure o zmn daha etkili sonuc elde edersiniz.
Kiziniz okul degistirmek zorunda kalmaz, kim blir ogretmen atilir belki okuldan.

Veli grubuna yazabilirsin. Arkadaşlar bazı üzücü durumlar duydum kızımdan. Sizde çocuklarınızdan duydunuz mu böyle şeyler sorar mısınız yoksa benim kızım mı çok hassas? falan diye bi nabız yokla. Bakalım ne diyecekler? Bu konu ciddi bi konu. İyi olmuş öğretmenle konuşman. Velilerle de konuş ama öğretmeni yerle bir etme ki, eti senin kemiği benim.. modunda, bir iki duyar kasan çıkar karşına sinir eder falan. Bu konunun peşini bırakma. Öğretmenle sürekli iletişim halinde ol. Bana kalsa sınıfı değiştirin.Çocuklara bence fiziksel hiçbir şekilde şiddet gösteremez. Aşağılayamaz. Buna hakkı yok.

Whatsapptan iletsime gecmk ici fikir.
Yazili bi sekilde kanitlarin olur mudure gittiginde.

Velilerin haberi olduğunu zannetmiyorum whatsapta herkes aman hocam canım hocam modunda. Ben aklımı toparlayıp sinirden titrememi durdurabilsem ne yapacağıma karar versem hepsini uyandiracagim.
WhatsApp grubuna yazsana böyle bir olay olmuş hocam açıklar mısınız lütfen diye ifşa et kadını

WhatsApp grubuna yazsana böyle bir olay olmuş hocam açıklar mısınız lütfen diye ifşa et kadını
Bu aklıma geldi hatta sinirle yapacagim ilk seydi ama kadının tepkisini bilemeyeceğim için yüzyüze konuştum. Gruptan da kendini savunacaktı ve ben bazı anneleri de anlayamıyorum. Öğretmen ne yapsa arkasını kolluyorlar mesela 3 kitaptan 4er 5er sayfa ödev veriyor.Bir veli hocam az ödev verin okuma çalışması yapamıyoruz dedi kaç veli hocanın avukatlığını yaptı. Senin çocuğun konuşuyor hakediyor dese onun tarafını tutacak kesim olmadığına emin değilim.Gordugum velilere sözel soracağım o yüzden.

Back
X