Birinciden sonra ikinci çocuk için ne düşünüyorsunuz?

mersel

ikinci kez anne oluyorum
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2008
445
69
643
Merhaba arkadaşlar, benim kızım 5 ayını doldurdu. Çocukların kolay büyütülmediği doğru.
Birinciden sonra asla ikinciyi yapmam diyenlerdenmisiniz?
Yoksa 2 -3 allah nasip ederse diyenlerden mi?
Ben allah nasip ederse kızıma bir kardeş istiyorum.
Tabi ki hemen değil ama yinede yalnız büyümesini istemiyorum.
Çevremde birinciden sonra asla diyenler var ikinciye. Siz ne düşünüyorsunuz?

benim kardeşlerim var ve çok severiz birbirimizi,bu yüzden bebeğiminde kardeşi olsun kardeşlik duygusunu tatsın isterdim..
işimi çok sever ve inanılmaz derecede keyif alarak çalışırdım bebeğim için izne ayrıldım.
şimdi 4 ayı bitirdi bebeğim 6 ayından sonra işe başlıcam..
neyse bebeğimle tek başıma ilgileniyorum,ve çok zorlanıyorum,bunalıma girdim resmen..
tamam anne olmak çok güzel ama hayatımın tamamen değişmesi beni mahvetti..
rahatça yemek yiyemiyorum banyoya giremiyorum hiçbir yere gidemiyorum evde çok titiz olmama rağmen evde iş yapamıyorum sürekli bebekle ilgileniyorum 24 saatimi ona vermiş durumdayım..
çok bunaldım ben şuan için kesinlikle 2.bebeği istemiyorum düşünmüyorum
ama belki ileride isteyip düşüneceğim bilemem.
eşim çok istiyor hatta sen doğur yeter bakıcı buluruz diyor ya bakalım zaman ne gösterecek..

o birazda dogumun zorlugu ile alakali sanirim zemuszemus
mesela kendimden pay biciyorum oglumu 27 saat sanci cekerek dünyaya getirdim
zaten zor hamile kalmistim bide dogumu zor olunca asla dedim
ama aradan 6 ay gecmeden tekrar bebek düsüncesi sardi beni biliyordum yine uzun bekleyis olacagini
ve 18. ayda geldi 2 melegim
allah herkese gönlüne göre versin
ayrica evet nasip olursa 3. de istiyorum
tabi sagligimiz el verirse

benim bebeğimde 4.ayını doldurdu ve şuan bende bebeğime yalnız başıma baktığım için yorulmuş yıpranmış hissediyorum kendimi..bir oğlum var kızım olmasını da Allah nasip ederse çok isterim tabi..hem kardeşsiz kalmasını da istemem ama bilemiyorum bu biraz zor bir karar..ayrıca ben bebeğim için işimi kariyerimi feda ettim..etmişken ikinciyi de düşünürüm diyorum ama zor yani..bi istiyorum bi istemiyorum kararsızım kaydirigubbakcemile2

merhaba benim de iki buçuk aylık bir oğlum var Allah nasip ederse ona bir kardeş istiyorum zamanı gelince...tabiiki çok zor çocuk yetiştirmek ama tek çocuğun zorluklarını da iyi bilenlerdenim.oğlumun yalnız kalmasını istemiyorum..kısmet artık..

asla demiyorum ama hiç düşünmüyorum,biraz yaştan dolayı yaşım 33.birazda kötü geçti hamileligim,dogumum,ve sonrası...bu yüzden allah isteyen herkeze nasip etsin,ama ben 2.düşünmüyorum zaaten kerem daha çok küçük,7 aylık..belki yıllar geçeince yaparım belki????

ah ne süper bi konu benim şu ara kafamı kurcalayan bi mevzu bu
kızım 13 aylık hamilelik ve doüum rahattı ama süt problemi yşadım ilk zaman aman yok bana bitane yeter derken 6 aydan sonra düşünmeye başladım şimdi ciddi ciddi düşünüyorum defne 2 yaşındayekn kalsam 3 yaş araları olur sanırım buda ideal bi yaş işi tamamen bırakmışken üstelik ona kardeş olucaksa çok uzamamalı bazen tamam diyorum ama onun yalnız büyümesinide istemiyorum bi kızkardeş fena olmaz 30u geçmeden bitane daha yapıp bu defteri kapamalı sanırım

Benim güzel kızım Defne'm şu anda 9 aylık. Evlendiği ay hamile kalmış, çok keyifli bir hamilelik ve çok rahat bir sezaryen doğum geçirmiş biri olarak bıraksalar hemen hamile kalırım kaydirigubbakcemile3 Fena özledim hamile olmayı ya zemuszemus

Ama eşimle konuşmalarımızda her zaman erken olduğunu karar veriyoruz. Kısmetse 2011'de kızım 2 yaşını dolduruğunda hamile kalıp o 3 yaşına geldiğinde ona bir kardeş vermek istiyorum. Kızım için işimi bıraktım ve kardeşide olsun büyüsün hemen kendime bir iş kurmak istiyorum a.s.

hmmm güzel soru:))benım kızım da bugün 7.ayını bıtırdı.ilk doğum yaptığımda kesınlıkle 2.yi yaparım dıyodum gerçi hala dıyorum ama buyudukçe 2.bebek fıkrınden uzaklaşıyorum sankı.ben de tek başıma bakıyorum 1 yıl ızne ayrıldım ama çalışıyorum sonuçta.yenı yenı yukü hafıflemeye başladı.tam ohh demeue başlarken yenıden cesaret edebılır mıyım bilmiyorum.ama yaşta 30 pek vaktım yok yanı düşünmek için.

oğlum bır yaşında eşim e kalsa hemen bır tane daha yapacak ama ben kıyamıyorum kuzuma
evet kardeşı olsun istıyorum ama zaman ının bır turlu belırlıyemıyorum

:hulya:Aslında kalabalık aile isteyenlerdenim ama ama yani. :)
Bebeğim 4,5 aylık oldu. Ama tekim. Bir arkadaşın da dediği gibi mutfağa gidip yemek yapmama, lavaboya gitmeme, ütü yapmama, temizlik yapmama izin vermeyen bir oğlum var :) Hep kucağımda olmak istiyor. Tabi ki çok güzel şeyler bunlar ama zor da. Oğlumun kardeşleri de olsun istiyorum. Bakalım biraz geçsin. Yaşımızın izin verdiğince düşünebiliriz. :)

bır kızım olsun ısterdım ama dogumda ölümden dondum doktorum cocuk dogurmamın cok tehlıkelı oldugunu hayati rıskımın oldugunu soyledı yanı dogurmam yasak 6 aylık bı oglum var sanırım tek buyuyecek

Kızım çok küçük ve kendi özbakımını kazanmadan ki bu da 8-9 seneyi bulur.2.bir çocuk düşünemem.Kızıma isterdim bir oyun arkadaşı ama manevi olarak hazır olmadan,sırf oyun oynasın,beraber büyüsünler diye çocuk yapmayı doğru bulmuyorum.Anne'ye düşüyor bütün görev sonuçta her ne kadar aileler yardımcı olsa da...Kızım kendini bilsin öncelikle...Herşey Allah'tan ama,önce olursa da nasip deriz...

ben daha 1-ciye hamileyim saglikla dogsun kizim ama ikinciyi ne zaman yapmali dusuncesi kafami karistirmiyor degil :))) cok aceleciyim sanirim.ama ben birkac seneden sonra istiyorum ama kazayla da gelirse ikinci sanirim hayir demem :))))

Bende 3. ye hamileyim. Ilk 2 si planli oldu, bu bebege korundugumuz halde hamile kalmisim. Ama cok rahat kabullendim,demekki dunyaya geecegi varmis dedim. Dogumlarim normal oldu, ABD tek yasiyorum, esim cok gec saatlerde geliyo burda herseyi ben yapmak zorundayim..Bazen bunladigim oluyor tabi ama cocuklarimin nasil guzel oynadigini gorunce butun sikintilarim geciyor.
Buyugum 4 kucugum 2.5 yasinda 3. yede 5 aylik hamileyim..4.5 yasin altinda 3 cocugum olcak yani 3 ude erkek!Vay halime..
Vel hasili kelam, ilk sene zor oldu aralari 20 ay idi. Ama su anda cok memnunum yalniz buyumuyolar surekli beraber oynuyorlar, kiskanclik paylasma problemimiz hic yok allaha sukur..Insallah bole devam eder..

ben hep bir kız bebek istedim ama oğlum oldu. Allah ömür versin evlat çok seviliyor hepimizinkine Allah bağışlasın. ikinci kız olur doğurursun falan diyor arkadaşlar başlarda bende istiyordum ama vazgeçtim. e malum ülkemin koşulları ortada bir çocuğa gelecek sağlamak zorken ikinciyi düşünmek istemiyorum. biraz fazla gelecek kaygıları olan biriyim. tek çocuğu gül gibi bakmak varken ona ayrılan maddiyatı ikiye bölmeye gerek yok diye düşünüyorum. yani "aman doğur Allah rızkını verir" kafasında değilim arkadaşlar. kazayla falan olursa ancak doğururum. aldırmaya kıyamam. kardeş güzel şey derseniz doğru ama insan evlendikten sonra kapısını kapatıp eşi ve çocukları ile kalıyor kardeş dediğin bir yere kadar. annem tek çocuk ve tek olmaktan çok mutlu. ona verilen sevgi ilgi, maddiyat bölünmemiş. onu gördükçe ben de oğlum tek kalsın diyorum.

Ben 2,5 aylık hamileyim. 10 yaşında bir oğlum var. Oğlumdan sonra çocuk istemiyor 1 yeter diyorduk. Son 3 yıldır o kadar çok kardeş istediki bizde onu kıramadık. Allah kısmet ederse 2.yi oğlum için yapıyorum.

19 aylık bir kızım var ve eşim 2.çok istiyor ama kızım çok nazlı yemiyor yanlızım çalışmıyorum ne kadra dışarıdan yardım olsada bazen annesin illaki sende başında oluyorsun evde çok bunaltıyor beni hatta ailemizde sorunlar bile başlamıştı eşimin uzaklaşması ben bebeğime düşkünlüğüm kızında aşırı hasas ve yemek problemleri hala kucağımda geziyor hala ağlıyor mızmız yani 2.için çokçokçok erken ...bazwn hiç olmasın dediğim bile oluyor bu yorucu tempodan dolayı...

aile olmak çok zor anne olmak da çok zor....

benimde 6 yşında bi oğlum erken evlilik ve erken gelen bi bebek şuan 23 yaşındayım ve 2. bebeğimi kucama aldım bi kızım var teyzeleri allahın izniyle 2.ben istedim hep eşimi zor ikna ettim olması için o daha istemiyodu malum yaşam şartları maddiyat doğrumuydu 2. bu şartlarda ama en sononda rabbim nasıp etti bi yavru daha tabi eşimide ikna ettim şimdi bi oğlum bide kızım var 3. cumu onu bilmiyorum bu şartlarda zor galiba ama rabbim hayırlısını versin herşeyın sağlıkla doğurmak sağlıkla kuca almak nasıp etsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…