Birinciden sonra ikinci çocuk için ne düşünüyorsunuz?

evet 14 gunluk 1 oglum var bakımı gercekten zor.tek basıma bakıyorum.sobalı evde oturuyorum gece 4 de soba yakıyorum babasından fayda yok anlıycanız.ama ıkıncıyı dusunuyorum.

kızım şuan 22 aylık bende eşimde ikinciyi istiyoruz ama o biraz büyüsün bazı kendi ihtiyaçlarını kendi yapabilsin ondan sonra diye düşünüyorum ben hep sanırım 3 yaşına kaadar bekleyeceğiz ondan sonra inşallah rabbim nasip eder

benim kızım 1 yaşına girecek bir hafta sonra
şu anda ikinci bir bebek fikri kafamda hiç yok
büyük konuşmak istemem ama 8-9 senede olmaz sanırım
çünki bu kızıma haksızlık olur şu anda çalışıyorum
kızıma bile zor vakit ayırırken ikinci bir bebeğin yükü altına giremem
bir kardeşi olmasını çok istiyoruz ama o büyüyünce
allah nasip ederse tabi

bu konuda bencil olmamak lazım.. kızım 5 aylık ve 3 yasını doldurunca allahın izniyle bir kardes daha istiyorum kızıma.. yalnız büyümesin istiyorum.. evet anne olmak cok zor sorumluluk istiyor ama olsun.. ileride yalnız kalmasın..

slm
3 aylık bir oğlum var daha çok erken ama hayalim hep çok kardeşti kaydirigubbakcemile3
bu hayat şartlarında zor geleceklerini sağlamak ama kardeşide olsun istiyorum
hatta rabbim nasip ederse yaş aralığıda en fazla 3 olsun istiyorum

kızlar benim ilk kızım tam kolikti büyütene kadar çok zorlandım altı yaşında şimdi ve sekiz buçuk aylık bir kardeşi var arasında yaş farkı çok fazla ve çatışma yaşıyorlar
şimdiki aklım olsa aralarında en fazla üç yaş olmasını isterdim

ben her zaman iki yapacagım diyodum.ilk kızım dogdugunda ne kadar güzel bi duygu oldugunu anladım.ikinci şmdi olsa üzülmem diyodum.evet çok zor büyükmek.ama hep istemiştim ikinciyi.kızım 2.5 yaşındayken düşündük şükür şimdi kinci kızımı dünyayaya getirdim.iyikide olmuş.çok mutluyum.benim tavsiyem ikinciyi her zaman düşünün.kendiniz için degil ilk evladınız için...

benim de 5 yaşında bir oğlum var kısmetse 3 hafta sonra da kardeşi geliyor.oğlum birçok işini kendi yapıyor artık o yönden ben rahat olucam ama umarım 5 yaş büyük bir fark değildir anlaşırlar

bende hep arada 3 yaş olması taraftarıyım. Çatışma yaşamasınlar diye. Çevremde vardı örnekleri. Biri parka gitmek isterken biri sinemaya gitmek istiyordu. (6-7 yaş fark olunca) Allah nasip ederse bende ikinciyi düşünüyorum. Kızım 2-3 yaşına gelsin. Babamızı da ikna edebilirsem tabii )))

Hatta şimdi bile hamile kalsam aralarında 1,5 yaş olsa ne güzel olurr )))
Ayyy delirdim herhalde ben. Hanii sıcak sıcakken, zora alışmışken Sonra çok zor oluyormuş. Rahata alışınca ikinciyi zor yapıyormuşsun. Öylee diyorlarrr.

sana katılıyorum arkadaşım bu ülke şartlarında 1 den fazla çocuk zor :S
kardeşlerin de hep beraber olma garantisi yok evlenince herkes kendi kabuğuna çekiliyor.
birbirleriyle hiç anlaşamayan hatta düşman olan kardeşler bile var.herkes için hayırlısı ne ise o olsun.

hastalık var sağlık var anne baba baki değil insanlar çok kötü menfaat diz boyu oğlumu karşılıksız sevebilecek tek kişi bizlerden sonra kardeşi olur birde biz dünyadan göçüp gittikten sonra sığınabileceği bir gece yarısı arayabileceği bi dostu yani kardeşi olmalı bence 2 aylık bir oğlum var ve emmeyi bıraktıktan sonra çalışmalara başlıyacağım şiddetle istiyoruz:)

1. çocuğum oldu 2. için çalışıyoruz henüz olmadı
olursa inşallah hemen arkasından üçüncüyede niyetimiz var...yada 2. hamileliğimde ikiz olsa çok daha iyi olur

benimde kızım 3 aylık oldu.kesinlikle 2.yi düşünmüyorum diyenlerdenim.benim sorunum doğumumun zor olmasıydı.gözüm yemiyo aslında.ben düşünmüyorum ama bir daha hamile kalırsam bir gün bir daha normal doğurmak isterim.tabiki zaman ne gösterir bilinmez.ama ben düşünmüyorum.tüm sevgimizi,olanaklarımızı sinem deniz imize kullanmak istiyoruzzz.:ecrin_bebek:

şuanda kızım 17 ayına girdi seneye ebnde kardeş düşünüyorum rahat bir hamilelik dönemi geçirsim doğumumda çok kolaydı şuan bile bazen acaba yapsam mı diyorum:))
ama planlarıma göre seneye çalışmlara başlamayı düşünüyorum aralarındaki yaş farkı fazla olsun istemiyorum şuan 25 yaşındayım 27 de hamilelik dönemini kapamayı düşünüyorummm

bebeğim sinem deniz 4 aylık. benim eşim birde oğlan olsun istiyo.ama ben korkuyorum ve unutamıyorum.2.yi şimdilik asla düşünmeyenlerdenim.ama zaman ne gösterir bilemem.
yaparsamda 4 yıl sonra isterim heralde.

oğlum 4 yaşında ben çalışan bir anneyim çocuğumu annem büyüttü şuan da yuvaya gidiyor hayat şartları nedeni ile çalışmak zorundayım ve şu an kendimi 2 ci ya hazır hissetmiyorum eşim ve ailem 2 ciyi yap artık diyorlar ama bence kendini hazır hissetmekle alakalı belki seneye düşüne bilirim ama şu an deil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…