Birini eleştirmek, kınamak

Kınadığın başına gelmeden ölmezsin

• Evet ( tecrübeyle sabit)

OY: 68 88,3%
  • Hayır ( ne alakası var )

OY: 6 7,8%
  • Bilgim yok

OY: 3 3,9%

• Ankete Katılan
    77

jinnakata

Popüler üye
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2014
940
1.048
63
Evet arkadaşlar canımı çok sıkan birini bu ara çok kınadım ve aklıma da hep bu söz geliyor. Gerçeklik payı var mı bu sözün:KK51:

"Kınamayınız, kınadığınız şey başınıza gelmedikçe ölmezsiniz."

Lütfen dini boyuta çekmeyiniz. Tecrübelerinizi ve yaşadıklarınızı merak ediyorum.

Dedikodusunu yapmamaya çalışıyorum malum kişinin ama vukuatları eksik olmuyor:işsiz:

Genelde kınamam
Başıma gelmedi
Ama kınayan arkadaslarımı gördüm ve gerçekten kınadıkları duruma düştüler
Yanlışı varsa uyarırım o kadar
Kimsenin hayatı beni ilgilendirmez sonuçta ben kendime bakarım

Bende kınamayı sevmiyorum 28 yaşındayım ve şimdiye kadar kimseyi kınamadım fakat kv kına beni diye bağırıyor :bicak:
Boşver umrunda olmasın .
Yokmuş gibi davran .
Sana çocukluğumda yaşadığım bişeyi anlatım denk gelmii diyenler olabılır ama ben etkilendim.
Yasım 12 falan köye gitmiştik köyde bir çocuk gözleri kısık duruyodu bende ayyyy ne biçim dedim içimden .
Yarım saat geçmedi yolda giderken arabanın lastiğinden bir taş geldi gözüme 1 hafta gözüm kısık dolaştım açamadım :))
O gün bugündür kimseyi me sebeble olursa olsun aslaaa kınamam

Ben kinayinca değil de uzulunce başıma geliyor atıyorum arkadaşımın çocuğu hasta olmuş diye üzüleyim hemen benimki de hasta olur

Eltimin oğlu küçükken nerdeyse hiç bişey yemiyordu.hatta bir hafta sonu bizde kaldığı zaman sabah kahvaltıya oturacağız -daha dün yaptık ya kahvaltı demişti .şaşırıp güldüğüm lafın aynısın yıllar sonra kendi oğlumun kullanacağını bilemezdim tabiki.boşverin çok üstünde durmayın böyle şeyleri su akıp yatağını buluyor..

Boşver umrunda olmasın .
Yokmuş gibi davran .
Sana çocukluğumda yaşadığım bişeyi anlatım denk gelmii diyenler olabılır ama ben etkilendim.
Yasım 12 falan köye gitmiştik köyde bir çocuk gözleri kısık duruyodu bende ayyyy ne biçim dedim içimden .
Yarım saat geçmedi yolda giderken arabanın lastiğinden bir taş geldi gözüme 1 hafta gözüm kısık dolaştım açamadım :))
O gün bugündür kimseyi me sebeble olursa olsun aslaaa kınamam
Aslında en güzeli benimde buna dikkat etmem gerek. Verdiğiniz örnek denkte gelmiş olabilir vs ama hayrın her anından ders çıkartmak gerekiyor.

• Beğen
Reactions: H E
kimsenin içinde ne yaşadığını bilemediğimizden ve hatta kendi sonumuzu da asla bileyemeceğimizden dolayı ne olursa olsun kınamamak taraftarıyım. buğzetmek ayrıdır kınamak ayrı. yapılan eyleme buğzedersin kalben onaylamazsın ama en temizi hidayet ve iyilik dilemek kınamamak bize yakışan bu

Kınadığın şey başına gelir mi bilmiyorum ama tek bildiğim kimsenin hayatı kimseyi ilgilendirmez. Bazen insanlar kendi hayatlarına ve yaptıklarına bakmadan,başkalarını eleştiriyorlar. Herkesin hatası olur.Eğer siz çok mükemmel bir insan olduğunuza ve bugüne kadar hiç hata yapmadığınıza inanıyorsanız devam edin.

Evet arkadaşlar canımı çok sıkan birini bu ara çok kınadım ve aklıma da hep bu söz geliyor. Gerçeklik payı var mı bu sözün:KK51:

"Kınamayınız, kınadığınız şey başınıza gelmedikçe ölmezsiniz."

Lütfen dini boyuta çekmeyiniz. Tecrübelerinizi ve yaşadıklarınızı merak ediyorum.

Dedikodusunu yapmamaya çalışıyorum malum kişinin ama vukuatları eksik olmuyor:işsiz:
Kınadıkça,kibirlendikçe ve büyük konuştukça geliyor,kınamayın belki de haklı sebepleri vardır,o kişi artık ne hata yapıyorsa dönmesini dileyin:dua:

Ben kinayinca değil de uzulunce başıma geliyor atıyorum arkadaşımın çocuğu hasta olmuş diye üzüleyim hemen benimki de hasta olur
acıma duygusu da tehlikeli olabiliyor yerine göre bu durum onun için rahmet vesilesidir belki bilemeyiz o yüzden hiçbir kula da acımam yine en iyisi dua etmek ve nötr olmak

Eltimin oğlu küçükken nerdeyse hiç bişey yemiyordu.hatta bir hafta sonu bizde kaldığı zaman sabah kahvaltıya oturacağız -daha dün yaptık ya kahvaltı demişti .şaşırıp güldüğüm lafın aynısın yıllar sonra kendi oğlumun kullanacağını bilemezdim tabiki.boşverin çok üstünde durmayın böyle şeyleri su akıp yatağını buluyor..

Daha dün yapmıştık kahvaltı yavrum yaaa ama laf komik :KK70:
Şimdi iştahı nasıl düzeldi mi?

Back
X