• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Birisi size yarın intihar edeceğim derse ona ne dersiniz?

Bunun lafını eden %90 blöf yapıyordur. Ortaokuldayken arkadaşımı yatılı vermişti ailesi babasının tayini başka yere çıkınca. Zorlandı biraz. Konuşurduk işte geçer biter yatılı da güzel bak bilmemkim ailesi burdayken bile yatılı çıkmış vs... Geldi bir gün ben intihar edeceğim dedi. Yaşımız küçük tabi inandım, üzüldüm yapma etme birsürü laf söyledim. Pes ettim en sonunda, dedim sen bilirsin... Sonuç...Hiçbirşey yapmadı tabii ki. Amacı dikkat çekmekti ve bunu kısa bir süreliğine de olsa başardı.

İntihar düşüncesi anlık ve çok yoğun hissedilen bir düşünce. İnsanın gözü zaten kimseyi ve hiçbirşeyi görmez o an. Halbuki sebep ne olursa olsun; hayat acımasız, adaletsiz davranmış, şanssızlıklar ve yanlış anlaşılmalar kişinin peşini bırakmamış, yaşamak dahil herşey anlamını kaybetmiş olsa bile o an kendi isteğiyle ölmenin de aslında ne kadar anlamsız olduğunu fark edebilen intihar etmez.

Bir arkadaşımın arkadaşı da malesef fark edememişti bunu. Tek kurşunla bitirmiş hayatını. Sadece 1-2 kez görmüş olmama rağmen çok etkilenmiş ve üzülmüştüm. Farkettim ki intihar eden ceza veriyor çevresine, bilerek veya bilmeyerek..Ailesi, arkadaşları herkes üzülmüştü... Halbuki o çocuk kendi içindeki yaşama gücünün farkında olsa böyle birşeyi aklından bile geçirmeyecek. Hayatta kalma dürtüsü en kuvvetli, en birincil dürtüdür çünkü. Allah hiçkimseyi bu yaşama gücünün farkına varamayacağı karanlıklarda bırakmasın...

bizim bir tane trabzonlu gelinimiz var bir arkadasiyla alis veris merkezinde karsilasiyorlar arkadasina nasilsin diyoe sorunca oda intihar etmek icin plan yapiyorum su aralar demis
bizim gelin bunu tiiye aliyor zannedip espri anlamida ondan basit ne var git kendini killerde as kimsenin ruhu duymaz demis
ertesi gün kizin haberi geldi kendini asmis
sok olmustu zavalli

gerçekten intahar edecek kişi bunu duyurmaz gider ve eder tabi allah korusun.yıllar önce başıma gelmişti.manyağın bide intihar edicem bana dönmezsen demişti.bende git kendi çukurunu doldurursun demiştim.tabi ne intihar etti ne teşebbüste bulundu.blöf bunlar

gerçekten intihar edecek insan önceden intihar edeceğini haber vermez :)
o yüzden ilgi çekmek için yaptığını düşünürüm ve çok umursamam ..

Yarın geç olur şimdi intihar etmeyi dene derim....
Tövbe tövbee.....

intihar girşimini engellemeye çalışırım tabiki..gücsüzlük ve en kolay kaçıştır intihar..
çok kararlıysa ailesine söylerim bu durumu..

intihar edecek kişi bir gün önceden bunu asla söylemez.
eğer gelip ben yarın intihar edeceğim diyorsa bu blöftür zaten.

kafasına koyduysa da hiçbir şey vazgeçiremez, vazgeçirmemesi için kimseye bişey belli etmez zaten

Bencede kaydirigubbakcemile5 neden yarın neden bugün değil diye sorarım??? hee bide öbür tarafta yerin belli derimkaydirigubbakcemile3

allahtan böyle insanlar yok etrafımda...ben zaten pek dert,şikayet dinlemesini de sevmem... yani bunu sürekli sürekli yapan insanlardan hazzetmem.

intihar önceden planlanıp yapılan bişey değildir bence. bi an insanın aklına gelir ve yapar,
bu diyen biri olursa da
acısız yöntemi kullan derim :) inanmam çünkü

çoğu arkadaşımız dalgaya vurmuş durumu.
eğerki bir araştırma yazısını okumasaydım bende aynı tepkiyi verirdim
internetten sizde araştırabilirsiniz.
yapılan bir araştırmaya göre intihar edek kişilerin %90 ı bunun sinyalini önceden yakınlarına verirmiş.
sölerlermiş ben intihar edicem diye.bunun için gülüp geçmemek gerek.
yakın bir zamanda yaşdığım şehirdede gencecik bir çocuk okulda atlayarak intihar etti.ve sonra öğrenildiki çocuk bikaç gün önceden hep söylemiş atlıcam diye.kimse ciddiye almamış.

kişiye ve duruma göre değişir.

yapmaması gerektiğini hayat ne olursa olsun yaşanmaya değer olduğunu isterse her zaman yeni bir başlangıç yapabiliceğini söylerim.
ama saçmalayan biri ise tüm sevdiklerime benden selam söyle cennetten yer kap bana da derim.

çoğu arkadaşımız dalgaya vurmuş durumu.
eğerki bir araştırma yazısını okumasaydım bende aynı tepkiyi verirdim
internetten sizde araştırabilirsiniz.
yapılan bir araştırmaya göre intihar edek kişilerin %90 ı bunun sinyalini önceden yakınlarına verirmiş.
sölerlermiş ben intihar edicem diye.bunun için gülüp geçmemek gerek.
yakın bir zamanda yaşdığım şehirdede gencecik bir çocuk okulda atlayarak intihar etti.ve sonra öğrenildiki çocuk bikaç gün önceden hep söylemiş atlıcam diye.kimse ciddiye almamış.

bencede kesinlikle ciddiye almak ve ne gerekiyorsa yapmak gerekirvereliniortak

ciddiye almam ne yaparsa yaprın.biklere başıma geldi o salak yüzünden ortalığı ayağa kaldırdım.ben il dışında üniversitedeyim ta ordan ankarayı ayağa kaldırdım.ailesi kız sonra demişki öyle bişey yok size ne oluyor.ailemi sinir etmişler.o kızla bir daha hiç konuşmadım.

yolun açık olsunnn
turnam özgürsünnn banane cehennmde o yancak intihaer ederse
bizle alaksı yok:roflol:

Back
X