• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Birisini sadece telefondan ve internetten konuşarak tanıyabilir misiniz?

mydarkheart

doğru insan??
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2010
447
0
46
Diğer
Çok yakın bir arkadaşımın internetten bikaç ay önce tanıştığı birisi var. konuştuğu insan uzak bir şehirde görev yapıyor. daha hiç yüzyüze görmediği halde sadece telefonda ve internette görüştüğü halde onun izne geldiği zaman nişanlanmayı düşünüyorlar. konustugu çocuk seneye buraya tayin olacakmış o zaman evleneceklermiş. sizce böyle birşey doğrumu? insanlar birbirlerini telefondan ve internetten konuşarak tanıyabilirler mi? tanıyabilirlerse ne kadar zamanda yapabilirler? ve ne kadar zamanda arkadaşım gibi ciddi şekilde evlenmeyi planlayabilirler?

yorumlarınızı bekliyorum teşekkür ederim herkese :)

Son düzenleme:
Çok yakın bir arkadaşımın internetten bikaç ay önce tanıştığı birisi var. konuştuğu insan uzak bir şehirde görev yapıyor. daha hiç yüzyüze görmediği halde sadece telefonda ve internette görüştüğü halde onun izne geldiği zaman nişanlanmayı düşünüyorlar. konustugu çocuk seneye buraya tayin olacakmış o zaman evleneceklermiş. sizce böyle birşey doğrumu? insanlar birbirlerini telefondan ve internetten konuşarak tanıyabilirler mi? tanıyabilirlerse ne kadar zamanda yapabilirler? ve ne kadar zamanda arkadaşım gibi ciddi şekilde evlenmeyi planlayabilirler?

yorumlarınızı bekliyorum teşekkür ederim herkese :)

günümüzde herkess ama herkess internetten yapılan arkadaslıkların zararlı oldugunu düşünüyor ama ben onlardan değilim. tabiki de yüzyüze görüsmeden de birini tanıyabilir arkadasın cocuk buraya geldigi zamanda yuzyuze görüşürlerr daha ii tanısırlar evlenmeye de o zaman daha et karar verirler benimde netten tanıstıgım cook ama coookk düzgün arkadaslarım var ve ben onlar sayesinde herkes gibi düşünmekten kurtuldum yoksa bende cok ön yargılı yaklasanlardandım :)

günümüzde herkess ama herkess internetten yapılan arkadaslıkların zararlı oldugunu düşünüyor ama ben onlardan değilim. tabiki de yüzyüze görüsmeden de birini tanıyabilir arkadasın cocuk buraya geldigi zamanda yuzyuze görüşürlerr daha ii tanısırlar evlenmeye de o zaman daha et karar verirler benimde netten tanıstıgım cook ama coookk düzgün arkadaslarım var ve ben onlar sayesinde herkes gibi düşünmekten kurtuldum yoksa bende cok ön yargılı yaklasanlardandım :)

ama hiç yüzyüze görmemiş ki :) ben de ön yargılı değilim ama sanırım bi insanı iyice tanımak için belirli bir süre yüzyüze zaman geçirmek gerektiğine inanıyorum :) yüzyüze hiç görmeden. cocuk bikaç sonra izne geldiği zaman nişan yapmayı planlamak! yani hayatında yüzünü ilk defa gördüğün birisiyle nişanlanmak :D nasıl bişeydir ki acaba. yanılmak kötü olur ya Allah korusun.

ama hiç yüzyüze görmemiş ki :) ben de ön yargılı değilim ama sanırım bi insanı iyice tanımak için belirli bir süre yüzyüze zaman geçirmek gerektiğine inanıyorum :) yüzyüze hiç görmeden. cocuk bikaç sonra izne geldiği zaman nişan yapmayı planlamak! yani hayatında yüzünü ilk defa gördüğün birisiyle nişanlanmak :D nasıl bişeydir ki acaba. yanılmak kötü olur ya Allah korusun.

canım diyorumm ya tamam şimdi nişanlanmayı evliliği konusabilirler hersey cok tatlı geliyodur ama yüzyüze görüsünce daha net karar verilir böyle seylere :) görüşürler konusurlar snr karar verilir ;)bende senın aksıne bi insanı tanımak için yüzyüze zaman gecirmek gerektigini savunmuyorum sadece zaman gecirmek önemli

yaşamadan kimse bilemez.tabiki yüzyüze görmeden sadece telefonda verilicek kararlar değil bunlar.öncelikle tanıyacağı kişiyi yakından tanıma imkanı yoktur.evli mi bekar mı?nasıl bir aile yapısına sahip,ne iş yapıyor yaptığı işten azcok insanın güvenilir olduğu anlaşılır.tayin olacaksa sanırım memur bir kişi bu.iyice araştırtıp sorması lazım.

yaşamadan kimse bilemez.tabiki yüzyüze görmeden sadece telefonda verilicek kararlar değil bunlar.öncelikle tanıyacağı kişiyi yakından tanıma imkanı yoktur.evli mi bekar mı?nasıl bir aile yapısına sahip,ne iş yapıyor yaptığı işten azcok insanın güvenilir olduğu anlaşılır.tayin olacaksa sanırım memur bir kişi bu.iyice araştırtıp sorması lazım.

polismiş çocuk. ama nasıl iyice tanıması lazım. ne yapması lazım. onu cok iyi bilmiyorum. bana biraz güvensiz geliyor. acaba ben mi paranoyaklık yapıyorum yoksa arkadaşım mı rahat :) yada orta yol nasıl bulunur?

canm bırak tlfnu intrneti 4duvar arasına girmeden kimse iç yüzünü göstermiyo..2senelk evliym yeniden tanıyorum hergün eşimi..heleki bu zamnda:20:
sanal alemde çok zor tanımak:44:

Son düzenleme:
canım ben şuana 3 yıllık evliytim eşimle 2003 yılında telefonda tanıştık onu görmeden sevdim oda beni çok mutluyuzda bir çocuğum var şuan..sevgim hala aynı ben gerçekten hissederke sevsim olabilir ama çok iyi düşünülmesi gereken bi karar bana iyisi çıktı hepsi aynı olmayabilir..

bende bi ornek vericeksem sanirim bu benim. bende nisanlimi intden tanidim ve hic canli gormedigim halde ona bisiler hiseddim ve hatta evlenmeyi bile konustuk. ama yazin birbirimizi gordugumuzde cok sukur hersey yolunda gitti ve ben ona asik oldum. insan birini canli gorerek daha cok iyi bilir gercekten sevip sevmedigini ama bu intden arkadaslikda biraz farkli cunku sadece yazisiyorsunuz ve insan herseyi soyleyebiliyo. ya bunu anlatamiyorum ama farkli bisi.. benim kuzenlerim sok olmustu bana, "sen nasil gormeden seviyorsun" diyorlardi bana. ben onunla konusmayi seviyordum onu gormesemde benimle konusmasi beni ona baglatti ve onu gordugumde ona gercektende asik oldum.

Bunun mümkün olduğunu düşünüyorum... Hatta yüz yüze tanıdığınız birinden daha sağlam olabilir ilişkiniz... Bu görüşme sıklığına ve içtenliğine bağlı... Çok güvensiz bir toplumdayız ve bunun haklı sebepleri var ama herkesi aynı suçun sorumlusu ilan edemeyiz... Yıllarca sevgili olarak görüşen ama bir yerlerde birlikte gezip dolaştıktan sonra eve geldiğinde başkalarının hayalini kuran, başkalarıyla iletişim kuran bir adamdan daha makul geliyor saatleri telefonda, nette geçirmek... Bu saatler boş konuşmayla, sizin sınırlarınızı ihlalle geçmiyorsa "artı hanesine bir puan yazın"... Adamın işi gücü yok mu ki vakit ayırsın size, hayatı analiz etsin... İpe sapa gelmez bir serseri olsa saatlerce ciddi mevzuları konuşmaz sizinle, bir yerde niyetini belli eder...

Fakat bunu formül gibi herkeste geçerli kılamıyoruz maalesef... Reelde "oyunbozanlar" olduğu gibi sanalda da var... Neyse ki kadınlar öyle içgüdülerle donatılmış ki yüzlerce km öteden ciddiye alınıp alınmadığını anlayabiliyor, samimiyeti hissedebiliyorlar... "Beni ayakta uyuttu" dediğiniz adamlar bile sinyalini vermiş oluyor terk edişlerin, ihanetlerin... Mesele sevgiye, ilgiye boğulup gerçeklere gözünü kapatmamak ki buna sadece sanalda şahit olmuyoruz... :51:

internetten tanışılan arkadaşlıkları yanlış bulmuyorum ben ama tanıştığın kşiylede yan yana gelmekte fayda var nereye kadar tel ve intern et olbailir ki tmm zamanla o şekilde huyunu suyunu tanırsın ama zaman alır bu kadar acaleci olmaları çok yanlış bence bribirlerini ne kadar taniyorlar ki sanki daha bir kaç ay olmuş bir kaç ayda citti düşünmemek lazım evlenmekten öte bu süreçte onu tanıman gerek kısacası bir kaç ayda hiç doğru bulmuyorum sakin yanlış anlaşılmasın netten bulunmasını değil ben acaleci olmak doğru bulmuyorum :20:

Arkadasnz deryi görmeden paçaları sıvamış..önce bi yüzyüze gelsnler nişan düşünmek için erken. Netten olur mu bu işler? Kişiden kişiye değlşir.belki düzgün bi insandr. Geçen gaztede okmstum.bi kız netten tanstğı çocukla bulusmus ve illk buluşmada öldürülmstü.temkinli olması gerekir.

Ayyy gülesim geldi!:60:
İnsan kaç yıllık anasını babasını ya da evladını bir tek hareketiyle ne kadar yanlış tanıdığını hissediyor bazen..:31:

Geçen gaztede okmstum.bi kız netten tanstğı çocukla bulusmus ve illk buluşmada öldürülmstü.temkinli olması gerekir.

Bu ülkede yaşıyorsanız sevgili adayınıza dikkat etmeniz gerekiyor... Medyaya özellikle yansıtılan Münevver Karabulut ve Ayşe Paşalı başta olmak üzere erkeklerin "çekirdek yeme" rahatlığında kadın öldürdüğü bir ortamdayız... Artık bir kadını öldürmek için sanalda pusu kurmaya, aylarca rol yapmaya lüzum yok... O adam bir katilmiş ve nerede rastlasa öldürecekmiş o kızı...

Tecavüzü konuşacaksak bir bayan öğretmen güpegündüz ara sokaklara çekilerek saldırıya uğruyor... Bu ihtimal her yerde var ki reeldeki örnekleri sanaldan daha sık duyuyoruz... Adam potansiyel katilse, sapıksa her yerde yapıyor bunu... "Reelde bu kadar sıksa bir de sanalı düşünün" demek ne denli sağlıklı bir tümevarım olur, kestirmek zor...

"Burnumuzun dibindekileri tanıyamıyoruz" demek reelde de sağduyularınız olmasa neyin ne olduğunu bilemeyeceğimizin ve bir insanı tanımada sanalın reelin fark etmeyeceğinin ispatı aslında... Her iki ortamda da "maskeli olanı" yeterince şanslıysanız "tanıyorsunuz"... :51: :68:

Ben internette, telefonda konuşarak bir insanı yeterince tanıyabileceğine inanmıyorum açıkcası. İnternette veya telefonda insan kendini bambaşka tanıtabilir. Kim bilir neler vardır içinde ama karşı taraf bunu anlayamaz, bilemez, inanmak zorundadır ama en azından yüz yüze görüştüğünüz bi insanı daha iyi tanıyabilirsiniz tam anlamıyla tanıyamasanız bile. Birde bu kadar kısa sürede nişanmış, düğünmüş gülerim ben böyle şeylere.

Benim bir tanıdığım da internette biri ile tanıştı, uzunca bir sürede konuştular. Adam gelcem, şunu yapcam bunu yapcam, şöyle - böyle olcak dedi, kızda inandı bekledi aradan 3-4 yıl geçti hala ortada hiçbir şey yok.

Mutlaka tanışılır telefonda konuşabilir ama yüz yüze görüşüp, bişeyler kesinleşmedikten sonra nişan hayalleri veya geleceğe yönelik şeyler bana pek inandırıcı gelmiyor. Bir görüşsünler hatta bir kere bile yetmez bana göre, ondan sonra nişana veya geleceğe yönelik şeylere karar versinler...

Son düzenleme:
internetten tanışılan arkadaşlıkları yanlış bulmuyorum ben ama tanıştığın kşiylede yan yana gelmekte fayda var nereye kadar tel ve intern et olbailir ki tmm zamanla o şekilde huyunu suyunu tanırsın ama zaman alır bu kadar acaleci olmaları çok yanlış bence bribirlerini ne kadar taniyorlar ki sanki daha bir kaç ay olmuş bir kaç ayda citti düşünmemek lazım evlenmekten öte bu süreçte onu tanıman gerek kısacası bir kaç ayda hiç doğru bulmuyorum sakin yanlış anlaşılmasın netten bulunmasını değil ben acaleci olmak doğru bulmuyorum :20:

Haklısın... ama karar veren insnaların kararlarını değiştirmek zordur... Umarım yalnış karar değildir...

Arkadasnz deryi görmeden paçaları sıvamış..önce bi yüzyüze gelsnler nişan düşünmek için erken. Netten olur mu bu işler? Kişiden kişiye değlşir.belki düzgün bi insandr. Geçen gaztede okmstum.bi kız netten tanstğı çocukla bulusmus ve illk buluşmada öldürülmstü.temkinli olması gerekir.

Yüzünü görmeden nasıl karar evrmiş imkansız. Mutlaka yüz yüzü görüşüşlerdir. İnsan
yüzünü görmediği birine evlilik hayalleri kurmaz..

İlk tanıştığın insanlada hemen buluşmaya gidersen olacakları önceden tahmin etmek zor değil...
Etrafta o kadar hasta ruhlu insan var ki..
Allah kötülere çattırmasın..

Tabiki sanalda çok sahtelik var. Tedbirli olmak lazım sanal ortamda çok fazla sahte karakter olduğu gibi senin benim gibi dürüst insnalarda var..

Son düzenleme:
mümkün olabileceğini hiç sanmıyorum. uzaktan uzağa yürütülen ilişkiler bile pek gerçek gelmez bana, hele de hiç görüşmemiş olmak... karşıdaki insan ne anlatırsa, ne gösterirse onu bilebilirsin sadece ya. insanlar yıllarca birlikte olup "tanıyamamışım" diye ayrılıyor. dibindekini anlayamıyorsun bazen. belki yüzyüze gelse bi hareketi, konuşması, tarzı çok itici gelecek...? hoşlanıp buluşmayı, görüşmeyi anlarım, belki sonrasında gerçek bişeyler olur ama böylesi sadece kendini kandırmaktır bana göre.

karşısındaki dürüst olduktan sonra ya reelde yada sanal ortamda tanışmanın farklı olmadığını düşünüyorum. gerçek hayatta tanıştıklarımızın da neler yaptığını biliyoruz, görüyoruz aslında. önemli olan çok iyi tanımak bence. ama evlilik nişan gibi ciddi şeylerin kararlarını almadan önce bir süre yüzyüze görüşmenin, beraber vakit geçirmenin önemli olduğunu düşünüyorum.

ama bu çocuk 20 gün kadar izin alabiliyormus yıllık polis olduğu için hafta sonu falan da yokmuş. görüşemiyorlar bu yüzden. yazın sadece 20 günlük izin süresinde görüşüp nişan yapacaklar. çocuk başka şehirde ve uzak olduğu için zaten başka bi zaman görüşme imkanları yok yüzyüze......

bilemiyorum ne kadar sağlıklı bir karar olduğunu. aslında burda tek güven veren şey polis olması. yani herşeyiyle araştırılabilir mi acaba diye düşünüyorum şahsen.

yine de kişiliğini iyice öğrenmek lazım. aslında şöyle bişey de var. yıllarca flört eden arkadaşlarım uzuan yıllardan sonra ayrıldılar. yani yıllar da geçse tanıyamıyorsun zaten karşındakini. aslında tam anlamıyla tanımak için aynı evde olmak gerek. evlendikten sonra çıkıyor insanın gerçek yüzü diye düşünüyorum.

arkadaşınız hiç mi görmemiş adamın yüzünü webcam da falan?hayır görse bile nişan ve evlilik kararı için çok erken.ve hiç görşmeden yanlış olur
ben tanınabileceğine inananlardanım keza şuan görüştüğüm birisi var birbirimize ilgimiz var ama hep bi sınır oldu o sınırı görüştükten sonra kaldırıcaz inş.gerçekçi olsun istiyoruz çünkü tamam sanalda başlayabilir ama gerçeğe taşınarak devam ettirilmeli diye düşünüyorum.ki sonrasında daha sağlam kararlar alınabilsin.ayrıcaa çok heycanlıyım bi kaç hafta içinde görüşüciiizz.:52::52:

Back
X